Avdija Vrsajevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ARGUMENT
Kontakt:

Re: Avdija Vrsajevic

Post Postao/la ARGUMENT » 03 apr 2014, 02:45

Pustite ba vise covjeka na miru! Nije on neki igrac i cesto mi njegovi centarsutevi, njegovno naivno defanzivno ponasanje te njegovo zapetljavanje sa loptom ide na zivce, ali nije on nas problem ljudi. Stvarnost je takva da mi vjerovatno posle Mujdze nemamo bolje opcije od njega, realno gledajuci. Spominju se Dilaver i Besic kao bolja rijesenja. Gledao sam ja Dilavera cesto, ogromna razlika nije. Tu je to u pet deka. Sto se tice Besica, on je sigurno poluventan ali jos ga nismo vidjeli na boku, ko nam garantuje da je bolji od Avdije? I ima naravno i onih, koji pljuju Avdiju bez prijedloga boljeg rijesenja, vjerovatno da bi bili u trendu makar tako. Da se razumijemo, ne gotivim Avdiju, ima on puno fudbalskih deficita, ali da se pojedini drugi igraci nase repke bore kao on lavovski i sa srcem, onda Bog zna gdje bi nam bio kraj! Ovako se pola njih setaji i uzdaju u znanje, pa nas pukne vjetar kad naleti takodje neka repka koja ima znanje, da ne spominjem trkacke repke! I u tome lezi nas najveci problem, mentalitet nasih igraca! Uz slabog selektora sa katastrofalnom formacijom i taktikom, to je ta kombinacija koja ce nas kostati glave u Brazilu. (Ma da se nadam da ce se to okrenit na bolje!)
Zadnja izmjena: ARGUMENT, dana/u 03 apr 2014, 02:55, ukupno mijenjano 1 put.

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 03 apr 2014, 02:51

PapeSusic je napisao/la:
džakailibu je napisao/la:ok, ima nekog smisla iako sama kombinatorika nije bas najčistija. samo mi reci koliko se to liku digla cijena od kada je u reprezentaciji jer ne pratim te informacije.
Vrsajevic nikada u zivotu nije napravio transfer, uvijek je isao ga slobodan igrac a to se rijetko desava. Desi se ponekad (evo Lewandowski na primjer) ali kada igrac ide bez odstete cijelu karijeru to dosta govori o kvaliteti igraca.

Na Transfermarktu je cijena Vrse skocila sa 200 000 eura na 2 000 000 zbog reprezentacije, a znamo sta je pokazo u svetom dresu. Treba dodadit da Trasnfermarkt precjenuje igrace van lige petice ali da ga kome uvale i za milion eura tu je veoma fin profit..

http://www.transfermarkt.de/de/avdija-v ... 28481.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidis da je u Celiku 2007 valjao 1mill kusur zapravo iz Celika otisao za dvije kifle.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 apr 2014, 08:37

adriano_leite je napisao/la: Kad si se vec dotakao pitanja, jos mi nisi odgovorio, zasto u revijalnim mecevima nikada nismo nastupali u najjacem sastavu, tj. zasto su glavni igraci bili u nemogucnosti da se odazovu pozivu, ako im se klubovi nista ne pitaju? Ako si zaboravio, rijec je bila o revijalnim mecevima vs "rostilj".
Revijalni mecevi su bili oslobadjanje za pojedince, i to je tako, klub nije duzan da pusti igraca ni na revijalni mec a ni na rostilj, zbog toga sam htio reci i pokazati da rostilj nije iznad revijalnog meca kako pojedinci pisu, a Germania pokrovitelj pokusava prezentovati. ;)
Sto se Vrsketa tice, evo obje strane su se slozile da ako su Ogi i Mujdza spremni ne treba biti u ekipi, u napadu imamo Hajrovica i Stevu i draze mi je njih gledati 15 minuta nego poluproizvoda.
Sto se tice toga da nikad nije bio najgori, to je samo pojedinacno misljenje, lik je ako gledamo trenutnu repku daleko najslabiji sa loptom i znanjem, brzi jeste od Mudjze i Ogija zato sto je krilo a ne bek sto trubim cijelo vrijeme.
Ako ova prevara od igraca bude u avionu za Brazil to mu je premija, ako dobije koji minut tamo naustrb igraca koje sam gore spomenuo to je vec klasicno izivljavanje selektora.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 apr 2014, 08:42

ARGUMENT je napisao/la: Sto se tice Besica, on je sigurno poluventan ali jos ga nismo vidjeli na boku, ko nam garantuje da je bolji od Avdije?
Ja.

Avdija ima defenzivne kapacitete kao stub koji zabijes u zemlju i nadas se da ce se igrac ili lopta zabiti u njega.
On ne zna igrati fudbal. Tako jednostavno. To je pokazivao u svakoj utakmici koju je do sada odigrao. Naprijed ne zna uputiti pas, pozadi ispada, ne zna protivniku oduzeti loptu.

No to sve je krivica selektora koji se izivljava nad reprezentacijom. Besic moze igrati desnog beka mnogo efikasnije od njega, najvise zbog toga sto je skolovani defenzivac. Isto tako moze igrati DM, a Tino ne moze. Ali valja jos koju zaraditi. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 apr 2014, 09:21

Principatus je napisao/la:
ARGUMENT je napisao/la: Sto se tice Besica, on je sigurno poluventan ali jos ga nismo vidjeli na boku, ko nam garantuje da je bolji od Avdije?
Ja.

Avdija ima defenzivne kapacitete kao stub koji zabijes u zemlju i nadas se da ce se igrac ili lopta zabiti u njega.
On ne zna igrati fudbal. Tako jednostavno. To je pokazivao u svakoj utakmici koju je do sada odigrao. Naprijed ne zna uputiti pas, pozadi ispada, ne zna protivniku oduzeti loptu.

No to sve je krivica selektora koji se izivljava nad reprezentacijom. Besic moze igrati desnog beka mnogo efikasnije od njega, najvise zbog toga sto je skolovani defenzivac. Isto tako moze igrati DM, a Tino ne moze. Ali valja jos koju zaraditi. ;)
Ma Princi, evo da pokusam pogledati realno, Pape ima malu platu, trazi ekstra pinku, jasno mi je to, prodavalo se i prije, prodavat ce se i poslije Papeta, sjetimo se Muline, Jakirevica i kompanije, ali ti igraci su bili par tekmi i nakon prodaje nigdje ih jer su losi.
Mi gledamo antitalenta Avdiju jer ga niko nece, to jest sramota, star je igrac da se ne lazemo, bolje je uzeti nekog mladog pa gurati, ali ovdje je cista anarhija. Gura se Avdija zbog Stinkija a sve zbog brata.
Evo nek ga tusnu u Tursku, tusnuli su Zahu u Bohum pa ga nema na mapi jer je isto tako slab a za Avdiju je igrac jer makar zna nesto uraditi (zatvoriti u defanzivi koliko toliko, dok je sa tehnikom na VI).

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 10:00

bhsport je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Ja.

Ma Princi, evo da pokusam pogledati realno, Pape ima malu platu, trazi ekstra pinku, jasno mi je to, prodavalo se i prije, prodavat ce se i poslije Papeta, sjetimo se Muline, Jakirevica i kompanije, ali ti igraci su bili par tekmi i nakon prodaje nigdje ih jer su losi.
Mi gledamo antitalenta Avdiju jer ga niko nece, to jest sramota, star je igrac da se ne lazemo, bolje je uzeti nekog mladog pa gurati, ali ovdje je cista anarhija. Gura se Avdija zbog Stinkija a sve zbog brata.
Evo nek ga tusnu u Tursku, tusnuli su Zahu u Bohum pa ga nema na mapi jer je isto tako slab a za Avdiju je igrac jer makar zna nesto uraditi (zatvoriti u defanzivi koliko toliko, dok je sa tehnikom na VI).
Matrica i samo matrica.... (Odredi determinantu :D )

Avdija je bio mladi reprezentativac nase zemlje u generaciji sa Dzekom, Ibisevicem, Pandzom, Ibricicem, Salihovicem itd.... Nije napravio karijeru poput nekih, ali igra pristojno u pristojnom Hrvatskom klubu...
Odavno je prestario za U21 reprezentaciju, a desio nam se peh da su nam za utakmicu u Lihtenstajnu bili nespremni Mujdza i Vranjes... Pozvan je igrac koji, da se razumijemo nije kvalitet koji bi nama trebao, ali koji prvo poznaje dobar dio reprezentacije, brz je, i igra u pristojnom klubu u Hrvatskoj (dosta je njihovih vrhunskih igraca doslo iz te lige, tako da nije bas umjesno omalovazavanje iste).
Ono sto svi zaboravljate, i namjerno preskacete, a to je da ne postoji taj desni bek koji je toliko bolji od Avdije, koji bi napravio razliku na terenu, da igra umjesto njega... Dilaver se nekome vise svidja, nekome Colic, neko ce i Besica da gura na tu poziciju (kojeg je opet zaboravljate namjerno, otkrio Pape i dao mu sansu, al nije valjda htio u Germaniju pa ga zato nema nigdje :mrgreen: ).
Zaboravljate da je zdrav bio Avdija pred utakmicu sa SAD-om, pa je opet Bicakcic poceo tu utakmicu na poziciji desnog bocnog igraca! Sto ga nije Pape tada gurao? Pripremao je selektor opciju za Slovacku sa Zukanovicem na stoperu a Bicakcicem na desnoj strani.... Povredom Zukanovica Bicakcic je ostao stoper, a Avdija nuzda na desnoj strani...Najvise zato gledamo Avdiju, jer su mu povrede otvorile mjesto u ekipi!
Nadam se da ce Mujdza biti zdrav i da ce Avdija u Brazilu ustajati sa klupe prilikom nasih sansi i golova....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 apr 2014, 10:06

@damire, lijepo si objasnio, ali i dalje stoji teza, da ako budu spremni svi on nema mjesta u repki, jel tako ili ne?
Stevo i Izet u napadu a Mujdzoni i Ogi u odbrani? :D

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 14:59

bhsport je napisao/la: Ma Princi, evo da pokusam pogledati realno, Pape ima malu platu, trazi ekstra pinku, jasno mi je to, prodavalo se i prije, prodavat ce se i poslije Papeta, sjetimo se Muline, Jakirevica i kompanije, ali ti igraci su bili par tekmi i nakon prodaje nigdje ih jer su losi.
bhsport je napisao/la:@damire, lijepo si objasnio, ali i dalje stoji teza, da ako budu spremni svi on nema mjesta u repki, jel tako ili ne?
Vidi razlike?! Drasticne razlike... :)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 apr 2014, 15:36

damir_82 je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Ma Princi, evo da pokusam pogledati realno, Pape ima malu platu, trazi ekstra pinku, jasno mi je to, prodavalo se i prije, prodavat ce se i poslije Papeta, sjetimo se Muline, Jakirevica i kompanije, ali ti igraci su bili par tekmi i nakon prodaje nigdje ih jer su losi.
bhsport je napisao/la:@damire, lijepo si objasnio, ali i dalje stoji teza, da ako budu spremni svi on nema mjesta u repki, jel tako ili ne?
Kakva je razlika?
Jel se slazes da lik nema sta da trazi na spisku ako su svi navedeni spremni? DA ili NE? :)

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 03 apr 2014, 19:09

Kaze Pape da nije planirao zvati Avdiju u Brazil posto su se Mujdza i Ogi vratili, ali posto je izasao na Panini slicicama sad mora. :shifty:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 apr 2014, 20:11

bhsport je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Kakva je razlika?
Jel se slazes da lik nema sta da trazi na spisku ako su svi navedeni spremni? DA ili NE? :)
Drasticna razlika u pristupu! U postu! Prvi post je "matrica", poslije toga umjereni post sa tvrdnjom..... U prvom postu optuzujes selektora za nepotizam, a drugi je umjereni post koji ima smisla....
Za 4 godine i 3,5 mjeseci mandata na mjestu selektora A fudbalske reprezentacije BiH, Pape nije forsirao toliko loseg igraca naustrb evidentno drasticno kvalitetnijeg! Jos uvijek nemam razloga da posumnjam da ce biti drugacije!
Ja ne bih Avdiju stavio na mjesto beka/bocnog/krila pored navedenih igraca, a da li ce im praviti drustvo na treningu...to mi je nebitno.... ;)

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 04 apr 2014, 00:28

Avdija najbolja desni bek rep.BIH posle Mujdze.

:pinokio:

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 04 apr 2014, 13:23

bhsport je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Kakva je razlika?
jesi ti navalio da nema sta trazit ako su svi spremni.....pa nema sta trazit ni visca,kvrzic,stevanovic,avdukic,ibricic pa ne vidim da ih razapinjes na njihovim temama....a avdija vise zasluzuje da ide u brazil nego svi gore nabrojani

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 apr 2014, 13:53

@samoopusteno, haveru, pricamo raspravljamo, evo dokazano ko je najslabija karika. Visca je za njega brzi goznales a Ibro Ronaldinho, tako da ih ne uzimaj u istu recenicu.
Ibrica je bio car splita, a vrske je samo prosjek, standardni prvotimac. Za kvrgu i avdukica se slazem to su mizerni likovi, nebitni u ovoj prici.
Ovaj je vrlo bitan jer nam prolaz ovisi o njegovom igranju.
Evo i druga strana se slaze da nema sta da radi na terenu, moze ici kao turista da trenira.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 04 apr 2014, 16:48

bhsport je napisao/la:@samoopusteno, haveru, pricamo raspravljamo, evo dokazano ko je najslabija karika. Visca je za njega brzi goznales a Ibro Ronaldinho, tako da ih ne uzimaj u istu recenicu.
Ibrica je bio car splita, a vrske je samo prosjek, standardni prvotimac. Za kvrgu i avdukica se slazem to su mizerni likovi, nebitni u ovoj prici.
Evo i druga strana se slaze da nema sta da radi na terenu, moze ici kao turista da trenira.
prvo kazes visca je za njega brzi gonzales a igra u drugoj turskoj ligi koja je u rangu nase prve lige to je isto da je susic pozvao igraca iz rudara iz kanja a drugo i ja se slazem da njih dosta ide na izlet ali ako svi budu zdravi do sp vise zasluzuju na taj izlet da idu vrsajevic,zahirovic,ibricic,visca nego da se zove neko deseti oni su cijele kvalifikacije bili tu i zasluzni su isto za prolaz dalje

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 apr 2014, 01:41

Begovic,Fejzic,Buric
Mujdza,Vranjes,Arslanagic,Bicakcic,Spahic,Zukanovic,Kolasinac,Salihovic
Salatic,Besic
Hajrovic,Misimovic,Prcic,Pjanic,Medunjanin,Visca,Lulic
Hrgota,Dzeko,Ibisevic
Kakvi Avdije kakvi izleti neka plati paket aranzman pa nek putuje a sa repkom neka idu najbolji a oni su manje vise ovdje.Ne treba biti posebno pametan da bi se to vidjelo.Sve ostalo izjave tipa neka ga na izletu,na klupi,neka neko zaradi su za psihijatra ili za SIPU.Ja ne znam koji argumenti mogu izbacit nekog od ovih igaca a ubacivat Avdiju i slicne. :

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Avdija Vrsajevic

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2014, 15:36

samoposteno je napisao/la:
bhsport je napisao/la:@samoopusteno, haveru, pricamo raspravljamo, evo dokazano ko je najslabija karika. Visca je za njega brzi goznales a Ibro Ronaldinho, tako da ih ne uzimaj u istu recenicu.
prvo kazes visca je za njega brzi gonzales a igra u drugoj turskoj ligi koja je u rangu nase prve lige to je isto da je susic pozvao igraca iz rudara iz kanja a drugo i ja se slazem da njih dosta ide na izlet ali ako svi budu zdravi do sp vise zasluzuju na taj izlet da idu vrsajevic,zahirovic,ibricic,visca nego da se zove neko deseti oni su cijele kvalifikacije bili tu i zasluzni su isto za prolaz dalje
Ako si kad gledao Vis u u punom sprintu sa loptom i Avdiju sve ti je jasno. Ako nisi, pogledaj.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 08 apr 2014, 15:27

Neki dan sam naletio na klip kako neka treba reklamira Avdiju i da je bolji od Džeke ali sad ne mogu da ga nađem, pa ako nije belaj da neko postavi taj klip ?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 apr 2014, 15:50

Ibizevic je napisao/la:Neki dan sam naletio na klip kako neka treba reklamira Avdiju i da je bolji od Džeke ali sad ne mogu da ga nađem, pa ako nije belaj da neko postavi taj klip ?
[youtube][/youtube]

Avdo angažovo Moldavku neku :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 apr 2014, 16:17

Kakav idiotizam.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hansbosna, HariTz, Muumii i 37 gostiju.