Ovo je sve tačno i nije problem izgubiti jednu utakmicu i naći hiljadu opravdanja, problem je što se gube utakmice od samog početka protiv Napolija, Arsenala, što se kilavi sa igračem više protiv umrlog Olimpika, nepotreban poraz protiv totalnog autsajdera Zenita i onda je ovo protiv Reala logičan nastavak. I gdje je sad ona priča o jačanju Bundeslige iz godine u godinu, Ligu Evrope da ne pominjemo, po nekima je ona nebitna. Dva tima iz BL proglašeni najvećim autsajderima već u osmini finala što se pokazalo tačno, BvB proglašena najvećim autsajderom u četvrtfinalu što rezultat takođe potvrđuje. I kako to da timovi iz BL koji su prošli grupnu fazu primaju od 3-6 golova po utakmici, a nikad jači FCB protiv nikad slabijeg MU završi 1-1. I onda nam neko prognozira blistavu budućnost sa Mikijem, Aubom, Jojićem, Ramosom, kao da taj neko ne gleda npr. utakmicu PSG-Čelzi u kojoj pomenuti igrači ne bi mogli ni lopte skupljati. Može se muljati po BL ovako i onako, ali u LP samo kvalitet dolazi do izražaja, to je prošla sezona jasno pokazala, a ova takođe. To što je BL finansijski limitirana nije krivica ni Kloppa ni uprave BvB, ali ako neko misli da ima recept po kojem će se ta limitiranost tek tako kompenzirati, moraće još dugo gledati ovo što gledamo ove sezone u LP i čekati da se ponovi prošla sezona. FCB problem financijske limitiranosti više nema, svi ostali imaju i imaće još zadugo.effe_sa je napisao/la:Naivne greške, ispuštanje prilika, nesposobni naprijed i Auba i Miki, katastrofalno suđenje. Englez Realu sve svirao, Dortmundu skoro ništa i uskratio vašu ekipu za najmanje jedan penal.
I ovakav BVB nije se loše nosio večeras. Očigledno da bi ovaj duel bio jako tijesan, da je Bvb bio kompletan. Pa možda da je samo još Lewa bio tu, da bi to bilo dovoljno za najmanje jedan gol. A da ne govorimo šta bi bilo, da su tu bili Bender, Gundo, Schmelzer.....
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Bolno, ali istinito ...opel je napisao/la:I onda nam neko prognozira blistavu budućnost sa Mikijem, Aubom, Jojićem, Ramosom, kao da taj neko ne gleda npr. utakmicu PSG-Čelzi u kojoj pomenuti igrači ne bi mogli ni lopte skupljati. Može se muljati po BL ovako i onako, ali u LP samo kvalitet dolazi do izražaja, ...
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Čisto rezultatski ova sezona je odlična kad se uzme u obzir s kakvim smo se problemima sve morali nositi. Ako ćemo iskreno, svi mi bi uoči sezone potpisali četvrtfinale CL i osiguran direktan plasman za istu za dogodine. Jednostavno mi nismo dovoljno financijski moćni da bi svake godine bili ispred Buyerna u BL, te ispred europskim top velikana u CL. To je realnost i takvom je treba prihvatiti. Ono što u mnogim utakmicama ove sezone nije valjalo je dojam koji smo ostavljali. I dok za neke blijede proljetne partije u BL i možemo naći opravdanje u činjenici da je koncentracija bila usmjerena na CL, za ovo sramotno izdanje od sinoć nema opravdanja. To je kao bila utakmica za koju se spremamo već par tjedana, a izgledali smo kao kakvi početnici.Sve što se sinoć tražilo s navijačke strane je bio junački nastup, a dobili smo goli k. Dojma sam kao da se momčad unaprijed predala i jednostavno
Madrižanima.
Kloppa obožavam, ali on je sinoć totalno zakazao. Niti je nabrijao/motivirao momčad, niti je taktički uradio ono što je trebalo. Postavio je momčad kao da ide u goste Freiburgu a ne ponajboljoj svjetskoj momčadi. Sredinu terena kao da nismo ni imali dok je Real držao viši tempo, a to smo mogli i očekivati s obzirom da su Sahin i Kehl trebali u fajt sa tercetom Isco-Xabi-LukiTZa, za što jasno nisu bili sposobni. Auba kao Lewa je pak promašajčina na kvadrat, jer je valjda svima jasno da on nije takav tip igrača. Masa krivih dodavanja (od kojih su 2 rezultirala golovima Reala) pak jasno potvrđuju da momčad nije bila psihološki spremna za meč. Masa izgubljenih duela pokazuje da su u meč ušli kao pitschkitse. Taktika - Zero Points. Psihološka priprema - Zero Points.
Da se kratko osvrnem i na pojačanja. Ne bih rekao da je i jedan od njih promašaj. Svi su oni imali velik doprinos u ovogodišnjim rezultatima. Mikija se ovdje najviše pljuje, a zaboravlja se da je on u CL (kao i u BL i kupu) u ključnim utakmicama često bio naš ključni čovjek. Sinoć je totalno zakazao, ali tko osim Weidija i Hummelsa nije? Očekivati da on zamjeni Judu 1:1 je utopija. Sa Gundom iza bi sigurno izgledao bolje, ali i ovo je bilo ok. Kod njega mi najvećim problemom djeluje psiha/samopouzdanje, jer mu se na faci baš vidi da padne kad mu krene loše. Auba je sinoć trebao igrati ono što ne zna/ne može i zbog toga ga proglašavati flopinom je glupo. On protiv većine Bundesligaša može odigrati i špicu, a uz pravog špica tipa Lewa biti i ubojito oružje protiv najjačih. Sokrat vidljivo nema igračku inteligenciju Subotića i pogotovo Hummelsa, ali to uglavnom nadoknadi velikom borbenošću i požrtvovnošću.
Veliki plus ove sezone će biti i taj što ćemo se riješiti određenog broja gloryhuntera, a nadam se i nekih koji ovdje pišu.
Kloppa obožavam, ali on je sinoć totalno zakazao. Niti je nabrijao/motivirao momčad, niti je taktički uradio ono što je trebalo. Postavio je momčad kao da ide u goste Freiburgu a ne ponajboljoj svjetskoj momčadi. Sredinu terena kao da nismo ni imali dok je Real držao viši tempo, a to smo mogli i očekivati s obzirom da su Sahin i Kehl trebali u fajt sa tercetom Isco-Xabi-LukiTZa, za što jasno nisu bili sposobni. Auba kao Lewa je pak promašajčina na kvadrat, jer je valjda svima jasno da on nije takav tip igrača. Masa krivih dodavanja (od kojih su 2 rezultirala golovima Reala) pak jasno potvrđuju da momčad nije bila psihološki spremna za meč. Masa izgubljenih duela pokazuje da su u meč ušli kao pitschkitse. Taktika - Zero Points. Psihološka priprema - Zero Points.
Da se kratko osvrnem i na pojačanja. Ne bih rekao da je i jedan od njih promašaj. Svi su oni imali velik doprinos u ovogodišnjim rezultatima. Mikija se ovdje najviše pljuje, a zaboravlja se da je on u CL (kao i u BL i kupu) u ključnim utakmicama često bio naš ključni čovjek. Sinoć je totalno zakazao, ali tko osim Weidija i Hummelsa nije? Očekivati da on zamjeni Judu 1:1 je utopija. Sa Gundom iza bi sigurno izgledao bolje, ali i ovo je bilo ok. Kod njega mi najvećim problemom djeluje psiha/samopouzdanje, jer mu se na faci baš vidi da padne kad mu krene loše. Auba je sinoć trebao igrati ono što ne zna/ne može i zbog toga ga proglašavati flopinom je glupo. On protiv većine Bundesligaša može odigrati i špicu, a uz pravog špica tipa Lewa biti i ubojito oružje protiv najjačih. Sokrat vidljivo nema igračku inteligenciju Subotića i pogotovo Hummelsa, ali to uglavnom nadoknadi velikom borbenošću i požrtvovnošću.
Veliki plus ove sezone će biti i taj što ćemo se riješiti određenog broja gloryhuntera, a nadam se i nekih koji ovdje pišu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
+1Blaszczykowski je napisao/la:Čisto rezultatski ova sezona je odlična kad se uzme u obzir s kakvim smo se problemima sve morali nositi. Ako ćemo iskreno, svi mi bi uoči sezone potpisali četvrtfinale CL i osiguran direktan plasman za istu za dogodine.
Sustina moje kritike od pocetka sezone. Ok, mozda precerujem u "kritici" prema pojedincima, ali ova ekipa nema vise onu ZAR i NABRIJANOST. Po mom to je zbog slabe konkurencije unutar same ekipe.Blaszczykowski je napisao/la:Ono što u mnogim utakmicama ove sezone nije valjalo je dojam koji smo ostavljali. I dok za neke blijede proljetne partije u BL i možemo naći opravdanje u činjenici da je koncentracija bila usmjerena na CL, za ovo sramotno izdanje od sinoć nema opravdanja.
Hos rec MikiBlaszczykowski je napisao/la: Auba kao Lewa je pak promašajčina na kvadrat, jer je valjda svima jasno da on nije takav tip igrača. Masa krivih dodavanja (od kojih su 2 rezultirala golovima Reala)
Kao napr.?Blaszczykowski je napisao/la: Da se kratko osvrnem i na pojačanja. Ne bih rekao da je i jedan od njih promašaj. Svi su oni imali velik doprinos u ovogodišnjim rezultatima. Mikija se ovdje najviše pljuje, a zaboravlja se da je on u CL (kao i u BL i kupu) u ključnim utakmicama često bio naš ključni čovjek.
U koliko je bio kljucni igrac koji je sjebo cijelu akciju/kontru/priliku?
Pa sto su onda pljunuli 30 mio za njega ???Blaszczykowski je napisao/la: Očekivati da on zamjeni Judu 1:1 je utopija.
Zar nije bilo pametnije dovesti onda dvojcu za te pare pa da ga mijenjaju po pola?
Mora pasti psiha kad uvidi da nema kvalitet za nivo koji se trazi. Ja milsim da je Miki igrac sa najvecom kvotom pogresnih dodavanja u historiji BVBea. Uvjek mu lopta ili duga, il kratka, il ode za ledja... strasnoBlaszczykowski je napisao/la: Kod njega mi najvećim problemom djeluje psiha/samopouzdanje, jer mu se na faci baš vidi da padne kad mu krene loše.
Ja sam sa Aubom prezadovoljan ove godine. Kad pogledam koliko je placen, kakva mu je uloga (a to nije spic) i kolika je minutaza nije moglo puno bolje. Za Sokratisa nedijelim tvoje misljenje. On je stepen ispred Nevena. Subotic i inteligencijaBlaszczykowski je napisao/la: Auba je sinoć trebao igrati ono što ne zna/ne može i zbog toga ga proglašavati flopinom je glupo. On protiv većine Bundesligaša može odigrati i špicu, a uz pravog špica tipa Lewa biti i ubojito oružje protiv najjačih. Sokrat vidljivo nema igračku inteligenciju Subotića i pogotovo Hummelsa, ali to uglavnom nadoknadi velikom borbenošću i požrtvovnošću.
NopBlaszczykowski je napisao/la: Veliki plus ove sezone će biti i taj što ćemo se riješiti određenog broja gloryhuntera, a nadam se i nekih koji ovdje pišu.
Pak mislim da ce najveci uspjeh biti otvaranje ociju kako upravi tako i slijepcima medju nekima ovde.
HEYA BVB
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
[
Pak mislim da ce najveci uspjeh biti otvaranje ociju kako upravi tako i slijepcima medju nekima ovde.
HEYA BVB[/quote]
Možete se riješiti gloryhuntera koji nisu uopšte bili aktivni na ovom forumu kad su se osvajale titule u BL i igralo finale LP, nego se uključili kad je već bilo jasno da će i ove sezone biti -25 do -30 u odnosu na FCB. Miki ako i nije mogao zamijeniti Gecea, barem nije trebao asistirati protivniku gubeći lopte na 25 metara od vlastitog gola, za nekoga plaćenog 27 miliona to je nedopustivo, Kagawa plaćen 80 puta manje, pa čovjek rasturao od Bayerna, pa nadalje. Sokratis jeste bolji od Subotića, nikad čovjek nije napravio kiks kakve je Subotić pravio u banalnim utakmicama, samo neko ima izgleda skroz slabo pamćenje.
Niko nije nezadovoljan ovom sezonom, nezadovoljstvo leži u činjenici da se negativni trendovi od prošle sezone nastavljaju i pitanje je šta iduće sezone, jer u svaku sezonu ulazimo bez po jednog ekstra igrača i u svakoj sezoni strepimo za sljedeću sezonu i nečije klauzule. A pojačanja koja se dovode su taman za muljanje po BL, za LP treba pokazati klasu, neće je valjda pokazivati samo protiv Štutgarta i HSV, a ni protiv takvih ekipa je mnogi nisu pokazali.
NopBlaszczykowski je napisao/la: Veliki plus ove sezone će biti i taj što ćemo se riješiti određenog broja gloryhuntera, a nadam se i nekih koji ovdje pišu.
HEYA BVB[/quote]
Možete se riješiti gloryhuntera koji nisu uopšte bili aktivni na ovom forumu kad su se osvajale titule u BL i igralo finale LP, nego se uključili kad je već bilo jasno da će i ove sezone biti -25 do -30 u odnosu na FCB. Miki ako i nije mogao zamijeniti Gecea, barem nije trebao asistirati protivniku gubeći lopte na 25 metara od vlastitog gola, za nekoga plaćenog 27 miliona to je nedopustivo, Kagawa plaćen 80 puta manje, pa čovjek rasturao od Bayerna, pa nadalje. Sokratis jeste bolji od Subotića, nikad čovjek nije napravio kiks kakve je Subotić pravio u banalnim utakmicama, samo neko ima izgleda skroz slabo pamćenje.
Niko nije nezadovoljan ovom sezonom, nezadovoljstvo leži u činjenici da se negativni trendovi od prošle sezone nastavljaju i pitanje je šta iduće sezone, jer u svaku sezonu ulazimo bez po jednog ekstra igrača i u svakoj sezoni strepimo za sljedeću sezonu i nečije klauzule. A pojačanja koja se dovode su taman za muljanje po BL, za LP treba pokazati klasu, neće je valjda pokazivati samo protiv Štutgarta i HSV, a ni protiv takvih ekipa je mnogi nisu pokazali.
- anton 1983
- Kontakt:
Znao sam da će bVb IZGUBITI, OSJEĆAO I OĆEKIVAO TO, ćak i napisao da nemaju teoretske šanse, no da BvB više nije BvB to nisam znao.
Znam da imaju mali miljon ozlijeda i da se realno od njih nemre oćekivati pozitivan rezultat u Madridu i da se može izgubiti sa 3:0, ali bez kičme?
Kada pitam one koji ove godine BvB ne prate, što je za tebe BvB i po ćemu su oni karakteristični? Odgovori su većinom brze kontre, sexualan nogomet, gegen pressing itd. To za mene nije najveća odluka BvB-a, nego ona, MI TO MOŽEMO, a ako ne možemo krepat ćemo na terenu ne bi li pokazali drugačije. Nema tu inaće nekog pimplanja i nekih polustartova, tu se uvijek grizlo i osjećao se duh ekipe koja diše kao jedno.
Klopp je to izgubio i ako to ne vrati, nikakvi Lewandovski, Baleovi, Messiji mu neće pomoć. Nisam svojim očima mogao vjerovati kako su BvB-ovi igrači izgledali bezvoljno na terenu. tek kad su poćeli gubiti 2:0 i kad je Real, nićim zaslužan za to vodstvo stavio u Ler jer im se više neda, Bvb nije poćeo igrati, nego su se poćeli boriti na onaj prepoznatljiv način za njih.
Jel je moguće da je Klopp izgubio konce?
Znam da imaju mali miljon ozlijeda i da se realno od njih nemre oćekivati pozitivan rezultat u Madridu i da se može izgubiti sa 3:0, ali bez kičme?
Kada pitam one koji ove godine BvB ne prate, što je za tebe BvB i po ćemu su oni karakteristični? Odgovori su većinom brze kontre, sexualan nogomet, gegen pressing itd. To za mene nije najveća odluka BvB-a, nego ona, MI TO MOŽEMO, a ako ne možemo krepat ćemo na terenu ne bi li pokazali drugačije. Nema tu inaće nekog pimplanja i nekih polustartova, tu se uvijek grizlo i osjećao se duh ekipe koja diše kao jedno.
Klopp je to izgubio i ako to ne vrati, nikakvi Lewandovski, Baleovi, Messiji mu neće pomoć. Nisam svojim očima mogao vjerovati kako su BvB-ovi igrači izgledali bezvoljno na terenu. tek kad su poćeli gubiti 2:0 i kad je Real, nićim zaslužan za to vodstvo stavio u Ler jer im se više neda, Bvb nije poćeo igrati, nego su se poćeli boriti na onaj prepoznatljiv način za njih.
Jel je moguće da je Klopp izgubio konce?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Pa hoćel vuć konce s napadačima koji igraju bekove, sa 6-7 igrača koji bi danas gledali meč sa klupe da su "povrijeđeni" bili na raspolaganju. Pa nije Klop mađioničar u pmanton 1983 je napisao/la:Jel je moguće da je Klopp izgubio konce?
Respekt za sve pruženo ove sezone. Sljedeća sezona može biti samo bolja od ove, pa makar nikog ne doveli, samo da se vrate povrijeđeni igrači. Nemojte bit smiješni s glupim raspravama.
Kad stave reportera amatera u pm
[youtube][/youtube]
- anton 1983
- Kontakt:
Mislim da ću te morat prisiliti da ponovo pročitaš moj komentar kako bi shvatio što sam rekaoDede17 je napisao/la: Pa hoćel vuć konce s napadačima koji igraju bekove, sa 6-7 igrača koji bi danas gledali meč sa klupe da su "povrijeđeni" bili na raspolaganju. Pa nije Klop mađioničar u pm. Nemoj se provaljivat
![]()
Morti taj dio koji si citiro djeluje prekritično no taj izraz najbolje opisuje ono što govorim. Obrati pozornost na način što sam kritizirao i kako.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!! NUR DER BVB!!!
Halloooooooo ljudi sta je vama izgubili 3:0 i sta sad ? Propo svijet los Klopp losi svi igraci ... Neka se pojedinci zapitaju kakvi su navijaci uopste ... Izgubili smo od jedne od najboljih ekipa svijeta od ekipe koja ce mozda osvojit LP, prvenstveno smo izgubili jer smo osakacaeni i upravo to je razlog zasto neki igraci nisu u formi zato sto im je mjesto u prvih 11 zagarantovano pa nema druka pa se opustili ko znaju igrat cu nema boljeg od mene ... Polahko da nam je ostat 2 u ligi i dogurat do finala kupa pa tu na neki nacin pokusat osvojit i za mene odlicna sezona ... Sad samo zamislite kad sa ovakvim osakacenim sastavom smo do ovdje dogurali i 2 u ligi i polufinale kupa sta bi bilo da smo kompletni i sta ce bit kad budemo kompletni sa jos par pojacanja ... Nema potrebe za ocajavanjem, cak i ovakvi smo imali sanse za 1 gol u gosti al jbg nije islo sad cemo ispast i boze moj idemo dalje ... Glavu gore sjetite se godina kad je i Bayern ispadao iz LP od Chelsea od Arsenala od Lyona koji ih je ponizavao zato dajte malo strpljenja mi smo tek 3 god zaredom u lp i vi bi da svake godine dominiramo to takmicenje ne moze jbg naspram naseg budzeta i ulaganja i ovo je cak previse polahko na dobrom smo putu samo langsam ...
Halloooooooo ljudi sta je vama izgubili 3:0 i sta sad ? Propo svijet los Klopp losi svi igraci ... Neka se pojedinci zapitaju kakvi su navijaci uopste ... Izgubili smo od jedne od najboljih ekipa svijeta od ekipe koja ce mozda osvojit LP, prvenstveno smo izgubili jer smo osakacaeni i upravo to je razlog zasto neki igraci nisu u formi zato sto im je mjesto u prvih 11 zagarantovano pa nema druka pa se opustili ko znaju igrat cu nema boljeg od mene ... Polahko da nam je ostat 2 u ligi i dogurat do finala kupa pa tu na neki nacin pokusat osvojit i za mene odlicna sezona ... Sad samo zamislite kad sa ovakvim osakacenim sastavom smo do ovdje dogurali i 2 u ligi i polufinale kupa sta bi bilo da smo kompletni i sta ce bit kad budemo kompletni sa jos par pojacanja ... Nema potrebe za ocajavanjem, cak i ovakvi smo imali sanse za 1 gol u gosti al jbg nije islo sad cemo ispast i boze moj idemo dalje ... Glavu gore sjetite se godina kad je i Bayern ispadao iz LP od Chelsea od Arsenala od Lyona koji ih je ponizavao zato dajte malo strpljenja mi smo tek 3 god zaredom u lp i vi bi da svake godine dominiramo to takmicenje ne moze jbg naspram naseg budzeta i ulaganja i ovo je cak previse polahko na dobrom smo putu samo langsam ...
BvB Echte Liebe !!!
Dokle je to doslo kad navijac Bayerna(@Effenberg) "brani" BvB od tzv. njenih navijaca
Upravo tako...mogao je on i sinoc biti koristan da se igralo na kontru kako se i ocekivalo.Ovako na postavljenu odbranu protiv Ramosa i Pepea nema sta traziti...jednostavno nije taj tip igraca.Blaszczykowski je napisao/la: Auba je sinoć trebao igrati ono što ne zna/ne može i zbog toga ga proglašavati flopinom je glupo. On protiv većine Bundesligaša može odigrati i špicu, a uz pravog špica tipa Lewa biti i ubojito oružje protiv najjačih.
- gerdmuller
- Kontakt:
Ozljede pola momcadi se i vise nego osjetilo i to je jedini razlog jucerasnje igre i rezultata.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
gerdmuller je napisao/la:Ozljede pola momcadi se i vise nego osjetilo i to je jedini razlog jucerasnje igre i rezultata.
Daj ba prestanite sa tom pruicom povrede ono ovo ,povrede su mali djelom utjecale na lose rezultate bvb,porosle godine su bili kompetni bio je i gece u vecem djelu sa sezone pa su opet ispali u kupu ,zavrsili iza nas sa manjkom o 25 bodova,i jedino im se mora odati priznanje za rasturanje reala u domuzistanu ,a u madridu se za dlaku izvukli i to je to .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Lokos19 je napisao/la:Hos rec MikiBlaszczykowski je napisao/la: Auba kao Lewa je pak promašajčina na kvadrat, jer je valjda svima jasno da on nije takav tip igrača. Masa krivih dodavanja (od kojih su 2 rezultirala golovima Reala)![]()
Lokos19 je napisao/la:Kao napr.?Blaszczykowski je napisao/la: Da se kratko osvrnem i na pojačanja. Ne bih rekao da je i jedan od njih promašaj. Svi su oni imali velik doprinos u ovogodišnjim rezultatima. Mikija se ovdje najviše pljuje, a zaboravlja se da je on u CL (kao i u BL i kupu) u ključnim utakmicama često bio naš ključni čovjek.
U koliko je bio kljucni igrac koji je sjebo cijelu akciju/kontru/priliku?
Zato što su procjenili da je on idealna opcija za našu igru.Lokos19 je napisao/la:Pa sto su onda pljunuli 30 mio za njega ???Blaszczykowski je napisao/la: :gore: Očekivati da on zamjeni Judu 1:1 je utopija.
Zar nije bilo pametnije dovesti onda dvojcu za te pare pa da ga mijenjaju po pola?
Lokos19 je napisao/la:Mora pasti psiha kad uvidi da nema kvalitet za nivo koji se trazi. Ja milsim da je Miki igrac sa najvecom kvotom pogresnih dodavanja u historiji BVBea. Uvjek mu lopta ili duga, il kratka, il ode za ledja... strasnoBlaszczykowski je napisao/la: Kod njega mi najvećim problemom djeluje psiha/samopouzdanje, jer mu se na faci baš vidi da padne kad mu krene loše.
A Klopp je očito imbecil kad Nevena stavlja ispred Sokrata.Lokos19 je napisao/la:Blaszczykowski je napisao/la: Auba je sinoć trebao igrati ono što ne zna/ne može i zbog toga ga proglašavati flopinom je glupo. On protiv većine Bundesligaša može odigrati i špicu, a uz pravog špica tipa Lewa biti i ubojito oružje protiv najjačih. Sokrat vidljivo nema igračku inteligenciju Subotića i pogotovo Hummelsa, ali to uglavnom nadoknadi velikom borbenošću i požrtvovnošću.Za Sokratisa nedijelim tvoje misljenje. On je stepen ispred Nevena. Subotic i inteligencija
![]()
Ljubav je slijepa. :ljubav: :violina:Lokos19 je napisao/la:NopBlaszczykowski je napisao/la: Veliki plus ove sezone će biti i taj što ćemo se riješiti određenog broja gloryhuntera, a nadam se i nekih koji ovdje pišu.![]()
![]()
![]()
- Blaszczykowski
- Kontakt:
kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjavaPEP je napisao/la:gerdmuller je napisao/la:Ozljede pola momcadi se i vise nego osjetilo i to je jedini razlog jucerasnje igre i rezultata.
Daj ba prestanite sa tom pruicom povrede ono ovo ,povrede su mali djelom utjecale na lose rezultate bvb,porosle godine su bili kompetni bio je i gece u vecem djelu sa sezone pa su opet ispali u kupu ,zavrsili iza nas sa manjkom o 25 bodova,i jedino im se mora odati priznanje za rasturanje reala u domuzistanu ,a u madridu se za dlaku izvukli i to je to .
Damir bravo za svaku tvoju rijec I prije I poslije utakmice.
Sezona je odlicna, a sinoc me odusevila hrabrost klopa koji je unatoc 3:0 isao naprijed I cak pritisnuli reala dobrim dijelom drugog poluvremena.
Ali jbg real puno brz, jak naprijed I skoro svaka greska je bila velika opasnost, a nazad su im stoperi odigrali utakmice zivota.
Imate mlad tim, evo I ove godine se durm I hofman ustalili, to su vec sada provjerena imena, svaka cast drugom prilikom cu napisati nesto vise.
Sezona je odlicna, a sinoc me odusevila hrabrost klopa koji je unatoc 3:0 isao naprijed I cak pritisnuli reala dobrim dijelom drugog poluvremena.
Ali jbg real puno brz, jak naprijed I skoro svaka greska je bila velika opasnost, a nazad su im stoperi odigrali utakmice zivota.
Imate mlad tim, evo I ove godine se durm I hofman ustalili, to su vec sada provjerena imena, svaka cast drugom prilikom cu napisati nesto vise.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Ja ću ići korak dalje i reći: nitko, pa niti europska krema. Pa što onda uopće diskutiramo o "lošoj" sezoni Dortmunda?Lokos19 je napisao/la:Osim evropske kreme niko.
Ne može nitko nadoknaditi toliko standardnih igrača, nitko. Niti Bayern, niti Real, niti Barcelona. Pogledaj rostere i uvidjet ćeš da sam u pravu. Stoga, diskusija je bespotrebna.
Zašto nitko ne analizira Wengera i Arsenal kojem se svake godine ozljeđuju igrači ko na traci pa nikome ništa već se upravo suprotno Wengeru produljuje ugovor?Lokos19 je napisao/la:zasto niko neanalizira zasto je uopste doslo do povreda? Sad se placa ceh za pogresno i naivno sastavljen roster. Vjerovalo se da se sa 15 kvalitetnih igraca moze izgurat sezona na tri strane. Igraci su preforsirani.
Ovo je stvarno peh što se tiče ozljeda, ne znam kako bih drugačije to nazvao. Ne možeš kriviti Kloppa i njegove treninge, tu po meni nikako nije problem.
Eto, moguće je jedino ono što si naveo, preforsiranost. Znači nedovoljno širine. Ali, opet, da ti se ozljedi toliko igrača na duže vremensko razdoblje u samo jednoj sezoni, to je velika šteta za rezultate, ekipu i cijeli klub.
Ovdje ti dajem za pravo da Schieber, Durm, Sarr, Hofmann, Dukš trenutno ne mogu igrati. Odnosno, Šiber nikako, a ove bih poslao na kaljenje u druge klubove.Lokos19 je napisao/la:Sad se placa ceh za pogresno i naivno sastavljen roster. Vjerovalo se da se sa 15 kvalitetnih igraca moze izgurat sezona na tri strane. Igraci su preforsirani. Prva alternativa u napadu Schieber wtf? Durm, Sarr i Hofman jesu talenti, ali dok ti igraci izrastu gubis utakmice, bodove i samopouzdanje. ybga ovi nasi bi i jare i pare, nemre. Druga greska je dovodjenje igraca koji su izkljucivo jaki na kontrama i transformaciji a onda igras taktiku sto veceg posjeda lopte ala vangall. Nidje vezze. Najbolji primjer veceras, dok su nesto ko htjeli kontrolisali loptu i meljali fasovali smo golove, tek u drugom kad smo agresivno napadali napred i igrali na sve il nista izgledalo je bolje. Sta imas sa grossonjom i aubame gradit?
I to ti priznajem, Gross i Auba nisu igrači za sitni vez. Ali, i jednog i drugog bih uvijek imao u ekipi odnosno takvi igrači su zahvalni jer svaki ima neku prednost.
Jbg, i Lewa je bio otpisan pa je procvjetao kasnije. Zašto igraču odmah reći da ne valja? Hajde da od igračkih kvaliteta nema ništa, ali Miki ima dosta toga, bitno je da se to posloži. Očito, posložit će se tek druge sezone.Lokos19 je napisao/la:Kakav potencijal? ako ga nije pokazao u 30+ utakmica onda ga i nema. Taj igrac uopste nema ni kapacitet nit znanja da ista veze ili gradi. Jedino sto on zna je trcat, petljat i padat. To sto bljesne u pokojoj tekmi je premalo za bvb.
Neću ga branit dalje, i sam kažem da je trebao bolje povezivati redove cijele sezone. No, ja mu svakako dajem još jednu šansu da uspije jer kvalitet za to ima.
E ovo je već "odlično" razmišljanje. Daj molim te, nemoj me nasmijavati. Pa kako ljudi ne vide da se radi odličan posao u Dortmundu? Pa šta treba, svake godine osvajati TRIPLE da bi pojedinci bili zadovoljni? Trošiti 50+ milijuna svake sezone, koje nemaš, da bi pojedinci bili zadovoljni? Ne kužim takvo razmišljanje jer Dortmund ima konačno upravu koja DUGOROČNO može napraviti velike stvari u Bundesligi, Kupu i Ligi Prvaka.Lokos19 je napisao/la:Bila je i pred bremenom.
Naravno, što jači Dortmund, to jači Bayern. Što znači, to jača Bundesliga.Lokos19 je napisao/la:Za buducnost Buyerna.
Uh, Šibera u rečenicu sa Ramosom i Mikijem, neće ići.Lokos19 je napisao/la:Za buyern.
Ako ramos bude prvi napadac usrecit ce mo se ko sa mikijem i siberom. Sve sami potencijali.
Jesi gledao Ramosa? Kakav ti se čini? Kakve sposobnosti ima? Kako misliš da će se uklopit?
Vratit Kagawu, pa da vidimo mikija oćel se zajebavat kad bude sjedio na klupi 
Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
izbaci sve iz sebe razumijem nije lahko vec drugu godinu biti u minus 20 i kusur bodova iz prvog ,pa te pobjedi u finalu Lp ,koje ce Bvb Bog sami zna kada vise igrati i da li ce ga ikada vise odigrati.Blaszczykowski je napisao/la:kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjavaPEP je napisao/la:gerdmuller je napisao/la:Ozljede pola momcadi se i vise nego osjetilo i to je jedini razlog jucerasnje igre i rezultata.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
@Stefan Effenberg: Većinu se s tobom slažem.... I svakako treba biti iskren pa napomenuti, da Bayern gostuje na Bernabeu i da igra bez Lahma, Riberyja i Schweinija , velika je tada vjerovatnoća da i Bayern može izgubiti 2 razlike. A još je kod nas tako širok kadar. Ovo govorim uslovno, Bayern bi se možda opet provukao nekako, ali govorim da bi postojala i ta ne tako nerealna opcija.
A pogotovo za jedan BVB je to problem kada je kadar mnogo manji u širini u odnosu na Bayern.
A uporno se gore forsira i taj finansijski aspekt (najviše ga forsira jedan forumaš
).
Eto tolika priča o finansijskoj limitiranosti, pa ako ćemo gledat finansije jedan Wolfsburg bi trebao igrati redovno četvrfinale LP, a jedan BVB mu ne bi trebao ni primirisat (bar četvrtfinalu). Kažem ako bi gledali na način da je sve u parama. Pare treba iskoristit na pravi način. A BVB nije baš sada bez para, para tu itekako ima, ali ako se budu trošile nešto luđe može se brzo i potunut.
Ipak napominjem jednu stvar, do sada sam uvijek govorio da vaša uprava prilično dobro radi. Ali ako se sada ne ubode sa transferima i baš ne naprave dobre stvari, moglo bi doći do nazadovanja i stagnacije. Tada bi vas jedan Wolfsburg (ako sada budu pametno djelovali s parama) prestigao sportski. Mislim ipak da će uprava odraditi dobar posao. Da li će baš biti fantastičan posao na transfer tržištu stoji da se vidi. Neka najave i potezi su dobri, neki manje obečavajući. Ali ne vjerujem da će ovaj Bvb nazadovati. A trebalo bi bar da se ustalite redovno u četvrtfinalima LP. Moguće vremenom da se opet nekad dođe i do samog kraja. U LP dosta zavisi i od sreće, žrijeba, ozljeda, spremnosti ekipe u datom trenutku.
A pogotovo za jedan BVB je to problem kada je kadar mnogo manji u širini u odnosu na Bayern.
A uporno se gore forsira i taj finansijski aspekt (najviše ga forsira jedan forumaš
Eto tolika priča o finansijskoj limitiranosti, pa ako ćemo gledat finansije jedan Wolfsburg bi trebao igrati redovno četvrfinale LP, a jedan BVB mu ne bi trebao ni primirisat (bar četvrtfinalu). Kažem ako bi gledali na način da je sve u parama. Pare treba iskoristit na pravi način. A BVB nije baš sada bez para, para tu itekako ima, ali ako se budu trošile nešto luđe može se brzo i potunut.
Ipak napominjem jednu stvar, do sada sam uvijek govorio da vaša uprava prilično dobro radi. Ali ako se sada ne ubode sa transferima i baš ne naprave dobre stvari, moglo bi doći do nazadovanja i stagnacije. Tada bi vas jedan Wolfsburg (ako sada budu pametno djelovali s parama) prestigao sportski. Mislim ipak da će uprava odraditi dobar posao. Da li će baš biti fantastičan posao na transfer tržištu stoji da se vidi. Neka najave i potezi su dobri, neki manje obečavajući. Ali ne vjerujem da će ovaj Bvb nazadovati. A trebalo bi bar da se ustalite redovno u četvrtfinalima LP. Moguće vremenom da se opet nekad dođe i do samog kraja. U LP dosta zavisi i od sreće, žrijeba, ozljeda, spremnosti ekipe u datom trenutku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Klopp je jednom ubo sa transferima pa se misli da će opet.Od Ramosa ne može napraviti novog Lewandowskog.
Mkhitaryan ne može zamjeniti Gotzea, ova sezona je pokazala da je Armenac užasno precjenjen igrač.Po meni ništa bolji od Eriksena kojeg je mogao dovesti za 15 mil umjesto što je istresao 27 mil za Mkhitaryana.
Aubameyang i Sokratis dobri igrači ali ne i klase.
Mkhitaryan ne može zamjeniti Gotzea, ova sezona je pokazala da je Armenac užasno precjenjen igrač.Po meni ništa bolji od Eriksena kojeg je mogao dovesti za 15 mil umjesto što je istresao 27 mil za Mkhitaryana.
Aubameyang i Sokratis dobri igrači ali ne i klase.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.