FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2014, 17:17

kingwazza je napisao/la:
ovaj Pep je postgao zadivljujuce rezultate u Bundes Ligi,ali zaista nije kompetentno takmicenje,s obzirom na kvalitet iste.
Vaš je najveći problem , pretežno tako vas koji gotivite Premiership a naravno i još nekih drugih što pokušavate osporit kvalitet Bundeslige i predstavit je nekom bezveznom ligom. U suštini suvišno je vodit raspravu o takvim stvarima, jer se često držite labavih argumenata.
Npr stvari se mogu lako postavit na svoje mjesto jednostavnim pitanjem. Ako je Bayern prošle sezone sa 25 bodova ispred Dortmunda osvojio a prvenstvo, a obje te ekipe su igrale finale LP, jel to sada znak slabosti lige ili snage Bayerna? :D Kada se na ovo odgovori sva priča pojedinaca o slabosti lige pada u vodu. A nećemo ulazit još dublje u neke stvari.
I budi siguran da se niti jedan engleski klub ne bi prošetao BuLi ko što se Bayern u ove dvije sezone prošetao.... ;)

A uvijek samo idete na tu kartu da je Pep odabrao Bayern, jer eto tu će mu biti lakše osvojit.

A kada npr Schalke dobije Arsenal, onda je to slučajnost (ili isto tako BVB kada otpuše City), a kada Schalke fasuje od Reala (gle čuda jedne od najjačih ekipa u takmičenju), onda je to znak da je liga propalitet.Onda se ne trebate čudit kada vam tamo pojedinci spamaju teme, kako vi tvrdite.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 03 apr 2014, 17:41

Cuj mi igramo dosadan fudbal,pa imali smo 16 suteva protiv Manchestera,nismo mi krivi sto se svi brane protiv nas.
Onaj ko uporedjuje proslu godinu i ovu stvarno nema pojma o fudbalu,Bayerna prosle godine niko nije shvatao toliko ozbiljno,zato i jest bilo lakse zar je to tesko shvatit :hmmmmm:

Ja nikad ni jednu ligu necu pljuvat,u ovom trenutku jedino je Seria A ispod prosjeka,ne znam kako neko moze doci i omalovazavati Bundesligu,kad Englezi nece imati predstavnika u 1/2 LP :hmmmmm: Jedne ce izbacit Njemci,druge Francuzi :wave:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2014, 17:47

Sa "dosadnim" fudbalom do odbrane titule u CL.slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 03 apr 2014, 17:59

Dortmund ove godine je dosta oslabljen za razliku od onog od prosle.Sto zbog odlaska Gotzea,sto zbog silnih povreda koje ih prate ovu sezonu.Inace to mi je najdraza ekipa u Njemackoj i licno sam zelio da osvoje LP,ali i tada je Bajern bio kvalitetniji sto se vidjelo na kraju.(Osvojili LP)To sto milioneri imaju perfekcionistu i ogromnog strucnjaka na klupi,uz neke faktore srece koji su se poklopili je dovelo BVB do finala.Ali ne moze se gledat jacina Lige,ako Salke pobjedi Arsenala,ili BVB Citija,to nisu adekvatni argumenti.Pa vanzemaljsku Barcelonu izbacio je Inter,te osvojio LP.pa jel to znaci da je Seria A bila superiorna,te jaka liga,nista jaca neg ovih godina stim da su imali velikog strucjaka u vidu Mourinha.Svaka liga je jaka na svoj nacin,ali u EPL imas matematicki 4 ekipe koje su u borbi za prvo mjesto.Da je Mainz,ili Salke,ili Hamburg pored superiornog Bajerna osvojio ligu ove godine,to bi bilo ravno cudu odnosno prava senzacija.A vidjeli ste da i protiv Arsenala niste bili bolji do crvenog kartona,pa i prosle godine da je Gervinho bio pribraniji ne biste prosli.Al ne vazno necu da ulazim u neke sukobe,meni je samo drago da ste se uvjerili da i kad je UTD najslabiji se snjim ne moze lahko.i sto se nisu obestinile vase smijesne prognoze,jedva cekam revans,pa da se ljudski cestita onome ko prodje..
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2014, 18:16

@kingwazza: Ma i ne trebamo više raspravljat o usporedbama liga. Nije mi to bio cilj, niti je tema za to. A te diskusije su više svima normalnim preko glave, jer nikad se ne vode na konstruktivan način.....
Samo sam htio ukazati na potcjenjivanje i umanjivanje nečijeg uspjeha. Taman da Bayern (ne daj Bože) ispadne od ManU ne znači da ostale trofeje i uspjehe ove sezone Pepu treba umanjivat.

A ja sam isticao i prije da ManU ima individualni kvalitet, samo je Bayern ima veći individualni i u takvom je stanju ekipa da bi svakako bilo i iznenađenje i razočarenje da ispadne od ManU-a. A da ManU može u određenoj mjeri parirat to sam ja donekle očekivao. ;) Samo Bayern trenutno vidim kao dosta jači i mislim da se tu svi slažemo..... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 apr 2014, 18:42

Bayernu pare ne trebaju.
Kroos je sadasnjost i buducnost Bayerna.
Siguran sam u njegov ostanak.

Sto se mene tice, mozemo nastavit' s tim "dosadnim" fudbalom komotno, jer nam donosi rezultate ocigledno.

Engleski djeriz od novina „Daily Mirror“ i „The Sun, ostali bez akreditacija za uzvratnu utakmicu zbog vrijedjanja Bastiana.

Bravo za nase :clap:

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 03 apr 2014, 19:20

Mamu im kolonijalsku!!
Tako i treba!
Nisu ni svjesni koliko nas samo dodatno motivisu.
Da ih zgazimo!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 apr 2014, 21:44

Kako mrzim ove utakmice Lige prvaka kad se uopće ne isplati čitati ovu temu zbog raznih padobranaca (čast pojedincima).
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 03 apr 2014, 21:52

kingwazza

ma za mene kita od trenera taj guardiola,lik zna samo doći na gotove ekipe i preuzeti tuđe vrhnje.a da preuzme neku slabiju ekipu uvjeren sam da bi doživio težak debakl.za mene prevare od trenera,a plaćen masno.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 apr 2014, 21:56

Seaman je napisao/la:kingwazza

ma za mene kita od trenera taj guardiola,lik zna samo doći na gotove ekipe i preuzeti tuđe vrhnje.a da preuzme neku slabiju ekipu uvjeren sam da bi doživio težak debakl.za mene prevare od trenera,a plaćen masno.

pala mu kasika u med da se razumijemo sretan covjek ,on je u barci stekao ime reputaciju sve , sada moze da bira gdje i kako hoce i koga da trenira. :cool:

P.s:momci pogledajte :lol: :roll: :roll: :roll: :plac: :plac: :roll: :roll:
" onclick="window.open(this.href);return false;
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 apr 2014, 07:31

BadrHari je napisao/la:Svakako da je ona ekipa od prosle godine jaca nego ova, kad se sve sagleda.
naravno da nije.
sto se tice prosle sezone, imali smo srecu da igramo protiv ekipa koje su pokusavale da se nadigravaju.
ove sezone igramo protiv ekipa koje nemaju dovoljno kvaliteta da bi se nadigravali. sad, kad neko nema kvaliteta, pribjegava jedinoj mogucoj taktici: postavljanje bunkera.
to je jedini razlog zbog kojeg ovima koji nemaju blage o fudbalu bude dosadno gledati bayern.
a ustvari su to njihove ekipe koje tekmu ucine uslovno receno manje zanimljivom.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 apr 2014, 10:05

slika

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 04 apr 2014, 10:16

Prvi svoj post zelim da napisem na temi svog voljenog bajerna, necu puno pametovati odma ima vremena i za to, samo zelim da pozdravim iskrene navijace bajerna, pozdrav svima

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 04 apr 2014, 10:45

bavaracmujo je napisao/la:Prvi svoj post zelim da napisem na temi svog voljenog bajerna, necu puno pametovati odma ima vremena i za to, samo zelim da pozdravim iskrene navijace bajerna, pozdrav svima
Hvala i dobrodosao u kucu najveceg kluba na dunjaluku .

thulkazal@ dobro ovo sa noerom i pepom :lol: :lol: :lol:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 apr 2014, 11:32

bavaracmujo je napisao/la:Prvi svoj post zelim da napisem na temi svog voljenog bajerna, necu puno pametovati odma ima vremena i za to, samo zelim da pozdravim iskrene navijace bajerna, pozdrav svima
Dobro nam ti dosao prijateljuuu, sa porukom DOBRODOSAO U KLUB, UDJI , UDOBNO SE SMJESTI :)

Sutra lagano protiv Augsburga samo da nema povreda dalje, i rezon 0-2 :P :P :kralj: :kralj:
FC Bayern !!!!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 apr 2014, 11:45

Kada je Pep birao klub koji će preuzeti imao je puno mogućnosti. Izabrao je Bayern. Puno stručnjaka i laika, takav potez nazvao je kukavičkim, jer si je izabrao najlakši put do slave. Umjesto da se ode borit u EPL, on je izabrao aktualnog europskog prvaka „kojeg nije problem trenirati“ i pucketanjem prstima, protivnici će padati sami od sebe. Što sezona ide dalje, Pep je sve više svjestan činjenice, da si je izabrao najteži mogući put do slave koji će ga koštati jako puno živaca. Zadatak koji je postavljen ispred njegovog kluba ćini se nemogućim. Naime Bayern je postao klub, koji više ne smije samo ostvarivati rezultate i osvajati trofeje, nego će im se suditi kako će to napraviti. Sa takvim teretom ne mora se nositi niti jedan klub, niti jedan trener.

2009. Bayern je odlučio promijeniti svoju filozofiju i krenuo na put, jedne jako zanimljive avanture. U klub je došao Louis van Gaal, koji će promijeniti same korijene cjelokupne bayernove filozofije. Njegovi čudni potezi izazvati će čuđenje cijelog svijeta u početku. Naime prodan je Lucio, da bi se dala prilika nekom tamo Badstuber. Doveden je Pranjić, koji se ustalio u Hereenvenu na poziciji „polušpice“, da bi za Bayern igrao poziciju lijevog beka. Schweinsteiger je nakon cijele svoje karijere, sa pozicije krila, prebačen u sredinu. Badstuber koji je trebao biti štoper, također se pretvara po potrebi u lijevog beka, dok se na Klose računa kao na igrača koji će agirati iza špice. Sve su to u početku bili čudni potezi. Kao što vidite i on je pretumbavao igrače po pozicijama, kao što danas radi Pep. Znači ništa neviđeno u svijetu nogometa, no opet kamenje se po Pepu baca kada Lahm zaigra u sredini terena ili Martinez na poziciji štopera, kao i Muller ili Gotze u vrhu napada.

Van Gaalova era nije dugo trajala i kormilo preuzima JUPP. U svojo prvoj sezone, JUPP nažalost bayernu „osvaja epitet luzerske ekipe“. Izgubilo se finale kupa na sramotan način, za dlaku se izgubilo prvenstvo, a gubljenje LP na Allianz Areni još i dan danas boli svakog Bayernovog navijača. Znači u svojoj prvoj sezoni JUPP i nije toliko podbacio koliko je slomio srca bayernovih navijača. Nemojte misliti da ga krivim zbog toga, nego samo kažem d aje to posljedica njegovih rezultata. Nemojmo zato zaboraviti činjenicu da je ovo tek Pepova prva sezona.

Nakon te porazne sezone, dolazi ona povijesna u kojoj Bayern sa JUPPOM na ćelu osvaja Triple. Prvi puta u povjesti to uspijeva jedan klub napraviti. Sezona iz snova, sa raznoraznim rekordima. I onda dolazimo do toga da je ta sezona bila savršena. Sad se postavlja pitanje po ćemu je ta sezona savršena? Odgovor je po rezultatima. No zapitajmo se malo da li je ona po igri bila savršena.

Ako niste pratili baš svaku utakmicu Bayerna u toj sezoni, poput mene, najvjerojatnije nećete znati o ćem pričam. Početak sezone bio je savršen. Podsječao je na početak prethodne sezone u kojoj je Bayern savršeno startao. Tada Bayern odlazi u goste jednom Bate Borisovu i gubi. Pazite gubi se od Bate Borisova. Nakon tog poraza poćinju se pojavljivati prve sumnje. Navijači se pitaju, da li je to znak da će Bayern i ove sezone podbaciti? Nakon te utakmice u LP, slijedi gostovanje u Lillu. Bayern igra još jednu katastrofalnu utakmicu u kojoj je omjer udaraca na gol 8:8, no pobjeđuje samo zbog penala Thomasa Mullera. Slijedi poraz od Leverkusena DOMA, nakon 23 godine!!! Bayern je uputio 21 udarac prema golu, Leverkusen samo 5. Bayern je imao 14 kornera, Leverkusen samo 2, no unatoč tome Bayern gubi 1:2. Pa kako je to moguće? Zakon brojeva. Nakon 100 utakmica u kojima ti satireš protivnika, jedan mora imati dovoljnu dozu sreće da ti iz nićega ne zabije gol, a da svi tvoji udarci koje uputiš na gol ne uđu. Ja to nazivam srećom, jer ne znam kako bih drugačije. Poslije toga melju se protivnici jedan za drugim sve dok Bayern ne zaigra protiv Nurnberga i odigra 1:1. Bila je to jedna od najlošijih utakmica Bayerna u sezoni u kojoj je omjer udaraca na gol bio 5 na prema 6 u korist Bayerna. Poslije te utakmice Bayern igra odmah sa Valenciom u gostima. Bayern je odigrao ponovo 1:1, uz katasrofalnu utakmicu. Naime Valencia je u 33. Minuti dobila crveni karton, no Bayernu to nije previše pomoglo, jer unatoč tome kartonu Valencia je povela, da bi Muller, ponovo bio srećković za Bayern u 82. Minuti. Bayern je u grupnoj fazi Lige prvaka ostavio po igri jako loš dojam. Pepov Bayern ove sezone to nije napravio. Jedina mrlja je tekma protiv Citya doma i naravno tu se Bayern može kritizirati. No imajte na umu da pričamo o savršenoj prošloj sezoni Bayerna. Sa Bundesligom Vas neću previše daviti, jer i sami znate da ju je Bayern pokorio, sa tu i tamo nekim nerješenim rezultatom. Jedina činjenica koja ostaje je da Bayern prošle godine u ligi nije uspio pobijediti BvB, nego je to uspio u kupu i to ne sa 3, 4:0 već bravurom Robbena.

Okrećemo se onome što nas sve zanima i zbog ćega svi pljuju po Bayernu, a to je LP.

Razlika između ovog i prošlogodišnjeg Bayerna je ogromna. Prošlogodišnji Bayern imao je tu prednost da klubovi nisu znali koliko su uistinu jaki i usudili su ga napasti. Bayern je razbijao svoje protivnike i bio bolji protivnik, ali nije bio dominatan.Da je i htio biti dominantan, to nije mogao biti, jer nije bio dovoljno jak za tako nešto. Neki navijači Bayerna pate za tom igrom, no takva igra u ovoj sezoni je nemoguća, ne zato što to Pep ne želi, nego zato što je klubove strah napasti Bayerna. Napasti je možda prejaka riječ, točnije bi bilo reći da pokušaju bar sa 40% posjeda odigrati utakmicu. Pep ne može reći protivničkim klubovima da nas napadnu, kao što ih JUPP nije mogao zabiti u 16 metara.

Rezultat svega ovoga je:

Prošle godine Bayern igra sa Arsenalom – na Emiratesu Bayern pobjeđuje sa 1:3 uz omjer udaraca 16:12 u korist Bayerna, uz 55% posjeda lopte u Arsenalovim nogama.

Ove godine Bayern igra sa Arsenalom- na Emiratesu pobjeđuje sa 0:2 uz omjer udaraca 26:6 u korist Bayerna, uz posjed lopte od 73% u korist Bayerna. Ako vam to nije dovoljno uvjerljivo napisati ću da je Arsenal imao 27% loptu u nogama a igrao je Doma.

I sada ja bi od ovog mogao napraviti cijelu filozofiju, no neću nego ću Vam postaviti pitanje u kojoj od ove dvije utakmice je Arsenal bio satiren?

Za uzvrat ove godine neću pisati statistike, Bayern je odigrao 1:1 i suvereno prošao dalje. Ali ću zato spomenuti prošlu SAVRŠENU godinu u kojoj je Bayern doma izgubio sa 0:2 i skoro na nemogući način ispao. Ovdje je statistika jako bitna, jer ju želim usporediti sa ovosezonskom utakmicom protiv ManU-a.

Bayern je imao 21 udarac na vrata, dok je Arsenal imao 5, a od tih 5, 3 su otišla u okvir i 2 od ta 3 završila u mreži. Bayern je i ovdje satrao Arsenala, ali se to kod rezultata ne vidi. Čak je i ovdje posjed bio tu negdje – 54 / 46 u korist Bayerna. Znači još uvijek pričamo o „SAVRŠENOJ“ sezoni. Nakon te tekme nije se pričalo o kritikama na bayernov račun, već o tome da je ovo bila dobra pljuska da se Bayern digne i malo razmisli.

Sada je Bayern odigrao sa MUTD-om 1:1. Udarci Bayern – 15, ManU- 6, Lopta Bayern 70, Manu – 30. E vidite iako je Bayern tu utakmicu bio dominantan i uputio na gol više nego duplo udaraca od protivnika, nakon te tekme sasuto je kamenje na Bayern, bolje rečeno na Pep-a. Pitam se zašto? Pa zato što Bayern igra dosadan i neučinkovit nogomet, a prošle godine je igro SEXUALAN nogomet. Razlog takvom nećemu nije Bayern, nego njegovi protivnici, koji ove sezone više nisu u stanju da se hrabro protiv Bayerna bore, već su primorani da igraju bunker. I Pep i ja bi bili puno zadovoljniji kada bi imali protivnike koji bi ućinili utakmice zanimljivima, jer Bayern to sam ne može. I umjesto da se pljuje po kukavičkoj igri protivnika, pljuje se po Bayernu koji mora zmišljati toplu vodu kako bi došao do svog zasluženog gola. Zamislite paradoksa.; Jedan ManU i Arsenal igraju identičnu igru protiv Bayerna kao što igra jedan HSV ili Eintracht Braunschweig. To je „nažalost“ zasluga Pepa, kojem je svejedno protiv koga će se igrati, jer Bayern dominira. On je uspio svesti ManU i Arsenala na razinu Braunschweiga kada se igra protiv Bayerna. Jel to politički moralno i korektno?

Nadalje Bayern igra protiv Juvea. Alaba zabija sretan gol u 25 sekundi. Nakon toga Juve počinje dominirati terenom usred Allianz Arene i sve dok se nije dogodila nesretna okolnost u kojoj je Bayern imao sreće. Ozlijeđuje se Kroos i ulazi Robben i Bayern radi Robbena sve preokreće u svoju korist. Tu zamjenu nije napravi JUPP već Bog, dok kad Pep mjenja Manđu za Mullera ili Mullera za Manđu radi on sam, a ne neko drugi. Nema sumnje Bayern je to u oba susreta suvereno dobio bez ikakve mrlje, samo ne znam jel je ovdje bitan sveopči dojam.

Od daljnjem djelu natjecanja, zasad neću komentirati jer Bayern je još u 1/4 finalu, pa nema smisla.

Preuzevši Bayern Pep si nametnuo nemoguću zadaću. Nepisani zakon nogometa kaže, da se Liga Prvaka ne brani. Taj zakon je zasad dokazan. Pepova zadaća je da se bori protiv tog zakona, kako bi svima mogao reći da je uspio. Sve ostalo koštet će ga glave i mali miljon kritika, sprdanja, gifova i ostaloh gluposti. I što je najbitnije, PEP to nesmije sve osvojti na bilo kakav način, nego samo na onaj način koji će odgovarati njegovim kritičarima. U slučaju da u finalu Bayern pukne 25 puta na vrata, ne 26, Bayernu će biti oduzeta titula.

E sad ja Vas pitam gdje je ovdje nestala pravednost i realnost, ljudskog bića?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 apr 2014, 12:20

Mene više nervira taktika Bayerna i tvrdoglavost Guardiole ... Konkretno o utakmici u Manchesteru, Ribery i Robben praktički ulaze u sredinu i ne igraju krila. Zašto???

Lopta je na lijevoj strani i koncentracija igrača je prevelika, lopta ide na drugu stranu gdje je Rafinja sam 1 na 1 na Robbenovoj poziciji a Robben u sredini ... Zašto??? Jel to Rafinja (koji je za mene dizelaš od igrača i samo dostojna zamjena za Bayern) može bolje probiti bolje od Robbena ??? Ne može ... Onda se napokon nekim čudom nađe Robben na strani, 1 na 1, i tamam pomislim evo ga sad će krenuti u svoj prepoznatljivi prodor kad on vraća loptu nazad pa dokle???

Velika greška Pepa što u ovoj utakmici se nisu iskoristili slabosti po bekovima jer Buttner-Jones nisu dorasli Riberyu i Robbenu i sve što se trebalo raditi je navaliti na jednu stranu i onda paralelom slati na drugu gdje bi imali situacije 1 na 1 i to je što me muči. Ali ajd da ne bi bilo lagano je biti "general nakon bitke" ok ljudski je griješiti ali me brine TVRDOGLAVOST Guardiole koji je umislio da je SVEMOĆNI ... Fudbal je jednostavan ali vidim da kod Pepa i na forumu vlada parola "što jednostavno kad može komplikovano".

O tvrdoglavosti Pepa. Ok napravio si taktiku, ne ide jer ulazak Robbena i Riberya u sredinu je bio totalni flop i ne mogu da razumijem što to nije na poluvremenu izmijenjeno. Muller protiv Ferdinanda i Vidića nije mogao ništa, zašto se ne pravi izmjena na poluvremenu i uvede Mandžukića. Jel teško priznati da nisi u pravu i da je greška napravljena ??

Još prije par mjeseci sam bio mišljenja ako nas bude šta koštalo poraza u LP to će biti taktika Pepa i njegova tvrdoglavost a sada još više vjerujem u to...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 apr 2014, 14:35

Trebamo se na trenutak ostaviti LP-a i okrenuti se prema sutrasnjoj utakmici sa Augsburgom, kojem ce faliti pola ekipe. Cak 6 igraca nece biti u rosteru medju kojima se Werner, Hahn, Ji, Moravek, Klavan i Vogt. Vecinom su to standardni igraci.

Sto se nas tice Thiago i Contento nece biti u ekipi i odavno povrijedjeni Badstuber dok su svi ostali spremni.

Vjerovatno bi i Schweini i Javi mogli igrati od pocetka s obzirom da protiv Uniteda nece imati pravo nastupa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 04 apr 2014, 14:41

sekerbay je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Svakako da je ona ekipa od prosle godine jaca nego ova, kad se sve sagleda.
naravno da nije.
sto se tice prosle sezone, imali smo srecu da igramo protiv ekipa koje su pokusavale da se nadigravaju.
ove sezone igramo protiv ekipa koje nemaju dovoljno kvaliteta da bi se nadigravali. sad, kad neko nema kvaliteta, pribjegava jedinoj mogucoj taktici: postavljanje bunkera.
to je jedini razlog zbog kojeg ovima koji nemaju blage o fudbalu bude dosadno gledati bayern.
a ustvari su to njihove ekipe koje tekmu ucine uslovno receno manje zanimljivom.
Ma dobro stoji to da su protivnici sve vise i vise defanzivno nastrojeni, da je sve teze doci do prilike za postizanje pogotka, da ne postoji nijedna ekipa trenutno koja bi se na najvisem nivou pokusala nadigravati...
Ali opet to ne mjenja cinjenicu da je Bayernu napad jaci izgledao, odbrana sigurnija a vezni red kompaktniji..
Akcije bile okomitije, znaci pressing i ubijanje svih 90 minuta.
Jupp bi isto imao problema sa bunkerom kao onaj Unitedov, ali su kroz 2012/13 sezonu izgledali kao mnogo bolja ekipa.
To je barem moje misljenje.

edit: To se opet ne bi dogodilo da nije bilo nevjerovatne zelje i motivacije nakon poraza od Chelskog.
A s obzirom da Pep ima viziju, šablon igre za buducnost, bezobrazno je traziti odbranu titule vec u prvoj sezoni na klupi. Mnogo je bilo povreda, navikavanja igraca na neobicne zahtjeve trenera, navikavanja trenera na novu sredinu..
Sve u svemu ni najbolja utakmica ove sezone nije nista naspram onog kako ce Bayern izgledati kad dostigne vrhunac pod Pepom, kad se sve stvari poklope kao pod Heynckessom.
Ali jos to nekako izgleda labavo, nepotpuno, kao s pola snage jer navijaci znaju koliko to bolje moze :) Ono prosle sezone je bilo ATOMSKI.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 04 apr 2014, 15:39

Sutra odmorit' koliko god je moguce ekipu.
Napolitanac povrijedjen, to znaci da ce morat' Alaba sutra pokrivat' lijevog beka.
Sjecam se kako nas je prebio Augsburg u kupu, i onu posjekotinu je tad zaradio Robben ,zbog koje je pauzirao.
Bila bi katasrofa da nas zadesi jos koja povreda, vec smo dovoljno oslabljeni.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []