Kad si ti vidio Hebibovica da igra u Velezovoj prvoj postavi 2 utakmice za redom prije ove sezone?NeretvanskaPastrmka je napisao/la:MV brato nemoj se ljutiti ali sekunde ne kontas situaciju. Cekao se istek ugovora da se Ani zavrsi za male pare Sarajevu od cega klub ne dobija nista a Mrle pinku sto je Sarajevu ustedio gutu para jer su ga ovi zapikirali bili dok je jos bio pod ugovorom. Sto nije produzio s Velezom?
Nikad.
Sta je Hebibovic uradio prije ove sezone?
Nista.
Onda po kakvom osnovu bi trebao neko unutar kluba traziti PROSLO LJETO da se Hebibovic sjedne na klupu i prisili da produzi ugovor tokom ove sezone?
Ni po kakvom.
Znaci, posto se Hebibovic pokazao tek u jesenjem dijelu sezone po prvi put, jedino sto se mozda moglo uraditi u tom trenutku je MOZDA MOZDA MOZDA da mu se ponudio ugovor negdje na zimu i da mu se kazalo da ce sjest na klupu do kraja sezone ako ga ne potpise - ali to bi vec vjerovatno bilo prekasno jer njegova pauza bi trajala svega 5 mjeseci (skracena polusezona radi SPa u Brazilu) i nista ga nebi zaustavilo da ode bilo gdje drugo nakon kraja sezone. Cak sta vise, takav postupak bi osigurao njegov odlazak van Veleza, a plus Velez bi izgubio vaznog igraca u utrci za Kup BiH gdje je on igrao skoro svaku tekmu - a Velez nije imao jednaku zamjenu da igra umjesto njega. Znaci ni to se nije moglo uradit.
Znaci nije se po pitanju Hebibovica moglo nista uraditi - realno i unutar finasijskih mogucnosti kluba. A ako zelis biti nerealan i ocekivat ponasanje Real Madrida od Veleza - onda sta ja tu mogu. Nemogu te ja tu zaustavit.
Sa Brkovicem sam ja prvi krivio upravu i Mrkvu i Tanovica i dan danas tvrdim da je to bila najgluplja stvar sto su oni uradili sa Velezom u zadnjih 5 godina. Mi bi danas imali OK napadaca a Brkovic nebi truhnuo na klupi Zelje i gubio godine da su njih dvojica na vrijeme reagovali. Ali ovo sa Hebibovicem jednostavno nije ista situacija kao sa Brkovicem.