Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 01 apr 2014, 14:35

Amere, mene zanima samo jedna stvar. Pretpostavljam naime da će Hieronymous bit predsjednik, Slomka trener, tko će bit sportski direktor - to je u stvari pitanje svih pitanja.
Osobno nemam nikakvih preferencija, nadam se samo da će se odlučivati principijelno a ne po političkoj podobnosti. Po meni kriteriji bi trebali biti kompetentnost i dokazana sposobnost. Znači iskustvo sa rezultatima na toj poziciji (veliko igračko ime nebitno za ovu priču) i vanserijsko poznavanje prije svega njemačkog klupskog pogona, od u19, treće lige nadalje.

U pravu si za Vdv-a i Westermanna, treba to riješit makar i sufinancirali njihovu plaću. Pridružio bih tu još i Mancienna i Jansena. Zapravo, kad se gleda iz šire perspektive nama zweita omogućava da napravimo rezove koje inače ne bi napravili i daje vremena da krenemo ispočetka sa mladim perspektivnim kadrom koji neće nosit dinosaura na leđima. Umbruch ali ovog puta pravi. Vjerujem da Slomka može od novog kadra za godinu dvije složit respektabilnu ekipu koja će koštat triput manje od ove i koja će nam pružat uživanje u igri umjesto ovog mučenja.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 apr 2014, 15:06

ledar je napisao/la:Amere, mene zanima samo jedna stvar. Pretpostavljam naime da će Hieronymous bit predsjednik, Slomka trener, tko će bit sportski direktor - to je u stvari pitanje svih pitanja.
Osobno nemam nikakvih preferencija, nadam se samo da će se odlučivati principijelno a ne po političkoj podobnosti. Po meni kriteriji bi trebali biti kompetentnost i dokazana sposobnost. Znači iskustvo sa rezultatima na toj poziciji (veliko igračko ime nebitno za ovu priču) i vanserijsko poznavanje prije svega njemačkog klupskog pogona, od u19, treće lige nadalje.
Ima par kandidata koje bi zelio vidjeti na toj poziciji, a to su Nerlinger, Lehmann, Beiersdorfer ili Kahn...
Sto se tice omladinskog pogona vec je receno da za isti nece biti odgovoran sportski direktor vec koordinator omladinskog pogona gdje HSV Plus pokusava da otkupi ugovor Hrubesch-a od DFB-a jer je on glavni kandidat za tu poziciju.

PS: Na skupstini predvidjam da ce HSV Plus osvojiti 90 % glasova...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 apr 2014, 16:56

@amer

Ne znam na kojeg Lehmanna misliš, ako na Jensa onda mogu samo reć da se on i Kahn nisu dokazali kao menadžeri i da bi to bio mačak u vreći ala kreuzer. Ja mislim da je bilo dosta egzibicija sa wannabijima i da trebamo gledat najprije rezultate, naravno menadžerske jer je riječ o menadžeru. Igračke reference, karakter itd. nisu na odmet ali su u trećem planu. Nerlinger bi bio odličan izbor, Beiersdorfer isto dobar ali on je već deja vu.

Novi menadžer bi po meni trebao dobro poznavat u19 scenu radi planiranja kadra i pravodobnog uključivanja igrača u momčad, tako da to ne bi bio isključivo posao menadžera omladinskog pogona.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 apr 2014, 14:09

@ ledar

jeste mislio sam na Lehmann-a...
Slazem se da on i Kahn nemaju iskustva na toj poziciji, ali i jedan i drugi imaju ostale karakteristike koje su potrebne jednom sportskom direktoru. Nama je potreban sportski direktor koji nije tzv. JA sager i koji ima svoje misljenje.

Inace teceligaski manager je sinoc ponovo dokazao svoje neznanje. IDIOT je uspio napraviti takav ugovor da ukoliko Djourou odigra 20 utakmica u sezoni, da se njegov ugovor automatski produzuje do 2016-te godine i da Arsenalu moramo platiti odstetu od 2,5 miliona €. Djourou je protiv Gladbacha odigrao svoju 20-tu utakmicu...

Jedva cekam taj 25.Maj i da se konacno i za sva vremena rijesimo IDIOTA.

PS: Prema BILD-u Kühne ce i u Cvajti uloziti 25 miliona € u klub, ali uslov je da prodje HSV Plus sto je za mene vec gotova stvar i da sam na mjestu changer-a dobro bih razmislio bili se pojavio na skupstini kluba.

PPS: EOR za MOPO izjavio da su i ostali spremni uloziti u klub i pored ispadanja iz lige.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 apr 2014, 15:05

Prema nekim informacijama Kuhne će otkupit dionica za 25 milja, kolko će to bit u postocima ne zna se. To bi trebalo pokrit tekuće obaveze a hoće li nešto ostat za pojačanja isto se još ne zna.

Vidjećemo za manje od 3 tjedna kakvu će kadrovsku shemu složit inicijatori, moram priznat da me to više zanima od naših preostalih utakmica.

Mene kod Đure više brine njegova astronomska plaća preko 3 milje godišnje nego odšteta. Nevjerojatno je kako se iz kluba krčmilo kako je ko stigao, pa to je moralo vodit u propast.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 apr 2014, 12:11

Slomka je uzeo Maggia iz druge momčadi i možda dobije priliku u petak. Budući da nemamo što izgubit zašto ne. Maggio inače vidi samo 10% na lijevo oko, ali da parafraziram onu "u zemlji slijepaca jednooki je kralj". :mrgreen:

Mali malo baca na Lavezzija.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 apr 2014, 13:29

Svaka cast navijacima sto i dalje daju podrsku IDIOTIMA...

Jutros na treningu IDIOTE (cast izuzetcima) je docekao sljedeci transparent:

slika

Siguran sam da uz BVB i Schalke imamo najbolje navijace u Bundesligi...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 apr 2014, 16:29

Mislim da itekako imate šanse sutra protiv apotekara najviše iz razloga što Hyypia ima dosta problema sa povrijeđenim igračima i suspenzijama, posebice u odbrani ...
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 apr 2014, 17:20

Daće Son dva i Sam jednog i kasnije reć da im je mnogo žao svog bivšeg kluba. Ma nema od tog ništa, a i bolje se riješit tog dino bremena i napravit novu ekipu. Utakmice u zweiti će nam taman dobro doći da se izbrusi nova mlada momčad koja bi za par godina mogla do evrope.

Kako je neko reko - bolje užasan kraj nego užas bez kraja.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2014, 15:45

Nakon vecerasnjeg poraza ocekujem da se Slomka izjasni jos jednom zeli li voditi ekipu u Cvajti te da od sutra i zvanicno pocne misija zvana Wiederaufstieg.

Takodjer ocekujem da HSV Plus izadje sto prije u javnost sto se tice imena koji bi trebali biti u upravi od 26.05.
Istina da su jucer izdali saopstenje za javnost u kojem pozivaju na strpljenje te da ce blagovremeno obavijestiti javnost o imenima, te da je sada borba za opstanak najbitnija.

Sa vecerasnjim porazom te borbe vise nece biti (iako su i sada sanse 0,01%) i ne vidim razlog da ne izdaju u javnost sa imenima vec u Ponedjeljak.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 apr 2014, 20:25

Veceras ocekujem pobjedu hamburga I uz sutrasnju pobjedu stutgarta nad freiburgom situacija ce se ponovo zakomplikovati jer I vi I svabe cete biti svega 2 boda od opstanka... Cak I da odete u doigravanje ja nevidim ko vas moze iz druge lige dobit u 2 tekme ...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 apr 2014, 21:21

Prvi dio vrlo dobar, ali mislim da ćemo u nastavku posaugat bar jednog. Morali bi dat još jedan gol da bi se moglo razmišljat o pobjedi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 apr 2014, 22:29

Uz puno sreće iščupali smo 3 boda, ali doslovce. Adler od tragičara do junaka utakmice. Ovo daje nadu, ali put je još jako jako dalek do opstanka.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2014, 22:49

Iskren da budem nisam ocekivao pobjedu iz vise razloga, no drago mi je da sam pogrijesio...
Takodjer @ledar ne bih se slozio s tobom da smo uz dosta srece iscupali pobjedu, jer ruku na srce u prvom poluvremenu smo vec trebali rijesiti pitanje pobjednika, dok se u nastavku dogodio ocekivan pad.

Ova nam pobjeda daje nadu, ali ekipa mora popraviti realizaciju i mora konacno poceti donositi bodove sa gostovanja, jer u protivnom nas ceka Cvajta.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 apr 2014, 22:50

Velika borbenost, velika požrtvovanost, trka, odlučnost u duelima i sreća kod dvije-tri situacije koje su mogli biti penali za Leverkusen su na kraju donijeli veliku pobjedu HSV-u. A utakmica je stvarno puno ponudila, šuteve, tempo, veliku borbu, kiks Adlera, dramatiku i nevjerovatno uzbuđenje. Atmosfera na stadionu sjajna i to je još jedan dodatni razlog što HSV mora ostati u BuLi. Ovo je večeras bitna pobjeda, a možda i presudna.
Ja HSV nikada nisam otpisivao, iako ste vi ovdje digli skoro ruke :D , a večeras dodatno raste uvjerenje da će ova ekipa izboriti opstanak.

Što se ovih sumnjivih situacija u šesnaestercu tiče, tu se mora reći da je jedan penal trebao i HSV dobiti, kada je Can faulirao Zoua-u.

A Calhanoglu je jednostavno fantastičan. Djorou je bio isto dobar. Manciene nevjerovatno kako u nekim situacijama ispada. Rajković da se nije povrijedio imali bi vi sada i koji bod više.

Vidjeli smo večeras mnogo sjajnih golmanskih parada a i dva velika kiksa golmana s obje strane. Jedan kiks je bio za jednog (Adlera) koban, ali se i iskupio sa sjajnim odbranama. Westerman koji je padao pod kritiku u zadnje vrijeme, večeras matchwinner.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 apr 2014, 23:17

Bravo HSV .. Cestitke ledaru i ameru.. gledao sam drugo poluvrijeme, i mogu vam reci za razliku od vasih drugih tekmi, bilo je zalaganja, a navijaci na nivou, respect.

Westerman je sine natocio samo tako.. 3 veoma bitna boda za spasavanje glave heh.. a ako se izvucete , bitno je samo neke cjelovite promjene napravit, da se ne kaze e ono super nismo ispali, sad opet lagano.. sad treba to promjenit, ovo treba biti samar i opomena.. jer je sramno da se hSV bori da ne ispadne.. trebate se borit ba za Ligu Sampiona.. minimum..

samo ostro !
FC Bayern !!!!!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 apr 2014, 00:13

Effe i Bavarac hvala na podršci. Amere, imali smo dosta sreće ali i hrabrosti. Opasno smo visili nakon paceraja Adlera ali nas je Westarmann vratio u igru volejčinom kakvu pogađa valjda jednom iz sto pokušaja. Dok se o situacijama u prvom poluvremenu (i prekršaju na Zuji u drugom) može raspravljati, penal na Sonu je bio čist ko suza. A Can vs Adler u 92. za infarkt.

Nadam se da će sutra Hannover dobit Braunere da nema pritisak pobjede protiv nas. Ako Stuttgart i Nuernberg sutra dobiju onda smo opet na abstiegplatzu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2014, 00:27

@ ledar

mozda nam se sinoc vratila sreca koju nismo imali prethodnih utakmica. ;) ;)
Sto se tice borbe za opstanak kao sto sam vec rekao ova pobjeda nam je dala dodatnu nadu, ali mi opstanak necemo vidjeti ukoliko ne pocnemo donositi bodove sa gostovanja.

Nazalost bojim se da bi vec za sedam dana u Hannover-u mogli dozivijeti ponovno prizemljenje kao sto je bio slucaj i nakon BVB-a te nakon Nürnberg-a.

PS: I ja se zahvaljujem @Bavarc-u i @effe-u na podrsci. Takodjer bih jos samo dodao da ce promjene 25.Maja doci, ali samo je pitanje da li u Bundesligi, ili u Cvajti.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 apr 2014, 01:31

Ma bravo, svaka Vam čast! Velika pobjeda u koju sam i vjerovao da se može dogoditi.

Bundesliga je jednostavno nezamisliva bez Dine, stoga haesfau mora opstati!

Utakmicu nisam gledao, ali hoću snimak prvom prilikom.

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2014, 01:42

I ovaj HSV dobija samo ove teze utakmice.
Ne bi me cudilo da oni budu ti koji ce Bayernu nanijeti prvi poraz u sezoni. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.