BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

PEP
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la PEP » 04 apr 2014, 18:31

adnan24 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Ginter, Ramos, Morata. Dakle jos Volland i Kagawa. :mrgreen:
Ma sta ce nam Morata...Ramos/Volland/Auba/Ji i dosta.Ginter 7,Ramos 10,Volland 15,Sahin 7 i Kagawa posudba...to ti je nekih 40 miliona...mjera.

Sutra bi bilo lijepo dobiti...zijaniti ne smiju ni slucajno.Poslije Wolfsburga idemo u Minken pa gostujemo u Leverkusenu-tu se mozda i odlucuje ova sezona.

Veceras naravno svi uz Hsv.
dzaba vam svi ti igraci kada cete opet sledece sezone loziti u julu zbog velikog minusa kuknjava :roll:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 apr 2014, 18:49

Iako prelijevamo iz supljeg u prazno, moram se još nadovezati na neke stvari.
Lokos19 je napisao/la:Ja sam itekako svjestan da uprava radi odlican posao, pogotov po pitanju saniranja i udaranja finansijski stabilnog temelja klubu. Podrzavam absolutno Fatzketov stav "netrosit vise nego sto se zaradi". Ono oko cega se neslazem i sto smatram pogresnim je prevelika stednja i politika Klopp ce opet od nekog anonimusa napravit zvjerku. Nije Klopp madjionicar. Vidi pod Siber, Löwe, Amini, ... Ta politika je imala smisla dok smo ganjali kvalifikacije za EL, pa si imo luxus da mozes zijanit 7,8 tekmi u toku sezone. BVB je imao ogromnu priliku da se evaulira u jos jaci klub ali se to zarad stekanja love ispustilo, tako da smo sada opet u pet deka sa Leverkusenom, Salke i Wolfsburg. U zadnje 3 godine netoprofit je preko 100 mio, po mom (a igra na terenu to pokazuje) trebalo je najmanje 50 mio vise investirat zadnje dvije godine. Sa tom lovom sigurno bi se mogli realizovat ugovori bez klauzula i jos 1 eventualno 2 top igraca tipa Eriksen, Volland. Tako bi zadrzali kvalitet ekipe i jos prosirili na vrijeme i opet bi ostala fina zaliha.
Pa prvo se slažeš sa udaranjem finanijskih temelja a onda tražiš da se potroši 50 milijuna u zadnje dvije godine.

Da, Klopp nije mađioničar ali nije niti bezveznjak u traženju novih igrača. Ako je pametan, a jeste, na posudbu će dati većinu talenata da se kale jedno 2 godine i onda će ih vratit u klub, naravno ako ovi dostignu tu klasu. Isto tako, nađi mi trenera i ekipu koja ubode sa svim transferima svake sezone. Nema takvih, jasno. Ne možeš uvijek očekivati da će dovedeni igrač opravdati uložen novac, to je poslovni rizik.

Možemo nabrojati Kloppove poteze u Borussiji no nema smisla ponavljati ono što znamo. Dakle, Klopp je iznimno inteligentna osoba koja zna što mu treba, koja pozicija mu treba i kako ju pokriti. Najlakše je pljunuti 50 milijuna i stvar riješena. Ne, to tako ne funkcionira a u Dortmundu to vrlo dobro znaju.

Ovaj put kojim ide Dortmund je po meni odličan. Dok je takve uprave, takvog razmišljanja, Borussia Dortmund će svake sezone sve više i više rasti, u svim pogledima.

Sve je jasno da neki igrači ne mogu trenutno igrati u Dortmundu što zbog neiskustva,što zbog nekvalitete, ali ne treba očekivati ulaganja svake godine od 50 milijuna i idemo, spremni svake godine na TRIPLE. To tako ne funkcionira ni u najvećim klubovima, to tako nije funkcioniralo ni u Bayernu dugo godina. Hajde, priznam, i ja ga pretjeram, PSG, Chelsea, City, ali dobro, zna se kako su oni došli do para. Zato je ovaj put koji je odabrao BVB odličan i u potpunosti ga podržavam. Uvijek ste bili veliki klub a s godinama možete biti samo veći i veći i to će se i događati zbog pametne politike kluba.

Lokos19 je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Jesi gledao Ramosa? Kakav ti se čini? Kakve sposobnosti ima? Kako misliš da će se uklopit?
Naravno da jesam. Dobar napadac, zilav, brz, prejak glavom, dobra gradnja, tehnika malo slabija. Dali je dovoljan Ramos kao zamjena levatu. NIJE. Kao sto nemoze ni Geca zamijeniti jedan igrac, tako nemoze biti zamijenjen ni Levat. Rijesenje? Dva vrhunska napadaca. Napr. Dzeko+Ramos. Zasto? Eh sad dolazimo za ono zasto mislim da se necemo usrecit s Ramosom ako on bude no1. Ramos nema nikakvog internacionalnog iskustva, uz to je poprilicno smotan u nekim situacijama, zna se spetljat. Na CL nivou to je pogubno. Mozda on blijesne (ala miki) jednu dvije tekmu, ali nece moci izgurat kvalitetno sezonu na tri fronta.
Bravo, odlično opisane kvalitete, moram priznati, slažem se sa svime. Dakle, ovo je jedan odličan transfer, ne vidim mu zamjerku osim u godinama igrača. Lewa je top klasa i teško je naći ekvivalentnu zamjenu za 10 milijuna. Treba biti realan. Ali, ovaj igrač će se savršeno uklopiti u Kloppov sistem, savršeno.

I opet dolazimo do novaca u tvojem odgovoru. Moraš shvatit da jedan Džeko košta puno, teško je takvog dovesti. Kad bih ja dovodio sada još jednog napadača, taj bi mi bio mlad i potencijalan. Nešto kao Morata, Drmić, Mehmedi, koji bi koštali oko 10-12 milijuna. U svakom slučaju, mlad i potencijalan igrač mora biti, moje mišljenje.

U globalu, ponavljanje iste priče. Mišljenja se razlikuju, naravno. Ti, @ Lokos i @ opel imate jedno razmišljanje, mi drugo i to je tako, ne treba sad raditi drame od rasprava kad se nećemo složit. :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 apr 2014, 19:01

Hare_BvB je napisao/la:Dobar je Morata. Ima potencijal za novog Lewu. :thumbup:

Ginter, Ramos, Morata. Dakle jos Volland i Kagawa.
Eto, po meni odlična pojačanja ako se ostvare. Uz povratak ozlijeđenih, bili bi opet iznimno jaki. ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 apr 2014, 19:09

Morata je kloc i to bi bilo čisto bacanje novca,npr Jese je bolji od njega bar x10.Volland je sigurna investicija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 apr 2014, 20:04

Stefan Effenberg je napisao/la:

I opet dolazimo do novaca u tvojem odgovoru. Moraš shvatit da jedan Džeko košta puno, teško je takvog dovesti. Kad bih ja dovodio sada još jednog napadača, taj bi mi bio mlad i potencijalan. Nešto kao Morata, Drmić, Mehmedi, koji bi koštali oko 10-12 milijuna. U svakom slučaju, mlad i potencijalan igrač mora biti, moje mišljenje.

U globalu, ponavljanje iste priče. Mišljenja se razlikuju, naravno. Ti, @ Lokos i @ opel imate jedno razmišljanje, mi drugo i to je tako, ne treba sad raditi drame od rasprava kad se nećemo složit. :)
Nije niko pominjao Džeku niti igrače koji pojedinačno koštaju 20 ili 30 miliona nego one do nekih 15 miliona, jer kako se danas kreću cijene, teško da se ispod te cifre moće naći nešto što valja. Niko ne spori da se treba oslanjati na mlađe igrače, ali je čovjek fino napisao da BvB više nije u situaciji da stvara tim za EL i dozvoli sebi luksuz da u BL izgubi sedam osam utakmica, da ne govorim šta se moglo desiti ove sezone u LP da su ispali u grupnoj fazi, a to se objektivno moglo desiti i onda bi se čitav koncept srušio. Financijsko jačanje ekipe je jedini put kojim BvB može ići ali nisam siguran da ekipa tako može neograničeno jačati, ima tu dosta limitirajućih faktora mimo BvB. I tačno je da se ponavljaju iste priče, pogledaj malo diskusije na forumima prije 2-3 godine, iste teme, različita razmišljanja, ali se generalno ništa puno ne mijenja u odnosu snaga ni u BL ni u evropskom fudbalu. Bogati ostaju bogati, siromašni ostaju siromašni, teško se tu nešto može promijeniti, BL nije nikakav pozitivan izuzetak čak su ti odnosi još više izraženi da ne ponavljam priče o monopolima i nekim statistikama koje nikako ne idu u prilog kvalitetnom razvoju čitave BL.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 apr 2014, 17:44

Langerak - Piszczek, Sokratis, Hummels, Großkreutz - Sahin, Kehl - Aubameyang, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski
Weidija nema ni na klupi i Kevin umjesto Durma, ostalo očekivano. Rezultati konkurencije nam idu u korist. Jednim udarcem pobjećemo konkurenciji i približiti se Bauernu. :tralala: :mrgreen:

Osim toga bilo bi fino da se osvetimo za poraz u prvom dijelu. :zviz: :njanjanja:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2014, 18:10

Semir bvb je napisao/la: Rezultati konkurencije nam idu u korist.
Ni sam ne bi' bolje rezultate izabrao...samo da ovi nasi hadalji ne upropaste sve :mrgreen:

Pobjedom smo prakticno u ligi prvaka a ni bod ne bi bio kraj svijeta...poraz bi mogao zakomplikovati stvari.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 apr 2014, 19:09

Zasluzeno, razbijaju nas kompletnu halbu. :roll:

Olinho dva puta masio prazan gol s metra. :roll:

Kakva sramota od igre.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2014, 19:21

Ovo je bas sramotna igra...kao da su svi kolektivno ostali u Madridu :oops:

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 05 apr 2014, 19:25

adnan24 je napisao/la:Ovo je bas sramotna igra...kao da su svi kolektivno ostali u Madridu :oops:
a u Madridu su kao igrali, ostali su oni negdje ko zna gdje, igra nula, jadno i žalosno i stvarno mi se se.e već od tih predstava, kad će napokon sezona završiti :?

ZAZA
Kontakt:

Post Postao/la ZAZA » 05 apr 2014, 19:41

Ajmo jos 2 komada BvB :opaopa: :clap:
Usao sam u igru koja nema kraja, Steven Seagal i ja imamo ista j**a !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 apr 2014, 20:00

NIsam odavno vidio da je jedan igrac fulio toliko zicera kao Miki ove sezone. Katastrofa. Jao Reusa krv ti yebem, nije u stanju ustopati loptu.

Ovo je neregularan gol. :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2014, 20:25

Gledano kroz 90 minuta najsretnija pobjeda ove sezone...Wolfsburg se moze zahvaliti Olicu na ovom porazu.

Pohvale za drugo poluvrijeme,izgleda da ih je Klopp momacki naribao na poluvremenu.

Liga prvaka je 95 % osigurana...ovo kolo nije moglo proci bolje :opaopa:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 apr 2014, 20:28

slika

Daj sad Real da i to preokrenemo! :njanjanja: :opaopa: :violina:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

ZAZA
Kontakt:

Post Postao/la ZAZA » 05 apr 2014, 20:29

Samo da se zahvalim BvB-u i M.Reus-u :opaopa: :srca:
Zadnja izmjena: ZAZA, dana/u 05 apr 2014, 20:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Usao sam u igru koja nema kraja, Steven Seagal i ja imamo ista j**a !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2014, 20:31

Lewa je pogotovo odigrao odlicnu utakmicu, barežm drugo poluvrijeme sto sam ja uspio pregledati.
Ona asistencija za Armenca je maestralna, iako je bio ofsajd, mada je ovaj promasio cijeli gol.

Reusu se takodjer mora odati priznanje. Pored Lewe definitivno najbolji igrac ove ekipe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 apr 2014, 20:33

Lewandowski je fakat zivotinja. Svaka mu cast, momak je daleko najborbeniji u ovoj ekipi.

Igra 0 bodova, pobjeda apsolutno nezasluzena, ali koga boli uvo.

Veza Kirch, Kehl, Jojic, KG u drugoj halbi. :roll:

Jesmo li dobili svaku tekmu kad je Langerak bio starter? :?

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 05 apr 2014, 20:35

drugo lice u drugom poluvremenu, pobjeda i LP je tu i iduće sezone

opet prelaz, uprava skuplja za pojačanja za iduću sezonu :lol: :lol:

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 05 apr 2014, 20:36

zgmiky je napisao/la:drugo lice u drugom poluvremenu, pobjeda i LP je tu i iduće sezone

opet prelaz, uprava skuplja za pojačanja za iduću sezonu :lol: :lol:

jedno je kupiti igraca ali mozete li placati ugovore narocito ako imate namjeru dovesti "kvalitetnije "igrace u domuz :problem:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2014, 20:42

Hare_BvB je napisao/la:Lewandowski je fakat zivotinja. Svaka mu cast, momak je daleko najborbeniji u ovoj ekipi.
Ali je i jedini starter danas koji je imao 7 dana odmora...
Hare_BvB je napisao/la:Jesmo li dobili svaku tekmu kad je Langerak bio starter? :?
Mislim da jesmo...cini mi se da ukupno ima samo jedan poraz i to u Italiji kad je Weidi dobio crveni protiv Napolija..

zgmiky je napisao/la:opet prelaz, uprava skuplja za pojačanja za iduću sezonu :lol: :lol:
Cudi mi da ti nisi "namirisao" neki od ovih prijelaza :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.