RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Kadet91
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Kadet91 » 06 apr 2014, 03:03

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Slažem se, i ja volim sve po pravilniku, a posebno sam alergičan kada mi je voljeni klub u pitanju i prva prava ljubav. U svakom ozbiljnom svjetskom klubu igrač koji se pokuša šprdati sa upravom istog i počne stavljati svoje ime ispred kluba završi na tribini ili transfer listi. Velika greška uprave je što se još u januaru nisu sjetili ponuditi ugovore igračima koji čine okosnicu kluba i u koje navijači polažu najviše nade a kojima ugovor ističe na ljeto. Ukoliko isti ne žele produženje, lijepo ih pošalješ na tribinu i izađeš u javnost sa razlozima da ljudi znaju o čemu se radi. NIKO IM NEBI ZAMJERIO, A OVAKO ITEKAKO DA !!!!!!!! :twisted:
Apsolutno Marshale. Zato je Ibro i otjeran sto nije dozvolio zayebanciju ali pojedinci moraju bit u formi kad odlaze iz kluba nakon isteka ugovora da bi se ta pinka uzela. Ja to preksinoc objasnjavam a MV mi udara Huan Pabla Kontrerasa
Tako je brate pastrmka. Ko bi jos drzao igraca koji hoce da ode u prvih 11 ako nije radi nekih mutnih poslova???

Kad sve sagledas, mi smo najjaci klub iz bivse juge, neznam da bi ijedan klub izdrzao ovo sto je Velez, od rata pa do danas.

Forza Velez!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 06 apr 2014, 03:07

Zato mi je pun k_ura_ac podcjenjivanja Veleza od bilo koga. Vidim neki navijaci Sarajeva su se umislili da imaju para ko Real Madrid ko odlazak u sarajevo je napredak u karijeri. Osim ako nije za koju stotinu maraka vise mjesecno hajde nek mi neko objasni kako je napredak u karijeri otici u bilo koji bih klub iz veleza? Sve nase ekipe ispadnu u pretkolima vec od albanskih ekipa. Toliko o "evropi". :)

Forza Velez!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 06 apr 2014, 03:13

Izvinite sto ovako upadam na temu..Zelio bih postaviti nekoliko pitanja pa ako ima neko kompetentan neka odg.Buduci da mi je Velez onako draga ekipa,u neku ruku mi ju je zao zbog nepravde oko stadiona i svega.Ono sto me interesuje je zasto je mala posjeta na domacim tekmama,posebno navijacke skupine RA,jer kolko znam i pratim Bh fudbal,znam da su nerijetko znali napuniti onu tribinu iza gola jos dok je velez igrao u prvoj ligi federacije.Da li su u pitanju relativno slabi rezultati kluba ili je neka smjena generacija? Danas malo gledam pzrinjskog i kristic kaze na stadionu 9000 ljudi,pa me zanima da li su RA toliko u manjini u odnosu na ultrase u Mostaru. Unaprijed hvala i puno pozdrava iz Bos.posavine
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 apr 2014, 03:15

Kadet91 je napisao/la:Zato mi je pun k_ura_ac podcjenjivanja Veleza od bilo koga. Vidim neki navijaci Sarajeva su se umislili da imaju para ko Real Madrid ko odlazak u sarajevo je napredak u karijeri. Osim ako nije za koju stotinu maraka vise mjesecno hajde nek mi neko objasni kako je napredak u karijeri otici u bilo koji bih klub iz veleza? Sve nase ekipe ispadnu u pretkolima vec od albanskih ekipa. Toliko o "evropi". :)

Forza Velez!

Ko god ne poštuje ovu svetinju nek' odpepa od nje ko spalding !

LežVe do bagro :!:
slika
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 06 apr 2014, 03:18

esprit24 je napisao/la:Izvinite sto ovako upadam na temu..Zelio bih postaviti nekoliko pitanja pa ako ima neko kompetentan neka odg.Buduci da mi je Velez onako draga ekipa,u neku ruku mi ju je zao zbog nepravde oko stadiona i svega.Ono sto me interesuje je zasto je mala posjeta na domacim tekmama,posebno navijacke skupine RA,jer kolko znam i pratim Bh fudbal,znam da su nerijetko znali napuniti onu tribinu iza gola jos dok je velez igrao u prvoj ligi federacije.Da li su u pitanju relativno slabi rezultati kluba ili je neka smjena generacija? Danas malo gledam pzrinjskog i kristic kaze na stadionu 9000 ljudi,pa me zanima da li su RA toliko u manjini u odnosu na ultrase u Mostaru. Unaprijed hvala i puno pozdrava iz Bos.posavine
Pozdrav i tebi... Ukratko objasnjenje je slabi rezultati(korupcija) zadnjih godina a i smjena generacija. Raja hoce rezultate i nece da gledaju vise poraze od gabele i ostalih seljackih ekipa u mo dok pojedinci pune dzepove na racun Veleza.

Forza Velez!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 apr 2014, 03:20

esprit24 je napisao/la:Izvinite sto ovako upadam na temu..Zelio bih postaviti nekoliko pitanja pa ako ima neko kompetentan neka odg.Buduci da mi je Velez onako draga ekipa,u neku ruku mi ju je zao zbog nepravde oko stadiona i svega.Ono sto me interesuje je zasto je mala posjeta na domacim tekmama,posebno navijacke skupine RA,jer kolko znam i pratim Bh fudbal,znam da su nerijetko znali napuniti onu tribinu iza gola jos dok je velez igrao u prvoj ligi federacije.Da li su u pitanju relativno slabi rezultati kluba ili je neka smjena generacija? Danas malo gledam pzrinjskog i kristic kaze na stadionu 9000 ljudi,pa me zanima da li su RA toliko u manjini u odnosu na ultrase u Mostaru. Unaprijed hvala i puno pozdrava iz Bos.posavine

3 su glavna razloga.

Nebitan redoslijed...

1. Stangiranje kluba, (borba za opstanak ili prestiž u ligi godinama).
2. Bojkot RA od prije nekoliko godina, (poslije toga je krenulo još više nizbrdo).
3. Smjena generacije na tribini.

Mislim da bi jedan rezultat kao što je izlazak na EU scenu bio sasvim dovoljan boom da se raja vrati na tribine u punom sjaju. Malo, jako malo nam fali da budemo jači nego ikada.
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 06 apr 2014, 03:22, ukupno mijenjano 1 put.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 06 apr 2014, 03:22

Titova-Juga je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:Zato mi je pun k_ura_ac podcjenjivanja Veleza od bilo koga. Vidim neki navijaci Sarajeva su se umislili da imaju para ko Real Madrid ko odlazak u sarajevo je napredak u karijeri. Osim ako nije za koju stotinu maraka vise mjesecno hajde nek mi neko objasni kako je napredak u karijeri otici u bilo koji bih klub iz veleza? Sve nase ekipe ispadnu u pretkolima vec od albanskih ekipa. Toliko o "evropi". :)

Forza Velez!

Ko god ne poštuje ovu svetinju nek' odpepa od nje ko spalding !

LežVe do bagro :!:
slika
Tako je Tito! ;)

Velez do groba!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 apr 2014, 03:40

Tito ti je odgovorio na sve a ja cu ti odgovoriti samo da je onoliko koliko si zrinjevaca vidio na stajanju nas islo na gostovanja do prije par godina. Volio bi da neko stavi npr onaj klip s koseva :P samo rezultati druze i ima Armija da sije ove kvazigrupice
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 06 apr 2014, 03:50

Hvala na odg.zelim vam da se sto prije vratite na stare staze, i jos pitanje oko stadiona,jel se definitivno odustalo od povratka pod bijeli brijeg,i ako jeste da li se planira graditi nesto u vrapcicima tipa istocna tribina ili natkrivanje ove postojece, reflektori itd
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 apr 2014, 04:02

esprit24 je napisao/la:Hvala na odg.zelim vam da se sto prije vratite na stare staze, i jos pitanje oko stadiona,jel se definitivno odustalo od povratka pod bijeli brijeg,i ako jeste da li se planira graditi nesto u vrapcicima tipa istocna tribina ili natkrivanje ove postojece, reflektori itd
BB je zavrsena prica. Sto se tice gradnje ide sada pomocni teren a ovo ostalo ce ici postepeno. Krenuli smo od nule,ovo nam je treci stadion da pravimo. Hvala care na lijepim zeljama i uvijek si dobrodosao u Mostar :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 06 apr 2014, 04:32

Interesantna razmišljana većine raje u vezi igrača koji ne žele da produže prijevremeno ugovor sa Veležom.

Po meni odlika jednog profesionalnog kolektiva je ta da najbolji igrači, koji su trenutno zdravi i pod ugovorom, igraju u prvih jedanaest. Njihova ugovorna situacija ne bi trebala igrati tu nikakvu ulogu. Sa jedne strane tražimo od uprave da se ponaša profesionalno, a mi razmišljamo na ovakakv način :stop:

Ako dospijemo na glas da ne želimo da igramo one igrače koji ne žele da produže prijevremeno sa nama, ko će nam doći? I ako dođe, hoće li cijena biti dupla?

Da li je Borussia Dortmund igrala Maria Götze poslije objave da on na kraju prošle sezone prelazi u Bayern? Kakvo je stanje sa Lewandowskim? Da li on sjedi na klupi, na tribinama ili je na terenu ako je zdrav? Može li mi neko navesti jedan primjer gdje je jedan igrač udaljen iz momčadi zato što nije htjeo prijevremeno potpisati novi ugovor? Bilo koji sport? I ne navodite mi one primjere gdje su pojedinci postali buntovnici zato što ih trenutni klub nije pustio kada su oni, po njihovom mišljenju, imali bolju ponudu i željeli da pređu negdje drugo.

Da li uprava može biti malo taktičnija pa pokušati prodati igrače za koje se sigurno zna da će otići na kraju sezone? To je druga priča. Sjetimo se kako smo samo bili kivni na Velagića kada je za Bandovića dobio "samo" 10000 KM? Nisam neki veliki zagovornik Velagića i njegovog rada, ali u u ovome slučaju zaista mislim da bilo šta da uradi, za nas navijače neće biti dobro.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 apr 2014, 04:41

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Hvala na odg.zelim vam da se sto prije vratite na stare staze, i jos pitanje oko stadiona,jel se definitivno odustalo od povratka pod bijeli brijeg,i ako jeste da li se planira graditi nesto u vrapcicima tipa istocna tribina ili natkrivanje ove postojece, reflektori itd
BB je zavrsena prica. Sto se tice gradnje ide sada pomocni teren a ovo ostalo ce ici postepeno. Krenuli smo od nule,ovo nam je treci stadion da pravimo. Hvala care na lijepim zeljama i uvijek si dobrodosao u Mostar :wave:
pardon, da malo ispravim Pastrmku.Mi i sada polazemo isto pravo na BB ko i zrinjski,samo sto se odustalo od trazenja povratka pod BB radi "vise sile".Ako bi se recimo BB rusio i tu pravili neki objekti,a od te love pravio neki novi mloderan stadion zrinjskom,Velezu bi u tom slucaju morali isplatiti 1/2 ostete,ili napraviti i Velezu stadion ko i njima.BB je gradski stadion a ne stadion zrinjskog,tako da Velez na njega polaze isto pravo ko i zrinjski i u svim normalnim zemljama bih ga mogao koristiti bez problema kao i zrinjski,ali posto je kod nas "divlji zapad" i bezakonje,stanje je takvo kakvo jest trenutno :zviz:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 apr 2014, 05:36

hercegovac236 je napisao/la:Interesantna razmišljana većine raje u vezi igrača koji ne žele da produže prijevremeno ugovor sa Veležom.

Po meni odlika jednog profesionalnog kolektiva je ta da najbolji igrači, koji su trenutno zdravi i pod ugovorom, igraju u prvih jedanaest. Njihova ugovorna situacija ne bi trebala igrati tu nikakvu ulogu. Sa jedne strane tražimo od uprave da se ponaša profesionalno, a mi razmišljamo na ovakakv način :stop:

Ako dospijemo na glas da ne želimo da igramo one igrače koji ne žele da produže prijevremeno sa nama, ko će nam doći? I ako dođe, hoće li cijena biti dupla?

Da li je Borussia Dortmund igrala Maria Götze poslije objave da on na kraju prošle sezone prelazi u Bayern? Kakvo je stanje sa Lewandowskim? Da li on sjedi na klupi, na tribinama ili je na terenu ako je zdrav? Može li mi neko navesti jedan primjer gdje je jedan igrač udaljen iz momčadi zato što nije htjeo prijevremeno potpisati novi ugovor? Bilo koji sport? I ne navodite mi one primjere gdje su pojedinci postali buntovnici zato što ih trenutni klub nije pustio kada su oni, po njihovom mišljenju, imali bolju ponudu i željeli da pređu negdje drugo.

Da li uprava može biti malo taktičnija pa pokušati prodati igrače za koje se sigurno zna da će otići na kraju sezone? To je druga priča. Sjetimo se kako smo samo bili kivni na Velagića kada je za Bandovića dobio "samo" 10000 KM? Nisam neki veliki zagovornik Velagića i njegovog rada, ali u u ovome slučaju zaista mislim da bilo šta da uradi, za nas navijače neće biti dobro.
Obicno ne volim diskutovati sa nekim na forumu ko se tek skoro registrovo i poslao tek 1 poruku :bow:
ali haj eto da predjem preko toga. Prvo, velika je razlika izmedju Njemacke i BiH u svemu,ali ipak ovo nije dobra usporedba.Ovdje kod nas se prica o igracima koji su se tek afirmisali(u nasem klubu) i cim se culo za njega hoce da klizne u drugi klub dzaba.To ni u Njemackoj ni bilo gdje ne bi dozvolili.Klub koji ga je afirmoiso mora nesto zaraditi ;)
Druga stvar.
Evo Sevki i Ostrakovicu isticu ugovori isto ko i Aniju ali se oni ne mogu porediti sa njim i ostalim mladim igracima koji su se tek afirmisali u nasem klubu.Nek Ani odigra jos nekoliko godina sa Velezom i nek nesto da klubu nazad koji ga je afirmiso,pa onda nek ide dzaba ako nadje neki bolji klub niko im nece braniti.Sevko i Ostri su vec odradili nekolika ugovora sa klubom i tim svojim stazom i igrama u klubu su zasluzili da ih klub pusti dzaba po zavrsetku tekuceg ugovora(ako nadju negdje bolji klub).Ani je doso lani cini mi se ili preklani i odmah hoce da ide iz kluba dzaba :zviz: a da nista nije vratio klubu za ono sto je u njega klub ulozio ,to ni jedan klub u Evropi ne bi dozvolio. ;)

Ovo za Levandovskog i za Gotzea vazi isto ko za Sevku i za Ostrog,dakle doprinjeli su svom klubu dosta(osvojili su svasta nesto) i klub ih nagradjiva time sto ih pusta dzaba na kraju isteka ugovora.

Evo ti svijez primjer , u zrinjskog,Bekicu nisu dali ni trenirati dok nije produzio ugovor,pogotovo kad su culi da se za njega interesuju neki strani klubovi,pa lani isto su jednog tako igraca primorali da produzi ugovor(ne mogu se sjetiti koji je igrac u pitanju),pa sa Sunjicem je isto tako bilo ;) Ista stvar se desila sa Cocalicem iz Zelje i onim njihovim golmanom(evo zaboravih mu ime,bio 3-ci golman reprezentacije BiH),nisu htijeli da produze ugovor pa ih je Osim udaljio iz prvog tima,bili malo na tribinama i onda pristali.(vjerujem da se neko sjeca ove afere prije 2-3 godine)

Mladi igrac treba da shvati da klub treba nesto da naplati od njega jer ga je stvorio,ili da igra duze u klubu ili ako hoce odmah da ide onda mora biti neko obestecenje.Ja ne bih ni jednom dao da igra ako ne produzi ugovor(po povoljnijim uslovima)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 06 apr 2014, 06:09

Bjeri Rodjak našao si mi Šunjića, Bekića i Zrinjskog kao normalne primjere :nene:
Dobro nisu puškom natjerali nekoga da potpiše, ne bi me začudilo ;)

Mi moramo da shvatimo da svi ovi igrači sa strane trenutno shvataju Velež samo kao usputnu stanicu. Ustvari većina i domaćih igrači, bar dobar dio njih, čast izuzecima, su u istom košu. Da li im je Željo, Sarajevo ili neki drugi BiH tim pomak naprijed, na to pitanje ne mogu dati realan odgovor jer sam kao navijač Veleža pristrasan. Činjenica je da smo većinom u donjem dijelu PL ma koliko mi zanemarivali tu činjenicu i uvijek se vraćali na stare dane kada smi ti i ja još bili mladi :D

E i ti Rodjak našao diskutovati sa zelembaćom. Tek mi drugi post. ;) Nema veze, volim ja tebe i ovako i onako. :P

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 apr 2014, 06:49

hercegovac236 je napisao/la:Bjeri Rodjak našao si mi Šunjića, Bekića i Zrinjskog kao normalne primjere :nene:

Mi moramo da shvatimo da svi ovi igrači sa strane trenutno shvataju Velež samo kao usputnu stanicu. Ustvari većina i domaćih igrači, bar dobar dio njih, čast izuzecima, su u istom košu. Da li im je Željo, Sarajevo ili neki drugi BiH tim pomak naprijed, na to pitanje ne mogu dati realan odgovor jer sam kao navijač Veleža pristrasan. Činjenica je da smo većinom u donjem dijelu PL ma koliko mi zanemarivali tu činjenicu i uvijek se vraćali na stare dane kada smi ti i ja još bili mladi :D

E i ti Rodjak našao diskutovati sa zelembaćom. Tek mi drugi post. ;) Nema veze, volim ja tebe i ovako i onako. :P
da nisi ti isti onaj herc sa Rodjeni.com -foruma,ako jesi onda veliki pozdrav :cool:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 apr 2014, 06:51

Vidiš da indirektno brani upravu, znači jeste :mrgreen:

Smrt nacionalizmu !!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 06 apr 2014, 09:09

Gdje je Pastrmka? Očekujem momčino da upleteš svoje prste sad u završnicu prvenstva, nama pustite a ubijte Zrinju :mrgreen:
Ja te volim, volim Željo..

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 06 apr 2014, 09:26

Ukratko care, mi smo u Mostaru a i u BiH ona yebena strana.Na početku rata smo bili predodređeni da budemo pod Hrvatskom komponentom i da pod tom zastavom "branimo" BiH.To od strane Sarajeva, da se razumijemo.Znači, bili smo **** sa svih strana, nije nam se trebalo znati za trag u Mostaru, ni nama a ni Veležu.Pobiše silu raje, pozatvaraše u logore, protjeraše preko 20000 Mostaraca ali se opet nekako izborišmo za egzistenciju i svoj opstanak na ovim prostorima.Nepravda nas svaki dan yebe, ali smo navikli na to.Stadion za koji su svi Mostarci izdvajali i od plata a i ostavljali dnevnice na njemu pripao je samo jednom klubu, a trebao je bar biti dotupan i Veležu koliko i tim drugim.Ali nema veze, šta smo sve preživili ovo je pichkin dim što nam sad rade.Pravimo treći stadion što Pastrmka reče i ide nam fino!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 apr 2014, 09:29

gio10 je napisao/la:Gdje je Pastrmka? Očekujem momčino da upleteš svoje prste sad u završnicu prvenstva, nama pustite a ubijte Zrinju :mrgreen:
ja se nadam da ce nam on to srediti :cool:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 apr 2014, 10:29

hercegovac236 je napisao/la:Bjeri Rodjak našao si mi Šunjića, Bekića i Zrinjskog kao normalne primjere :nene:

zato uprava mora konacno stati u kraj tome.Sve dok se tako ne uradi ovi igracici ce se sprdati sa klubom.
Jedina nada klubu za nesmetan rad je da pravi "dobre" transfere.Ovako Velez je usputna stanica,dodju kao balavci,dajes im platu,treniraju na stadionu koji si teskom mukom izgradio,vozaju se u klupskom busu...
I na kraju napravi te budalom i ode djaba. :puke:
A znao bi strajkovati da nema plate i govoriti kako voli Velez ali i on mora zivjeti od necega.Pa sto sada ne misli malo na klub?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []