NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
Ne znam jel istina, bilo bi uzasno da jest.. Samo ne razumijem kako niti jedan portal nije objavio clanak o tome ili neredima van stadiona 
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: Odg: NK Široki Brijeg
Ne govori se o stadionu nego izvan stadiona (mada je i pri izlasku nekoliko grupica napadnuto od strane tih istih debila na samom ulazu/izlazu kod standova za osvjezenje) i osobno znam lika po kojeg je hitna dosla, nisi je mogao cuti jedino ako si otisao vec u totalno suprotnom smjeru, rijec je o nekih 15 minuta nakon utakmice. Veze nema taj dogadjaj s policijom, detalje javno necu pricati.krmak je napisao/la: Nisam vidio da su ikog iznosili sa stadiona niti da su dezurni iz hitne sluzbe reagirali tako da ne vjerujem bas u ovo. Batinali ste se sa policijom kasnije malo pa je mozda od toga. Ja se sjecam da se kod prvog gola nekoliko likova penje na onu ogradu sto odvaja donje dvije kocke i gestikulira nesto prema ostatku zapadnog dijela tribine, tad sam znao da ce bit nesto. Kad imas onoliku masu ljudi mora se naci netko ko ce bacit kamen ili uraditi nesto glupo.
Sent from my PMP5580C using Tapatalk
Problem je, kao sto je gore i opisano, nastao kada su nicim izazvani na poluvremenu pojedinci dosli, poceli pljuvati, provocirati, dobacivati sa tribine iznad, na ocigled policije i osiguranja koji NISTA napravili nisu osim u iste nijemo gledali, kao i ostatak publike na tribini iznad, a mogli su ih ukloniti da su htjeli, i na kraju bacili par predmeta i boca. Svjedocenje iz PRVE ruke, ne zanima me sta netko MISLI da je vidio sa potpuno drugog kraja tribine, jer je tocno ovako bilo. E od tog momenta si mogao znati da ce biti nesto, jer su tada i debili i djeca sa ''ove strane'' takodjer se nazestili i poceli svasta gestikulirati, prvo njima, a onda i ostatku publike kad su vidjeli da su se i ovi digli da vide sta je frka, iako su se i jedni i drugi medjusobno smirivali. Kako god, ponavljam, ti isti ljudi sasvim normalno dodju na Pecaru, po tri sata sjede na kavi prije utakmice sa lokalnim stanovnistvom u obiljezjima i svemu ostalom, sjednu na Sjever medju ostatak, uopce ne budu odvojeni primjera radi kao u ovom kavezu i stalno, ali bas STALNO komentiraju, dobacuju, gestikuliraju, psuju, sjecam se i situacija gdje dodju i penju se na ogradu i pljuju po terenu (konkretno je Hrgovic bio u pitanju), a da ne govorim o proslavama pogodaka, pa im opet nije trebala nikad nikakva pratnja specijalaca ili da ih netko vani nalomi, a puno pravo bi imali zbog takvog ponasanja kada se pogleda sta dole rade, ali se zato znaju mangupi praviti na Zapadu sa 6000 ljudi iza sebe pa to isto raditi i da ti smeta isto to na tvom stadionu nije nista drugo nego licemjerje. Ne opravdavam ja ni jedne ni druge, ali kao sto rekoh, ovo je jedna velika razlika i velika mrlja na dio onih koji se nazivaju Mostarcima, a veze, ali bas veze sa Mostarom nemaju. O kulturi, odgoju uopce ni necu, prepoznat ce se na obje strane.
Lillard je napisao/la:Ne znam jel istina, bilo bi uzasno da jest.. Samo ne razumijem kako niti jedan portal nije objavio clanak o tome ili neredima van stadiona
Sute od stida.
...Život za Široki...
-
ultrahell24
- Kontakt:
Pricate nesto u fazonu oni setaju SB normalno,pa i da hocete da im nesto uradite nebi mogli jer ih ima 20 puta vise od vas,opet ce normalno setat SB,cisto sumnjam da cete opet puskama na njih krenuti,imale su i HZ dole belaj,u centru samom,kamenjali su,bilo je razbijenih glava,pravi haos bio pa nikom nista,dok ste vi puske potezali itd
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Tebe se to ne tice i ti ne seri. Ne sjecas se ti nekih drugih vremena Širokog Brijega i Mostara i ''setanja'', bit ce, mlad si jako. Setaju zato sto im je dozvoljeno setati i zato sto nema bas nikakve potrebe da drugacije bude i nikakve logike i zdravog razuma, a ne brini se ti kakav faktor ima koga je vise, bilo je i prije pa se setali u ta vremena nisu.
Medjutim, nakon dole dogadjaja od strane dijela publike, bojim se da ce se morati apelirati svim normalnim ljudima da radije zaobidju tu setnju iduci put, jer je upitno da ce je dozivjeti. Nazalost.
Medjutim, nakon dole dogadjaja od strane dijela publike, bojim se da ce se morati apelirati svim normalnim ljudima da radije zaobidju tu setnju iduci put, jer je upitno da ce je dozivjeti. Nazalost.
...Život za Široki...
-
ultrahell24
- Kontakt:
sta mozete uraditi kad dodje npr 500 Ultrasa,mozete samo gledati kako vma setaju gradom,ti to dobro znas pusti se suplje price,kao da je nekoga strah i izazov doci u SB,ocigledno nisi bio u BL,ili npr kad HZ dodju u sred Mostara i desi se belaj,gadjaju sa svih strana,cak i sa zgrada kamenuju iz stanova itd vas neko kad isamara to je odma udar na grad SB,morate svi stati da svoje domove branite! Bas me zanima da neko iz nase murije potegne pistolj i puca na gostujucu grupu sta bi bilo,povampireni muslimani pucaju na hrvatsku nejacŠB_Fidelis je napisao/la:Tebe se to ne tice i ti ne seri. Ne sjecas se ti nekih drugih vremena Širokog Brijega i Mostara i ''setanja'', bit ce, mlad si jako. Setaju zato sto im je dozvoljeno setati i zato sto nema bas nikakve potrebe da drugacije bude i nikakve logike i zdravog razuma.
Medjutim, nakon dole dogadjaja od strane dijela publike, bojim se da ce se morati apelirati svim normalnim ljudima da radije zaobidju tu setnju iduci put, jer je upitno da ce je dozivjeti.
Zadnja izmjena: ultrahell24, dana/u 06 apr 2014, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Široki je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao da je najkompaktnija ekipa u Ligi. Volio bih da ne budu prvi. Volio bih da to bude Željo jer Želju volim više od 50 godina.
Široki je jučer sam sebe pobijedio. Imao je sve u svojim rukama. Nije uspio, a zašto nije, je pitanje za naivne. Nije pobijedio jer je ovo fudbal. Ne pobjedi uvijek bolji, i zbog toga vjerovatno volimo ovu igru.
Iskreno mi je žao što se sve događalo na tribinama i ulici tokom i poslije utakmice. Ničiji otac ili majka neće biti sretna da im sutra dijete vidi u povojima ili ne daj Bože mrtvo. Dosta nam je Anera i Vedrana. To su bili momci koji su samo voljeli svoj Klub i živjeli za taj Klub. Tu ljubav su platili životom, nažalost. Na kraju krajeva smo svi ljudi sa različitim poimanjem stvarnosti, ali sam siguran da niko svoje dijete ne bi dao ni za milion nekakvih titula, trofeja.....
Ovo govorim kao otac dvoje najpametnije najljepše djece na svijetu. Tako razmišlja svaki pravi roditelj. Igračima i stručnom štabu Zrinjskom čestitke na pobjedi.
Na kraju će biti prvak, ko bude imao najviše bodova i treba mu čestitati.
Široki je jučer sam sebe pobijedio. Imao je sve u svojim rukama. Nije uspio, a zašto nije, je pitanje za naivne. Nije pobijedio jer je ovo fudbal. Ne pobjedi uvijek bolji, i zbog toga vjerovatno volimo ovu igru.
Iskreno mi je žao što se sve događalo na tribinama i ulici tokom i poslije utakmice. Ničiji otac ili majka neće biti sretna da im sutra dijete vidi u povojima ili ne daj Bože mrtvo. Dosta nam je Anera i Vedrana. To su bili momci koji su samo voljeli svoj Klub i živjeli za taj Klub. Tu ljubav su platili životom, nažalost. Na kraju krajeva smo svi ljudi sa različitim poimanjem stvarnosti, ali sam siguran da niko svoje dijete ne bi dao ni za milion nekakvih titula, trofeja.....
Ovo govorim kao otac dvoje najpametnije najljepše djece na svijetu. Tako razmišlja svaki pravi roditelj. Igračima i stručnom štabu Zrinjskom čestitke na pobjedi.
Na kraju će biti prvak, ko bude imao najviše bodova i treba mu čestitati.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Stariji Ultrasi ce ti se sjetiti i pricati kako su se setali ŠB u neka druga vremena, ali u k.urcu. Suplja prica? Dobro. Vidim 18 ti je max, a i nisi upoznat sa nekadasnjim stanjem i tim derbijima.
Nemoj, svega ti, ne tice te se, a i ne znas o cemu pricas.
...Život za Široki...
-
ultrahell24
- Kontakt:
Slusaj kad nema covjek nesto na ovom forumu da kaze glavno je nemas 18 godina,imam puno vise godina,i znam da vam dole dodje 500 momaka iz grupe nemozete nista,to ti je sto posto tacno,osim ako niste spremni da pucate,da dodje 600 Ultrasa mozete ih samo gledatŠB_Fidelis je napisao/la:Stariji Ultrasi ce ti se sjetiti i pricati kako su se setali ŠB u neka druga vremena, ali u k.urcu. Suplja prica? Dobro. Vidim 18 ti je max.
mislio sam da govori o tom bacanju boca na stadionu pa da je od toga neko nastradao ozbiljnijeNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Moj krmak pa sta si citao kad si citiraokrmak je napisao/la:**** ga, nisam znao za to, prvi put sada cujem.Kevin je napisao/la:@krmak
vidis da u tekstu piše kasnije na ulici..
treba provjeriti ovaj tekst, i kamere su bile i novinari haman od svake novine u bih i ni jedan da nesto napise o tim neredima. Cudan tekst mozda narucen ko ce znati.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
A kako ce objaviti molim te? Hrvati iz BIH traze treci entitet a da neko objavi, ubijaju se medusobno na hercegovackom derbiju.
Dosta stvari se ne objavljuje na nasim portalimo..
Recimo prije par mjeseci, sin Hanke Paldum zgazi tri zene u Sarajevu. Naravno, nije ni priveden. Svi mediju su ovo objavili. Sutradan, taj isti decko, zgazi dvije zene u Tuzli sa istom vozilom. Ovo niko nije bio objavio. Naravno, taj opet na slobodi, sada vjerovatno negdje u Njemackoj.
Tako da, ovo je samo jedan pokazatelj u kakvom mi drustvu zivimo...
Neka mi neko samo objasni jednu stvar?
Sta vam znaci on je skutor?
Dosta stvari se ne objavljuje na nasim portalimo..
Recimo prije par mjeseci, sin Hanke Paldum zgazi tri zene u Sarajevu. Naravno, nije ni priveden. Svi mediju su ovo objavili. Sutradan, taj isti decko, zgazi dvije zene u Tuzli sa istom vozilom. Ovo niko nije bio objavio. Naravno, taj opet na slobodi, sada vjerovatno negdje u Njemackoj.
Tako da, ovo je samo jedan pokazatelj u kakvom mi drustvu zivimo...
Neka mi neko samo objasni jednu stvar?
Sta vam znaci on je skutor?
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jel posteno kralju ? 
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
kompleks brojeva zajebana stvarultrahell24 je napisao/la:Slusaj kad nema covjek nesto na ovom forumu da kaze glavno je nemas 18 godina,imam puno vise godina,i znam da vam dole dodje 500 momaka iz grupe nemozete nista,to ti je sto posto tacno,osim ako niste spremni da pucate,da dodje 600 Ultrasa mozete ih samo gledatŠB_Fidelis je napisao/la:Stariji Ultrasi ce ti se sjetiti i pricati kako su se setali ŠB u neka druga vremena, ali u k.urcu. Suplja prica? Dobro. Vidim 18 ti je max.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Lik, ono sto ''ne mozes'' je policijska pratnja, to je tako bilo gdje, i normalno je sasvim da ti ne mozes takvom nekome nista, ne 500, nego 50 ljudi ti nista ne mozes, da si u centru Beograda, a ne Širokog ili Mostara AKO je oko njega kordon specijalaca, a ja kao sto rekoh, ti se ne sjecas tih nekadasnjih derbija i mozes si misliti tko se tu kada prije setao. To sto ti meni ne vjerujes ili to ne poznajes, to je tvoj problem, nemam namjeru uopce javno ovdje o tome raspravljati, pogotovo ne s ljudima koji tu niti su bili niti znaju o cemu pricaju, a sta i koga cemo mi gledati i zasto, se tebe ne tice, uostalom uopce nije rijec o Ultrasima, s njima nema nikakvih problema jer ga oni nisu ni stvorili, problem je sa kompleksasima sa Zapada koji mozda misle da ce moci doci i iducu utakmicu i sjesti na Sjever, znaci ne navijacku tribinu svog sektora, i gledati utakmicu. A nece sigurno. Ne valjaj gluposti.ultrahell24 je napisao/la:Slusaj kad nema covjek nesto na ovom forumu da kaze glavno je nemas 18 godina,imam puno vise godina,i znam da vam dole dodje 500 momaka iz grupe nemozete nista,to ti je sto posto tacno,osim ako niste spremni da pucate,da dodje 600 Ultrasa mozete ih samo gledatŠB_Fidelis je napisao/la:Stariji Ultrasi ce ti se sjetiti i pricati kako su se setali ŠB u neka druga vremena, ali u k.urcu. Suplja prica? Dobro. Vidim 18 ti je max.
...Život za Široki...
ja vjerujem da je vecini normalnih ljudi iz Mostara krivo radi ovih stvari jucer, bezveze se napravi sranje
Da, naravno, al' opet neke stvari danas citam, neke ljude i jednostavno ne vjerujem ko sve za sebe prica....krmak je napisao/la:ja vjerujem da je vecini normalnih ljudi iz Mostara krivo radi ovih stvari jucer, bezveze se napravi sranje
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
A od kad si mi reko silovat sestru rahmetli postao si plaho humanitarac, svaka čast. Jel mi izvinjenje promaklo ili šta Dženet Merhametlić? Nisi valjda došo ti pomoć kuhat Hrvatima međusobno? Providniji si od tariguza na svjetlu svega mi. cccccNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ovo sam pisao kao otac troje momaka od 16-22 godine gdje kad bi ucestvovali u takvom necem ja bi im noge pol. Nemojte opravdavati ovakve stvari. Do prije par godina poginuo je isto neduzan momak. Ne dozvolimo da se to opet desi. I sam sam bio huligan dok se ova balavurdija danasnja nije ni u jajima muckala ali nikad nisam bio zagovornik premlacivanja manjine
Široki moji kako onako prosuste bodove? Ne govorim za treći go i gubljenje, ja sam navijao za remi
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Jesi dobar ti s glavomSirAmar je napisao/la:A od kad si mi reko silovat sestru rahmetli postao si plaho humanitarac, svaka čast. Jel mi izvinjenje promaklo ili šta Dženet Merhametlić? Nisi valjda došo ti pomoć kuhat Hrvatima međusobno? Providniji si od tariguza na svjetlu svega mi. cccccNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ovo sam pisao kao otac troje momaka od 16-22 godine gdje kad bi ucestvovali u takvom necem ja bi im noge pol. Nemojte opravdavati ovakve stvari. Do prije par godina poginuo je isto neduzan momak. Ne dozvolimo da se to opet desi. I sam sam bio huligan dok se ova balavurdija danasnja nije ni u jajima muckala ali nikad nisam bio zagovornik premlacivanja manjine
Široki moji kako onako prosuste bodove? Ne govorim za treći go i gubljenje, ja sam navijao za remi
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Re: Odg: NK Široki Brijeg
ŠB_Fidelis je napisao/la:krmak je napisao/la: Nisam vidio da su ikog iznosili sa stadiona niti da su dezurni iz hitne sluzbe reagirali tako da ne vjerujem bas u ovo. Batinali ste se sa policijom kasnije malo pa je mozda od toga. Ja se sjecam da se kod prvog gola nekoliko likova penje na onu ogradu sto odvaja donje dvije kocke i gestikulira nesto prema ostatku zapadnog dijela tribine, tad sam znao da ce bit nesto. Kad imas onoliku masu ljudi mora se naci netko ko ce bacit kamen ili uraditi nesto glupo.
Sent from my PMP5580C using Tapatalk
Fidelis ,dao sam sebi truda i provjerio sam ovo na CUM-u i u MUP-u.Što se tiče povreda i na stadionu i van njega na CUM su dovedena 2 navijača Širokog i jedan Zrinjskog.Ova dva navijača Širokog (obojica 1994 godište) su službeno zadobili lakše tjelesne povrede a ovaj navijač Zrinjskog je povrede zadobio nevezano za utakmicu i navijače Širokog.Da je bilo tko zadobio teške povrede i da je bilo po ulicama nekakvih velikih nereda garantujem da bi dosad osvanulo na svim portalima i televizijama.Ja imam svoju teoriju tko ima interesa da širi ove laži i dezinformacije o maltene ratu.Incident je bio i po onom što sam ja vidio počelo je od strane nekoliko i.diota sa naše strane ,sa gornje tribine,nakon čega je uzvraćeno iz kaveza , ali po nama koji nismo imali veze sa majmunima odozgo.Treba i to reći da je velika većina ljudi sa obje strane smirivala strasti.Sad neka svatko razmisli je li baš sve bilo ovako kako je u ovom textu napisano i opisano i volio bih ako netko može da napiše gdje je objavljen ovaj text.Ne govori se o stadionu nego izvan stadiona (mada je i pri izlasku nekoliko grupica napadnuto od strane tih istih debila na samom ulazu/izlazu kod standova za osvjezenje) i osobno znam lika po kojeg je hitna dosla, nisi je mogao cuti jedino ako si otisao vec u totalno suprotnom smjeru, rijec je o nekih 15 minuta nakon utakmice. Veze nema taj dogadjaj s policijom, detalje javno necu pricati.
Problem je, kao sto je gore i opisano, nastao kada su nicim izazvani na poluvremenu pojedinci dosli, poceli pljuvati, provocirati, dobacivati sa tribine iznad, na ocigled policije i osiguranja koji NISTA napravili nisu osim u iste nijemo gledali, kao i ostatak publike na tribini iznad, a mogli su ih ukloniti da su htjeli, i na kraju bacili par predmeta i boca. Svjedocenje iz PRVE ruke, ne zanima me sta netko MISLI da je vidio sa potpuno drugog kraja tribine, jer je tocno ovako bilo. E od tog momenta si mogao znati da ce biti nesto, jer su tada i debili i djeca sa ''ove strane'' takodjer se nazestili i poceli svasta gestikulirati, prvo njima, a onda i ostatku publike kad su vidjeli da su se i ovi digli da vide sta je frka, iako su se i jedni i drugi medjusobno smirivali. Kako god, ponavljam, ti isti ljudi sasvim normalno dodju na Pecaru, po tri sata sjede na kavi prije utakmice sa lokalnim stanovnistvom u obiljezjima i svemu ostalom, sjednu na Sjever medju ostatak, uopce ne budu odvojeni primjera radi kao u ovom kavezu i stalno, ali bas STALNO komentiraju, dobacuju, gestikuliraju, psuju, sjecam se i situacija gdje dodju i penju se na ogradu i pljuju po terenu (konkretno je Hrgovic bio u pitanju), a da ne govorim o proslavama pogodaka, pa im opet nije trebala nikad nikakva pratnja specijalaca ili da ih netko vani nalomi, a puno pravo bi imali zbog takvog ponasanja kada se pogleda sta dole rade, ali se zato znaju mangupi praviti na Zapadu sa 6000 ljudi iza sebe pa to isto raditi i da ti smeta isto to na tvom stadionu nije nista drugo nego licemjerje. Ne opravdavam ja ni jedne ni druge, ali kao sto rekoh, ovo je jedna velika razlika i velika mrlja na dio onih koji se nazivaju Mostarcima, a veze, ali bas veze sa Mostarom nemaju. O kulturi, odgoju uopce ni necu, prepoznat ce se na obje strane.
Uzgred da napišem nešto ,prije možda 6-7 godina ja sam sjedio u istom onom kavezu a "škripari" su bili na gornjoj tribini kad je jedna baklja završila na mojim leđima i meni tada nije palo na pamet da generaliziram i sve navijače Širokog trpam u isti koš.Pozz iz Mostara.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.