Mada sam ovog stajališta od početka sezone.hilmo je napisao/la: ....Do kraja sezone će biti gola borba za Evropu....
Bojao sam se ove utakmice pravo. S pravom. Sam sam sebe uvjeravao da možemo pobjediti ali nisam se uspio uvjeriti 100 %.
Loše je ovo bilo, ali stvarno loše. Neću se upustiti u ono u šta se većina upušta i reći da treba ovog otjerati ili onog, da treba smijeniti trenera. NE. Smijena trenera ne bi ništa novog donijela, samo bi se vratili na put kojim idemo protekle godine. Ni onda nisam bio za smijenu Jovića ni Husrefa jesenas jer nam treba kontinuitet, nisam ni za pretjerano mjenjanje kadra jer smo se uvijerili da ni to ne donosi ništa dobro. Jarni je loše postavio ekipu, loše je motivisao, u zadnje dvije utakmice pravi loše izmjene, ali treba ostati. Igrači se ne trude u ovim gostujućim utakmicama.
Treba se oporaviti od ove letargije, nadam se da će angažovati nekog specijalistu ga ekipu podigne. Ovo što je ostalo do kraja treba odraditi maksimalno ozbiljno, ja bih i neke izmjene u ekipi napravio. Ne smijemo sebi dopustiti da izgubimo ovo četvrto mjesto i moramo moliti Boga (žao mi je što ovo moram reći) da Zeničani ne dobiju licencu za evropska takmičenja.