Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

basketg
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la basketg » 06 apr 2014, 21:48

Lotus je napisao/la:Da li je neko bio na sestoaprilskom?Kakvi su bili potencijalni kandidati za kadete i juniore?
Sto se tice kadeti najbolji igraci su igrali za svoje klubove ( Musa,Gegic,Campara),dakle kadeti su igrali bey vanjske linije,dobro su se pokazali Sikiras(1999) iz Stele i Dreznjak(1998) ,mostarac koji igra u sirokom.Na prve dvije utakmice bli su dosta nepovezani,ali to je logicno posto ta djeca nikad nisu igrala zajedno,u zadnoj utakmicu su izgledali dobro i sa dansnjom igrom bi vjerovatno i osvojili turnir.U kompletnom sastavu trebali bi da budemo dobri.

Juniori koji su bili ovde srednja zalost.Jedino Garic,koji je bio van ritma ali je dobar igrac i Jovanovic koji je dobro odigrao dvije utakmice ali protiv slabijih protvinika bi mogli predstavljati neku perspektivu a ostal oje dosta lose. Zabrinjava i vodjenje ove repryentacije. Tim trenira bivski trener Igokee Bajic,koji je kao pao sa marsa,ne vjerujem da je vidio i jedno dijete prije ovog turnira.Najvecu minutazu je imao igrac sa brojem 12,Djordje Beronja koji ni u najludjim snovima ne moze igrati ozbiljnu kosarku,njegov maksimum je prva liga federacije. Njega pominjem ybog toga stoje on dokazi odsustva bilo kakvog koncepta koji ce nam donjeti nesto u buducnosti. Ali ovaj tim u kompletnom sastavu bi trebao ostati u A diviziji. Trener je najslabija karika,nazalost.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 apr 2014, 22:10

Nijedan od ovih dvanaest nece biti nosilac igre. Pitanje je da li ce uopce i biti medju 12. Gacic, Polutak, Lazic, Djedovic, Atic, Hadzic, Aleksic, plus Memic, Durak i jos neki izvana..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 06 apr 2014, 22:42

Na turniru u kadetima svoju "klasu" su pokazali: Gegić i Čampara u Sparsima, Antunović i Musa iz Koša. Iz kadetske reprezentacije: Njegoš Sikiraš, Luka Labus, Dario Drežnjak i Čerkezović Emir.

Iz juniora: Atić Edin, Memić Enis, Fahrudin Manjgafić i donekle Pirić Alija iz Sparsa, a iz reprezentacije: Luka Jovanović, Predić Milenko, Đorđe Predonja a donekle su se pokazali Smajlović Rijad i PIlavdžić Mirsad.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 apr 2014, 22:52

Chstal je napisao/la:Na turniru u kadetima svoju "klasu" su pokazali: Gegić i Čampara u Sparsima, Antunović i Musa iz Koša. Iz kadetske reprezentacije: Njegoš Sikiraš, Luka Labus, Dario Drežnjak i Čerkezović Emir.

Iz juniora: Atić Edin, Memić Enis, Fahrudin Manjgafić i donekle Pirić Alija iz Sparsa, a iz reprezentacije: Luka Jovanović, Predić Milenko, Đorđe Predonja a donekle su se pokazali Smajlović Rijad i PIlavdžić Mirsad.
Mene posebno interesuje ovaj Jovanovic iz Bijeljine i RIjad Vlahovljak, igrao za juniore Koša i vidim imao lijepe brojke. Pa, bio bih ti zahvalan ako mozes da mi napises neke njihove karakteristike. Naravno, ako si ih gledao.

@neno, jadni mi ako smo na Duraka spali. Ostali koje si naveo se podrazumijevaju, ali on ni u kom slucaju.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 06 apr 2014, 23:02

kobe24 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Na turniru u kadetima svoju "klasu" su pokazali: Gegić i Čampara u Sparsima, Antunović i Musa iz Koša. Iz kadetske reprezentacije: Njegoš Sikiraš, Luka Labus, Dario Drežnjak i Čerkezović Emir.

Mene posebno interesuje ovaj Jovanovic iz Bijeljine i RIjad Vlahovljak, igrao za juniore Koša i vidim imao lijepe brojke. Pa, bio bih ti zahvalan ako mozes da mi napises neke njihove karakteristike. Naravno, ako si ih gledao.

@neno, jadni mi ako smo na Duraka spali. Ostali koje si naveo se podrazumijevaju, ali on ni u kom slucaju.
Jovanović pozicija 2, visina oko 192. Veoma brz, ima odličan dribling, precizan šut ali spor šut i momak je ljevak. Racionalan u igri, ne žuri i ima dobra rješenja tj veoma pametna.

Rijad Vlahovljak pozicija 4, visina 195 do 197. Veoma snažan, možda slabija verzija Đorđe Beronje. Nije nikakav prosperitet i nije vrijedan spomena. Svaka čast za najboljeg strijelca turnira ali ga ne vidim u reprezentaciji ni u najluđim snovima.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 apr 2014, 23:51

za juniore bi trebali (po meni) igrati sledeci igraci:

sigurni:

Polutak
Gacic
Lazic
Atic
Djedovic
Aleksic
Hadzic
Jovanovic
N. Markovic
---------------
mozda:

Predic
Garic
Memic

a za kadete:

sigurni:

Musa
Campara
Sikiras
Gegic
Labus
Antunovic
---------------
mozda:

Dreznjak
Gocobija
?
?
?
?

a za mladu reprezentaciju:

sigurni:

Nurkic
Buza
Vrabac
Glogovac
--------------

mozda:

Lulic
Lakic
Karamatic
?
?
?
?
?

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 07 apr 2014, 00:34

edinjo-bih je napisao/la:za juniore bi trebali (po meni) igrati sledeci igraci:

sigurni:

Polutak
Gacic
Lazic
Atic
Djedovic
Aleksic
Hadzic
Jovanovic
N. Markovic
---------------
mozda:

Predic
Garic
Memic

a za kadete:

sigurni:

Musa
Campara
Sikiras
Gegic
Labus
Antunovic
---------------
mozda:

Dreznjak
Gocobija
?
?
?
?

a za mladu reprezentaciju:

sigurni:

Nurkic
Buza
Vrabac
Glogovac
--------------

mozda:

Lulic
Lakic
Karamatic
?
?
?
?
?
pa bit ce ti sigurno za mladu iz sparsa bar jos 3-4 igraca

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 apr 2014, 00:58

kobe24 je napisao/la:

Nismo mi nista jadni, nego radimo sistemski. Nakon proslogodisnjeg povratka protiv Ukrajine, sve ce biti drugacije i lakse. Taj Durak je npr. danas okrenuo utakmicu protiv Fenera sa tri trice u trecoj cetvrtini. Nece postati vrhunski igrac, ali u ovom trenutku moras imati jednog ili dvojicu takvih u rosteru. Isto tako moras imati 2-3 ratnika kao sto je Smajlovic da se tuku gore. Ne mozes samo imati talente.

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 apr 2014, 02:26

kako izgleda situacija sa sulejmanovicem?
hvala

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 07 apr 2014, 08:53

pa treba zvati u juniore Fahru M. ili Aliju P. iz Sparsa, pored Polutka mi nemamo niti jedog centra. A sto se tice kadeta, ovaj Musa je nas najjaci igrac, momak sa 14 godina predvodi U-16 rep., a siguran sam da komotno moze igrati i za juniore, po meni mnogo veci talenat od Buze...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 apr 2014, 09:32

mrsic07 je napisao/la:pa treba zvati u juniore Fahru M. ili Aliju P. iz Sparsa, pored Polutka mi nemamo niti jedog centra. A sto se tice kadeta, ovaj Musa je nas najjaci igrac, momak sa 14 godina predvodi U-16 rep., a siguran sam da komotno moze igrati i za juniore, po meni mnogo veci talenat od Buze...
pa ako se loncar pojavi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 apr 2014, 13:25

kakve su situacije sa alibegovicem, muticem i maricem?
hvala

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 apr 2014, 22:00

U18 MUŠKA REPREZENTACIJA SRBIJE
Spisak pozvanih igrača za turnir "Albert Švajcer" u Manhajmu (19. - 26. april 2014.)

Prezime i ime

Klub
.
.
.
16.
Kovačević Dejan

Bajern Minhen (Nemačka)

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 11 apr 2014, 11:50

edinjo-bih je napisao/la:U18 MUŠKA REPREZENTACIJA SRBIJE
Spisak pozvanih igrača za turnir "Albert Švajcer" u Manhajmu (19. - 26. april 2014.)

Prezime i ime

Klub
.
.
.
16.
Kovačević Dejan

Bajern Minhen (Nemačka)
Nista tu nije cudno,jer u 96 godistu Srbija nema kvalitetnih visokih igraca tako da su njega pozvali.
Sto se tice njega samog karakter nula.Prije dvije godine bio kod nas na okupljanju,pa slagao da ima neke skolske obaveze i pobjegao.

Inace u nedelju je okupljanje juniora za taj turnir u Njemackoj.

Ne znam sta je sa Aticem,jel se povrijedio u zadnjoj utakmici protiv Igmana?Vidim samo tri poena..

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 11 apr 2014, 20:12

S osvakvim juniorskim rosterom, nase ambicije bi realno trebale biti cetvrtfinale, a citam oni spominju opstanak. :eh:
Imam osjecaj da ce se ovdje dosta pominjat familija bivseg borca tzv. VRS, bajica.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 11 apr 2014, 20:53

Ma sto se Baje tice kao trenera.. Dobar, cak za juniore izuzetno dobar, al je ko covjek nula.... Mada opet prvo treba gledati trenerske kvalitete, pa onda ljudske... Al hele nejse...

Kada bi dosli svi dosli na ovaj turnir u Manhajmu (imam info da Polutak nece i onaj dr. iz Slovenije, tj. nedaju im klubovi, al nije 100% provjerena) moglo bi se pricati i o prolasku medju osam najboljih, ovako bi ce guravo...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 apr 2014, 18:57

ima li informacija sa okupljanja juniora?
hvala

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 apr 2014, 19:41

sa stranice sparsa:

Okupljanje juniorske reprezentacije 12.04.2014.

Tri igrača SPARS-a u reprezentaciji

Okupljanje u Hotelu "PARK"

Tri igrača SPARS-a dobila su poziv na okupljanje juniorske reprezentacije BiH, a to su: Atić Edin (1997), Memić Enis (1997) i Pirić Alija (1997). U okviru priprema reprezentacije BiH "A divizija" je učestvovanje na turniru u Njemačkoj - Mainnheim od 19. do 26.04.2014 godine.

Okupljanje kandidata je 12.04.2014 do 16:00h, hotel "PARK" Vogošća.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 13 apr 2014, 20:19

Neno,mozes li napisati ko se odazvao sa ovog spiska juniora ili bolje ko nije?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 apr 2014, 22:14

Polutku i Lazicu klubovi nisu dopustili da dodju.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, L-Train i 14 gostiju.