Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Priželjkujete odlazak Wengera
Ne smijem ni pomisliti šta će se desiti kada on ode iz Arsenala. Bojim se da se ne desi isto što je i Unitedu sa Fergusonom.
Tjerate čovjeka koji je oderao sve klubove u prvoj polusezoni kada su mu svi igrači bili na raspolaganju. Ja sam očekivao ovaj pad u drugoj polusezoni jer vas biju povrede sa svih strana, a vi očekujete da ostanete tu u utrci za 1. mjesto... Naravno to bi bilo moguće da vi imate dobru rotaciju. Neki igrači zaista nemaju šta tražiti u klubu kao što je Arsenal. 
Zadnja izmjena: Nitro, dana/u 06 apr 2014, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Zar nije lakše otjerati jednog čovjeka koji je to usadio u ove igrače tj. nije usadio ono što je trebao?arminarsenal je napisao/la:Al najvise me nervira ova indolentnost igraca,ni 1% tu borbe nema,zelje...nicega! veliki dio na kraju sezone treba otjerat !
Ne može se desiti isto zato što Wenger Arsenalu nikad nije bio što je bio SAF Unitedu.Nitro je napisao/la:Priželjkujete odlazak WengeraNe smijem ni pomisliti šta će se desiti kada on ode iz Arsenala. Bojim se da se ne desi isto što je i Unitedu sa Fergusonom.
yah bolan bolan...Everton nas otresa i to onako lagano...gospodski....
A.F.C. Bournemouth!
Malo sam editovao prethodni post.

Going on up to a spirit in the sky...
Sta i da propadnemo malo ko United, oni se vec lagano vracaju i sledece sezone ce prekucati ligu siguran sam 100 %%%
Jedina pozitivna stvar danas

Ima li kakve voajerove izjave ? ?

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja iskreno ne sumnjam u kvalitete igraca. Vecina ih je ipak na dobrom nivou, naravno imaju tu i "uljezi", ali su u ogromnoj manjini. Medjutim, ono sto je zabrinjavajuce jeste njihov pristup utakmici, posebno ovim velikim utakmicama. Pocetak utakmice je uvijek nekako uzasan, pa od onih silinih golova 80% u prvih 20 minuta. I onda kasnije ne mozes stic i da hoces.
Ne moze me niko uvjeriti da Cazorla moze od onakvog igraca prosle godine spasti na ovo, da Podolski ne moze potrcat, a prosle godine pomagao odbrani kao niko, da je Sagna opet propao, a bio se popravio, da se danas ne moze zagradit vec ga otrese onaj igrac kao curicu kakvu.
Ne moze me niko uvjeriti da Cazorla moze od onakvog igraca prosle godine spasti na ovo, da Podolski ne moze potrcat, a prosle godine pomagao odbrani kao niko, da je Sagna opet propao, a bio se popravio, da se danas ne moze zagradit vec ga otrese onaj igrac kao curicu kakvu.
Celik!3,2,2.
Wenger on defeat, Everton and top fourVGS je napisao/la:Sta i da propadnemo malo ko United, oni se vec lagano vracaju i sledece sezone ce prekucati ligu siguran sam 100 %%%
Arsène Wenger addressed the media after his side were beaten 3-0 by Everton at Goodison Park on Sunday afternoon.
Read a transcript of what he had to say below:
on the performance…
Our performance was not convincing, defensively not offensively. Everton were better than us and deserved to win. It's a very disappointing result and a very disappointing performance, the two go together and we have to regroup, come back to basics and prepare well for our next game. I congratulate Everton on a convincing performance.
on the fight for fourth…
The fight is very open and is not even depending only on us. It's depending on Everton who are in a strong position. But the advantage we have is we have been confronted with that before and it's down to how we respond to such a disappointing performance.
on struggling away from home…
You're right yes but until then we were very strong away from home, we had the best record in the Premier League. Certainly psychologically we have lost a bit of confidence. Today as well we were behind early, Everton were very good on the counter-attacks but I still feel we had a lot of the ball but were not really dangerous.
on why they were not dangerous…
Because Everton defended well and because at the moment we lack a bit of confidence to be really dangerous and we lack penetration as well. You feel from outside that the penetration and incisiveness of our game is missing through the runs and through the passes. Both of them together make it difficult.
on being confident of making the top four…
I'm absolutely 100 per cent determined to fight to make the top four. But it will be difficult. We still have a programme that is feasible but we have first I think to focus on the quality of our performances before we dream of places. Let's get back to playing better than that.
on not responding after big defeats…
I wouldn't question the spirit of this team. They are focused, they want to do well. I just feel they have lost something on the confidence front and that you could see. We looked a little bit disjointed when we had to run after the score.
on fear of not qualifying for the Champions League…
I don't know. It's very difficult to identify that it's fear. I would just say that maybe our big defeats away from home have taken some of the charisma away from the team. Is that fear, is that belief, is that confidence? Maybe a bit all together.
Podsjeti me na ovo, mada ne volim da psujem igrace, ovo me je pravo nasmijalo. Izraza face kad spomenu Giroud-aVGS je napisao/la: Jedina pozitivna stvar danas
@Marsal, dobrodosao nazad.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Sta imaju propasti? Pa nisu titule citavu deceniju osvojili. Kakvo je ovo poredjenje sa Unitedom?
Voajer napolje!
Voajer napolje!
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- zanatlija57
- Kontakt:
Slažem se sa većinom.Wengerov vakat je iscurio.Već sam pisao ovdje,VRIJEME GA JE PREGAZILO. Koliko god je pozitivnog od 1996. godine donio u Arsenal pa u dobroj mjeri i u Englesku ligu, posljednjih godina je tvrdoglavo radio da se to sada vraća kao bumerang. Sav njegov uspješan period je daleko iza nas. Kontinuitet učešća u LP i to što smo godinama u vrhu engleskog i evropskog nogometa, ovih sezonu - dvije doživljava eroziju koja nema naznaka da će se okončati.
Pročitah negdje da je Wenger stvorio Arsenal.Ne. Arsenal je stvoren,rođen, 1886.godine a Francuz mu je u jednom njegovom dijelu života bio važna karika i pomogao mu je da odraste i da živi jedan kvalitetan život.Baš kao neki profesor učeniku koji raste i obrazuje se, postaje društveno bitna osoba. No sad je to prošlost. Arsenal je sa Arsenom ostario. Srećom ovaj prvi može se podmladiti. Jeli odlazak Wengera rješenje? Čini se da jeste? Vrijeme mu nije saveznik i mislim da i on polako shvata da,kao i Ferguson,nije vječan i da je počeo donositi pogrešne odluke a njegov 20 godina isti pristup klubu je ono što nas sada srozava i dovodi u apatiju. No sujete su nevjerovatne. Vjerovatno misli,ja sam ovo stvorio,kako da sad odem i sve ostavim drugom.Dilema ili bolest.
Nemožeš izigravati Škota i koristiti bankovni račun kluba samo za priliv novca, došlo je vrijeme potrošnje. On
jednostvano još živi u vremenu kada su se kupovali kvalitetni mladi pa i strariji igrači do 10 miliona $,ß,Ł,€. Žao mu dati pare, radije stvara a sada se nema vremena za stvaranje.Svi žele uspjeh i ne pitaju za cijenu, osim Wengera. Njegove filozofske priče i ocjene,viđenja i vođenja sam mogao prihvatiti i smatrao sam sve što je radio ispravnim i jeste, ali već sada je ovo inat.Biće po mom pa kako god bude i tu je kraj. Ako je tačna priča da je Kallstroma kupio samo da bi začepio usta navijačima u posljednjim satima prelaznog roka, a u isto vrijeme znao da je povrijeđen i da mu posudba je uz klauzulu, kad se oporavi Arsenal će ga početi plaćati, onda je to zadnje što mu treba biti dozvoljeno da odluči u klubu. Ovakav Asenal je neprihvatljiv.
Danas sam vidio po prvi put da igrači ne žele pobjediti.Trčanje je bilo kao na treningu,grešaka nedo Bog nikom. Činjenica je da fale Ozil,Wilshere,Koscielni,Walcott,Diaby,da je tek nakon skoro 4 mjeseca zaigrao Ramsey, a ovo što imamo na raspolaganju gubi na samopouzdanju,postavlja se pitanje, gdje mi to idemo?
Možemo se zavaravati koliko hoćemo sa Wengerom ali s njim na klupi dalje, to je definitivno nemoguće. Ostaće do kraja sezone i dobro je pa nije potpisao novi ugovor.
HVALA TI ZA SVE, OD SRCA, ALI PUSTI NAS DA IDEMO DALJE!!!
Pročitah negdje da je Wenger stvorio Arsenal.Ne. Arsenal je stvoren,rođen, 1886.godine a Francuz mu je u jednom njegovom dijelu života bio važna karika i pomogao mu je da odraste i da živi jedan kvalitetan život.Baš kao neki profesor učeniku koji raste i obrazuje se, postaje društveno bitna osoba. No sad je to prošlost. Arsenal je sa Arsenom ostario. Srećom ovaj prvi može se podmladiti. Jeli odlazak Wengera rješenje? Čini se da jeste? Vrijeme mu nije saveznik i mislim da i on polako shvata da,kao i Ferguson,nije vječan i da je počeo donositi pogrešne odluke a njegov 20 godina isti pristup klubu je ono što nas sada srozava i dovodi u apatiju. No sujete su nevjerovatne. Vjerovatno misli,ja sam ovo stvorio,kako da sad odem i sve ostavim drugom.Dilema ili bolest.
Nemožeš izigravati Škota i koristiti bankovni račun kluba samo za priliv novca, došlo je vrijeme potrošnje. On
jednostvano još živi u vremenu kada su se kupovali kvalitetni mladi pa i strariji igrači do 10 miliona $,ß,Ł,€. Žao mu dati pare, radije stvara a sada se nema vremena za stvaranje.Svi žele uspjeh i ne pitaju za cijenu, osim Wengera. Njegove filozofske priče i ocjene,viđenja i vođenja sam mogao prihvatiti i smatrao sam sve što je radio ispravnim i jeste, ali već sada je ovo inat.Biće po mom pa kako god bude i tu je kraj. Ako je tačna priča da je Kallstroma kupio samo da bi začepio usta navijačima u posljednjim satima prelaznog roka, a u isto vrijeme znao da je povrijeđen i da mu posudba je uz klauzulu, kad se oporavi Arsenal će ga početi plaćati, onda je to zadnje što mu treba biti dozvoljeno da odluči u klubu. Ovakav Asenal je neprihvatljiv.
Danas sam vidio po prvi put da igrači ne žele pobjediti.Trčanje je bilo kao na treningu,grešaka nedo Bog nikom. Činjenica je da fale Ozil,Wilshere,Koscielni,Walcott,Diaby,da je tek nakon skoro 4 mjeseca zaigrao Ramsey, a ovo što imamo na raspolaganju gubi na samopouzdanju,postavlja se pitanje, gdje mi to idemo?
Možemo se zavaravati koliko hoćemo sa Wengerom ali s njim na klupi dalje, to je definitivno nemoguće. Ostaće do kraja sezone i dobro je pa nije potpisao novi ugovor.
HVALA TI ZA SVE, OD SRCA, ALI PUSTI NAS DA IDEMO DALJE!!!
Ja se vec par godina cudim kad neko uporedi Wengera i SAFa. Sta je propast Arsenala? Ne igrati LP koja se igra samo da bi se sta zaradilo, bez ikakvih ambicija?!Greivis je napisao/la:Sta imaju propasti? Pa nisu titule citavu deceniju osvojili. Kakvo je ovo poredjenje sa Unitedom?![]()
Voajer napolje!
Zimski prelazni rok je pokazao sta su ambicije Arsenala (pare). Znalo se STA i KO treba a znamo sta se dovelo.
Wenger vec deceniju ne zna sta je titula.
Wenger nije isao sa vremenom, ostao je u nekom svom svijetu.
Wenger je u cijeloj svojoj karijeri osvojio trofeja kao SAF u nekoliko godina.
Wenger nije osvojio Ligu Prvaka ni kad je imao zvijerski dobar tim.
Wenger u Evropi (LP) vec odavno samo ucestvuje.
Wenger uvijek trazi krivca u necemu i nekom drugom.
Wenger je izrastao u velikog gubitnika.
Wengeru je Mourinho pokazao sta znaci biti dobar trener a sta taraba.
Wengera pocetnici takticki uniste, cak ni to vise ne zna.
Wenger je prodavao svoje najbolje igrace i kapitene, cak i konkurentima.
Wenger vec odavno NE ZNA dovesti pojacanje.
Wenger od zadnje osvojene titule pa do ove sezone prosjecno kasni po 15 bodova za sampionom.
Mogao bi ovako do zore.
Shvatam sto su ljudi prije 2-3 godine bili protiv kad sam govorio da je Wenger svoje najbolje godine ostavio iza sebe i da je vakat da ide, ali ne shvatam sada kad se vidi da Arsenal iz godine u godinu nije nista bolji.
Ozila je kupio pod pritiskom, smijem se zakleti. (to je jedino pravo pojacanje koje je doveo u posljednjih godina)
- Consigliere
- Kontakt:

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
-
arminarsenal
- Kontakt:
Sta je cudno na ovoj slici ? Kallstrom i Viviano uopste nisu ajmo reci emotivno vezani za arsenal,ukupno imaju 10 min. odigranih,i to kalstrom samo,Ox-u se ne moze zamjeriti,kad kojekakvi debili igraju a on sjedi na klupi,a covjek izmislio fudbal za njih,i treba da se smije !Consigliere je napisao/la:
Mail: Joachim Loew spreman preuzeti Arsenal u slucaju odlaska AW-a.
Sjedi i cekaSeaman je napisao/la:Mail: Joachim Loew spreman preuzeti Arsenal u slucaju odlaska AW-a.

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Seaman je napisao/la:Mail: Joachim Loew spreman preuzeti Arsenal u slucaju odlaska AW-a.
1946
Pogresan izbor, apsolutno. Bar po meni, ako se Wengeru (mada treba reci da covjeka prate nevidjeni pahovi i finansijski problemi) uruci otkaz Loew nije dobro rjesenje za klub, ima boljih.Seaman je napisao/la:Mail: Joachim Loew spreman preuzeti Arsenal u slucaju odlaska AW-a.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
-
arminarsenal
- Kontakt:
Ponavljam,Simeone,Klopp ili Martinez,ako nikoga od njih ne mozemo dovesti,svako drugi bi' bio gore rjesenje od voajera !
sudbina je u rukama panja Gazidisa,velike neznalice i navijača city-a
nebi me začudilo da stvarno nekog talibana dofura
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.