Almeria (H)
Osasuna (H)
Valencia (H)
Valladolid (A)
Celta (A)
Espanyol (H)
4 kuci i 2 u gostima,realno 18 bodova.
S druge strane barca vec u iducem kolu gostuje Granadi kod koje u zadnja dva navrata nisu bili bas ubjedljivi.
Prosle godine je bilo 1:2,a predprosle 0:1 uz dva crvena za domacina od kojih je (doduse) drugi bio u 92. minuti.
Kolo poslije,odmah nakon finala kupa,idu u goste Villarealu koji ganja poziciju koja ce ga odvesti u Evropu iduce godine.
Prosle godine je bilo 0:0.
Zatim im stize Getafe,pa onda Bilbao kojem se Sevilla opasno primice,i zeli da im oduzme tu cetvrtu poziciju.
U predzadnjem kolu gostovanje jos jednom davljeniku Elcheu,i onda u posljednjem kuci protiv Atletica.
Atletico Madrid svoj pohod ka tituli nastavlja u iducem kolu protiv Getafea u gostima,zatim im dolazi Elche,a onda im slijedi tesko gostovanje u Valenciji prtiv istoimenog kluba kojeg na Mestalli nisu pobjedili u posljednja dva meca.
Zatim gostovanje Levanteu kojeg nisu dobili u zadnja tri meca nijednom (1 remi i 2 poraza)
Posljednju domacu utakmicu ce docekati Malagu,a zatim slijedi mec sa barcom u zadnjem kolu.
Gledajuci ovako oba konkurenta imaju finih prilika da se poskliznu do kraja sezone,a uzimajuci u obzir i da imaju medjusobni duel Madrid nije bez sansi za titulu.
Evo upravo pregledao i drugo poluvrijeme (sinc sam prvo) meca sa Sosiedadom.
Odlicna partija.
Nisam se nadao ovako viskom rezultatu ali...
Ramos je odigrao doktorski i za svaku pohvalu.Stigao je sve zivo da zatvori i izblokira jednostavno bez greske.
Kako vrijeme bude odmicalo on i Pepe ce biti u sve boljoj formi a u to cete se imati priliku da uvjerite u finalu kupa protiv barce.
Mislim da su kikseve za ovu godinu obojica ispucali i primjeti se koliko su koncentrisaniji u ovim mecevima nakaon Seville.
Carvajal takodje jako jako dobar i njemu je cini mi se ova povreda Arbeloe dobro dosla jer konacno igra konstantno.
Ima ga po citavoj strani i u odbrani i u napadu i mislim da je trenutno najspremniji igrac Madrida.
Ovaj Nacho mi je zanimljiv lik nema nekih njegovih aman zaman reakcija ali ono sto je najbitnije nikad ne zasere.
Napad je ponovo odradio svoje.
Nesto losija partija Isca u odnosu na onu protiv BvB-a,al dobro je.