Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Unofficialpage » 06 apr 2014, 19:02

Ja sam tek od 20. kruga počeo gledat, zaebo me Bašić, kont'o sam da će brzo završit. :mrgreen:

Ovo što sam gled'o bila je dobra utrka, Mercedesi daleko ispred svih. A Hamilton pokazao da je bolji vozač od Rosberga. Kud ovakav Mercedes nije bio i kad Schumi vozio pa da dođe i osma titula. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 apr 2014, 19:06

Unofficialpage je napisao/la:Ja sam tek od 20. kruga počeo gledat, zaebo me Bašić, kont'o sam da će brzo završit. :mrgreen:

Ovo što sam gled'o bila je dobra utrka, Mercedesi daleko ispred svih. A Hamilton pokazao da je bolji vozač od Rosberga. Kud ovakav Mercedes nije bio i kad Schumi vozio pa da dođe i osma titula. :mrgreen:
Hamilton je imao daleko bolje gume od Rosberga,jedno 6 krugova prije kraja bio je duel u kojem je malo falilo da ga predje,ali od tad' se Hamilton samo odvojio...

Dajte Bahrejn nek' se ponavlja do kraja sezone :D
#miasanmia

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 apr 2014, 19:08

Hulkenberg :clap:
Momak odusevljava svaku utrku.

Sto se tice Ferarija :oops: :oops: prava kanta.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 apr 2014, 19:12

Stid me Ferrarija.

Massa je kreten.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 06 apr 2014, 19:12

schweinsteiger je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ja sam tek od 20. kruga počeo gledat, zaebo me Bašić, kont'o sam da će brzo završit. :mrgreen:

Hamilton je imao daleko bolje gume od Rosberga,jedno 6 krugova prije kraja bio je duel u kojem je malo falilo da ga predje,ali od tad' se Hamilton samo odvojio...

Dajte Bahrejn nek' se ponavlja do kraja sezone :D
Kakve bolje gume? Hamilton je bio na mediumu, a Rosberg na softu, a gume su zamijenili isti krug. Hamilton je jednostavno bolji vozač, da je situacija bila drukčija, Hamilton bi prestigao Rosberga bez po' muke.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 apr 2014, 19:19

Genghis je napisao/la: Kakve bolje gume? Hamilton je bio na mediumu, a Rosberg na softu, a gume su zamijenili isti krug. Hamilton je jednostavno bolji vozač, da je situacija bila drukčija, Hamilton bi prestigao Rosberga bez po' muke.
Ne znam kakva je uopšte priča o tome ko je bolji vozač od njih dvojice, to je razlika u klasi.

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 06 apr 2014, 19:19

Unofficialpage je napisao/la:Koja dominacija. Od sviju su brži za 1 sekundu, osim Ricciardo-a. Čestitam!
Ta dominacija da ostavljaju po 50 sekudni 3ćeg

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 apr 2014, 19:21

Hamilton je nakon SC imao sporije gume, i Rosberg ga opet nije uspio prestići. Valjda je ovima iz Merca konačno jasno da je Lewis prvi vozač, Britney može biti samo vodonoša :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 apr 2014, 19:28

Samo ovu djecu treba otjerati iz F1.Neka idu na PS glumiti vozace,nije prosla utrka a da neko od ove djecurlije nije imao kontakt sa Kimijem.

treba li opet pocinjati pricu oko Mase?
I danas je zaustavljao Botasa na kraju utrke,ma sta god vi pricali kako je Masa brzi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 apr 2014, 21:32

Cini mi se da je rio, zapoceo oovu temu ko je bolji vozac, Hamilton ili Rosberg, 2 nivoa razlike, samo sto je ovaj njemac, pa ga guraju, inace favorit mi je Nicko, al realno, predaleko je on od hamiltona ;)
Max Allegri

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 apr 2014, 05:12

sezona ne moze bolje poceti :)..ne znam odakle bi poceo ranije sam govorio iskljucivo navijam za Mclaren od timova a uvjek imam uz to i nekog od vozaca ..nekad sam navijao za Damona Hilla, pa poslije nakon njegovog odlaska za Coulthard'a ..nakomn sto je i on otisao naravno Mclaren je ekipa i pojavi se ovja mali Hamilton koji je po meni danas najbolji vozac u F1 ..volim njegovu energiju volim borbenost pomalo rizicno svi ga pljuju zbog toga ali ja volim kako vozi ...na moju zalost otisao je iz Mclarena ali ebiga nisu bili konkurencija ovih zadnjih godina nisu napraivli motor koji je mogoa nesto napraviti ovim vodecim ..sad je u Mercedesu i zleim mu srecu i titulu ..uz to ima i dobrog timskog kolegu koji mi je takodjer voma drag vozac
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 07 apr 2014, 12:15

Hamilton ovo Hamilton ovo, imal neko da vjeruje da bi bio prvi da je juče vozio Meklarena ili Red Bulla?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 apr 2014, 15:59

Dalam je napisao/la:Hamilton ovo Hamilton ovo, imal neko da vjeruje da bi bio prvi da je juče vozio Meklarena ili Red Bulla?
Ne bi, kao ni jedan jedini vozač koji je ikad vozio F1. Nema tog vozača koji bi bio u stanju neutralisati trenutnu razliku između Mercedesa i bilo kojeg drugog bolida.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 apr 2014, 16:03

Trebaju dopustiti ostalima da sijeku barem jednu krivinu.

Inkvizitor
Kontakt:

Post Postao/la Inkvizitor » 07 apr 2014, 16:40

DukeOfWellington je napisao/la:
Dalam je napisao/la:Hamilton ovo Hamilton ovo, imal neko da vjeruje da bi bio prvi da je juče vozio Meklarena ili Red Bulla?
Ne bi, kao ni jedan jedini vozač koji je ikad vozio F1. Nema tog vozača koji bi bio u stanju neutralisati trenutnu razliku između Mercedesa i bilo kojeg drugog bolida.
Sad niko ne se*e o jačini bolida, a kad je Vettel rušio, svi su pričali. Dvoličnost :crazy:
- Nije lako ostati nečovjek među svim tim ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko neće, nađe način - ko hoće, nađe razlog !

Smrt komunizmu i socijalizmu !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 07 apr 2014, 17:22

Inkvizitor je napisao/la:
Sad niko ne se*e o jačini bolida, a kad je Vettel rušio, svi su pričali. Dvoličnost :crazy:
Ali Hamilton je klasa,Vettel nije :mrgreen:
darker10 je napisao/la:Trebaju dopustiti ostalima da sijeku barem jednu krivinu.
:lol: :lol: :lol:

Juce 27. krug,razlika izmedju Hamiltona i Rosberga 7,9 sekundi,zapamtio sam,jer sam bas pratio.
Vettel bi je barem nabio na pola minute do kraja :D

Mene sad opasno poceo nervirati zvuk.U Australiji mi bilo svejedno,a ove dvije utrke poslije sve vise i vise me nervira.Nadam se da ce sto prije donijeti odluku da se vracaju na stare motore.
#miasanmia

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 07 apr 2014, 17:24

Ferarri očajan, sramota, izgleda da su se ovi zasitili F1 i da su tu reda radi samo, jer kad bi napustili 1/3 fanova bi prestala gledati istu :x :?

Jubilarna utrka je pomalo vratila onu staru draž F1, jedva čekam sljedeću trku :cool:
Utrka puna neizvjesnosti, preticanja, taktike, SC. budaleštine (čitaj Maldonada)

Nico i Lewis ne žele da se pomire da jedan bude 2 vozač, fino je i od tima što ne daje naredbe za preticanja i propuštanja.
Perez i force india zasluženo na postolju, imaju dosta dobar tempo i bolid koji je fenomenalan.
Massa čini se opet pred kraj Bottassa usporavao, mada su i u boxu zasrali pa je Rb ispred njih završio :)

Na kraju trke, Alonso il' se rugao Kimiju il' je bio ironičan i slavio 9. mjesto :roll:
slika
Maldonado dobio 3 kaznena boda i startovaće 5 pozicija niže na sljedećoj trci
slika
slika
slika

Nico i Lewis djeluju kao prava braća
slika
slika
slika
Na kraju, konačna lista vozača:
slika

Trka 3/19:

1 - Mercedes - 75
2 - Force India - 33
3 - Red Bull - 27
4 - McLaren - 26
4 - Ferrari - 26
6 - Williams - 22
7 - Toro Rosso - 5
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 apr 2014, 17:33

Hamilton i Rosberg djeluju kao braca zato sto jedan od njih dvojice uopste nije ambiciozan,a to je naravno ovaj drugi.Savrseno se uklapa u tu rolu drugog vozaca.Ne ide mi u glavu zasto nije agresivnije krenuo na Hamiltona,tu je mogao pokazati da mu uzor nije Barichello.

Mclaren me malo razocarao,ipak se i oni vozaju s Mercedesovim motorima,a citam na oficijelnoj str da u imali nekih problema s kvacilom.Ferrari mora uraditi nesto u ove dvije sedmice.Razlika vec postaje ozbiljna i ako ovako nastave jos mjesec-dva nece se dobro provest.Red Bull je mogao biti i bolji da nije bilo losijih kvala od strane Vettela.Definitivno su najblizi Mercedesima.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 apr 2014, 17:47

Inkvizitor je napisao/la:
Poređenje je bilo između Hamiltona i Rosberga, ne između Hamiltona i Vettela. Hamilton je za klasu boji vozač od Rosberga, ne zato što se juče desilo ono što se desilo nego zbog svega što se dešavalo u proteklih 7 godina, gdje je Hamilton uglavnom u ravnopravnom ili slabijem autu bilježio vrhunske rezultate kakve Rosberg može samo da sanja.

Vettel je zadnji put vozio inferioran bolid u prvoj polovini sezone 2009. Ljudi su se zasitili njegove njuške i žele da ga vide pozadi, da proba nešto da napravi sa inferiornijim autom. Isto bi bilo i sa Hamiltonom ili bilo kojim drugim vozačem.

Inkvizitor
Kontakt:

Post Postao/la Inkvizitor » 07 apr 2014, 17:56

Koliko se sjećam, Vettelu se upravo na ovoj temi osporavalo majstorstvo, a Hamiltonu se odavalo priznanje da je kao bolji iako nije uradio NIŠTA sa slabijim bolidom u proteklih par sezona. A sad je Hamilton i dalje "najbolji", posebno jer ima superbolid. Dok je Vettel "kanta koja je tamo gdje zaslužuje." LOL. :crazy:

Smijem se kladit', da bi Vettel pomeo sve ove samo da sjedne u bolid Mečke.
- Nije lako ostati nečovjek među svim tim ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko neće, nađe način - ko hoće, nađe razlog !

Smrt komunizmu i socijalizmu !!

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.