Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

MrMuscle
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la MrMuscle » 06 mar 2014, 20:56

Ima Italija buducnost.. samo je upitno kako ce se stoperi razviti.. Dosad jedino Antei se pokazao kao konstanta... Sigurno najbolji mladi stoper na Cizmi...... iduce sezone mora u bolji klub od Sasuola... Barem Genou ili Sampdoriju da sa Mustafijem igra u tandemu...

Ima Italija veliku buducnost u bekovima, u Verattiu, u ofanzivnom redu sa Insigneom i Berardijem... Ovdje govorim o iskljucivo 92. god i mladjem...
Dakako da i medju 91. i 90. ima velikog potencijala... pogotovo tu msm na Balotelija, Santona i sl.

Vidjecemo od stopera zavisi snaga ove selekcije u buducnosti...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 mar 2014, 21:13

Cini mi se da sam citao da cemo mi otkupiti Anteia nazad,on i Romagnoli bi mogli biti dobar stoperski par za par godina,al o tom po tom.
embrace the chaos

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 06 mar 2014, 21:25

Sassuolo ima samo pola ugovora, druga polovica je nasa.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2014, 22:34

Hachim Mastour .. remember the name :D

Ja nekako imam osjećaj da su tuđi igrači više izvikani.. Recimo da igrači Francuske,Španije,Njemačke su precijenjeni u odnosu na one Talijanske koji nisu ni malo lošiji ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 08 apr 2014, 01:20

10DelPiero je napisao/la:Bas je zanimljivo sto Italija vise nema kvalitetnih igraca kao prije, nije mi jasno kako odjednom sa toliko kvalitetnih igraca spadnes na tek par pojedinaca.
Ili obrnuto, Belgijska repka?! Sa Wilmots-a, polu anonimusa, na bijelosvjetske zvijezde i supertalente preko noci?! :hmmmmm:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 apr 2014, 13:40

Zenga je napisao/la:
Ili obrnuto, Belgijska repka?! Sa Wilmots-a, polu anonimusa, na bijelosvjetske zvijezde i supertalente preko noci?! :hmmmmm:
Jest' preko noci malo sutra. Ljudi na tome radili 10 godina, promenili citav sistem treninga u mladjim selekcijama, slali ljude u trenerskoj i scouting struci na usavrsavanje u Spaniju i Juznoj Americi, i onda napravili sablon treniranja i igranja utakmica u formaciji 4-3-3 koja se igra u svim klubovima Belgijske lige u mladjim selekcijama i to je ultimativno pravilo, jer ko ne prati sablon, treneri i klubovi bivaju kaznjeni novcano.
Nista nije slucajno, jos manje preko noci.

Previse ocekujete od ovog malog Verrattija, momak je vrhunski talenat, ali nije jos dorastao da nosi vezni red na ledjima, neiskustvo, treba biti strpljiv sa njim. On svakako na SP nece biti prva, pored Pirla, Motte, ali ce verovatno biti prvi izbor u toj rotaciji.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 08 apr 2014, 13:54

Paradajz je napisao/la:
Zenga je napisao/la:
Jest' preko noci malo sutra. Ljudi na tome radili 10 godina, promenili citav sistem treninga u mladjim selekcijama, slali ljude u trenerskoj i scouting struci na usavrsavanje u Spaniju i Juznoj Americi, i onda napravili sablon treniranja i igranja utakmica u formaciji 4-3-3 koja se igra u svim klubovima Belgijske lige u mladjim selekcijama i to je ultimativno pravilo, jer ko ne prati sablon, treneri i klubovi bivaju kaznjeni novcano.

Previse ocekujete od ovog malog Verrattija, momak je vrhunski talenat, ali nije jos dorastao da nosi vezni red na ledjima, neiskustvo, treba biti strpljiv sa njim. On svakako na SP nece biti prva, pored Pirla, Motte, ali ce verovatno biti prvi izbor u toj rotaciji.
Veratti je poslije Pogbe ubjedljivo najbolji mladi vezni igrac na svijetu... Kakve Alcantare i sl. cirkusi.... Znaci za momka koji jedini moze zamijeniti Pirla se kaze da nije dorastao zadatku... Pa vec sad je bolji igrac od Andree, pogotovo prema nazad... gdje je nenad.****.... Da je pravde i da je malo mud.a Cesareu da ga upari sa Pirlom, pa Italija bi bila nepreje.biva.... Niko ne bi imao posjed lopte veci od Italije... Al' bitno je da ce Cesare staviti kloca Montoliva koji ne zna je l' posao ili dosao, ili razne Bonaventure prije ovog dijamanta.... Znaci veza sa Pirlom, Verattiem (kao CM-om), de Rossi ili Motta (DM da cuvaju ledja Pirlu) i Marchisiom kao prednjim veznim u dijamantu sto inace fura Cesare znaci dobitak samo takav.... Al od ovog nema nista... A u 3-5-2 formaciji, de Rossi na libera umjesto Bonuccia, a Motta u vezu zajedno sa Verattiem i Pirlom..... Marchisia gurnuti iza Balotellia... I dobijes opet prejaku Italiju koja ja iza Spanije i zbog domacinstva Brazila treci favorit za osvajanje.... Al umjesto toga realnost je da ce igrati jbn Cerci i Candreva,,,,, jer ih Cesare doslovno obozava....

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 apr 2014, 14:17

MrMuscle je napisao/la: Veratti je poslije Pogbe ubjedljivo najbolji mladi vezni igrac na svijetu... Kakve Alcantare i sl. cirkusi.... Znaci za momka koji jedini moze zamijeniti Pirla se kaze da nije dorastao zadatku... Pa vec sad je bolji igrac od Andree, pogotovo prema nazad... gdje je nenad.****.... Da je pravde i da je malo mud.a Cesareu da ga upari sa Pirlom, pa Italija bi bila nepreje.biva.... Niko ne bi imao posjed lopte veci od Italije... Al' bitno je da ce Cesare staviti kloca Montoliva koji ne zna je l' posao ili dosao, ili razne Bonaventure prije ovog dijamanta.... Znaci veza sa Pirlom, Verattiem (kao CM-om), de Rossi ili Motta (DM da cuvaju ledja Pirlu) i Marchisiom kao prednjim veznim u dijamantu sto inace fura Cesare znaci dobitak samo takav.... Al od ovog nema nista... A u 3-5-2 formaciji, de Rossi na libera umjesto Bonuccia, a Motta u vezu zajedno sa Verattiem i Pirlom..... Marchisia gurnuti iza Balotellia... I dobijes opet prejaku Italiju koja ja iza Spanije i zbog domacinstva Brazila treci favorit za osvajanje.... Al umjesto toga realnost je da ce igrati jbn Cerci i Candreva,,,,, jer ih Cesare doslovno obozava....
Meni je Koke bolji od obojice. Znaci to ubedljivo najbolji posle Pogbe je smesna konstatacija.
Moze zameniti Pirla, verovatno je njegov legitimni naslednik, ali fali mu iskustvo. Gledao sam ga protiv Chelsea u prvom poluvremenu je momak bio dosta nervozan, ne kazem da je bio los, ali pritisak je ocigledan. On je u tom PSG treci najbitniji sraf u vezi, pre njega uvek Motta i Matuidi.

Sto se tice formacije, cenim isto, da ce DDR na libera, Chielini levo, Barza desno u 3-5-2.
Ne znam je li Italija moze biti treci favorit za osvajanje, meni je to blago preterivanje, jer su mi sad slabiji nego onda na EP i po formi igraca i zbog povreda. Da su tu Faraon i Rossi, druga prica. Balotelli je meni skroz nestabilan.

Italijani pre atomskih Francuza, Nemaca, ne mogu ici nikako.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 apr 2014, 16:55

MrMuscle je napisao/la:
Paradajz je napisao/la:
Zenga je napisao/la:

Veratti je poslije Pogbe ubjedljivo najbolji mladi vezni igrac na svijetu... Kakve Alcantare i sl. cirkusi.... Znaci za momka koji jedini moze zamijeniti Pirla se kaze da nije dorastao zadatku... Pa vec sad je bolji igrac od Andree, pogotovo prema nazad... gdje je nenad.****.... Da je pravde i da je malo mud.a Cesareu da ga upari sa Pirlom, pa Italija bi bila nepreje.biva.... Niko ne bi imao posjed lopte veci od Italije... Al' bitno je da ce Cesare staviti kloca Montoliva koji ne zna je l' posao ili dosao, ili razne Bonaventure prije ovog dijamanta.... Znaci veza sa Pirlom, Verattiem (kao CM-om), de Rossi ili Motta (DM da cuvaju ledja Pirlu) i Marchisiom kao prednjim veznim u dijamantu sto inace fura Cesare znaci dobitak samo takav.... Al od ovog nema nista... A u 3-5-2 formaciji, de Rossi na libera umjesto Bonuccia, a Motta u vezu zajedno sa Verattiem i Pirlom..... Marchisia gurnuti iza Balotellia... I dobijes opet prejaku Italiju koja ja iza Spanije i zbog domacinstva Brazila treci favorit za osvajanje.... Al umjesto toga realnost je da ce igrati jbn Cerci i Candreva,,,,, jer ih Cesare doslovno obozava....
U svim mogucim kombinacijama spominjes Pirla koji igrama ove sezone nije ni zasluzio poziv u repku :-?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 08 apr 2014, 18:47

Ma ja, koji će mu qrac Pirlo u Brazilu. :o

:bow:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 apr 2014, 18:56

kad nema Biave, ne treba ni Pirlo .. Biava 99% bolji od panja Ranocchije

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 08 apr 2014, 19:03

Stranac je napisao/la:Ma ja, koji će mu qrac Pirlo u Brazilu. :o

Buffon, Barzagli sve je to staro i istroseno, igraju u prvoj postavi sedmoplasiranog nikad goreg Juventusa. :think:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 08 apr 2014, 19:08

Realno Pirlo je tanak već par sezona i ne igra na onom nivou kada je tek stigao u Juve. Tu i tamo koji bljesak genijalnosti jer je genijalan igrač. U biti vratio se na nivo koji je i igrao u Milanu posljednjih sezona. Ali i takav Pirlo po meni jednostavno mora igrati. Veratti je super igrač ali mora još pure pojesti. Vjerujem da će Pirlo biti na nivou jer na svjetskom svako daje 100% i iako nije više mlad itekako mislim da će pružiti dosta Italiji. Ima on osjećaj i nije ga izgubio pa uvijek može opaliti neki slobodnjak, proturiti neku loptu naprijed ili neki dugi pas.
Mada s druge strane imam dojam da ste vi juventini otkrili Pirla tek onog dana kad je prešao u Juve iako je realno najbolje partije pružao u Milanu i to protiv jednog Bayerna, Uniteda, Barcelone, Reala pa i protiv Njemačke, Francuske itd. dok to sad s vremena na vrijeme radi ali protiv ekipa u Calciu.

DDR je imho najbolji igrač Italije već par godina.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 08 apr 2014, 19:16

Jedan potez, jedan slobodnjak. Sam si sebi odgovorio, jedna genijanost kao panenka protiv Engleza je dovoljna. Takvi igrači ne trebaju zaslužiti poziv u repku, oni uvijek imaju prostor i Prandeli može samo da se moli da Pirlo bude spreman, bez obzira u kakvoj je formi.

Njegovo prisustvo je dovoljno, ne mora ništa napraviti.

A ovo u vezi otkrivanja Pirla radije ne bih komentirao. ;) :D

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 08 apr 2014, 19:41

@Paradajz
Koke i ostali se mogu samo sageti Pogbi.. Najboljem mladom igracu svijeta i svakako buducem najboljem igracu... Verrati je uz bok njemu...
I da najbitniji igrac je onaj kod kpjeg je lopta... a Verrati ju carini najvise u PSGu najvise od svih igraca.. matuidi i motta su trkaci za Verrattia... i dakako da je uz Ibru i Silvu on najbitniji sraf..m jednostavno presavrsen igrac...
Uostalom vidjet ces veceras...
Italija pored Njemacke i Francuske nije favorit samo neznalicama... uostalom vidjelo se na EP koje bolja selekcina... Talijani se mogu zajebavati po kvalifikacijama al na smotrama dokazu ko su i sta su.. uvijek su oni favoriti ispred Svaba taman da za Kobaje igra 10 igraca kao sto je Mesut...
Balotelli mora igrati jer je uz Rossia najbolji ital napadac bez obzira sto mu mozsk nije u vinklu..... al kad igra za Italiju on je uvijek welte classe.. to Kobaje znaju najbolje..

@muxa Pirlo sa stakama mora igrati... jer ako nista on ce slobodnim udarcem rijesiti tekmu.. a to u Italiji niko nema... Al da je oslabio jeste dakako...

Za ove sto misle da pratimo Pirla od dolaska u J.. uve..Pirlo je meni oduvijek bio najbolji vezni igrac Milana bez obzira na Kaku.. ne znam sto al oduvijek sam volio plemenite igrace.. Ko ne vjeruje ima moj ex nick Arogantni pa nek provjri sta sam pisao povodom njegovog dolaska u Juve kad je 90% mojih sujuventina bili protiv njegovog dolasla.. jednostavno to je bio prekvalitetan igrac da podbaci..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 apr 2014, 21:52

Sissoko je napisao/la:
Stranac je napisao/la:Ma ja, koji će mu qrac Pirlo u Brazilu. :o

Buffon, Barzagli sve je to staro i istroseno, igraju u prvoj postavi sedmoplasiranog nikad goreg Juventusa. :think:
Gdje sam to ja napisao da Pirlo ne treba ici u Brazil?
To sto sam ja napisao da igrama ove sezone nije zasluzio poziv i da ga ne treba forsirat u svim mogucim formacijama ti si protumacio onako kako tebi odgovara da bi zapoceo svoj cuveni trollfest :arrow:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 apr 2014, 22:44

MrMuscle je napisao/la: Uostalom vidjet ces veceras...
Vidjeli smo :oops:

Urek'o si ga izgleda :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 apr 2014, 23:39

Chinaglia je napisao/la:kad nema Biave, ne treba ni Pirlo .. Biava 99% bolji od panja Ranocchije
Ranocchia ako do kraja prvenstva održi ovu razinu definitivno zaslužuje poziv na SP.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 apr 2014, 08:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la: Uostalom vidjet ces veceras...
Vidjeli smo :oops:

Urek'o si ga izgleda :mrgreen:
Ma jbg svi su podbacili.. a najvise Blanc..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 09 apr 2014, 13:57

MrMuscle je napisao/la:@Paradajz
Koke i ostali se mogu samo sageti Pogbi.. Najboljem mladom igracu svijeta i svakako buducem najboljem igracu... Verrati je uz bok njemu...
I da najbitniji igrac je onaj kod kpjeg je lopta... a Verrati ju carini najvise u PSGu najvise od svih igraca.. matuidi i motta su trkaci za Verrattia... i dakako da je uz Ibru i Silvu on najbitniji sraf..m jednostavno presavrsen igrac...
Uostalom vidjet ces veceras...
Ne znam na osnovu cega se moze sagnuti Pogbi, nemoj biti smesan i toliko potcenjivati Kokea. A Verratti uopste nije u toj prici, kakav crni bok.
Tacno tako, momak gusi loptu previse tamo, gledam ga svaki put i ne oslobadja se lopte kako treba, komplikuje. Motta je tamo deep lying play, ne znam o cemu ti to, da je on trkac, pa od njega sve krece tamo, motor. A bez Matuidija ne bi obojica mogli meda, tako da je Verratti tamo treci sraf, iako bi meni mesto njega lagano Cabaye igrao, i svaki put kad je igrao, to izgleda malo ofanzivnije, bolje.
Video sam ga vala sinoc, usrao se mali, najgori na terenu bio. Ako ce takav biti na SP, onda je sigurno bolje da ne bude prva, ustvari sasvim sam siguran da nece biti.
MrMuscle je napisao/la:Italija pored Njemacke i Francuske nije favorit samo neznalicama... uostalom vidjelo se na EP koje bolja selekcina... Talijani se mogu zajebavati po kvalifikacijama al na smotrama dokazu ko su i sta su.. uvijek su oni favoriti ispred Svaba taman da za Kobaje igra 10 igraca kao sto je Mesut...
Balotelli mora igrati jer je uz Rossia najbolji ital napadac bez obzira sto mu mozsk nije u vinklu..... al kad igra za Italiju on je uvijek welte classe.. to Kobaje znaju najbolje..
Francuska individualno druga repka prvenstva, iza Spanije, u svakom delu terena dva strasna igraca. Italija moze biti ispred njih u ovakvom sastavu i u ovakvoj formi glavnih i istrosenih igraca, samo ako se ovima povredi pola tima. Smesno meni i za porediti. Nikad se ne vodim tradicijom. Forma glavnih igraca Italije je slaba, napad im nije jak, pitanje je da li ce Mario ponoviti partije sa EP, a i tada je bio nekonstantan.
EP je bio pre dve godine, za to vreme se dosta toga promenilo, to nije nikakav relevantan faktor.
Nemci sistemski jaca ekipa, i pored ovako slabe Italije, koja je slabija meni nego na EP, ne moze biti ispred.
Ne mogu ni sa sigurnoscu da kazem da ce proci grupu koja je svakako teska.

Samo fanovi ove lepe zemlje, mogu gurati Italiju ovako visoko na SP, skroz objektivno.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.