Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 07 apr 2014, 11:28

Chinaglia je napisao/la:@Magični, što si ga ovako naljutio, šta si mu dobacio?
Rekao sam mu da je 0 od predsednika i da treba da bude 1 pravi domacin - kao Lotito. :cool:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 apr 2014, 11:37

MaGiCa je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:@Magični, što si ga ovako naljutio, šta si mu dobacio?
Rekao sam mu da je 0 od predsednika i da treba da bude 1 pravi domacin - kao Lotito. :cool:
šta kažeš da vam pošaljemo Lotita, nek' se ADL kali uz njega? vremenom bi postali tandem kao nekad Morientes-Raul :cool:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 apr 2014, 12:07

Chinaglia je napisao/la: šta kažeš da vam pošaljemo Lotita, nek' se ADL kali uz njega? vremenom bi postali tandem kao nekad Morientes-Raul :cool:
Mozhe. Pazi kad se Lotito "otvori", jer krenu kompleksi velikog troshadzije da ga pucaju... :mrgreen:

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 08 apr 2014, 14:05

Destro kaznjen za 4 utakmice, jedna zbog zutih kartona i tri zbog udarca. Nenormalno glup potez Destra
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 08 apr 2014, 15:35

arminz je napisao/la:Destro kaznjen za 4 utakmice, jedna zbog zutih kartona i tri zbog udarca. Nenormalno glup potez Destra
Nenormalno glup potez italijanskog saveza. Za ono dobiti 3 utak. suspenzije je presmiješno, očekujem da Roma uloži žalbu nakon koje će se kazna ukinuti.

Ono je bila jedna nepažnja Destra u kojoj nije bilo namjere da se povrijedi protivnik. Ova prijateljska slika nakon utak. sve govori. Svaka čast talijanskom savezu na ovakvoj kazni najproduktivnijem mladom napadaču u ligi (zabija gol na svakih 83 min. i to nakon polugodišnje pauze zbog povrede) i budućem nosiocu igre azura.

slika

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 08 apr 2014, 15:40

Bio normalan ovaj Destro dok nije doso medju ove majstore seljakluka poput De Rossia i Tottia.

Steta jer ovo ce ga vjerovatno kostat odlaska u Brazil. A mislim da je bio siguran putnik.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 08 apr 2014, 15:41

Po meni svaki namjeran udarac treba kaznjavat sa najmanje tri utakmice, za ono sto je De Rossi uradio bi dao i vise..Prica da je bilo nenamjerno je za malu djecu..a dzaba mu i slika sad, to nema nikakve veze sa onim sto je bilo na terenu

Da se razumijemo, Destro mi je jedan od drazih igraca uopste ;)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 apr 2014, 15:46

zasluzena kazna za preglup i totalno nepotreban potez. nema se tu sta pretjerano puno raspravljati. samo me nerviraju dvostruki arsini FIGC-a i prandellija jerbo ce chiellini za istu stvar (namjerno udaranje emeghare) proci nekaznjeno dok ce prandelli bezbeli ispostovati kodeks primjernog ponasanja i destru uskratiti mjesto u brazilu, a balotelliju su se svakojake gluposti prastale.
Mago je napisao/la:Bio normalan ovaj Destro dok nije doso medju ove majstore seljakluka poput De Rossia i Tottia.
ciganska posla

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 08 apr 2014, 15:52

To svakako, ako se primjenjuje treba da vazi za sve, inace nema smisla

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 apr 2014, 16:15

Jasno da su i Destro i Chiellini zaslužili kazne, samo ne znam kakve veze konkretno Juventus ima sa tim?

Što se saveza tiče, mislim da smo se svi složili da je to dobrano truhlo... :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 08 apr 2014, 16:22

Alen1987 je napisao/la:
arminz je napisao/la:Destro kaznjen za 4 utakmice, jedna zbog zutih kartona i tri zbog udarca. Nenormalno glup potez Destra
Nenormalno glup potez italijanskog saveza. Za ono dobiti 3 utak. suspenzije je presmiješno
Krasić je za simuliranje dobio tri utakmice, udaranje.... :nene:

Hajd sto ga je namjerno sa ledja udario jos je lik i simulirao da je udaren :lol:

slika
Zadnja izmjena: Sissoko, dana/u 08 apr 2014, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 08 apr 2014, 16:27

IlCapitano je napisao/la:Jasno da su i Destro i Chiellini zaslužili kazne, samo ne znam kakve veze konkretno Juventus ima sa tim?

Što se saveza tiče, mislim da smo se svi složili da je to dobrano truhlo... :roll:
ko je pominjo Juventus, il sam nesto propustio?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 apr 2014, 16:31

arminz je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Jasno da su i Destro i Chiellini zaslužili kazne, samo ne znam kakve veze konkretno Juventus ima sa tim?

ko je pominjo Juventus, il sam nesto propustio?
Bilo je insinuacija, ovdje i na drugim mjestima. :mrgreen:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 08 apr 2014, 16:38

Sissoko je napisao/la:Krasić je za simuliranje dobio tri utakmice, udaranje.... :nene:
Jedini igrač koji je tako drastično kažnjen, a neki simuliraju iz kola u kolo, a nikad nisu kažnjeni.

Destro opravdano kažnjen (čuj ako se perspektivan treba ti dopustiti da lomiš vilice, ako si glup onda plati cijenu) i Chiellini da je kažnjen bilo bi opravdano, jer me u zadnje vrijeme nervira strašno sa krkanlukom. Ali on je takav igrač jednu utakmicu njega udaraju drugu on druge i tako u krug :D.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 08 apr 2014, 16:54

Imaš situaciju u kojoj je očit primjer primjene dvostrukih aršina: Destro i Chiellini napravili identičnu stvar u istom kolu. Jedan kažnjen realnom kaznom, drugi nije. Dakle, igrač Juventusa je bio povlašten od strane saveza. Niko ne ulazi u to zašto i kako već se samo konstatuje da su primjenjena dvostruka mjerila. Međutim, grupi neiživljenih smaratora kojim je zajedničko to što navijaju za Juventus je teško pomiriti se sa tom činjenicom pa se onda traže sportski almanasi i izvlači nekakav Krasić i kazna za bogtepitašta iz vremena kad je njegov prezimenjak Bariša bio najperspektivniji košarkaš Bosne i Hercegovine. To im je kao dokazni materijal za nešto ili koji qrac? :rol:
NAPRIJED NARODE!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 apr 2014, 17:55

IlCapitano je napisao/la: Bilo je insinuacija, ovdje i na drugim mjestima. :mrgreen:
auu moderatore, ako mislis da je ovo
Evil Genius II je napisao/la:samo me nerviraju dvostruki arsini FIGC-a i prandellija jerbo ce chiellini za istu stvar (namjerno udaranje emeghare) proci nekaznjeno
ili video iste situacije koju sam postavio na rominoj temi bilo nesto kontra juventusa onda si se grdno zajebunio. znam da je tesko povjerovati kako neki post iz naseg tabora nije kontra tvog kluba ali nisam ti ja od tog posla, da prostis :mrgreen: post je apsolutno namijenjen kao kritika FIGC-a cije me odluke iznenadjuju iz sezone u sezonu. a o prandellijevom kodeksu da ne pisem :roll:

uostalom, kolega zdenek je to fino objasnio :cool:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 08 apr 2014, 18:01

Ocigledno da u Romi ima previse tih "namjernih udarača", ponajvise sa ledja, pa su u savezu krenuli da čiste tj.da prave primjer od vas.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 08 apr 2014, 18:05

Kakavo udaranje Emerghare? :lol: Pa ako je za ono trebao dobiti kaznu po vama, onda vi blage veze nemate o fudbalu. Frajer gleda loptu i ide glavom na loptu, Destro vuče za dres i kad ne može ništa drugo šaketa protivnika. Čuj dvostruki aršini. :clap:

Smiješni ste svega mi.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 08 apr 2014, 18:08

Ko prati malo duže Seriju A vrlo dobro zna da se Chielliniju progledava kroz prste i dopušta i mnogo gore od ovoga što je Destro uradio. Zato je skoro u anketi provedenoj među igračima Serije A, Giorgio izabran za najgrubljeg igrača. I on je samo jedan od mnogih kojima se to dopušta. To je tako evo desetljećima. Uvijek je Calcio imao te mesare kojima se dopuštalo što šta toga. Ništa neobično.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 apr 2014, 18:09

Evil Genius II je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la: Bilo je insinuacija, ovdje i na drugim mjestima. :mrgreen:
auu moderatore, ako mislis da je ovo
Evil Genius II je napisao/la:samo me nerviraju dvostruki arsini FIGC-a i prandellija jerbo ce chiellini za istu stvar (namjerno udaranje emeghare) proci nekaznjeno
ili video iste situacije koju sam postavio na rominoj temi bilo nesto kontra juventusa onda si se grdno zajebunio. znam da je tesko povjerovati kako neki post iz naseg tabora nije kontra tvog kluba ali nisam ti ja od tog posla, da prostis :mrgreen: post je apsolutno namijenjen kao kritika FIGC-a cije me odluke iznenadjuju iz sezone u sezonu. a o prandellijevom kodeksu da ne pisem :roll:

uostalom, kolega zdenek je to fino objasnio :cool:
Nisam mislio na tebe. ;)

Ne vidim da iko opravdava Chiellinija ili to što on nije kažnjen. Možda i bude, ne znam do kad je "rok" za te stvari.

Paralela sa Krasićem je povučena na konstataciju da je kazna za Destra nezaslužena, ne kao opravdanje za loše odluke saveza.

I opet se diže frka oko ničega bezveze. Destro nije ni prvi ni zadnji kažnjen, isto kao što Chiellini, Balotelli ili ko već nisu ni prvi ni zadnji kojima se progledalo kroz prste.

Jbg, "lakše" je kazniti "nebitnog" Destra nego neke od najvažnijih igrača reprezentacije. I otkud vam da će mu ovo uticati na poziv u repku? Zabiće koji gol kad mu istekne suspenzija i onda neka se dokaže na širem spisku... :?

EDIT: Ovo boldano, @Stranac je napisao post prije mene. :roll: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.