Postao/la Stefan Effenberg » 09 apr 2014, 00:44
Ljudi šta reći nego da skidam kapu Kloppu, igračima i navijačima!
Vrhunska utakmica Kloppovih majstora, sve je štimalo, nemam niti jedne jedine zamjerke. Lako je sad pričati moglo je ovo moglo je ono, naravno da ostaje žal da niste prošli i prava je šteta jer je falilo zbilja malo. Možete biti ponosni na ovakvu utakmicu.
Ono što je danas BVB pružio zaslužuje najveći respekt i poštovanje od mene. Nevjerojatno, nevjerojatno kakva predstava, tako igraju samo najveće ekipe i to bez pretjerivanja. Kad je Reus drugog zavaljo onako brutalno i istovremeno školski, srce mi je bilo ko kuća. Da, lako bi sad bilo optuživati nekoga za promašaje ali nema smisla i nema potrebe, mašili su i Miki i Gros zicere i stvarno su bili ziceri ali ne treba sad drvlje i kamenje po njima jer su pružili svoj maksimum i nedostajalo je malo više sreće i odlučnosti da se postigne i taj treći gol. Herojska utakmica svih igrača to će priznati svi i stvarno ostaje žal što niste prošli.
Kad se vidi poslije tekme koliko je stalo Hummelsu i Grosskreutzu onda čovjeku bude još više žao. I Jojić i Kirch i Durm su odigrali fenomenalno, Reus je vukao prema naprijed, Hummels dirigirao obranom. Baš se kod Reusa i Hummelsa vidi da su TOP klasa. Vukli su ekipu naprijed kao pravi vođe, svaka čast, vidi se veliko iskustvo i kod jednog i kod drugog. O Weidiju da ne pričam.
I jedno ću reći sada, iako malo vruć i možda nerealan, dugo mi je trebalo da shvatim ali sam konačno siguran da je Reusova prirodna pozicija polušpica. U Gladbachu je to igrao i zato je bio ponajbolji igrač lige. Jednostavno na toj pozicij dominira. Ima sve osobine za tu poziciju, brzinu, tehniku, znanje, udarac, završnicu, kreativnost, lucidnost i dribling. Tako da je on upravo najopasniji na ovoj poziciji i tu sve njegove kvalitete dolaze najviše do izražaja. Naravno, dolaze i na krilu njegove karakteristike do izražaja ali ovako ovdje na polušpici je baš dominantan.
Eto, jedino ko me danas nije impresionirao, Miki je bio po mojem mišljenje vrlo dobar a kad riješi sve probleme sam sa sobom bit će ODLIČAN, je Lewandowski. Nekako je bio nezainteresiran, nije mu bila volja, nije se trudio onako kako bi se morao i trebao, ne znam koji mu je jarac bio ali me raživcirao mnogo puta. Da, sama njegova pojava je neusporediva u odnosu na Aubu u prvoj utakmici ali smetala me ta njegova indolentnost u nekim dijelovima utakmice. Dok je Reus trčao kao navijen i radio presing, Lewa se mnogo puta šetao i gledao što se događa. Ne znam, falio mi je i njegov doprinos ovoj velikoj utakmici, nije bio niti prezentan kako često zna biti.
Ma, ni sam ne znam čemu analizirati neke stvari u ovako velikom trenutku, ali šta ja znam, moram nešto napisati, ne mogu sve doživljaje nakon jedne ovako velike utakmice Borussie napisati u jednoj rečenici, nadam se da mi ne zamjerate.
Još jednom, čestitam na fenomenalnoj partiji i nadam se da ćete druge godine biti minimalno u polufinalu Lige Prvaka.