FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

OnlyUnited
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la OnlyUnited » 09 apr 2014, 15:57

sekerbay je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Mislim, United se nije zakucao pred svoj sesnesterac.
kako bolan nije :) pa vasa zadnja linija je bila u petercu.
Ma iza gola...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Klare

Post Postao/la Klare » 09 apr 2014, 15:58

sekerbay je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Mislim, United se nije zakucao pred svoj sesnesterac.
kako bolan nije :) pa vasa zadnja linija je bila u petercu.
Svjedočim ovom.

Nego realno Mudo nema šanse večeras, ona u teoriji postoji, ali u praksi će biti pometeni. :cool:

Recimo da igra Javi na stoperu, imali bi đavoli šansu isto kao u prvoj,
a u prvoj ostadoše neporaženi na jade jedvite. :oops:

Večeras im ne igra glavni mesar, te glavni trkač, tako da je Lamu otvoren prostor da dominira. :cool:

Moguće da Pepun krene sa Mandžom i Milerom u vrhu,
a neprijatno bi me iznenadio kada bi bez Rafe počeo, bez šestice.

90 min. se igra, dugo je to, iako nešto krene neplanski tu je Pep i ta famozna super dominacija... :)

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 09 apr 2014, 16:07

OnlyUnited je napisao/la:Ma iza gola...
imas internet, pa nadji analizu tekme.
bila je opsirna analiza na skaju.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 apr 2014, 16:10

sekerbay je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Ma iza gola...
imas internet, pa nadji analizu tekme.
bila je opsirna analiza na skaju.
Gledao sam, ne trebaju mi nikakve analize. Znaci bila su dva bloka, odbrana i dva-tri vezna plus Rooney koji je isao gore-dole, te najistureniji Welbeck u nekim situacijama. Vidis li moj post, sta znaci zakucati, znaci ekipa stoji pred sesnestercom, u tvom slucaju petercom i ispuca loptu pa ko uzme, bez ikakvih planskih kontranapada. Mislim, Bayern je meljao previse, ali United nije igrao kako se ovdje zeli opisati, phickasto.. ;) A ovaj posjed i 15 suteva, od cega mali broj opasnih, okacite macku o rep.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 apr 2014, 16:24

“Eine Aussage, die Hopfner so nicht stehen lassen will. Er findet klare Worte, (Lügen-) Baron von Münchhausen sei nichts gegen Watzke: „Eine Unwahrheit bleibt eine Unwahrheit. Den Baron von Münchhausen sehe ich da schon als eine andere Figur. Damit wäre Herrn Watzke ja noch geschmeichelt.“
:clap:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 apr 2014, 16:25

slika

ja bih ovu formaciju veceras izveo..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 apr 2014, 16:44

Ovdje postoji više zabluda, nepreciznih, netačnih i površnih tvrdnji.
Evo krenuću od ovih naših navijača ovdje.... :) Ne možemo ni mi reći ManU je napravio bunker i to odmah kao izgovor što nismo pobijedili. Oni imaju pravo da zamiješaju beton pozada, ne kosi se s pravilima igre.... :D Samo što je činjenica da je onakav bunker često i znak nemoći jedne ekipe, ali je opet legitiman. Ni s čim se on ne kosi. E sad naravno ima stabilna defanziva i defanzivna postavka, koju je npr Hitzfeld često znao primjenjivat i koju primjenjuje Mourinho (iako postoje razlike između ove dvije postavke, ali eto navodim primjere). To je znači igra koja polazi iz stabilne defanzive, ne ideš u juriš nego prvo pozada stojiš kompaktno. Dok npr kod strategije koju je primjenio ManU u prvoj utakmici ili Chelsea u finalu LP kada nas je dobio, potrebna je i velika doza sreće. Ali u suštini je ManU dobro odradio defanzivu, a naprijed povremeno zaprijetio.

E sada ove druge zablude. Smiješno je reći kako je ovaj veliki posjed pod Pepom bezopasan. On je djelovao u prvoj utakmici protiv ManU-a bezopasno, jer je i naša ekipa igrala dosta sporo. S jedne strane Pep nije dovoljno iskoristio krila da priđe odbrani tako reći iza leđa (to smo činili protiv Juvea prošle sezone), a druga stvar par igrača u datom trenutku nije bilo ili nije dostiglo svoju najbolju formu.
Kada Bayern odigra s velikim posjedom, a onako precizno, fleksibilno kao protiv Man.Cityja u prvom susretu, onda skoro niti jedan protivnik nema šanse. Samo se možemo nadati da se onakva igra ponovi, tada bi i ManU vjerovatno bio razbijen (ma sigurno). Sa sporijom igrom, dodavanjima koji su u nižoj brzini, to sve izgleda bespomoćnije. Protiv onakvog bunkera se treba igrati brže , okomitije i razvlačiti po stranama protivnika.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 apr 2014, 16:49

OnlyUnited je napisao/la: Gledao sam, ne trebaju mi nikakve analize. Znaci bila su dva bloka, odbrana i dva-tri vezna plus Rooney koji je isao gore-dole, te najistureniji Welbeck u nekim situacijama. Vidis li moj post, sta znaci zakucati, znaci ekipa stoji pred sesnestercom, u tvom slucaju petercom i ispuca loptu pa ko uzme, bez ikakvih planskih kontranapada. Mislim, Bayern je meljao previse, ali United nije igrao kako se ovdje zeli opisati, phickasto.. ;) A ovaj posjed i 15 suteva, od cega mali broj opasnih, okacite macku o rep.
Nemoj više molim te.

Ako ti očekuješ da će bilo koja vrhunska ekipa, a United to jest bez obzira na nešto lošije rezultate, nabijati neplanski loptu i samo čuvati gol, onda previše gledaš Travnik i Rudar.
I ne znam zašto bježite od činjenice da se United branio i čekao priliku iz kontra napada, pa Chelsea je tako osvajao Ligu prvaka i ne vidim ništa loše u tome. Teško se braniti organizovano i to je uspjeh htio ti to priznati ili ne.

Možda ste nekad kritikovali Chelsea što tako igra pa se sad osjećate licemjerno ili je nešto drugo u pitanju, ali United se branio i čekao priliku iz kontranapada. Branio sa dva bloka, sa svim igračima na svojoj polovini.
Ne samo branio, nego se dobro branio što i rezultat pokazuje.

Giggs 10 dodavanja, Welbeck 11, Rooney 20. Carrick, Fellaini, Valenica skupa 101 dodavanje protiv Bayerna.

S druge stane, protiv Olympiakosa gdje se United također branio jedan period pred kraj utakmice, samo trojac u napadu (Welbeck, RVP i Rooney) je imao 61 pas, Giggs 41.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 09 apr 2014, 17:17

Stvarno mi nije jasno kako neko moze sporiti da se United branio. To su radili 90% utakmice fenomenalno i Bayern je bio poprilicno bezidejan, nisu se oni branili k'o ona Grcka stoka, koju ne mogu smisliti, nego su se branili onako muski i kvalitetno i imali smislene kontre, ja Jedinstvu nista ne prigovaram, jedino Guardioli (uzet cu sebi toliko za pravo :D) sto Mandzukica nije ranije ubacio, jer u onakvoj cvrstoj i jakoj odbrani Muller kao glavni napadac nema sta da radi.
Stvarno se trudim biti objektivan, tako i u ovom slucaju, United ima snage da igra fenomenalnu odbranu, ofanzivno su takodjer jako kvalitetni, medjutim nemaju, barem po meni, dovoljno kvalitetan vezni red da se nosi sa Bayernom, stoga su se i odlucili za ovakvu taktiku, koja je bila poprilicno uspjesna i koja bi im u konacnici mogla i donijeti prolazak dalje, iako ja vjerujem da ce Bayern proci :).
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 09 apr 2014, 17:18

i na kraju vi uz tolika dodavanja niste uspjeli pobijediti. Fakat čudno :hmmmmm: :think:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 09 apr 2014, 17:20

Ljudi da vam pozelim veceras fer i korektnu utakmicu i naravno dobrodoslicu nasim navijacima, ali mi nece u glavu ja sam igro na vas 1 na kladari, puno 11kvota na United razumijem da smo losi, nikako mi nece sto bas 11, moglo je biti 4.50 ili 5.00 kof.. :)
04.10.2009 !!

sudzuka123
Kontakt:

Post Postao/la sudzuka123 » 09 apr 2014, 17:25

nedim93 je napisao/la:i na kraju vi uz tolika dodavanja niste uspjeli pobijediti. Fakat čudno :hmmmmm: :think:
Ohani Nedo, vidiš da niko ne ferma tvoje trollove na ovoj temi ni 1%. ;)

Nego večeras sam za ovaj sastav: Manu; Alaba, Boa, Dante, Rafo; Kapetan; Kroos, Gotze; Robbery; Mandžo.

@sarajlija: Naravno, poštovanje svim normalnim fanovima. Neka bolji prođe večeras.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 apr 2014, 17:43

@ceze
OnlyUnited je napisao/la:
Mislim, United se nije zakucao pred svoj sesnesterac.
Vidis li moj post, sta znaci zakucati, znaci ekipa stoji pred sesnestercom, u tvom slucaju petercom i ispuca loptu pa ko uzme, bez ikakvih planskih kontranapada.
Malo bolje citaj drugi put. Vidis da opisujem sta znaci zakucati, a rekao sam da nije bilo neplanski, tj. da se United nije zakucao.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 09 apr 2014, 17:48, ukupno mijenjano 1 put.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 09 apr 2014, 17:44

sudzuka123 je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:i na kraju vi uz tolika dodavanja niste uspjeli pobijediti. Fakat čudno :hmmmmm: :think:
Ohani Nedo, vidiš da niko ne ferma tvoje trollove na ovoj temi ni 1%. ;)
mora da sam gledao drugi meč onda, ako je ovo troll :problem:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 apr 2014, 17:49

OnlyUnited je napisao/la:@ceze
Mislim, United se nije zakucao pred svoj sesnesterac.
Vidis li moj post, sta znaci zakucati, znaci ekipa stoji pred sesnestercom, u tvom slucaju petercom i ispuca loptu pa ko uzme, bez ikakvih planskih kontranapada.
Malo bolje citaj drugi put. Vidis da opisujem sta znaci zakucati, a rekao sam da nije bilo neplanski.
Shvatio sam ja dobro šta ti misliš, prvi dio se odnosio na tebe i tvoje kvazi definicije, ostatak na tebe i sve one koji ovdje rukama i nogama pokušaju objasniti kako se tobože United nije branio.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 apr 2014, 17:52

Eno ga opet.. Ok, idemo dalje.

Inace, Bavarijo sretno veceras i neka bude fer i borbena utakmica. Vozdra.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 09 apr 2014, 17:55

phily je napisao/la:slika

mora da se salis ovo sa hojbergom :eh: :lolno:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 09 apr 2014, 17:57

Desava se Nedime i najboljem klubu na dunjaluku :)

Joj kako me nasmijava taj tvoj avatar,cim ga vidim naumpadne mi da vas vec 2 sezone izbacujemo iz LP :rol: :rol: :rol:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 apr 2014, 18:43

PEP je napisao/la:
phily je napisao/la:slika

mora da se salis ovo sa hojbergom :eh: :lolno:
sa obzirom na formu Gotze i Mullera nebi me zacudilo da malac odigra bolje od njih dvojice.....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 apr 2014, 18:54

Je l' onaj mali sa brojem 19 toliko los da ,i uz sve ove probleme u veznom redu,opet za mnoge ne zasluzuje prvih 11 ? Steta,mogli ste za te novce bolje trgovati :beba:

P.S. Sretno veceras :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []