BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
ovih 4-1-4-1 je sinoć odlično izgledalo. sa mannijem i gundom bi to moglo biti čista perverzija. recimo kvartet reus, kagawa, gundo, miki iza špice bi radio dar-mar svima.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Kad ste Kagawu potpisali 
gudno buno gundogan je invalid i nikad vise u to budite sigruni nece igrati na oone nivo kao recimo prosle i pretplose sezoneBlaszczykowski je napisao/la:ovih 4-1-4-1 je sinoć odlično izgledalo. sa mannijem i gundom bi to moglo biti čista perverzija. recimo kvartet reus, kagawa, gundo, miki iza špice bi radio dar-mar svima.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Dobar je Adrian, pozdravljam transfer
Ko li će biti taj još jedan napadač?
Zorc za SportBild potvrdio dolazak još jednog napadača

Miki se izvinio via Twitter:

Erstmals gibt BVB-Manager Michael Zorc zu: „Wir werden sicher zwei Stürmer verpflichten.“ Der eine ist Herthas Adrian Ramos, dessen Transfer – wie SPORT BILD berichtete – jetzt fix ist. Der Kolumbianer bekommt einen Vertrag bis 2018, kostet rund 9 Millionen Euro Ablöse und verdient künftig bis zu 2,8 Mio. Euro pro Saison.

Miki se izvinio via Twitter:
Henrikh Mkhitaryan @HMkhitaryan18 14h
I am sorry for letting the supporters down tonight but it was a great team effort we can be proud of! On to the next game! #EchteLiebe
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
O Vollandu se nis ne spekulira u zadnje vrijeme.adnan24 je napisao/la:sad se mogu okrenuti Vollandu
Ocel Nuri i Sokrat biti spremni za derbi?
Der Mann für die entscheidenden Tore.
evo danas cijeli dan dojmovi se još nisu slegli. čitam lijepe i ugodne komentare, hvale nas sve novine i zaista je lijepo bilo sinoć, još jednom čestitke svim igračima i kapa do poda i hvala im na srčanosti i borbenosti, ispali smo ali još jednom nam se nogometna europa naklonila.
Respect Dortmund, BVB u <3
Respect Dortmund, BVB u <3
Ma nema od toga nista iako bi' ga ja rado gledao u BvB-u...po svim pricama takav tip igraca uopste nije opcija za ovo ljeto.Hare_BvB je napisao/la:O Vollandu se nis ne spekulira u zadnje vrijeme.![]()
Ako sam dobro shvatio Sokrat nije ni povrijedjen a Sahin bi trebao biti spreman ali s obzirom kako je prosao nas zadnji igrac koji je takodje imao problema sa ledjima,onda ne treba zuriti sa prognozama.Hare_BvB je napisao/la:Ocel Nuri i Sokrat biti spremni za derbi?
- anton 1983
- Kontakt:
Jučer smo imali priliku po ko zna koji puta svjedočiti činjenici kako je prokleto biti navijač. S jedne strane znojili su se i patili navijači Reala skupa sa Ronaldom na klupi, dok je druga strana živjela u nadi čitavih 90 minuta, da je nemoguće, moguće. Uspjeh je bio toliko blizu da se mogao namirisati. Uff kakva bi to samo slatka pobjeda bila da je BvB ili "Missataryan" uspio zabiti jednu od svojih mnogobrojnih prilika. Bajka je umalo bila napisana. Na kraju dobili smo osječaj tuge i nepravde i sve je palo na kičmu jednog igrača. Taj igrač prozvan je novim Robbenom, makar on to nije zaslužio. Nije zaslužio jer prije nego što je "sagriješio", nije svom klubu ništa donio za razliku od Robbena koji je "kriv" za bayernovu 2010. godinu i sve uspjehe u toj sezoni. Isto tako jadan "Miki" nije odigrao lošu utakmicu, nego se samo propisno ispromašivao. Sada život teće dalje. Neki će reći da je ovakav podvig BvB-a velik i da su zaslužili respekt, no pitam se da li navijači tako misle? Ok, sada mogu biti ponosni zbog načina kojim se BvB oprostio od LP-a, a s druge strane zbog ove utakmice provesti će puno neprospavanih noći. Pitam se bili bi im bio draži "uvjerljiviji" poraz, pa da ne moraju maštati...
Prije prve utakmice već sam po pitanju BvB-a obijesio bijelu zastavu. Smatrao sam da je Real zbog raznoraznih argumenata koji tome idu u prilog, prošao ćak i prije sučevog zvižduka. Znao sam da će BvB IZGUBITI, OSJEĆAO I OĆEKIVAO TO, ćak i napisao da nemaju teoretske šanse, no da BvB više nije BvB to nisam znao. Znam da imaju mali milion ozlijeda i da se realno od njih nemože oćekivati pozitivan rezultat u Madridu i da se može izgubiti sa 3:0, ali bez kičme?
Kada pitam one koji ove godine BvB ne prate, što je za tebe BvB i po ćemu su oni karakteristični? Odgovori su večinom brze kontre, atomski nogomet, gegen pressing itd. To za mene nije najveća odluka BvB-a, nego ona, MI TO MOŽEMO, a ako ne možemo, krepat ćemo na terenu, ne bi li pokazali drugačije. Nema tu inaće nekog pimplanja i nekih polustartova, tu se uvijek grizlo i osjećao se duh ekipe koja diše kao jedno.
Klopp je to izgubio i ako to ne vrati, nikakvi Lewandovski, Baleovi, Messiji mu neće pomoć. Nisam svojim očima mogao vjerovati kako su BvB-ovi igrači izgledali bezvoljno na terenu. Tek kad su počeli gubiti 2:0 i kad je Real, stavio u ler jer im se više neda, BvB ne samo da je poćeo igrati, nego su se poćeli boriti na onaj prepoznatljiv način za njih.
Jel je moguće da je Klopp izgubio konce?
Tako sam razmišljao nakon prve utakmice. Tada je došla druga. Kada sam vidio postavu pao sam na guzicu. M Friedrich u obrani, Kirch i Jojić u vezi? Pa što to Klopp radi, zar ne želi niti pokušati? Kad ono BvB odigra na svoj tipičan način. Baš na onaj način za kojeg sam se pribojavao da više ne mogu i ne znaju. Poginulo se na terenu, izvučen je zadnji atom snage, više se nije moglo, Klopp zna što radi!
I sada se mora nastaviti živjeti. Kako nakon odlaska Lewandovskog. Koliko je to veliki udarac za BvB nema smisla objašnjavati, to već svi znaju. Problem će se javiti kod Hummelsa i Reusa i tu BvB mora napraviti sve u svojoj moći da ta dva igrača zadrži. Priznajem, igrati za BVB je nešto posebno. Podrška navijača je fascinantna i bezuvjetna, atmosfera oko kluba je fenomenalna, svaki igrač trebao bi u svojoj karijeri kao igrač BvB-a imati tu ćast da zaigra na West Fallenu pa da to osjeti. No to sve je kratkog vijeka, i nakon nekog vremena svaki igrač prestaje razmišljati sa srcem i počinje razmišljati glavom. Tada su Real, Chelsea, ManU, Bayern puno zanimljiviji klubovi i BvB će uvijek imati taj problem. Uvijek znači sve do onog trenutka dok svojim najvećim zvijezdama neće moći dati plače koje će ih zadovoljiti kako ne bi išli negdje zaraditi više i "napraviti slijedeći korak u karijeri". Tih igrača u BvB-u je sve manje i manje, pa po toj logici, BvB će imati sve manje i manje problema, ali nastati će problem "nedovoljnje kvalitete". Tako se sada Lewandovski neće moći zamijeniti sa igračem njegove kvalitete nego će se njegov odlazak morati kompenzirati na neki drugi način. U "B" ekipi nema novog Gotzea tako da se ne treba oćekivati da će BvB nekog slijedeće godine izbaciti. Prije će se kupovati mladi igrači poput Jojića pa će se sa njima pokušati.
Kadar:
Zasad je siguran odlazak Lewandovskog, kojem će se 99% pridružiti, Kirch i M.Friedrich
BvB je već osigurao Dong-Won Ji-a iz Augsburga - ofenzivni allrounder. Zašto su ga uzeli ne znam. Valjda zato što je Korejac pa je dobar za poboljšavanje marketinga na dalekom istoku.
Adrian Ramos - njegov transfer je danas objavljen. Zasad se špekulira o cifri od 7-10 miliona eura. Igra poziciju napadača i jedan je od dva napadača koji će zamijeniti Lewandovskog. Danas je takođe Zorc objavio da će se dovesti još jedan napadač. Neki spominju Martineza i Džeko no veliko je pitanje da li BvB uopće puca na takav kalibar.
Obrana
Najjači dio ekipe u kojem ništa ne treba mjenjati, ako ne bude nekih iznenadnih odlazaka. Bekovi super pokriveni, sredina super pokrivena. jedino ko možda stavlja upitnik je ozlijeđeni Subotić koji je pretrpio dugu ozlijedu. Financijski gledajući BvB-u se ne bi isplatilo dovoditi još jednog skupog štopera ako se i dalje računa sa Subotićem. U najgoru ruku ući če se u sezonu sa dva štopera + Sarrom (18), a po potrebi će uskakati Kehl ili neko treći. Postoji mogućnost da se recimo M.Friedrichu još pola godine zbog ozlijede Subotića produži ugovor ali za to su šanse male. Sa Drumo koji može lijevo i desno, Schmelzerom, Piščekom te po potrebi Grosskreutzom BvB ima više nego dobre bekove, a sredina je beton.
Durm ,Schmelzer / Hummels, Sokratis, Subotić, Sarr/ Pišček, Grosskreutz.
Veza
E tu već dolazimo do problema. Sahin još uvijek nije igrač BvB-a ali bi trebao postati, za 7 miliona eura, u to nema sumnje iako još nije ništa potpisao. Produžili su također ugovor sa Kehlom, no tu je pacijent čiji se oporavak nenazire. Pričam naravno o Gundoganu. Čovjek ima problema sa kičmom, navodno, više interesenata za njega nema, a i ne vidim baš da se BvB trga da mu obnovi ugovor. Pokušat ću ovo najednostavnije objasniti. ovo su petorica igrača koje Klopp misli koristi za pozicije veznog reda (sredine):
Sahin, Gundogan, Kehl, S.Bender, Jojić.
To je jednostavno preslabo. Sahin je sada samo dobar vezni igrač, ali je daleko od onog igrača iz 2011. koji je nosio BvB do naslova i bio proglašen igračem sezone u Bundesligi. Gundogan se trenutačno vodi pod propalog igrača, jer kada igrač propusti cijelu sezonu jedino na što se smiješ kladiti je da će biti puno lošiji od onog igrača prije ozlijede. Kehl je deda, a S. Bender je u protekle godine previše nazadovao u razvoju jer su ga slomile prečeste ozlijede. Jedno vrijeme spremao se da bude jedna od najboljih "šestica" svijeta, ali ozlijede su učinile svoje. Nije da je on loš igrač, ali nije postao ono ćemu su se svi nadali i što je najgore, igrači na toj poziciji bi trebali biti čvrsti igrači, a ne igrači podložni ozlijedama. Jojić je zasad tu samo da popuni broj jer on je možda ćak i malo previše ofenzivan za jednu od srednje dvije pozicije. Problem je što BvB ne može samo tako otići na tržište i pojačati se jer bi onda stvorili višak igrača. Da bi se to napravilo jedan od ove trojice mora napustiti BvB - Sahin, kojeg se "mora uzeti" jer bi bilo preriskatno da ga se ne uzme u slučaju da se ne nađe bolji; S. Bender- za kojeg se još uvijek gaje nade da će postati igrač internacionalne klase; Gundogan - koji je sad crna ovca i ne zna se što će sa njim biti. Sada u ovom trenutku BvB MORA odlučiti kako će nastaviti sa Gundoganom. Nema smisla da on ostane u klubu (ima samo još godinu dana ugovor), a da se dovodi igrač za 20 miliona eura na toj poziciji. Isto tako ako on ostane i produži ugovor, a Bvb nije siguran da će se oporaviti i dovedu igrača koji će ga sad zamijeniti, opet nema smisla jer imaju "nepotrebnu plaću". Kako god okrenuli, zbrajali, Gundogan sada BvB-u zadaje previše problema i to će se morati nekako riješiti. Uđe li BvB samo sa ovih 5 srednjaka u slijedeću godinu, a da pri tom Gundo ne bude fit, ne mogu si zamisliti uspješniju sezonu od ove.
Prednja veza
Reus, Ji Wong/ Mkhatayran, Hoffman/ Aubameyang, Kuba
Na ovog Wonga neće se previše oslanjati. Postoje neke špekulacije o oventualnom vračanju Kagawe. Opet da bi se to desilo jedan igrač mora otići, a najrealnije bi bilo da ode Hoffman. Ako BvB za ove pozicije ne može dobiti igrača koji je minimalno bolji od ostatka, onda se ne treba uopće upuštati u kupovinu već riješiti neki drugi puno veći problem tipa napadač ili eventualno centralni vezni. S tim da ne smijemo zaboraviti i da se Grosskreutza može koristit na ovoj poziciji.
Napad
Schieber, Adrian Ramos
Napadača još može igrati Aubameyang i Ji. BvB je odlučio dovesti još jednog napadača uz ramosa, što znači da će Schieber napustiti BvB. Svi se nadaju da bi taj novi napadač bio neki poznati tipa Džeko, no to je teško za povjerovati. Ako mogu spomenuti nekog igrača iz Bundeslige, onda bi to bio Josip Drmić iz Nurnberga pred kojim je velika karijera. Možda i Volland, ali on bi mogao biti preskup, a i zasad neigra isturenu špicu, već desno krilo. Taj novi napadač trebao bi biti najskuplje pojačanje BvB-a, jer Sahin i Ramos sigurno neće donjeti osmijehe na lica navijača.
Zasad je BvB potrošio oko 15-18 miliona eura. Odlazi Schieber za kojeg bi se možda 3 moglo dobiti, a moja procjena je da bi BvB minimalno mogao potrošiti, ako to hoće 40 miliona eura. Sad je samo pitanje da li će ta svota pasti samo na napadača ili na napadača i još jednu poziciju.
Nek im je sa srećom!
Prije prve utakmice već sam po pitanju BvB-a obijesio bijelu zastavu. Smatrao sam da je Real zbog raznoraznih argumenata koji tome idu u prilog, prošao ćak i prije sučevog zvižduka. Znao sam da će BvB IZGUBITI, OSJEĆAO I OĆEKIVAO TO, ćak i napisao da nemaju teoretske šanse, no da BvB više nije BvB to nisam znao. Znam da imaju mali milion ozlijeda i da se realno od njih nemože oćekivati pozitivan rezultat u Madridu i da se može izgubiti sa 3:0, ali bez kičme?
Kada pitam one koji ove godine BvB ne prate, što je za tebe BvB i po ćemu su oni karakteristični? Odgovori su večinom brze kontre, atomski nogomet, gegen pressing itd. To za mene nije najveća odluka BvB-a, nego ona, MI TO MOŽEMO, a ako ne možemo, krepat ćemo na terenu, ne bi li pokazali drugačije. Nema tu inaće nekog pimplanja i nekih polustartova, tu se uvijek grizlo i osjećao se duh ekipe koja diše kao jedno.
Klopp je to izgubio i ako to ne vrati, nikakvi Lewandovski, Baleovi, Messiji mu neće pomoć. Nisam svojim očima mogao vjerovati kako su BvB-ovi igrači izgledali bezvoljno na terenu. Tek kad su počeli gubiti 2:0 i kad je Real, stavio u ler jer im se više neda, BvB ne samo da je poćeo igrati, nego su se poćeli boriti na onaj prepoznatljiv način za njih.
Jel je moguće da je Klopp izgubio konce?
Tako sam razmišljao nakon prve utakmice. Tada je došla druga. Kada sam vidio postavu pao sam na guzicu. M Friedrich u obrani, Kirch i Jojić u vezi? Pa što to Klopp radi, zar ne želi niti pokušati? Kad ono BvB odigra na svoj tipičan način. Baš na onaj način za kojeg sam se pribojavao da više ne mogu i ne znaju. Poginulo se na terenu, izvučen je zadnji atom snage, više se nije moglo, Klopp zna što radi!
I sada se mora nastaviti živjeti. Kako nakon odlaska Lewandovskog. Koliko je to veliki udarac za BvB nema smisla objašnjavati, to već svi znaju. Problem će se javiti kod Hummelsa i Reusa i tu BvB mora napraviti sve u svojoj moći da ta dva igrača zadrži. Priznajem, igrati za BVB je nešto posebno. Podrška navijača je fascinantna i bezuvjetna, atmosfera oko kluba je fenomenalna, svaki igrač trebao bi u svojoj karijeri kao igrač BvB-a imati tu ćast da zaigra na West Fallenu pa da to osjeti. No to sve je kratkog vijeka, i nakon nekog vremena svaki igrač prestaje razmišljati sa srcem i počinje razmišljati glavom. Tada su Real, Chelsea, ManU, Bayern puno zanimljiviji klubovi i BvB će uvijek imati taj problem. Uvijek znači sve do onog trenutka dok svojim najvećim zvijezdama neće moći dati plače koje će ih zadovoljiti kako ne bi išli negdje zaraditi više i "napraviti slijedeći korak u karijeri". Tih igrača u BvB-u je sve manje i manje, pa po toj logici, BvB će imati sve manje i manje problema, ali nastati će problem "nedovoljnje kvalitete". Tako se sada Lewandovski neće moći zamijeniti sa igračem njegove kvalitete nego će se njegov odlazak morati kompenzirati na neki drugi način. U "B" ekipi nema novog Gotzea tako da se ne treba oćekivati da će BvB nekog slijedeće godine izbaciti. Prije će se kupovati mladi igrači poput Jojića pa će se sa njima pokušati.
Kadar:
Zasad je siguran odlazak Lewandovskog, kojem će se 99% pridružiti, Kirch i M.Friedrich
BvB je već osigurao Dong-Won Ji-a iz Augsburga - ofenzivni allrounder. Zašto su ga uzeli ne znam. Valjda zato što je Korejac pa je dobar za poboljšavanje marketinga na dalekom istoku.
Adrian Ramos - njegov transfer je danas objavljen. Zasad se špekulira o cifri od 7-10 miliona eura. Igra poziciju napadača i jedan je od dva napadača koji će zamijeniti Lewandovskog. Danas je takođe Zorc objavio da će se dovesti još jedan napadač. Neki spominju Martineza i Džeko no veliko je pitanje da li BvB uopće puca na takav kalibar.
Obrana
Najjači dio ekipe u kojem ništa ne treba mjenjati, ako ne bude nekih iznenadnih odlazaka. Bekovi super pokriveni, sredina super pokrivena. jedino ko možda stavlja upitnik je ozlijeđeni Subotić koji je pretrpio dugu ozlijedu. Financijski gledajući BvB-u se ne bi isplatilo dovoditi još jednog skupog štopera ako se i dalje računa sa Subotićem. U najgoru ruku ući če se u sezonu sa dva štopera + Sarrom (18), a po potrebi će uskakati Kehl ili neko treći. Postoji mogućnost da se recimo M.Friedrichu još pola godine zbog ozlijede Subotića produži ugovor ali za to su šanse male. Sa Drumo koji može lijevo i desno, Schmelzerom, Piščekom te po potrebi Grosskreutzom BvB ima više nego dobre bekove, a sredina je beton.
Durm ,Schmelzer / Hummels, Sokratis, Subotić, Sarr/ Pišček, Grosskreutz.
Veza
E tu već dolazimo do problema. Sahin još uvijek nije igrač BvB-a ali bi trebao postati, za 7 miliona eura, u to nema sumnje iako još nije ništa potpisao. Produžili su također ugovor sa Kehlom, no tu je pacijent čiji se oporavak nenazire. Pričam naravno o Gundoganu. Čovjek ima problema sa kičmom, navodno, više interesenata za njega nema, a i ne vidim baš da se BvB trga da mu obnovi ugovor. Pokušat ću ovo najednostavnije objasniti. ovo su petorica igrača koje Klopp misli koristi za pozicije veznog reda (sredine):
Sahin, Gundogan, Kehl, S.Bender, Jojić.
To je jednostavno preslabo. Sahin je sada samo dobar vezni igrač, ali je daleko od onog igrača iz 2011. koji je nosio BvB do naslova i bio proglašen igračem sezone u Bundesligi. Gundogan se trenutačno vodi pod propalog igrača, jer kada igrač propusti cijelu sezonu jedino na što se smiješ kladiti je da će biti puno lošiji od onog igrača prije ozlijede. Kehl je deda, a S. Bender je u protekle godine previše nazadovao u razvoju jer su ga slomile prečeste ozlijede. Jedno vrijeme spremao se da bude jedna od najboljih "šestica" svijeta, ali ozlijede su učinile svoje. Nije da je on loš igrač, ali nije postao ono ćemu su se svi nadali i što je najgore, igrači na toj poziciji bi trebali biti čvrsti igrači, a ne igrači podložni ozlijedama. Jojić je zasad tu samo da popuni broj jer on je možda ćak i malo previše ofenzivan za jednu od srednje dvije pozicije. Problem je što BvB ne može samo tako otići na tržište i pojačati se jer bi onda stvorili višak igrača. Da bi se to napravilo jedan od ove trojice mora napustiti BvB - Sahin, kojeg se "mora uzeti" jer bi bilo preriskatno da ga se ne uzme u slučaju da se ne nađe bolji; S. Bender- za kojeg se još uvijek gaje nade da će postati igrač internacionalne klase; Gundogan - koji je sad crna ovca i ne zna se što će sa njim biti. Sada u ovom trenutku BvB MORA odlučiti kako će nastaviti sa Gundoganom. Nema smisla da on ostane u klubu (ima samo još godinu dana ugovor), a da se dovodi igrač za 20 miliona eura na toj poziciji. Isto tako ako on ostane i produži ugovor, a Bvb nije siguran da će se oporaviti i dovedu igrača koji će ga sad zamijeniti, opet nema smisla jer imaju "nepotrebnu plaću". Kako god okrenuli, zbrajali, Gundogan sada BvB-u zadaje previše problema i to će se morati nekako riješiti. Uđe li BvB samo sa ovih 5 srednjaka u slijedeću godinu, a da pri tom Gundo ne bude fit, ne mogu si zamisliti uspješniju sezonu od ove.
Prednja veza
Reus, Ji Wong/ Mkhatayran, Hoffman/ Aubameyang, Kuba
Na ovog Wonga neće se previše oslanjati. Postoje neke špekulacije o oventualnom vračanju Kagawe. Opet da bi se to desilo jedan igrač mora otići, a najrealnije bi bilo da ode Hoffman. Ako BvB za ove pozicije ne može dobiti igrača koji je minimalno bolji od ostatka, onda se ne treba uopće upuštati u kupovinu već riješiti neki drugi puno veći problem tipa napadač ili eventualno centralni vezni. S tim da ne smijemo zaboraviti i da se Grosskreutza može koristit na ovoj poziciji.
Napad
Schieber, Adrian Ramos
Napadača još može igrati Aubameyang i Ji. BvB je odlučio dovesti još jednog napadača uz ramosa, što znači da će Schieber napustiti BvB. Svi se nadaju da bi taj novi napadač bio neki poznati tipa Džeko, no to je teško za povjerovati. Ako mogu spomenuti nekog igrača iz Bundeslige, onda bi to bio Josip Drmić iz Nurnberga pred kojim je velika karijera. Možda i Volland, ali on bi mogao biti preskup, a i zasad neigra isturenu špicu, već desno krilo. Taj novi napadač trebao bi biti najskuplje pojačanje BvB-a, jer Sahin i Ramos sigurno neće donjeti osmijehe na lica navijača.
Zasad je BvB potrošio oko 15-18 miliona eura. Odlazi Schieber za kojeg bi se možda 3 moglo dobiti, a moja procjena je da bi BvB minimalno mogao potrošiti, ako to hoće 40 miliona eura. Sad je samo pitanje da li će ta svota pasti samo na napadača ili na napadača i još jednu poziciju.
Nek im je sa srećom!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Naravno da druga strana medalje kaže da u slučaju da je Angel zabio penal to bi bila dosadna večer okupana kišom na stadionu BvB.anton 1983 je napisao/la:Uff kakva bi to samo slatka pobjeda bila da je BvB ili "Missataryan" uspio zabiti jednu od svojih mnogobrojnih prilika.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- anton 1983
- Kontakt:
Ako ništa drugo bayernovi navijači su bar dosljedni. Da je Bayern odigrao onako sramotno lošu utakmicu poput Reala, navijači Bayerna razjebali bi pak Guardioli, dok navijači Reala brane jučerašnju sramotu, al dobro, možemo svi razumjeti, jer Real ipak nije na bayernovoj razini....madridist je napisao/la:Naravno da druga strana medalje kaže da u slučaju da je Angel zabio penal to bi bila dosadna večer okupana kišom na stadionu BvB.anton 1983 je napisao/la:Uff kakva bi to samo slatka pobjeda bila da je BvB ili "Missataryan" uspio zabiti jednu od svojih mnogobrojnih prilika.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Samo sam pisao o šta bi bilo kad bi bilo,nisam uopšte nikog branio najmanje ne trenera.Kako si ti uspio to isčitat i još uz to izdominirat me u nečemu u čemu nisam učestvovao je zaista umijeće.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 09 apr 2014, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Big respect za BVB za sinoćnju predstavu na Westfalenu. Zaslužili su naš naklon. Nažalost, nije bilo dovoljne sreće i kosmičke pravde koja bi progurala Dortmund u polufinale, ali šta da se radi. To je fudbal. Ako ćemo tražiti krivce za ispadanje, onda tu definitivno prednjači Mkhitaryan, koji se obrukao promašajima u ovom dvomeču. Ali ne treba ga previše kriviti, svakom se može desiti. Na kraju krajeva, igrao je i više nego dobro. Da nije, ne bi se našao u onoliko prilika. Da, još jedna stvar - Klopp bi morao poraditi na fizičkoj spremi ekipe, jer je očigledno da ne mogu izdržati više od 70 minuta u visokom ritmu protiv jačih timova. Da ne bude da omalovažavam mladiće koji su sinoć iznijeli teret na svojim leđima, za primjer ću navesti i prošlogodišnje finale CL, gdje je Bayern u finišu slomio Borussiju, čiji su se igrači jedva kretali na terenu.
Evooo napokon vijesti koju sam danima cekao cekao i docekao
Damit nicht genug. Nürnbergs Torjäger Josip Drmic hat ebenfalls Interesse geweckt und wird als äußerst interessanter Stürmer eingestuft. Der Schweizer, der in 28 Partien 16 Tore erzielte, würde beim Nürnberger Abstieg fünf Millionen Euro kosten.
Napokon se baca oko i sprema udica za Drmica
... Uh kakvo bi ovo pojacanje bilo kako samo sjajno odradjen posao ima potencijal da bude ni manje ni vise nego BOLJI od Lewia ... 21 god prva sezona u BL igra za j.ebeni Nurnberg i decko zabio vec 16 puta i 3 asista al ta cifra nije toliko bitna kad se uzme u obzir kako ovaj momak predobro igra tehnika brzina skok igra momak ima sve cak se izvlaci dosta i po krilu jako jako slican stil igre Lewi samo po mom nekom misljenju sa vecimj potencijalom od Lewe jer ovo sto on sad radi u ovim mladim godinama i u prvoj sezoni BL slabo je koji igrac radio, ovako se ni Dzeko ni Lewa nisu pokazali u prvoj sezoni ... A taman bi dobro dosao da nastavi Svicarsku tradiciju u napadu nakon Chapiusata i Alexa Freia dosao bi novi " Svicarski " bomber ... Pred ovim momkom bi mogla bit velika karijera ... Postoji jos jedan problem sto ga zele pored Leverkusena, Gladbacha, Herthe, jos i Englezi Liverpool Arsenal Everton a oni imaju novca za bacat naspram nas , nadam se da momak ima mozga i da zeli ipak karijeru a ne novac jer vece su sanse da napravi karijeru kod nas nego bilo gdje drugo, ovo moze bit sansa koja mu moze napravit prekretnicu karijere i zivota ... Jer dok je ovo Kicker objavio ovdje mora bit istine ... Jos ako budemo mogli i Schiebera ukljucit u ovaj transfer jaooo kako bi tek onda bio odradjen posao ...
Nakon veceras odgledanih utakmica Lp moze se stvarno ono potvrdit sto su svi strucnjaci rekli najuzbudljivije cetvrtfinale lp mozda ikad sve su utakmice bile ne izvjesne do samog kraja pa cak u jednom trenutku i Bavarci su drhtali znojili se
...
Za one koji ne poznaju ovu zvjer
...
Damit nicht genug. Nürnbergs Torjäger Josip Drmic hat ebenfalls Interesse geweckt und wird als äußerst interessanter Stürmer eingestuft. Der Schweizer, der in 28 Partien 16 Tore erzielte, würde beim Nürnberger Abstieg fünf Millionen Euro kosten.
Napokon se baca oko i sprema udica za Drmica
Nakon veceras odgledanih utakmica Lp moze se stvarno ono potvrdit sto su svi strucnjaci rekli najuzbudljivije cetvrtfinale lp mozda ikad sve su utakmice bile ne izvjesne do samog kraja pa cak u jednom trenutku i Bavarci su drhtali znojili se
Za one koji ne poznaju ovu zvjer
BvB Echte Liebe !!!
Bravo Dama, Drmkan djeluje kao weltklasse potencijal.

Drhtali su dok ona flopina koju smo im uvaljali za 40 milki nije izasla iz igre.Damir_BvB je napisao/la: cak u jednom trenutku i Bavarci su drhtali znojili se
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Uh, Drmic bi bio pun pogodak.
Strasan talenat , vjerujem da bi ga Kloppko napravio monstrumom
Strasan talenat , vjerujem da bi ga Kloppko napravio monstrumom
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Wolfsburgs Manager Klaus Allofs hat Drmic hingegen abgelehnt.
Jedan manje toooo ...

BvB Echte Liebe !!!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kako da dadne gol ekipi koja je po TM-u duplo skuplja od BVB-a. Ako ti mislis da se lako moze igrati sa duplo skupljom ekipom, onda se grdno varas, a posebno nije lako duplo skupljem dati gol...opel je napisao/la:A po kome ćemo drugom, da nećemo možda po Reusu koji i daje golove i asistira onome ko bi trebao njemu asistirati, oba gola BvB je dao nakon kardinalnih grešaka odbrane Reala koje su Reus i Lewat majstorski iskoristili, da nećemo možda očekivati od Jojića da zabije dva-tri komada, govorimo o dvije utakmice protiv istog protivnika. Kad Miki odigra 70% utakmica na nivou Kagawe plaćenog 80 puta manje, onda se javite i kažite kako ste bili u pravu. Do tada šutite i ne izigravajte psihijatre.samir1909 je napisao/la:Ne znam stvarno sto ste svi udarili po Mikiju,i mene je iznerviro i oduzeo mi 10 godina zivaca,ali ne stoji da on nije dobar igrac.
Miki je vrhunski igrac samo ima problema sa svojom glavom i to ce biti sredjeno sljedece sezone,najbolji je primjer Modric prosle sezone on se nije vidio pogotovu protiv nas,a ove sezone razvaljuje protiv nas je bio mozda i najbolji igrac na terenu.
To je najbolji primjer da igracu treba vremena i prostora da se uklopi kako treba,neki igraci to urade odma nekima treba vremena,ali nema razloga da toliko Mikija minimiziramo i omalovazavamo.
Ovog Drmica nisam prije nesto puno gledao, a po ovom klipu vidim da je mangup i da zna sa loptom. Za 5 milki, tesko da se moze promasiti sa njim...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Naravno da ne bi. Ove utakmice ćemo se dugo sjećati isključivo sa velikim ponosomPitam se bili bi im bio draži "uvjerljiviji" poraz, pa da ne moraju maštati...
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Čitam vas već dugo a sad sam se odlučio malo i pisati o našim vojenim žutaljima. Uzor mi je Kuba, obožavam njegovu britkost u šamaranju Baya i raznih trolova, te kirurškoj preciznosti u seciranju ljudi i situacija. Opel i Lokos su mi bezveze.
Žuto-crni pozdrav.
Žuto-crni pozdrav.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a
Što se tiče Drmića ima jedne do dvije stvari koje bi nam mogle ići u prilog: Hitzfeld će mu siguran sam kao njegov izbornik preporučit nas kao idealan klub za njegov sljedeći korak u karijeri. Budući da Lewy odlazi, mogao bi zajedno s Ramosom biti u kandidaturi za prvog napadača. I možda ne tako nebitna stvar: Schieber
s kojim bi mogli možda dogovorit neku sitnu trampu (recimo 2m €) bi bilo sasvim Ok. On je tamo razarao po kvartu i bio na svom vrhuncu. Btw. Drmićev je manager Struth koji također brine i za Reusa između ostalih.
Damir je sve u svome postu rekao, on je s 21.godinom dalje nego što je to bio Lewy ili Džeko. Kad razara ovako u Nürnbergu koji se objektivno ove sezone dosta muči što zbog silnih ozljeda, što zbog promjene trenera ili nekih drugih stvari šta će tek raditi u boljoj ekipi
I ovo je dobra stvar ako je VW odustao od Drmića, ali ako ću biti iskren - kakim se na igrača koji izabire to umjetno gnojivo nasprem najSEXualnijeg i najatraktivnijeg kluba na kugli zemaljkoj
Rekao sam već nakon utakmice Švice protiv Hrvatske da me se užasno dojmio i da je Hrvatska propustila veliki potencijal šta ga nisu kontaktirali jer su kreteni bili zauzeti previše sa Sammirom, Sertichem, Cvitanichem i sl. HNS PE-DE-RI NOGOMET STE SJEBALI!
Izgleda da Volland onda nema klauzulu za ovo ljeto već tek nagodinu. A ništa morat ćemo se onda strpit jer upitno je šta će s Reusom biti 2015. kad mu bude aktivirana klauzula (ako je klub ne otkupi) pa bi Volland mogao evtl. biti njegova zamjena.
I btw. dobro informirani Röckenhauss iz Süddeutsche Zeitung javlja da bi sljedećih tjedan-dva trebalo uslijediti produženje ugovora s Gündom.
Damir je sve u svome postu rekao, on je s 21.godinom dalje nego što je to bio Lewy ili Džeko. Kad razara ovako u Nürnbergu koji se objektivno ove sezone dosta muči što zbog silnih ozljeda, što zbog promjene trenera ili nekih drugih stvari šta će tek raditi u boljoj ekipi
I ovo je dobra stvar ako je VW odustao od Drmića, ali ako ću biti iskren - kakim se na igrača koji izabire to umjetno gnojivo nasprem najSEXualnijeg i najatraktivnijeg kluba na kugli zemaljkoj
Rekao sam već nakon utakmice Švice protiv Hrvatske da me se užasno dojmio i da je Hrvatska propustila veliki potencijal šta ga nisu kontaktirali jer su kreteni bili zauzeti previše sa Sammirom, Sertichem, Cvitanichem i sl. HNS PE-DE-RI NOGOMET STE SJEBALI!
Izgleda da Volland onda nema klauzulu za ovo ljeto već tek nagodinu. A ništa morat ćemo se onda strpit jer upitno je šta će s Reusom biti 2015. kad mu bude aktivirana klauzula (ako je klub ne otkupi) pa bi Volland mogao evtl. biti njegova zamjena.
I btw. dobro informirani Röckenhauss iz Süddeutsche Zeitung javlja da bi sljedećih tjedan-dva trebalo uslijediti produženje ugovora s Gündom.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.