Ajde ocemo opkladu na brzinu?
Prvo sta ti znaci pad Nadala? Kolko mora pasti da bi se ti smatrao upravu?
Haj da ti ja kazem da ce Nadal
i ove i sljedece sezone (ako ne bude vecih povreda, ne racunam ove sitnije ala leđa na AO) osvajati MINIMALNO po 1 GS , 2 mastersa te NAJMANJE 5 turnira godišnje?
Uz sve to mislim da Novak u svom primeu i peaku , kako ti kazes,
nece osvojiti više od 4 GS-a u naredne 2 sezone.Za igrača u svom primeu i peaku kojem je jedini dostojan protivnik istrošeni Nadal koji mu odgovara svojom igrom i kojeg ocekuje veliki pad i izlazak iz primea,uz ovako lošu konkurenciju, i nije veliki podvig.Uz sve to 2 od 4 GS-a godišnje se igraju na njegovoj omiljenoj podlozi a na travi mu je najveci konkurent Marej koji je pao kurcu za uši.
Eto ako hoćeš reci pa ćemo smislit u šta se kladimo.
Istina je da peak ne podrazumjeva nepobjedivost ali zeznuti 5 mastersa i 2 GS-a ne moze biti peak, moze prime.Da ga ne izvuce dvorana na kraju bi ostao na 2 titule u godini.Ne vracaj se na Nadalovo povezivanje sezone od januara do decembra.On igra takav tenis koji hajmo reci ide iz krajnosti u krajnost.Na sljaci ima 94% pobjeda a u dvorani 3 titule u 10 godina.Jednostavno taj dio sezone mu ne odgovara i tako je kako je.Njegova veličina lezi u tome da se i mnogim drugim uslovima koji nisu napravljeni za njegovu igru(tj igra nije napravljena za te podloge) on uspio prilagoditi i tako osvajati što su neki mislili da nikad nece (WB,US isl).Djokovic je takav igrac kojeg ima svugdje, sve mu lezi, svi uslovi, ali na kraju ga zapravo nema nigdje...
Ja cu ti opet reci, nek Đoković ponovi 2013.Ja sam uvjeren (opet se ograđujem od povreda) da ce Nadal vratiti isti nivo igre kao prošle godine, ako ne i veći.Navikli smo od njega da se uvijek vraća kao još bolji.
U takvom odnosu snaga
(novak ponavlja 2013 a Rafa vraca proslogodisnji nivo igre) i nekom logikom iz 2013. Rafi ce pripasti 2 GS-a, Novaku 1 koji masters više u dvorani.
Gdje da potpišem?
P.S. Zna se ko je poceo sa spletovima okolnosti