Messi na 5x mečeva protiv Atletica nije zabio.
Neki govore da je ovo Messijeva najgora partija u dresu Barcelone. Moguće, ali ja sa sigurnošću tvrdim da je ovo Iniestina najgora tekma. Posebno protiv jačih ekipa. Čovjek nije ništa napravio na ovom meču, a svaku loptu koju je imao -> bolje da nije.
Ne znam za ostale, ali da sam ja igrao za Barcelonu, sigurno bih opalio nekoliko šamara Alvesu. Lik je glavno smetalo u ekipi. Nit' pravi višak u napadu, nit' pokriva svoju stranu u defanzivi. Jednostavno, čovjek je u ove posljednje dvije godine ubjedljivo najgori igrač Barcelone.
Sve u svemu, ovo je zaslužen prolaz Atletica. Ljudi su grizli svih 180 minuta, stvarali prilike, ostavili srce i dušu na terenu i mogli su sigurno završiti ovu utakmicu sa (barem) dva gola razlike.
Barceloni je potreban trener i par pojačanja uz rješavanje pojedinih igrača. Eh, nekako sam ubijeđen da su zakasnili godinu dana sa nekim stvarima, no to je samo moje mišljenje. Ko zna, možda na kraju spase sezonu dvostrukom krunom, mada će im za to biti potrebna x puta bolja i učinkovitija igra.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”