FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

edotm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la edotm87 » 07 feb 2010, 03:16

kakav si ti Željovac :roll: ja bi ovaj klip zabranio uopste da youtube da se prikazuje, a kamol i da neki levati stavljaju linkove... :S moram i ja napraviti profil Pitar i stavljati na pdf Sarajevo, ovo sad protiv Cluja... :roll:
BRAVE HEART 1979-2005

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 feb 2010, 03:18

Cuj zabranit snimak polufinala kupa uefa...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 07 feb 2010, 03:38

Seyo_TM je napisao/la:Cuj zabranit snimak polufinala kupa uefa...
naravno, kad skontam da na svaku tu pricu, o polufinalu pocne i prica sta bi bilo da je bilo, bolje zaboraviti... ;)
BRAVE HEART 1979-2005

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 feb 2010, 09:50

Na ovom klipu obratite paznju na tri stvari:

1.Istocna tribina
2.huk sa tribina pri svakom dodiru lopte nasih igraca
3.na mrtvacku tisinu nakon kraja
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 feb 2010, 10:30

Seyo_TM je napisao/la:slika

A znam da sam je negdje imao :mrgreen:
Navodno si i oni u to doba imali neki trans sa nasim imenom.Coliko se sjecam to je bilo djelo nekog lika iz Kiseljaka na kraju je fasovao kako sam cuo i od tada ga nema...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 07 feb 2010, 10:34

Ponovo je jedan hrvatski prvoligaš bio bolji od Željezničara na pripremama u Puli. Nakon poraza od Karlovca (0:4) u prijateljskom meču, ekipa sa Grbavice jučer je izgubila meč na "Zimskom turniru" od domaćina Istre sa 0:2.

Loš teren

Iako je utakmica trebala biti odigrana na stadionu Uljanik, organizator je zbog jake kiše koja je padala cijeli dan odlučio "poštediti" travnjak, pa su Istra i Željezničar igrali na blatnjavom terenu Pule ICI, u gotovo nemogućim uslovima.

I suđenje je bilo, najblaže rečeno, domaćinsko. U 30. minuti je isključen Ćulum, u 65. je Istra povela iz penala, a malo zatim sudija je prekršaj nad Višćom na liniji šesnaesterca okarakterizirao kao slobodan udarac, a ne penal.

Domaći su do kraja postigli još jedan gol, a odbrambeni igrači Želje tvrde da se radilo o ofsajd-poziciji.

Naš tim je najbolje prilike imao preko Višće (pogodio prečku), Mirsada Bešlije (golman spasio gol), te Bajića, koji je šutirao glavom, a golman loptu izbacio sa gol-linije.

- Ne volim komentirati suđenje, ali jeste me iznenadilo, ipak je ovo prijateljska utakmica. Nisam nezadovoljan, igrali smo čitav sat sa igračem manje, a to se nije osjetilo na terenu. Bili smo bar ravnopravni. Opet ne zabijamo iz odličnih šansi, dobro je da ih bar stvaramo - rekao nam je nakon utakmice Amar Osim.

Menadžer i trener Željezničara nije mogao zamjeriti na borbenosti i fizičkoj spremnosti, ali jeste na nedovoljnoj koncentraciji.

Naivni golovi

- Primamo naivne golove, imamo slobodan udarac na njihovoj polovini, ali iz te iste akcije gol postiže Istra, a ne mi. Na takvim stvarima se vidi zašto je hrvatska liga jača od naše i zašto u njoj igraju bolji igrači nego kod nas. Prave ekipe i pravi igrači kažnjavaju greške - dodao je Osim.

Željezničar je počeo meč u sastavu: Radošević, Bajić, Radovanović, Kerla, Mešić, Ćulum, H. Bešlija, Svraka, Popović, M. Bešlija, Višća, a priliku sa klupe su dobili: Šehić, Petković, Spahić, Rovčanin, Bekrić i Serdarević.

Danas protiv Kapošvara

U drugoj utakmici hrvatski prvoligaš Inter iz Zaprešića savladao je mađarski Kapošvar sa 2:0. Željezničar će danas u meču za treće mjesto igrati protiv Kapošvara.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 feb 2010, 10:40

nime_tm87 je napisao/la: I suđenje je bilo, najblaže rečeno, domaćinsko. U 30. minuti je isključen Ćulum, u 65. je Istra povela iz penala, a malo zatim sudija je prekršaj nad Višćom na liniji šesnaesterca okarakterizirao kao slobodan udarac, a ne penal.

Domaći su do kraja postigli još jedan gol, a odbrambeni igrači Želje tvrde da se radilo o ofsajd-poziciji.

Naš tim je najbolje prilike imao preko Višće (pogodio prečku), Mirsada Bešlije (golman spasio gol), te Bajića, koji je šutirao glavom, a golman loptu izbacio sa gol-linije.

- Ne volim komentirati suđenje, ali jeste me iznenadilo, ipak je ovo prijateljska utakmica. Nisam nezadovoljan, igrali smo čitav sat sa igračem manje, a to se nije osjetilo na terenu. Bili smo bar ravnopravni. Opet ne zabijamo iz odličnih šansi, dobro je da ih bar stvaramo - rekao nam je nakon utakmice Amar Osim.

Menadžer i trener Željezničara nije mogao zamjeriti na borbenosti i fizičkoj spremnosti, ali jeste na nedovoljnoj koncentraciji.
Jos jucer sam rekao da ce biti zanimljivo cuti od Amara vezano za ovu utakmicu jer je objektivan pa evo u njegovom stilu.
pile87 je napisao/la:Po prici covjeka koji je pregedao tekmu, sudjenje je bilo katastrofa i on se nije mogao nacuditi s obzirom da je bila prijateljska!Po njemu smo bili ravnopravan protivnik i sa igracem manje.Bice zanimljivo vidjeti sta Amar kaze na sve ovo jer ako je iko objetivan onda je to on.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 feb 2010, 12:14

Mislim da je "fasovao" zbog toga sto je ovaj trans nosao na utakmice drugih ekipa, iz hercegovine...

U drugoj utakmici hrvatski prvoligaš Inter iz Zaprešića savladao je mađarski Kapošvar sa 2:0. Željezničar će danas u meču za treće mjesto igrati protiv Kapošvara.
Kakvi ba sad madzari?????

Igralište Kunfin. Gledatelja: 80. Sudac: Marko Matoc (Zagreb). Pomoćnici: Skender (Rijeka) i Žudetić (Pula). Strijelci: 0:1 Ćulum (48’), 0:2 Reszli (64’).
INTER: Delač, Golem, Sivonjić (od 60. Gammara), Jonjić, Barišić (od 75. Oršić), Šarić, Cavrić, Batarelo, Živko (od 89. Bosec), Budimir, Vincelj (od 46. Suarez).
KAPOSVAR: Kovacz, Gruz, Petrok (od 68. Junior), Zamorec, Bogdan (od 46. Fabris), Maroti, Olam, Lugenu (od 52. Reszli), Ćulum (od 56. Atanasijević), Stanić, Gujić.

Utakmica za 3. mjesto između Intera i Željezničara igra se u 13.00 sati u Poreču a finale između domaćina Istre 1961 i Kaposvara u 15.00 na SRC Veruda.

http://nkistra1961.hr/index.php/site/mo ... r-2-0-0-0/

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 feb 2010, 12:19

slika

Ko je ovdje lud?

Osoba A: Ja sam lud, Osoba B: Ja sam lud, Osoba C: Ja sam lud

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 07 feb 2010, 12:23

samir_tm87 je napisao/la:doci ce , a men se cini da smo mi najjjposjeceni:D
ako ne racunamo klubove iz srbije zeljo je najposjeceniji na balkanu :D :D :D
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 feb 2010, 12:29

Mirsad Baljić: Moj san je da sin Omar zaigra za BiH
Sa prijateljem otvorio biro za zapošljavanje radnika

slika
Baljić: Naljeto se vraćam fudbalu

Željezničar je osamdestih godina u svojim redovima imao plejadu asova, koji su u to vrijeme kako mnogi kažu igrali najljepši nogomet u bivšoj Jugoslaviji. Upravo je generacija igrača predvođena Škorom, Baždarević em, Nikićem, Mihajlović em, ŠabanaDžovićem, Baljićem dogurala do polufinala Kupa UEFA, gdje su nesretno ispali od mađarskog Videotona.
Mirsad Baljić je bio neizostavni član te ekipe. Igrao je na poziciji lijevog bočnog, ali još u to vrijeme je slovio kao moderan bek, koji je usput i upisao 29 nastupa za reprezentaciju bivše države. Mirsad već godinama živi u Švicarskoj, gdje je došao 1988. godine.

Branio je boje Siona, Ciriha, Lucerna, Ksamaksa...

- Uvijek je lijepo sjetiti se svojih početaka, naročito, danas kada više kod mene nije prisutan onaj adrenalin koji sam imao još dok sam se aktivno bavio nogometom - bile su prve riječi Baljića, koji nije mogao prešutiti da sada često uživa u skijanju, a da se ovim sportom bavio i dok je aktivno igrao. Čak je doživio i teži prelom noge.

Uživa u skijanju

• Čime se trenutno bavite?

- Sa jednim prijateljem Švicarcem, otvorio sam biro za zapošljavanje radnika. Nije to težak posao, ali vjerujte da uživam u tome da pomežem ljudima koji su bez posla. Najviše vremena provodim u birou.

• Zašto niste u fudbalskim vodama?

- Bio sam do prije godinu. Vodio sam jednu malu drugoligašku ekipu Ajanu. Međutim, jednostavno zasitio sam se svega i odlučio da se malo odmorim.

• Imate li namjeru da se ponovo posvetite trenerskom pozivu?

- Naravno. Naljeto se vraćam fudbalu. Već sada imam nekih ponuda, ali o tome u ovom trenutku zaista ne želim govoriti.

Zvijezde iz Briješća

• Kada gledate iz ove perspektive, jeste li mogli više napraviti u svojoj karijeri?

- Mislim da mogu biti zadovoljan. Nema razloga da ne bude tako. Igrao sam u jakom Želji, nastupao za reprezentaciju bivše nam države, a potom i pronašao inostrani angažman. To je nešto čime se mogu pohvaliti. Uostalom, rođen sam u Briješć u, naselju koje je uvijek davalo dobre igrače. Sjetimo se samo mog rođaka Elvira Baljića, a danas i Edina Džeke, golgetera Bundes lige.

• Čega se najradije sjećate iz vremena dok ste bili aktivan igrač?

- Prije svega uspjeha sa Željom na evropskoj sceni, kada smo bili hit tadašnjeg Kupa UEFA. Potom osvojene duple krune sa Sionom, a upravo sam te sezone bio drugi strijelac lige. Iz Želje sam u Švicarsku došao kao lijevi bek, a završio sam kao centarfor. I to više nego uspješ an, jer sam u dva navrata bio drugi strijelac lige. Ipak i danas me boli činjenica da nisam nastupio na SP u Italiji. O razlozima ne bih želio govoriti. Valjda će ovo pročitati čovjek koji je jedini „krivac“ što nisam bio sudionik Mundijala u Italiji.

•Da li je tačno da bronzanu medalju osvojenu na Olimpijadi u Los Anđelesu čuvate na posebnom mjestu?

- Jeste. Medalja je dugo bila kod mojih roditelja u Sarajevu. Međutim, desilo se da to da ju je moj otac ostavio u podrumu. To me je zaista jako potreslo. Odmah sam reagovao i tako da se ona sada nalazi uramljena u mojoj sobi. Medalja na OI ima poseban značaj, naroč ito, osvojena u fudbalu.

• Nedavno je u švicarskim medijima vijest da ste umrli ugledala svjetlo dana. Kako ste reagovali?

- Nikako. Šta da drugo kažem. Da sam recimo bio u Americi, mogao sam dobro zaraditi. Ovako, taj medij nisam ni tužio, mada su mi mnogi savjetovali da to uradim. Zato me sada češće kontaktiraju.

• Kako kotiraju Bosanci u švicarskoj ligi?

- Rekao bih dobro. Lulić je važan igrač za Grashopers, dok je Jakupović bio posebna klasa i zato je napustio „skakavce“. Aganović je u Ksamaksu, posjeduje kvalitet i on bi mogao obilježiti drugi dio prvenstva.

Bez sreće

• Naš trener Vladimir Petković vodi Jang Bojs do titule prvaka. Vaš komentar?

- Petković je od ljetos trener Jang Bojsa. Za sada pravi dobar posao. Ipak, sada ga čekaju prava iskušenja. Znate i sami da je uvijek teže ostati na tronu, nego do njega doći.

• Kako gledate na imenovanje Sušića za selektora BiH?

- Mislim da imamo dobru reprezentaciju. Ipak, treba biti realan i kazati da nismo imali ni sreće u prošlom ciklusu. Najprije smo dobili Španiju za protivnika u našoj grupi, a potom i Portugal u baražu. O Sušiću mogu reći sve najbolje. Dok je bio igrač, malo je nedostajalo da budemo saigrač i u PSŽ-u.

Naime, tada su me Parižani gledali u nekoliko navrata, jer im je tada bio potreban napadač. Istina je da on nije tip kakav je bio Blažević (šoumen i veliki motivator), ali nadam se da će Ibiševića, koji slovi za jednog najboljih napadača Bundes lige, Džeku, po meni centarfora za velike klubove, Misimovića, Pjanića i ostale odvesti na EP. Tu je sada i ovaj Seferović, koji je potpisao za Fiorentinu. U Firenci bi trebao još napredovati, jer to je klub koji forsira mlade igrače, što su dokazali i angažovanjem Ljajića, a prije njega i Jovetića.

• Mirsad je potom dao prijateljski savjet našem Edinu Džeki.

- Vidim da je on već izrastao u klasu od igrača. U prošlom kolu je dao strašan gol. Znam da ima na destine ponuda. Moj mu je savjet da ne ide u Italiju. Evo i zbog čega. Tamo se igra defanzivan fudbal, jedna vrsta „katanača“. Taj stil igre njemu ne bi odgovarao. Pa, zbog toga je i Zlatan Ibrahimović otišao iz Serije A u Španiju.

U Mešinim rukama

•Vaš sin Omar slovi kao velika nada. Trenutno je naš Grenobla kojeg sa klupe vodi Mehmed Baždarević.

- On igra na poziciji napadač a. Igrao je za sve mlađe reprezentativne selekcije Švicarske. Inače je karijeru počeo u Bazelu. Još nema dvadeset godina. Sretan sam što je u rukama mog prijatelja Baždarevića, jer ipak Meša je već izgradio trenersko ime u Francuskoj.

• Hoće li Vaš sin u budućnosti zaigrati za našu reprezentaciju?

- To je naša velika zajednič ka želja. Ipak, to morate pitati ove iz Saveza. Mi o tome ne odlučujemo - istakao je Baljić, čija petnaestogodiš nja kćerka Melisa trenira plivanje.

Dribling „bicikl“ i Šumaher

• I danas na Grbavici pamte vaš čuveni dribling zvani „bicikl“.

- Vjerujte da sam to vidio od jednog Brazilca čijeg se imena sada ne mogu sjetiti. Meni se to na prvi pogled svidjelo. I stvarno je „upalilo“. Inače, sada igram za veterane Siona, ali i humanitarne utakmice. Tako se često našem zajedno u ekipi sa slavnim Mihaelom Šumaherom, koji se prilično dobro snalazi na fudbalskom terenu - riječ i su Baljića.

Amarova „žica“

• Pratite li dešavanja u timu sa Grbavice?

- Ne mogu reći da sve znam, ali sam ipak upućen u neke stvari. Vidim da se Željo polako vraća na stare staze. Amar Osim ponovo stvara dobar tim. Puno je klub dobio njegovim dolaskom. Ipak, ima on tu trenersku „žicu“ koju je sigurno naslijedio od oca Ivice. Također, klub je dosta dobio i povratkom Nijaza Brkovića. Njegove sposobnosti su već svima poznate - kaže Baljić.

http://www.****/sport/fudbal/m ... gra-za-bih

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 07 feb 2010, 12:34

Sta je bilo s onim perakom, nije prosao probu ili sta vec???
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 07 feb 2010, 14:00

nista od mog Splita izgleda prevoz tesko da cu naci a punomoc jos manje da cu dobit :evil: sto nisam stariji 5 mjeseci :!:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 07 feb 2010, 14:04

Utamica pocela davnoo, sada je negdje oko 65. minute ...
Znali neko rezultat ? :)

ultracimanija
Kontakt:

Post Postao/la ultracimanija » 07 feb 2010, 14:05

Hamo je napisao/la:nista od mog Splita izgleda prevoz tesko da cu naci a punomoc jos manje da cu dobit :evil: sto nisam stariji 5 mjeseci :!:
Hamo drug ide se organizovano,cijena povratne 50 KM

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 07 feb 2010, 14:06

ko je sad kapiten
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 feb 2010, 14:10

Željovac je napisao/la:[youtube][/youtube]
Hvala na ovome. Najbolji snimak što sam gledao. Imam cijelu tekmu, ali mi nije ovako kvalitetan snimak. Utakmica je bila noćna, ali već u 15.00 je stadion bio haman pun. Tri Grbavice bi taj dan Željo napunio. Kako se tada samo igralo i kako je to bilo sretno vrijeme.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 feb 2010, 14:14

Camac, ovo je taj snimak...kompletna tekma je ovdje...
http://www.tv_snimci.net/index.php?option=com_content&view=article&id=157:eljezniar-21-videoton-2541985&catid=49:drugi&Itemid=59

Izbrisi _ izmedju tv snimci

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 feb 2010, 14:17

Hvala jarane skinut ću.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 feb 2010, 14:32

Lakse malo momci!!!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.