To je tacno. Nije isto braniti se sa 10 i recimo 6-7 igraca. Svakako da je odbrani Junajteda lakse. Zbog toga je mozda svaki treci napad Junajteda opasan po gol, a Bajerna svaki deseti. To je jasno.
IPAK, Boateng definitivno nije dobar stoper. To bi tek doslo do izrazaja da je Bajern malo vise i malo cesce izlozen nezgodnim napadima protivnika. Nemojte biti kao simpatizeri Barse. Ja sam svojevremenom onom nadobudnom Romairoooou pokusavao dokazati da Pike nije najbolji stoper na svijetu. On u najboljim danima Barse skoro da nije imao posla. Tu i tamo zaluta poneki protivnicki napadac i udari u zid od tri-cetri stopera Barse, od kojih je jedan Pike. Sada se vidi da je Pike dobar branic, ali da nije sami vrh. Dante je dobar stoper. Nista vise i nista manje. Nesto kao Kufur u svoje vrijeme. Ponekad je nonsalantan u kriticnim situacijama i to je svakako problem za Bajern. Za razliku od Boatenga, on ipak razmislja kao stoper. Posebno je dobro sto zna odigrati pas.
Martinez je sila od igraca. On mora igrati zadnjeg veznog. Ja sam apsolutno fasciniran igrom tog momka. Najbolji defanzivni vezni u ovom trenutku, sigurno. On i Svajn mogu dobro zatvriti defanizvu. Lam je od puno vece koristi na beku sa svojim izletima prema naprijed. Upravo on oslobadja prostor Robenu koji je prejeben 1v1 kada je na 20m od protivnickog gola.
Znaci, njih dvojica u vezi. U napadu ona slina odvratna. Krila Roben i Riberi.
I za preostalo mjesto konkurisu Miler, Kros, Tiago i Gece. Jako, nema sta. Svaki od navedenih daje drukciji ton igri Bajerna i svaki je podjenako opasan.
Bice neizvjesno do kraja. Svaka ekipa je pokazala snagu i odredjene slabosti. Niko nije izraziti favorit.
Bajern - ima najvece sanse, bez sumnje, ali nije izraziti favorit. Snaga je mentalitet i timski duh. Imaju sirinu. Fino izbalansirana ekipa. Slabost je odbrana.
Real - prilicno nekompatibilna i plastificirana ekipa sa velikim individualnim kvalitetom. Ronaldo je trenutno najbolji igrac svijeta. Bejl svakog trenutka moze eksplodirati. Prejebeni su iz kontre sto je Bajernu slaba tacka. Igraju lose odbranu, vezni red nonsalantan. To im je velika slabost. Igraju naslabiju odbranu od preostale cetri ekipe.
Celzi - Murinjo je veliki motivator. Celzi ima granitnu odbranu i timski duh. Odlicni su po krilima i ranjvi kroz sredinu. Vezni red potrosen, napadaci van forme. Imaju najslabiji vezni red i to je njihova najveca slabost.
Atletiko - strasno nabrijani i agresivni. Fizicki najspremniji, mada bi ih mogao sustici umor sada kada se grcevito bore na dva fronta, a nemaju potrebnu sirinu. Vec su ispala iz stroja dva ponajbolja igraca i pitanje je kakvi ce biti kada se vrate. Njihova najveca barijera bi mogal biti neiskustvo.
Aje, bice zanimljivo. Neka uzme Celzi. Ako ne moze Celzi, neka uzme Atletiko