La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

let3
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 17:03

nedim93 je napisao/la:Barselona jednostavno treba da promijeni stil igre i čuveni sistem, koji je najviše bio podređen mesiju.
Treba tu više raznovrsnosti u igri, ne mora se baš uvijek gušit u tika taki i smaračkom dodavanju, ne treba da ti odlaze igrači poput Tourea kojem nije odgovarao sistem barselone.

Treba mnogo svježe krvi u Barselonu, treba novi trener koji će sve bivše zvijezde ako treba stavit na klubu, čisto da shave da je njihovo prošlo i da nisu nezamjenjivi i da je klub ispred njih i td i td.
Sistem i stil ne dirati....on postaje "smarački" kad igraci više ne mogu da ga sprovedu na terenu...kad Pepa je to bila mašinerija , a isti sistem :!:

a za bold se u potpunosti slažem od A do Ž, svježa krv je neophodna....treba remont tima i vozdra....sve ostalo je kozmetika i dodatna patnja.
Ova generacija se istrošila....hajmo Jovo na novo.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 apr 2014, 17:05

A ja teme i kurrca.
:roll:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 17:07

Ovo se ne dira

slika

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 17:07

Dzoni je napisao/la:A ja teme i kurrca.
:lol: :lol: pa ova tema stoji bukvalno godinu dana :mrgreen:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 apr 2014, 17:10

let3 je napisao/la:
:lol: :lol: pa ova tema stoji bukvalno godinu dana
Znam druže,ova tema stoji vec godinu dana i jedino se aktivira nakon nekog poraza barcelona ili nekog ispadanja u ovom slucaju.
U medjuvremenu nekome naleti da napise da to vise nije ta barcelona i da igraci dovoljno ne grizu,i da je tata retard koji ih ne moze natjerati na to.
Onda se neko sjeti da ih ni guardiola nije mogao na to natjerati u zadnjoj godini.
Pa se onda prica o presingu,pa se neko sjeti podatka iz neke utakmice kad su pretrcali toliko i toliko...
mislim wtf?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 apr 2014, 17:11

nedim93 je napisao/la:Barselona jednostavno treba da promijeni stil igre i čuveni sistem, koji je najviše bio podređen mesiju.
Treba tu više raznovrsnosti u igri, ne mora se baš uvijek gušit u tika taki i smaračkom dodavanju, ne treba da ti odlaze igrači poput Tourea kojem nije odgovarao sistem barselone.

Treba mnogo svježe krvi u Barselonu, treba novi trener koji će sve bivše zvijezde ako treba stavit na klubu, čisto da shave da je njihovo prošlo i da nisu nezamjenjivi i da je klub ispred njih i td i td.
Pa upravo Martino to radi - mijenja sistem. Ali vidi se da ne ide. Smaracka dodavanja i tika-taka je filozofija Barcelone. Tako i treba ostat.
Ne treba mnogo svjeze krvi u Barceloni, 2-3 igraca maksimalno i novi trener. Ostalo ce sve doci.

btw Slazem se da je tema nepotrebna.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 17:14

Dzoni je napisao/la:
let3 je napisao/la:
:lol: :lol: pa ova tema stoji bukvalno godinu dana
Znam druže,ova tema stoji vec godinu dana i jedino se aktivira nakon nekog poraza barcelona ili nekog ispadanja u ovom slucaju.
U medjuvremenu nekome naleti da napise da to vise nije ta barcelona i da igraci dovoljno ne grizu,i da je tata retard koji ih ne moze natjerati na to.
Onda se neko sjeti da ih ni guardiola nije mogao na to natjerati u zadnjoj godini.
Pa se onda prica o presingu,pa se neko sjeti podatka iz neke utakmice kad su pretrcali toliko i toliko...
mislim wtf?
pa jbg, takva tema :mrgreen:

eto otvorite i vi sebi jednu ....Real - pocetak dominacije....cisto da vam ne smeta ova tema :mrgreen: :D

da se ne lažemo - znam svi ovdje da vam smeta ova tema kao podsjetnik dominacije i višegodišnjeg nabijanja kompleksa

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 apr 2014, 17:18

Jos cete vi tema morati da otvorite dok ne dosegnete nivo Real Madrida.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 17:21

Dzoni je napisao/la:Jos cete vi tema morati da otvorite dok ne dosegnete nivo Real Madrida.
slažem se ;) pogotovu onaj iz 50-tih godina prošlog stoljeca kad se DiStefano i Puskas šutali krpenjače.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 apr 2014, 17:26

let3 je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:Jos cete vi tema morati da otvorite dok ne dosegnete nivo Real Madrida.
slažem se ;) pogotovu onaj iz 50-tih godina prošlog stoljeca kad se DiStefano i Puskas šutali krpenjače.
Ah,vidi mene.
Ja zaboravio da je barca nastala prije desetak godina.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 apr 2014, 17:28

Dzoni je napisao/la:
mislim wtf?
Provali da je tema otvorena uoci debakla u dvomecu protiv Bajerna.

Priznat ces da je bilo smjelo u to vrijeme otvoriti ovakvu temu. Moglo se desiti da Barsa rastavi Bajern i suvereno osvoji Ligu prvaka. Prvenstvo su recimo uzeli te godine.

I kako bi nakon toga izgledala tema? :mrgreen:

Barsa je najjaci tim svih vemena i zasluzuje ovakvu temu. Nabili su Realu komplekse od kojih ce se lijeciti dugi niz godina. Nabili su cijeloj Evropi, pa i Junajtedu kojeg su silovali u dva finala.

Propast dominatne igre jednog ovakvog kolektiva se ne desava preko noci. Zbog toga je logicno da tema traje, da se proces proprati ponekim komentarom s vremena na vrijeme.

Barsa je iz godine u godinu slabija. Real je u ovom trenutku jaci tim, ali ce vjerovatno izgubiti titulu. Na Bernabeu su bili bolji protivnik, presudili su kompleksi i posljednji trzaj ranjenog lava.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 apr 2014, 17:37

Valencia je napisao/la:
Provali da je tema otvorena uoci debakla u dvomecu protiv Bajerna.

Priznat ces da je bilo smjelo u to vrijeme otvoriti ovakvu temu. Moglo se desiti da Barsa rastavi Bajern i suvereno osvoji Ligu prvaka. Prvenstvo su recimo uzeli te godine.

I kako bi nakon toga izgledala tema? :mrgreen:

Barsa je najjaci tim svih vemena i zasluzuje ovakvu temu. Nabili su Realu komplekse od kojih ce se lijeciti dugi niz godina. Nabili su cijeloj Evropi, pa i Junajtedu kojeg su silovali u dva finala.

Propast dominatne igre jednog ovakvog kolektiva se ne desava preko noci. Zbog toga je logicno da tema traje, da se proces proprati ponekim komentarom s vremena na vrijeme.

Barsa je iz godine u godinu slabija. Real je u ovom trenutku jaci tim, ali ce vjerovatno izgubiti titulu. Na Bernabeu su bili bolji protivnik, presudili su kompleksi i posljednji trzaj ranjenog lava.

Uboli su s ovom generacijom,osvojili dosta trofeja (neke uz pomoc sudija,al ajd) i to sve stoji.
Jednostavno su im se sve stvari poklopile.
Kompleksi?
Najcesca rijec na ovom forumu iako 70% ljudi uopste ne zna sta ona znaci.
Real Madrid je ima slican period kada su osvojili LP protiv Juventusa 1998. Valencie 2000. i Leverkuzena 2002.
I sta sad?
Svaki veci Europski tim je imao neko svoje vrijeme u kojem su harali.
Ali ne...nijedna od tih postava nije ravna postavi malog lopovskog kluba iz cuntalonije.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 apr 2014, 17:40

@Dzoni

Cinis se kao pametan covjek, pa realno mislim da iz tebe isijava zayebancija, a ne mrznja :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 10 apr 2014, 17:43

Lillard je napisao/la:@Dzoni

Cinis se kao pametan covjek, pa realno mislim da iz tebe isijava zayebancija, a ne mrznja :lol:
Pa vidi drug uopste nisam imao namjeru da pisem ovo sto sam napisao,ja sam samo rekao da ova tema nema smisla jer:
Dzoni je napisao/la: Znam druže,ova tema stoji vec godinu dana i jedino se aktivira nakon nekog poraza barcelona ili nekog ispadanja u ovom slucaju.
mislim wtf?
a onda je kolega @let3 poceo da pise neke nebuloze. :)
Vidi ti s njim nije mi nesto dobar vih dana. :mrgreen:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 17:49

Johny je napisao/la:Cuadrado.Mocan full beck.Dinamican igrac kojem nije strano igrati defanzivno a ofanzivno je jos mocniji igrac.
Ma sve to stoji, ali meni je greota njega staviti na beka. :)
Zuniga je jedan od najmocnijih bekova u svetu, samo sto je povredjen duze vreme.

Sto se tice teme, mislim da nema potrebe za istom. Malo zasicenja sa trofejima, nedostatak motivacije, godine bitnijih igraca, promena trenera dvaput, pokusavanje Tate da unese nesto inovativno. Dosta je razloga.
Ali, previse se, slabiji uspeh Barce, predstavlja kao nevidjena katastrofa. Logicno je poptuno da ovaj tim ne moze da ima onakve rezultate iz 2009. godine svake godine, konstantno, to je nemoguce. Pa ljudi su uzeli ligu prosle sezone, i ove sezone se bore za isti trofej, ne vidim to kao neku katastrofu. Svemu dodje neki kraj, i onda krece pocetak rebuildinga ekipe.
A i fudbal se menja, dolazi se do resenja protiv velikog poseda, koji je kada je Barca uspostavila tiki-taka, bio izuzetno bitan. Danas to nije slucaj.

U svakom slucaju previse faktora, da bi se to moglo pomno analizirati i staviti u neki post na forumu. :)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 18:18

Dzoni je napisao/la:
Lillard je napisao/la:@Dzoni

Pa vidi drug uopste nisam imao namjeru da pisem ovo sto sam napisao,ja sam samo rekao da ova tema nema smisla jer:
Dzoni je napisao/la: Znam druže,ova tema stoji vec godinu dana i jedino se aktivira nakon nekog poraza barcelona ili nekog ispadanja u ovom slucaju.
mislim wtf?
a onda je kolega @let3 poceo da pise neke nebuloze. :)
Vidi ti s njim nije mi nesto dobar vih dana. :mrgreen:
ma nisu nebuloze brate ;) ...nego si ti upao sa komentarom "ja qrceve teme", neko cuđenje, a tema stoji godinu dana :o :mrgreen:
ali nebitno više

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 apr 2014, 22:00

Primera potvrdjuje svoju jacinu, svake godine ekipe koje se muce u Primeri, pokazu u Europi koliko su snazne..
Espanyol, Osasuna, Betis (LS, 1/4 EL), Sevilla(x4), Valencia(x3), Atl Madrid(x2), Villareal, Bilbao, Getafe, Malaga (1/4finale CL) - ekipe koje su zadnjih 7-8 godina igrale barem polufinale EL (Kup Uefa).
Don't believe the hype.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 apr 2014, 21:58

zajebana je ova primera, svako svakoga dobiva :salut:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 apr 2014, 22:18

Dakle Atletico sve odlucuje, dobije li sve do kraja, pre tekme sa Barcom, prvaci. A zeznut raspored, nimalo naivan.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 13 apr 2014, 08:50

**** epskih proporcija,kako ga nije sramota.

[youtube][/youtube]
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Mocvara1991 i 8 gostiju.