Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2014, 23:03

Sljedece sedmice igramo protiv oslabljenog Hannover-a, koji ce igrati bez Hofmann-a te Huszti-ja...
Ja licno i dalje ne vjerujem ovoj ekipi, jer su nas ove sezone bezbroj puta razocarali i iskreno ne bi me cudilo ukoliko bi nam Rudnevs zabio tri komada. :roll: :roll:

Opet ponavljam da ukoliko zelimo da izborimo opstanak moramo poceti donositi bodove sa gostovanja, jer inace nam se crno pise.

PS: Takodjer me ne bi cudilo da H96 sutra otpusti Korkuta...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 apr 2014, 12:30

Hannover si je protiv Braunera jako zakomplicirao situaciju, a bome i nama. Protiv nas će morat ići na pobjedu jer ako izgubi teško će se više iščupat. To je prilika da ih iskontriramo i dobijemo, iako bih ja i sa bodom bio zadovoljan.

Situacija na začelju se jako komplicira, izgleda da će se Brauneri izvuć a ako nas ne pobijedi Hannover je uz Nuernberg glavni kandidat za ispadanje. Mi bi morali svakako donijet 4 boda sa iduća 3 gostovanja (hannover, augsburg i mainz) da bi zadržali šanse za ostanak. Liga je ove godine jako zeznuta i biće još svakojakih iznenađenja.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 apr 2014, 15:02

Tekma sa hannoverom je biti ili ne biti za obje ekipe. Nakon nje vise neće biti povratka za poraženog .

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2014, 12:47

Poznato je ime i Sportskogdirektora kada je HSV Plus u pitanju, a ono je Dietmar Beiersdorfer...
Za mene vise nego odlicno rijesenje, ali mu ja nikad necu moci oprostiti slucaj Klopp te cinjenicu zbog koje nije glasao za njega.

Takodjer je i posljednji transfer rok bio kriminalan, ali to se desava manje vise svakom Sportskomdirektoru i to mu uopste ne zamjeravam.

Takodjer je u javnost procurila vijest da ce TvH zauzeti preuzeti poziciju sefa omladinskog pogona do 2016-te dok ne istekne HH-ov ugovor kod DFB-a.

PS: Prema MOPO-u Ajax zeli van der Vaart-a...Pokusati uzeti 3 miliona € i hvala mu za sve sto je ucinio za klub.

PPS: @ledar mislim da bi imali odlicnu upravu kada bi prosla inicijativa. Hieronymus kao predsjednik, Hilke bi ostao direktor marketinga, Beiersdorfer SD i Slomka kao trener.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 apr 2014, 15:03

Amere, ne čini se loša križaljka, no treba pričekati 20-ti jer je navodno više imena za SD u igri. Žao mi je za Schmadtkea, on je znao ubost i kojeg dobrog afrikanera, dok je Didi više orjentiran na beneluks a ne znam kolko tu sad ima zanimljivih igrača.

Schmadtke je također napravio odličan poso sa Risseom i Halfarom a za nikakve novce. Nama treba isto nešto slično, nije čak ni kreuzer skroz bedast, Ostrzolek bi recimo bio dobro rješenje samo što je to otišlo u medije prije nego što je trebalo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2014, 16:14

ledar je napisao/la:Amere, ne čini se loša križaljka, no treba pričekati 20-ti jer je navodno više imena za SD u igri. Žao mi je za Schmadtkea, on je znao ubost i kojeg dobrog afrikanera, dok je Didi više orjentiran na beneluks a ne znam kolko tu sad ima zanimljivih igrača.
Slazem se da treba sacekati zvanicnu potvrdu, i svaki SD ima svojih prednosti i mana...
Primjera radi politika koju je forsirao DB nama je koliko toliko donosila uspjeh.

Za mene licno kljuc naseg uspjeha ce biti reforma omladinskog pogona i skauting sluzbe. Jednostavno u buducnosti nam se vise ne smiju desavati slucajevi Hahn, Mustafi, Sam i sl. Iskreno volio bih kada bi DFB otpustio HH-a kako bi isti vec od naredne sezone mogao poceti sa radom u klubu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 apr 2014, 12:35

Aus der aktuellen Printausgabe des SPIEGEL:
-
“Ein Telefonat Mitte März, Oliver Kreuzer, Sportchef des Hamburger SV, hat einen Spielerberater am Apparat. Der Agent erkundigt sich, ob der Club im Sommer an der Verpflichtung eines Abwehrspielers interessiert sei, eines Nationalspielers, der auch zur WM nach Brasilien fahren würde. An einen Einkauf sei nicht zu denken, sagt Kreuzer, im Gegenteil, der HSV wolle eher Spieler loswerden. Dann, so schildert es der Berater, fällt ein prominenter Name: René Adler.
-
Der Torwart ist einer der Stars des HSV, Rückhalt der Mannschaft, Publikumsliebling, und er hat einen Vertrag bis 2017. Aber Adler soll wohl weg. Kreuzer fragte den Spielerberater, ob der seine Kontakte zu spanischen Spitzenclubs nutzen könne, um den Torhüter zum Saisonende zu verkaufen. Schwierig, lautet die Antwort. Vielleicht die Premier League? Schon eher denkbar, antwortet der Agent, der wissen will, welche Ablösesumme der HSC erwarte: 12 Millionen? 15 Millionen?
-
Deutlich drunter sei in Ordnung, soll Kreuzer zum Erstaunen des Beraters gesagt haben. Ein Nationalspieler zum Dumpingpreis – der HSV verscherbelt offenbar sein Tafelsilber.”
-
Quelle: DER SPIEGEL Nr. 15/7.4.14.
Hoce li iko zaustaviti ovog IDIOTA koji misli da zna nesta o fudbalu...
Joj nikad iscekati vise taj 25.Maj da se konacno za sva vremena rijesimo IDIOTA.

Inace Slomka je interviju za BILD odbacio tvrdnje wanna-be novinara sa HA-a. Bas me interesuje sta ce senilni Matz smisliti do veceras na ovu njegovu izjavu. damn damn

„Ich bin auch in der 2. Liga HSV-Trainer“

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 apr 2014, 12:14

Izgleda da smo zainteresirani za Mame Dioufa, žao mi je što baš Hannoveru uzimamo ali kad je ionako na ljeto slobodan...

Prema očekivanju, i protivnici inicijative su za Didijev povratak.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 apr 2014, 13:35

ledar je napisao/la:Izgleda da smo zainteresirani za Mame Dioufa, žao mi je što baš Hannoveru uzimamo ali kad je ionako na ljeto slobodan...
Mislim da cemo ga tesko moci dovesti s obzirom da mu se u inostranstvu nude astronomske sume...
Nas kec u rukavu je Slomka, a koliko on moze utjecati na njega ostaje da se vidi.

Jedno je sigurno, a to je da bi Diouf bio adekvatna zamjena za Lasoggu.
ledar je napisao/la:Prema očekivanju, i protivnici inicijative su za Didijev povratak.
Cak su ga pokusavali nagovoriti da se pridruzi njihovoj propagandi ciji je cilj samo da se sprijeci HSV Plus, ali to je Didi odbio...

Takodjer prema pisanju HA cak ni IDIOT Ertl sa svojom frakcijom nije vise protiv odvajanja fudbalske skecije, i kao jedini protivnici su ostali IDIOT Hunke, klaun Jojo te bivsi golman zelenih i plavaca koji se pomenutom dvojcu pridruzio...

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2014, 15:20

Dosta vazna utakmica danas protiv Hannover-a i ukoliko zelimo izboriti opstanak moramo istu pobjediti, mada sam skeptican da ce se to dogoditi...

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 12 apr 2014, 16:52

Calhanoglu teglji HSV. Bez njega bi bili zadnji.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 apr 2014, 17:29

Nema se što reći, više nego zaslužena pobjeda Hannovera. Odigrali smo jako slabo, očit je nedostatak kvalitete na dosta pozicija i ova momčad po igri spada u zweitu. Udarci 31-5 sve govore.

Da nećemo dobit bilo je sasvim jasno, mislio sam da možda možemo izvuć bod, bili smo i blizu ali to ne bi bilo zasluženo.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 12 apr 2014, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2014, 17:29

Cast Calhanoglu-u i Adler-u, a ostalima ne bih vise komentarisao...

Ovo danas je bilo dno dna i mislim da smo sa ovim porazom definitivno ispali, jer iako pobjedimo Wolfsburg - u sta licno ne vjerujem - opet cemo izgubiti protiv Bayern-a i dvije gostujuce utakmice tako da to nece biti dovoljno cak i ni za baraz.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 12 apr 2014, 17:41

drugi gol Hannovera je pao nakon zaleđa Schlaudraffa. Ali imate pravo HSV je igrao stvarno loše, preočito je da nedostaje kvalitete i to na dosta mjesta. Teško će se HSV izvući, po meni se moraju nadat da Nürnberg ne proigra jer oni mi najviše vise (uz naravno Braunschweig kojeg očekujem da će biti posljednji).
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 apr 2014, 17:46

amerosm je napisao/la:Cast Calhanoglu-u i Adler-u, a ostalima ne bih vise komentarisao...

Ovo danas je bilo dno dna i mislim da smo sa ovim porazom definitivno ispali, jer iako pobjedimo Wolfsburg - u sta licno ne vjerujem - opet cemo izgubiti protiv Bayern-a i dvije gostujuce utakmice tako da to nece biti dovoljno cak i ni za baraz.

ovaj vazda brani golmana,koji je primio preko 200 golova zadnje 3 godine :oops: :oops:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 apr 2014, 19:06

amerosm je napisao/la:Cast Calhanoglu-u i Adler-u, a ostalima ne bih vise komentarisao...

Prvo poluvrijeme je bilo kriminalno...pa brate da smo gubili 3:0 nakon prvih 45 min,trebali bi biti zadovoljni...eto toliko je lose bilo. U drugom poluvremenu nam se hanover nudio da preokrenemo ali osim calhanoglua niko se nije trudio i na kraju nas je dokrajci rudnevs

ako nista drugo,mislim da nas nunberg i braunschwing nece moci izgurati s 16 pozicije koja vodi u playoff...doslo je vrieme da i to slavim jbg
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 12 apr 2014, 20:03

Dobro nam došli! Dogodine akobogda, derbi. :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2014, 21:10

Najvjerovatnije protiv Wolfsburg-a nece igrati Sabia sto ce za nas predstavljati pojacanje...
Koliko to god cudno zvucalo ali sada nam je potrebniji igrac kao sto je Tesche, a ne igrac kao Sabia.

Inace par gov.ana (ne mogu ih nazvati igracima) je sinoc slavilo u jednoj diskoteci u Hamburgu i samo se nadam da ce BILD doci do imena kako bi im navijaci mogli uputiti prijetece poruke.

Kada vec ispadamo red je i da gov.na pate, a ne samo navijaci...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 apr 2014, 16:53

12 gostujućih poraza u nizu Slomke nije slučajno, izgleda da ne zna psihički pripremit igrače i našpanat ekipu. Sad mi je još više žao što nismo uzeli Magatha, koji bi nakon dvije uzastopne pobjede čak mogo i izvuć Fulhama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2014, 18:30

ledar je napisao/la:12 gostujućih poraza u nizu Slomke nije slučajno, izgleda da ne zna psihički pripremit igrače i našpanat ekipu.
Izgleda da si i ti nasjeo na politiku BILD-a i ostalih medija... ;) ;)
Hajmo malo analizirati utakmicu po utakmicu tog crnog niza Slomke, pa cemo uociti neke stvari:
1. Gladbach - Hannover 3-0 - radi se o top 4 ekipi ove sezone
2. Bayern - Hannover 2-0 - no comment
3. Bayer - Hannover 2-0 - radi se o ekipi koja je igrala odlican prvi dio sezone i koja se i sada bori za plasman u LP
4. BVB - Hannover 1-0 - najace ekipa u ligi odmah iza Bayern-a
5. Bremen - Hannover 3-2 - Bremen postigao odlucujuci gol u 86.minuti susreta
6. Hamburg - Hannover 3-1 - treba uzeti u obzir da je tada kod nas vladao sindrom zvani Trainer-Effekt, a takodjer ne treba zaboraviti cinjenicu da je Beister gol postigao iz nedozvoljene pozicije
7. Stuttgart - Hannover 4-2 - ista situacija kao i kod nas tj. na igrace utjecala promjena trenera i tadasnji VfB se ne moze porediti sa ovim danasnjim
8. Freiburg - Hannover 2-1 - drugi gol Freiburg-a postignut iz nedozvoljene pozicije
9. Bremen - Hamburg 1-0 - gov.na mislila da je nakon pobjede protiv BVB-a bilo potrebno samo da izadju na teren i da ce upisati nova tri boda
10. Stuttgart - Hamburg - ruku na srce ovdje niko nije zasluzio pobjedu i zahvaljujuci invidualnoj gresci Westermann-a VfB je dosao do pobjede, a uz to i Calhanoglu je dobio crveni karton
11. Gladbach - Hamburg 3-1 - ruku na srce ovdje se pokazao sav (ne)kvalitet ekipe i siguran sam da ni sam Gladbach ne zna kako je dosao do tri boda
12. Hannover - Hamburg 2-1 - vise nego zasluzen poraz
Ukoliko analiziramo situaciju malo detaljnije onda dodjemo do nekog drugog vidjenja na ovaj negativni niz. Naravno bilo je par i zasluzenih poraza, ali siguran sam da Slomka nije npr. gov.nima pred utakmicu u Bremenu i Hannoveru rekao da ne trce, da ne ulaze u duele, da stoje pet metara od svog protivnickog igraca itd itd.

Za cijelu situaciju su kriva gov.na na terenu i njihov karakter su odmah pokazali u Subotu navecer. Trebamo biti sretni sto smo dobili odlicnog trenera i trenera koji je spreman voditi ekipu u Cvajti.
To su cak shvatili i u BILD-u pa su sa svojim kritikama udarili po gov.nima sa terena...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.