samosarajvo je napisao/la:Pa ipak Novak je u primeu i peaku, Novak je najdominantniji, Novak je najkompletniji, Novaku lezi Nadal svojim stilom igre s druge strane Nadal izlazi iz primea,Nadal je svakim danom za korak sporiji kuknjava (za heftu nece moci trcati uopste).
kuknjava kuknjava kuknjava
Uz sve to ostatak konkurencije je katastrofa, tj nema je.
Tachno tako.
Ja ne znam šta je problem za najdominantnijeg osvojiti 4 GS-a u 2 sezone? ali da ne bude da sam mu pretjerao konačna opklada sa moje strane glasi : do kraja 2015 godine (i 7 mogucih GS-ova) Nadal ce ih osvojiti više ili jednako Novaku Đokoviću? Broj turnira ce biti jako slican(+- 1), mastersi također.Ako uracunas ova dva Novakova od ove godine blaga prednost njemu.
Problem je on sam. E to je problem.
Ali, kad si vec trazhio, evo ti kontraponude: Do kraja 2015, Djokovic osvaja vishe GS turnira od Nadala i vishe Mastersa, s tim da dva prethodna (IW&Miami) ne rachunam, ali rachunam zavrshni Masters2014-15. Boranija turnire poput Rija, Barcelone, Acapulca, Vina del Mara... isto tako ne rachunam, jer ih jedan od ove dvojice redovno igra, a drugi je prestao josh 2011. da to radi.
Naravno, ako se desi neka teshka povreda tipa 4-5 meseci van stroja za NDja, sve ovo pada u vodu. Nadalove "povrede" rachunamo samo ako vidim hirurge, ostale lamentacije me ne zanimaju - jer su se sve od reda pokazale kao predimenzionirani razlozi za odmaranje.
Mozhe
Mislim da ne moze korektnije, ipak se radi o igracu u primeu i
igracu koji više nije u istom.
Rekao sam
mozhda/verovatno, a ne
sigurno. Zaista si bio galantan, ali mislim da sam ja ipak izdashniji.
A to kako ja znam hoce li Nadal vratiti svoju formu prepusti meni.
OK.