FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Pepova formacija je odlicna kad je u ekipi genijalni tiago.
Jbg, fali jedan kotacic i namah to nije to.
Samo da odigraju presing ko onomad protiv salkea i svi trofeji idu u minhen.
Jbg, fali jedan kotacic i namah to nije to.
Samo da odigraju presing ko onomad protiv salkea i svi trofeji idu u minhen.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ko bi reko da će mi ovako jedan poraz nanijeti toliku ravnodušnost.
Uspavani oni, tako i ja s njima, oni misle da su najbolji, da će osvojiti sve što mogu, ja isto tako - malo mi se spie, malo vjerujem (malo više) da će se napraviti nešto veeliko.
Ebo ekipu kojoj je presudan jedan kotačić. Ne bih tako jednostavno gled'o na vrlo komplikovanu situaciju pred kojom je naš vrli stručnjak.
Nenam (
) ja sam još uvijek zbunjen i imam kamaru predstava zbog čega i zašto, ali mi se ne da o tome trenutno palamuditi.
Uglavnom, simpa je čitati vaša trenutna razmišljanja/raspoloženja.
Šta na anketu?
Uspavani oni, tako i ja s njima, oni misle da su najbolji, da će osvojiti sve što mogu, ja isto tako - malo mi se spie, malo vjerujem (malo više) da će se napraviti nešto veeliko.
Ebo ekipu kojoj je presudan jedan kotačić. Ne bih tako jednostavno gled'o na vrlo komplikovanu situaciju pred kojom je naš vrli stručnjak.
Nenam (
Uglavnom, simpa je čitati vaša trenutna razmišljanja/raspoloženja.
Šta na anketu?
Vom Jäger zum Gejagten
Mozete li kao navijac Bayerna emocionalno podnjeti jos jedan poraz u finalu Lige Prvaka ?geronimo je napisao/la:Šta na anketu?
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Djes toBadrHari je napisao/la:Mozete li kao navijac Bayerna emocionalno podnjeti jos jedan poraz u finalu Lige Prvaka ?
Evo Enes izdominir'o pitanje
[youtube][/youtube]
apsolutnoKo bi reko da će mi ovako jedan poraz nanijeti toliku ravnodušnost.
Jedino ostaje briga za jos jednim pitanjem. Da li su oni usli ravnodusni i bas tako opusteni u ovaj mec ili je pak forma malo pala?
U Pepovom sistemu Thiago igra jako bitnu ulogu i njegovim izostankom su se donekle stvari poremetile.
Međutim, uzrok današnjeg poraza je jako dobar presing Dortmunda, jako dobro iskorištene šanse protivnika (Miki pogodi iz prve prilike a protiv Reala ne može iz njih 5 pa i izglednijih), jako slabo kretanje naših igrača, određena doza nonšalancije. U prvom poluvremenu je Dante na primjer imao neka 3-4 totalno loša pasa(loptu u te 3-4 situacije uputio u aut bez ikakvog pravog pritiska protivnika). Znači nekoncentrisanost, loše kretanje bez lopte, trapavo kretanje s loptom. Igra loša, protivnik motiviraniji, razigran i zasluženo nam ljudi razvalili ekipu.
Dosta su se igrači opustili i pomalo umislili. U intervjuu za SKY je i Pep pod pritiskom novinarke, priznao da je pogriješio kada je rekao za mene je BuLi gotova (rezultatski jeste i titula je uzeta, ali trebalo je održavat to neko uzbuđenje). Puno se i rotiralo, pa se malo ritam pogubio.
E sada ekipa je pokazala da može, kada joj gori pod nogama u ključnim utakmicama, kao protiv ManU-a. Preokret je tada bio ekspresan i dodalo se u brzinu više. Danas se nije dodalo u brzinu više nakon primljenog gola. Gotovo svi su djelovali uspavano, a Dortmundovci rastrčani, sa sjajnim presingom, visokim pritiskanjem. Protiv BVB-a se mora više trčati. Jedina mogućnost da malo manje trčiš je da loptu sigurno držiš u posjedu. Posjed je dobra stvar, kada se igra brže, preciznije, sigurnije. Ne smije biti gubljenja lopti u opasnim zonama. I jednostavno protupresing nam je u zadnje vrijeme loš.
Motivisanost će protiv Reala biti zato na visokom nivou, pa će se i kretanje u tom duelu drastično popravit.
Međutim, ekipa se brzo mora vratiti na pravi put, jer ovakvi porazi kući nisu dobri za ugled, ne šmekaju, iako rezultatski nisu sada nešto strašno. Ali brzo se može ispasti iz ritma. A s Dortmundom se možda sretnemo u još u finalu kupa. Bilo bi zanimljivo.
BadrHari interesantnu stvar sada iznese, ovo oko finala. Ponekad sam razmišljao o tome. Ma kao prvo treba u finale ući, ali onaj najveći teret oko tih finala je ova ekipa skinula jer je uzela klempu. Sada bi se i poraz lakše podnio. Ali kada si u finalu, želiš pobjedu naravno, jer tu si blizu trofeja. Ali bitno je kao prvo ući u finale.
Međutim, uzrok današnjeg poraza je jako dobar presing Dortmunda, jako dobro iskorištene šanse protivnika (Miki pogodi iz prve prilike a protiv Reala ne može iz njih 5 pa i izglednijih), jako slabo kretanje naših igrača, određena doza nonšalancije. U prvom poluvremenu je Dante na primjer imao neka 3-4 totalno loša pasa(loptu u te 3-4 situacije uputio u aut bez ikakvog pravog pritiska protivnika). Znači nekoncentrisanost, loše kretanje bez lopte, trapavo kretanje s loptom. Igra loša, protivnik motiviraniji, razigran i zasluženo nam ljudi razvalili ekipu.
Dosta su se igrači opustili i pomalo umislili. U intervjuu za SKY je i Pep pod pritiskom novinarke, priznao da je pogriješio kada je rekao za mene je BuLi gotova (rezultatski jeste i titula je uzeta, ali trebalo je održavat to neko uzbuđenje). Puno se i rotiralo, pa se malo ritam pogubio.
E sada ekipa je pokazala da može, kada joj gori pod nogama u ključnim utakmicama, kao protiv ManU-a. Preokret je tada bio ekspresan i dodalo se u brzinu više. Danas se nije dodalo u brzinu više nakon primljenog gola. Gotovo svi su djelovali uspavano, a Dortmundovci rastrčani, sa sjajnim presingom, visokim pritiskanjem. Protiv BVB-a se mora više trčati. Jedina mogućnost da malo manje trčiš je da loptu sigurno držiš u posjedu. Posjed je dobra stvar, kada se igra brže, preciznije, sigurnije. Ne smije biti gubljenja lopti u opasnim zonama. I jednostavno protupresing nam je u zadnje vrijeme loš.
Motivisanost će protiv Reala biti zato na visokom nivou, pa će se i kretanje u tom duelu drastično popravit.
Međutim, ekipa se brzo mora vratiti na pravi put, jer ovakvi porazi kući nisu dobri za ugled, ne šmekaju, iako rezultatski nisu sada nešto strašno. Ali brzo se može ispasti iz ritma. A s Dortmundom se možda sretnemo u još u finalu kupa. Bilo bi zanimljivo.
BadrHari interesantnu stvar sada iznese, ovo oko finala. Ponekad sam razmišljao o tome. Ma kao prvo treba u finale ući, ali onaj najveći teret oko tih finala je ova ekipa skinula jer je uzela klempu. Sada bi se i poraz lakše podnio. Ali kada si u finalu, želiš pobjedu naravno, jer tu si blizu trofeja. Ali bitno je kao prvo ući u finale.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- gerdmuller
- Kontakt:
Ma kog boli kuratz za nebitnu utakmicu u kojoj su nasi igraci pretrcali najmanje od svih utakmice ove sezone
Sudkurve izdominirala
Pusimo 3 razlike pola tribine u transu,skace,navija,daje podrsku.Neprocjenjivo 
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Mnogo smo mi propatili uz ovu generaciju ( Rib, Lahm, Rob, Schweinie ) i sad napokon ce da ih pamte, ne samo kao pobjednike, nego kao najjacu ekipu ikad. A to je velika cast s obzirom na bogatu historiju kluba, i kolicinu kvalitetnih igraca koji su kroz godine branili boje kluba.
Medjutim 3 izgubljena finala je ipak malo previse, vise bih volio da ne udju u finale nikako, nego da nam se opet srca slome zbog nekog ciganskog poraza, tipa Chelsea 2012. Ali kad se stvari sagledaju to je jedini nacin, niko se ne moze nadigravati s njima ( ukljucujuci Be fau Be ) a finale je izgleda neizbjezno i lakoca kojom dolazimo do istih
Medjutim 3 izgubljena finala je ipak malo previse, vise bih volio da ne udju u finale nikako, nego da nam se opet srca slome zbog nekog ciganskog poraza, tipa Chelsea 2012. Ali kad se stvari sagledaju to je jedini nacin, niko se ne moze nadigravati s njima ( ukljucujuci Be fau Be ) a finale je izgleda neizbjezno i lakoca kojom dolazimo do istih
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- gerdmuller
- Kontakt:
Protiv Reala na Bernabeu prije 2 godine.GazijaKalesija je napisao/la:Još jednom pitam.GazijaKalesija je napisao/la:Kad je Alaba odigrao ono baš baš posljednji put??
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ali opet trenutno imam dobar feeling sto se ekipe i mentaliteta tice.
Sto @effe napisa, nema vise onog tereta, i na klupi imamo covjeka kojem nije tesko pobijediti u finalu, koliko god to puta trebalo.
Kad rezultat zapne, ova ekipa ubaci u brzinu vise, i onda vidimo pravi potencijal i snagu Bayerna.
Jos Guardiola ne samo da mijenja prave igrace, nego to cini i u pravom trenutku.
Sta vise, mislim da je kicma ove ekipe spremna da napokon ode do kraja i na Mundijalu.
Kako ce onda tek da pamte kapitena Lahma i generala 'steigera.
edit: mnogo ste me iznenadili koliko vas je poraz pogodio
pa mi smo pokazali domuzarima ko je numero uno na Westfallenu kad je najvise trebalo, a tad je Pepun valjo .. Jel gamad nezahvalna
Sto @effe napisa, nema vise onog tereta, i na klupi imamo covjeka kojem nije tesko pobijediti u finalu, koliko god to puta trebalo.
Kad rezultat zapne, ova ekipa ubaci u brzinu vise, i onda vidimo pravi potencijal i snagu Bayerna.
Jos Guardiola ne samo da mijenja prave igrace, nego to cini i u pravom trenutku.
Sta vise, mislim da je kicma ove ekipe spremna da napokon ode do kraja i na Mundijalu.
Kako ce onda tek da pamte kapitena Lahma i generala 'steigera.
edit: mnogo ste me iznenadili koliko vas je poraz pogodio
pa mi smo pokazali domuzarima ko je numero uno na Westfallenu kad je najvise trebalo, a tad je Pepun valjo .. Jel gamad nezahvalna
Nisam gledao tekmu danas, a i bolje je tako izgleda...Samo me zanima jel' bilo ista vrijedno paznje u Bayernovoj igri, i jedna prilikica, barem nesto na guzove
. Ja bi sad kad se ovim glavnim civijama u ekipi ne da igrati, gurao one djecu do kraja, da spojimo neugodno s korisnim. Pa kad se vec postavljaju ti rekordi zasto ne zaci i u domenu negetivnih, recimo koliki je rekord sto se tice utakmica bez pobjede
.
Sto se tice price o gubljenju jednog finala, ne hvala..Mada je meni isto pao kamen sa srca nakon prosle godine, jer nakon onih prijasnjih poraza u finalu, postojala je opasnost da vise ni ne docekam klempu(sta cu uvijek na najgore prvo pomislim). Al' sad sam uredu, ova sezona mi je ionako bonus, enjoy the ride
Sto se tice price o gubljenju jednog finala, ne hvala..Mada je meni isto pao kamen sa srca nakon prosle godine, jer nakon onih prijasnjih poraza u finalu, postojala je opasnost da vise ni ne docekam klempu(sta cu uvijek na najgore prvo pomislim). Al' sad sam uredu, ova sezona mi je ionako bonus, enjoy the ride
Mi još od utakmice sa Hoffenheimom ne izgledamo baš najbolje,obje utakmice sa Utd nismo odigrali onako kako smo trebali i mogli.Evidentan je pad forme kod pojedinh igrača i to me brine.Odbrana djeluje sve nesigurnije u zadnjih 6 utakmica smo primili 10 golova.Nervira me konstantno vraćanje lopte golmanu a i Dante nekad predugo drži loptu čak i kad ima otvorenog igrača on se odlučuje na neke driblinge koji su nam se mogli obiti o glavu u par navrata.
Kad vidim Alabu u sredini dođe mi zlo,jer onda Riberya udvoje i bez pomoći Alabe on je prisiljen vraćati loptu nazad ili je prebacivati na drugu stranu što je riskantno.Krila uopšte nemaju pomoć bekova pa se onda Robben mora vraćati na 40 m od gola po loptu i on je tu beskoristan.
Boljka zvana Martinez, kad je na svojoj poziciji on je među najboljim igračima na planeti čim ga staviš na stopera to ne liči ni na šta.Čovjek je preYEBENO spor za svakog iole bržeg igrača i ne znam kako to više Guardiola ne vidi.Pa jel' trebamo uprskati i dvomeč sa Realom da bi on to shvatio.
Ribery naša uzdanica je izgleda van forme, danas je izgubio loptu nakon kojeg su nam složili kontru i zabili.Ako on ne bude podigao formu ne piše nam se dobro.
Ako su uzeli titulu 8 kola prije kraja to ne znači da trebaju igrati preko qurca ostatak sezone jer ne želim gledati poigravanje sa ugledom kluba.
Guardiola je na pres konferenciji govorio upravo suprotno kako će ozbljno shvatiti meč sa BvB bla bla ja to danas nisam vidio.
Ustvari današnju nonšalanciju i nezalaganje nisam vidio od kad pratim Bayern.
Kad vidim Alabu u sredini dođe mi zlo,jer onda Riberya udvoje i bez pomoći Alabe on je prisiljen vraćati loptu nazad ili je prebacivati na drugu stranu što je riskantno.Krila uopšte nemaju pomoć bekova pa se onda Robben mora vraćati na 40 m od gola po loptu i on je tu beskoristan.
Boljka zvana Martinez, kad je na svojoj poziciji on je među najboljim igračima na planeti čim ga staviš na stopera to ne liči ni na šta.Čovjek je preYEBENO spor za svakog iole bržeg igrača i ne znam kako to više Guardiola ne vidi.Pa jel' trebamo uprskati i dvomeč sa Realom da bi on to shvatio.
Ribery naša uzdanica je izgleda van forme, danas je izgubio loptu nakon kojeg su nam složili kontru i zabili.Ako on ne bude podigao formu ne piše nam se dobro.
Ako su uzeli titulu 8 kola prije kraja to ne znači da trebaju igrati preko qurca ostatak sezone jer ne želim gledati poigravanje sa ugledom kluba.
Guardiola je na pres konferenciji govorio upravo suprotno kako će ozbljno shvatiti meč sa BvB bla bla ja to danas nisam vidio.
Ustvari današnju nonšalanciju i nezalaganje nisam vidio od kad pratim Bayern.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Iskreno drug nimalo ,kao sto rece kolega u gore neom postova nikad ravnodusniji sto se tice same tekme i rezultata.Ali jedna mi je stvar ljuti nije mi krivo sto smo izgubili,ali mi je krivo sto su nonsalantno ponasali na terenu ,tromi ,nezainteresovani ,jednom rijecu preko kurca igrali ,ali bar da su malo bolje pokazali niego nista ,kao i sama postavka od stane poa.Neka oni meni osvoje LP i kup sve cu im oprostitiBadrHari je napisao/la:edit: mnogo ste me iznenadili koliko vas je poraz pogodio
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Martinez jeste najbolji u sredini. Iako bi na stoperu trebao biti još bolji s obzirom da je u Bilbau ipak koliko se sjećam malo više kao stoper igrao. E sad pitanje za tebe a i druge: Jel vi mislite da je Dante nešto brži od Martineza?Saurman je napisao/la: Boljka zvana Martinez, kad je na svojoj poziciji on je među najboljim igračima na planeti čim ga staviš na stopera to ne liči ni na šta.Čovjek je preYEBENO spor za svakog iole bržeg igrača i ne znam kako to više Guardiola ne vidi.Pa jel' trebamo uprskati i dvomeč sa Realom da bi on to shvatio.
Ovo stoji definitivno, samo kod njega me ohrabruje da je bio najjači kada je bilo najpotrebnije: DRUGO POLUVRIJEME protiv ManU-a.Saurman je napisao/la: Ribery naša uzdanica je izgleda van forme, danas je izgubio loptu nakon kojeg su nam složili kontru i zabili.Ako on ne bude podigao formu ne piše nam se dobro.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Mislim da je Dante mnogo pokretljiviji od Martineza a i brzina mu na zavidnom nivou.Nisam primjetio da ga je neko pretračao ili žargonski otresao a Martinez od kako je prekomandovan na stopera mnogo je puta ispadao baš svoje "brzine" al' Neuer nam nekad igra trećeg stopera pa je često ispravljao greške.effe_sa je napisao/la: E sad pitanje za tebe a i druge: Jel vi mislite da je Dante nešto brži od Martineza?
Tako je, u prvom pol je bio totalno nevidljiv al' je drugom pročepio i pokazao koliko nam je važan igrač.effe_sa je napisao/la:Ovo stoji definitivno, samo kod njega me ohrabruje da je bio najjači kada je bilo najpotrebnije: DRUGO POLUVRIJEME protiv ManU-a.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ma činjenica je da ni Dante, ni Martinez, a ni Boateng nisu nešto posebno brzi, previše pokretljivi. Nisu oni sad ni tromi prespori, ali ipak su to onako čvršći, robusniji igrači, koji imaju manju okretnost, pokretljivost i generalno nemaju neku veliku brzinu. U suštini Dante je od njih trojice najbolji na toj stoperskoj poziciji, jer dobar je u zraku, dosta se dobro postavlja. Ispade može imati protiv baš izuzetno pokretljivih i tehnički dobrih igrača. Ali generalno, sveukupno je dosta dobar.Saurman je napisao/la:Mislim da je Dante mnogo pokretljiviji od Martineza a i brzina mu na zavidnom nivou.Nisam primjetio da ga je neko pretračao ili žargonski otresao a Martinez od kako je prekomandovan na stopera mnogo je puta ispadao baš svoje "brzine" al' Neuer nam nekad igra trećeg stopera pa je često ispravljao greške.effe_sa je napisao/la: E sad pitanje za tebe a i druge: Jel vi mislite da je Dante nešto brži od Martineza?
Boateng zna biti dobar i u postavljanju nije loš, ali u pojedinim utakmicama kod njega postoji tolika nekoncentrisanost da on izgleda ko amater. A digao se baš bio na visok nivo. Kod njega na primjer pamtim određene momente u prvoj utakmici protiv ManU-a gdje mu je postavljanje bilo ravno nuli, pravo amatersko. Sjećam se da je u prvom poluvremenu protiv Dortmunda u finalu LP bio katastrofa pa se poslije digao. Ali tada je stabilizaciji odbrane doprinosio Javi kao šestica koji se vraćao duboko nazad.
Kod ovakvih stopera je generalno problem ovako visoko postavljanje i onda oni protiv ekipa koje se dobro prešaltavaju u napad ispadnu ko posljednji jadnici, jer su stalno na vjetrometini. A naravno da će se i Dante i Boateng bolje postavljati od Javija kada su uigrani kao stoperi. A Javi je prešaltan sada na drugu poziciju u odnosu na prošlu sezonu, a još se i sistem promijenio. Npr. u Juppovom sistemu bi Javi bio na stoperu sigurniji.
A Bayern nikad faktički nije imao brze stopere, ali ti su se stoperi znali postavljati. Primjer takvih(koji su prije igrali), koji nisu imali neku brzinu ali odlično postavljanje su između ostalog: Kuffuor, Anderson i Linke.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Dosad je Guardiola pogodio sto je stavio Lahma kao zadnjeg veznog, a veliku ulogu u tome igra i kvalitet Lahma, koji je jedan od najboljih defanzivnih igraca svih vremena. Gdje god da ga stavite, uz malo strpljenja briljirat ce.
Pep je zelio da vise ucestvuje u igri, i nije ga zelio ogranicavati na samo jednu stranu.
Dalje, Bayern je zgusnuo vezni red pa je i pressing bolji nego lani.
Pogodak mu je i transfer Thiaga, te je kombinatorika na jednom sasvim novom nivou.
Medjutim , promasaji su mu stavljanje Martineza na stopera, forsiranje lazne devetke, prenosenje tezista igre s krila na sredinu i kretanje bekova ( ulazak u sredinu umjesto podrske krilnim igracima ) ..
Kad se sve sagleda, Bayern najbolje igra kad postavka igre lici na Heynckessovu.
Pod Guardiolom tu fali okomitost prema naprijed, kad se pasom ne moze probiti odbrana da igraci skupe muda pa sami predriblaju, osutaju ...
Naprimjer, jednom igracu kalibra Gotzea nece pasti napamet da probije, nego samo da doda prvom do sebe.
Drugi primjer je kada se protivnik brani i nas igrac ima otvoren sut sa 20 metara ( Lahm nebrojeno puta ), on ce 10 puta prije proslijediti na stranu, nego potegnuti. Sjetimo se samo Arsenala u Londonu ..
Nije mi nikako jasno po cemu smo mi bolja ekipa nego prosle godine. Igra nam se promjenila dolaskom trenera, ali ne i unaprijedila. Vjerujem ja u Guardiolu, imamo plan C sa njim ako baš zagusti, covjek ima viziju, shvata svoj posao maximalno ozbiljno i profesionalno. Ali s nekim manama u igri je tvrdoglav ili jako strpljiv.
Pep je zelio da vise ucestvuje u igri, i nije ga zelio ogranicavati na samo jednu stranu.
Dalje, Bayern je zgusnuo vezni red pa je i pressing bolji nego lani.
Pogodak mu je i transfer Thiaga, te je kombinatorika na jednom sasvim novom nivou.
Medjutim , promasaji su mu stavljanje Martineza na stopera, forsiranje lazne devetke, prenosenje tezista igre s krila na sredinu i kretanje bekova ( ulazak u sredinu umjesto podrske krilnim igracima ) ..
Kad se sve sagleda, Bayern najbolje igra kad postavka igre lici na Heynckessovu.
Pod Guardiolom tu fali okomitost prema naprijed, kad se pasom ne moze probiti odbrana da igraci skupe muda pa sami predriblaju, osutaju ...
Naprimjer, jednom igracu kalibra Gotzea nece pasti napamet da probije, nego samo da doda prvom do sebe.
Drugi primjer je kada se protivnik brani i nas igrac ima otvoren sut sa 20 metara ( Lahm nebrojeno puta ), on ce 10 puta prije proslijediti na stranu, nego potegnuti. Sjetimo se samo Arsenala u Londonu ..
Nije mi nikako jasno po cemu smo mi bolja ekipa nego prosle godine. Igra nam se promjenila dolaskom trenera, ali ne i unaprijedila. Vjerujem ja u Guardiolu, imamo plan C sa njim ako baš zagusti, covjek ima viziju, shvata svoj posao maximalno ozbiljno i profesionalno. Ali s nekim manama u igri je tvrdoglav ili jako strpljiv.
E dobro si sve analizirao BadrHari. Samo što je moje mišljenje da ćemo odgovor dal smo bolji u odnosu na prošlu sezonu, moći dobiti tek na kraju ove. Tad se može sve sagledat. Ključno je i ovo što si napisao, dal je Pep tvrdoglav ili samo strpljiv. Taj odgovor ćemo još vremenom dobiti.....
Definitivno je mnogo toga dobrog uradio i sezona je već uspješna s titulom u BuLi i polufinalom LP. Ali konačni obračun i bilans će se još praviti.... 
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ove sezone sve sto sam propustio, to smo i izgubili. Znaci do mene je.
Doduse, odgledao sam prvih 45 minuta rukometne utakmice protiv Dortmunda i mogu reci da smo bili poprilicno inferiorni prema naprijed a razlog je ista postavka gostiju kao u prethodnih nekoliko godina.
Svaki put kad god su nas dobili, dobili su nas na isti nacin i ja im na tome stvarno cestitam, jer jedna te ista stvar uvijek prolazi. Juppu je trebalo nekoliko utkamica, Pepu samo jedna, ali evo ocigledno da nije nesto dobro izanalizirao.
Javi nije za stopera i kraj price!
Sreca u nesreci je da se Neuer haman nije povrijedio a bas me bila presjekla ironicna SMS poruka od mrzitelja svega sto ima veze sa Bayernom.
Vraticu sa kamatom.
Doduse, odgledao sam prvih 45 minuta rukometne utakmice protiv Dortmunda i mogu reci da smo bili poprilicno inferiorni prema naprijed a razlog je ista postavka gostiju kao u prethodnih nekoliko godina.
Svaki put kad god su nas dobili, dobili su nas na isti nacin i ja im na tome stvarno cestitam, jer jedna te ista stvar uvijek prolazi. Juppu je trebalo nekoliko utkamica, Pepu samo jedna, ali evo ocigledno da nije nesto dobro izanalizirao.
Javi nije za stopera i kraj price!
Sreca u nesreci je da se Neuer haman nije povrijedio a bas me bila presjekla ironicna SMS poruka od mrzitelja svega sto ima veze sa Bayernom.
Vraticu sa kamatom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ne mogu da vjerujem u 2 stvari:
1.Da ste se toliko nanervirali zbog jedne Bundesligaske i nebitne utakmice
2.Da na nasoj temi pisu ljudi koji cak ni avatara nemaju,za koga navijaju ti ljudi,gdje pisu inace
Ljudi moji,kad cete vise shvatiti da je nemoguce igrace nafurati na Bundesligaske utakmice? Pa ja prvi ne bih isao na pobjedu niti u jednoj utakmici poslije Augsburga,dozivio si jedan poraz ma mnek sve do kraja budu porazi meni je svejedno,samo da nam se ne povrijede igraci
Dortmund je odigrao strasnu utakmicu,njima je ova utakmica mnogo znacila,nama nije nista predstavljala jer mi trenutno vodimo obracune na Evropskom nivou i to nam je primarni cilj,poslije treceg gola prikazuju navijaca Dortmunda koji ne moze da vjeruje,momku su oci pune suza...i nakon toga ja nemam srca da se nerviram,ljudi su zasluzili pobjedu i nek se raduju
Prije utakmice sam rekao,samo bez povreda i to je sve sto zelim,znaci ja sam zadovoljan
Martinez u odbrani nema mjesta to je sad svima jasno pa i meni koji sam branio taj stav na pocetku,Dante je sve nesigurniji i ocekujem na ljeto jos jednog igraca u odbrani
1.Da ste se toliko nanervirali zbog jedne Bundesligaske i nebitne utakmice
2.Da na nasoj temi pisu ljudi koji cak ni avatara nemaju,za koga navijaju ti ljudi,gdje pisu inace
Ljudi moji,kad cete vise shvatiti da je nemoguce igrace nafurati na Bundesligaske utakmice? Pa ja prvi ne bih isao na pobjedu niti u jednoj utakmici poslije Augsburga,dozivio si jedan poraz ma mnek sve do kraja budu porazi meni je svejedno,samo da nam se ne povrijede igraci
Dortmund je odigrao strasnu utakmicu,njima je ova utakmica mnogo znacila,nama nije nista predstavljala jer mi trenutno vodimo obracune na Evropskom nivou i to nam je primarni cilj,poslije treceg gola prikazuju navijaca Dortmunda koji ne moze da vjeruje,momku su oci pune suza...i nakon toga ja nemam srca da se nerviram,ljudi su zasluzili pobjedu i nek se raduju
Prije utakmice sam rekao,samo bez povreda i to je sve sto zelim,znaci ja sam zadovoljan
Martinez u odbrani nema mjesta to je sad svima jasno pa i meni koji sam branio taj stav na pocetku,Dante je sve nesigurniji i ocekujem na ljeto jos jednog igraca u odbrani
- anelbavarac
- Kontakt:
Ovaj poraz je namjerno izazvan od Guardiole.
Pepov plan je da zavara buduce protivnike da je Bayern u krizi, a to nije slucaj svakako.
Jucerasnja igra protiv Domuza je nesto najgore sto je vidjeno od strane Evropskog i Svjetskog Prvaka, u zadnjih nekoliko godina zar je moguce da se odigra onako lose? Naravno da nije.
Cim sam vidio u prvih 11, potrosene Lahma, Alabu, Robbena,Riberya, Mandzukica, bilo mi je jasno da nesto nije kako treba.
Rijec je taktickom manevru genija iz Katalonije.
Vrijeme ce pokazat' da sam bio u pravu.
Pepov plan je da zavara buduce protivnike da je Bayern u krizi, a to nije slucaj svakako.
Jucerasnja igra protiv Domuza je nesto najgore sto je vidjeno od strane Evropskog i Svjetskog Prvaka, u zadnjih nekoliko godina zar je moguce da se odigra onako lose? Naravno da nije.
Cim sam vidio u prvih 11, potrosene Lahma, Alabu, Robbena,Riberya, Mandzukica, bilo mi je jasno da nesto nije kako treba.
Rijec je taktickom manevru genija iz Katalonije.
Vrijeme ce pokazat' da sam bio u pravu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.