U poredjenju s prethodnom grupom, mislim da mozemo biti zadovoljni, dobili smo grupu po mjeri. Sto se tice prvog i drugogo sesira dobili smo najslabije reprezentacije, a za cetvrti i peti sesir, ipak sam misljenja da je bolje imati protivnika gdje ce nasi igraci igrati ozbiljno i ukoliko budemo na nasem normalnom nivou mislim da ne bih trebali imati problema s Bjelorusijom i Albanijom. Kod Bjelorusa se sve vrti oko Helba koji je u losoj formi, a mi cemo znati iskoristiti jednu priliku koja nam se ukaze. Albanija je otkinula taj bod kada je igrala protiv Portugala u kojem se nije znalo ni ko pije ni ko placa, pa to ne treba sada uzeti zdravo za gotovo.
Sada sto se tice rasporeda moja je zelja sljedeca:
Septembar
1. kolo - Bjelorusija - BiH - mislim da je vazno protiv njih igrati u prvom kolu i to na strani zbog klimatskih/vrmenskih uslova
2. kolo - Francuska - BiH - ukoliko dodje do promjene na klupi, treba isto igrati odmah na pocetku po mogucnosti u gostima, jer igraci ne mogu za jedan mjesec shvatiti filozofiju novog trenera
Oktobar
3. kolo - BiH - Albanija - odlicna utakmica za debi na domacem terenu, i radi navijaca i radi Safeta Susica, da se umanji pritisak
4. kolo - Rumunija - BiH - isto kao i u proslim zelja mi je dva najaca protivnika po UEFA-i rijesiti na strani u prva cetiri kola
Mart/April
5. kolo - BiH - Rumunija - misljenja sam da nakon pauze igraci mogu spremni uci u ovaj duel i rijesiti nezgodne protivnika kada se bude odlucivalo o krajnem plasmanu
6. kolo - Albanija - BiH - isto vazi kao i za Rumuniju, u slaucaju ne daj Boze nekog kiksa, da imamo vremena za popravni
Septembar
7. kolo - Luxemburg - BiH - mislim ovo je svejedno ali treba posljednji dio kvalifikacija otovoriti pobjedom radi samopouzdanja
8. kolo - BiH - Francuska - u ovom periodu zavisno od sitacije mogu biti pod veliki pritiskom, pa treba uraditi isto kao sto su Srbi
Oktobar
9. kolo - BiH - Bjelorusija
10. kolo - BiH - Luxemburg
Ove posljednje dvije utakmice je vazno igrati na domacem terenu i sam sve odlucujes, a igras protiv "laksih" protivnika.
"My Favorite Ring is Always the Next One"