FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
heh, genije ne genije, tesko da 0:3 kad izgubis imas sta taktizirati, jer Bayern nije samo izgubio od Dortmunda i prosuo bodove, nego evo par tekmi tako protiv raznih ekipa, mada Bayernu tzi bodovi najmanje trebaju od bilo kog drugog kluba u BL.
za ovaj sistem je itekako presudan. da je ostao jupov sistem, bayo bi bez problema kompenzirao izostanak riberija a kamoli tiaga. u gvardinom sistemu svaki igrac igra odlucujucu ulogu.geronimo je napisao/la:Ebo ekipu kojoj je presudan jedan kotačić.
ako je jupov sistem bio buldozer koji drobi sve pred sobom i koji svakog igraca ucini boljim nego sto jeste, gvardiolin cemo porediti sa perfektnim amg-ovim motorom koji ce poderati svakoga pod uslovom da svaki kotacic radi kako treba.
druze, trebao si obratiti paznju na detalje.Saurman je napisao/la:Kad vidim Alabu u sredini dođe mi zlo,jer onda Riberya udvoje i bez pomoći Alabe on je prisiljen vraćati loptu nazad ili je prebacivati na drugu stranu što je riskantno.Krila uopšte nemaju pomoć bekova pa se onda Robben mora vraćati na 40 m od gola po loptu i on je tu beskoristan.
recimo da je gvardiola igrao u sistemu 3-6-1 u kojem su bekovi imali ulogu krila.
e sad, kad igras protiv ekipe koja igra na kontru, ta formacija je smrt. zasto?
kljucne rijeci su akcija i reakcija.
ekipa je postavljena tako da zivi od akcije. sad, ako ih natjeras da reaguju, oni su mrtvi.
pojednostavljeno, ne mozes ti kao tim koji gradi napade i drzi loptu ganjati protivnicke kontre. za to je potrebna rakcija. ako se zapitas koji je qrac reakcija, vjerujem da ce ti njemacka rijec dati odgovor. rijec je gegenpressing
kad god je dortmund kretao u kontru, docekivala su ih tri stopera + previsoko postavljeni lam. bekovi? oni su ostajali duboko u protivnickoj polovini. onda bi bjesomucno trcali ne bi li zaustavili kontru, ali su im vazda falile 2 sekunde koje se izgube zbog postavljanja.
za razliku od gvardinog baye, jupkov je imao najyebeniji gegenpressing na svijetu.
iako na prvu, zbog posjeda lopte, i jupkov bayo je bio ekipa od akcije. to je pogresno.
domuzare je ubio njihovim oruzjem (sjecate li se klopove optuzbe da ga hejnkes kopira) s tim sto je to izgledalo mnogo bolje zato sto je na raspolaganju imao kvalitetnije igrace.
kao sto napisah, gvardin bayo je bolji kad sve funkcionise kako treba.
sjecate l se tekme u dortmundu? bayo ih je igracki razbio i spustio na nivo braunsvajga.
da ne duljim, reci cu da se ne bojim za bayu ako se poraz desio zbog opustanja, zasicenja ili gubljenja ritma. jednostvno, to se moze korigirati i vratiti na pravi put.
ali, ako je to zbog iscrpljenosti (prvih 20-ak kola se igrao najyebeniji presing svih vremena), onda smo donji u svim takmicenjima.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
dok nijesam zaboravio
moj frend i poglavica zutalja - harebvb, pravedno izgubi opkladu i sad ko zapeta dvocjevka ceka potpis koji cu mu poslat
dajte kakih prijedloga. ne zaboravte hvalospjeve na racun baye i ulija.
moj frend i poglavica zutalja - harebvb, pravedno izgubi opkladu i sad ko zapeta dvocjevka ceka potpis koji cu mu poslat
dajte kakih prijedloga. ne zaboravte hvalospjeve na racun baye i ulija.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
šećko nemoj zaboraviti koliko je Juppov sistem zavisio od Svanjstagera.sekerbay je napisao/la:za ovaj sistem je itekako presudan. da je ostao jupov sistem, bayo bi bez problema kompenzirao izostanak riberija a kamoli tiaga. u gvardinom sistemu svaki igrac igra odlucujucu ulogu.geronimo je napisao/la:Ebo ekipu kojoj je presudan jedan kotačić.
ako je jupov sistem bio buldozer koji drobi sve pred sobom i koji svakog igraca ucini boljim nego sto jeste, gvardiolin cemo porediti sa perfektnim amg-ovim motorom koji ce poderati svakoga pod uslovom da svaki kotacic radi kako treba.
Covjek je iznio sezonu na svojim ledjima, kao kljucni kreator igre i pokretac akcija.
svaki poraz prosle sezone se desio bez njega u sastavu. Poklopilo nam se da su ga zaobisle povrede, i da je sazrio kao igrac tj. dostigao svoj vrhunac.
svaki sastav ima jedan kotacic koji je presudan..
isto tako ce Bayernu uvijek biti tup napad ako Riberya nema, ili je totalno van forme ..
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Neuer potvrdio da nije ozbiljna povreda, biti ce spreman vec za Kaiserslauten. 
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Bayern je navodno zainteresovan za 26 godisnjeg talijanskog napadaca Alessio Cercia koji igra za Torino...
http://www.laola1.at/de/fussball/intern ... -66--.html
http://www.laola1.at/de/fussball/intern ... -66--.html
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Vezano za bekove. Kod Guardiole je sve lazno
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ma loše je sve ovo, namjerno ili ne, loše je zadnjih 5 utakmica.
30 minuta protiv Uniteda u Munchenu je odlično bilo, ostalo nula, bez obzira na sastav, postavku i značaj utakmice.
Ako Cerci dođe znači da Mandžukić odlazi što je po meni loša odluka. Pogotovo jer Cerci neće doći ispod 15 miliona eura.
Gledao sam ga malo ove sezone, onako brz, prodoran, vjerujem da bi odgovarao Pepu da igra lažnu devetku.
Dobar je na fifi
30 minuta protiv Uniteda u Munchenu je odlično bilo, ostalo nula, bez obzira na sastav, postavku i značaj utakmice.
Ako Cerci dođe znači da Mandžukić odlazi što je po meni loša odluka. Pogotovo jer Cerci neće doći ispod 15 miliona eura.
Gledao sam ga malo ove sezone, onako brz, prodoran, vjerujem da bi odgovarao Pepu da igra lažnu devetku.
Dobar je na fifi
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma kakav Cerci, medijske bombe koje jako brzo eksplodiraju.
Bayern u ofanzivi nece vise nikoga dovoditi, to mora da bude jasno svima. Lewa ce zakljuciti taj ofanzivni dio ekipe.
Ono sto trebamo da ocekujem jeste stoper i lijevi bek.
Okrecemo se Kaiseru i Realu a sto se tice Bundeslige nek do kraja sve izgubimo.
Bayern u ofanzivi nece vise nikoga dovoditi, to mora da bude jasno svima. Lewa ce zakljuciti taj ofanzivni dio ekipe.
Ono sto trebamo da ocekujem jeste stoper i lijevi bek.
Okrecemo se Kaiseru i Realu a sto se tice Bundeslige nek do kraja sve izgubimo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nekako je kod igrača osjetan umor, neinteresovanje, zasićenje..., nazovite to kako hoćete.
Vjerujte da je trebalo i sinoć bi se za onih pola sata kad je Borusija pala uspjelo stići i ta 3 gola zaostatka.
Poraz me nimalo nije dirnuo, recimo najteži poraz u Bundeski, ili jedan od najtežih mi bijaše onaj 2012 na njihovom terenu.
100%sam siguran u odbranu treblea.
I naši stoperi nisu nimalo spori, štaviše imamo možda i najokretniji stoperski par na svijetu Boa-Dante,
a pritom još i jedini stoperski par koji zna igrati lopte.
Kako neko može reći za Boatenga da je spor, a čova jedan od najbržih ne stopera, nego igrača.
Isto se govorilo da brzina i Alaba ne mogu u istu rečenicu, a ja sam uvijek znao, isto kao što i sada znam najbolje od svih vas.
Vjerujte da je trebalo i sinoć bi se za onih pola sata kad je Borusija pala uspjelo stići i ta 3 gola zaostatka.
Poraz me nimalo nije dirnuo, recimo najteži poraz u Bundeski, ili jedan od najtežih mi bijaše onaj 2012 na njihovom terenu.
100%sam siguran u odbranu treblea.
I naši stoperi nisu nimalo spori, štaviše imamo možda i najokretniji stoperski par na svijetu Boa-Dante,
a pritom još i jedini stoperski par koji zna igrati lopte.
Kako neko može reći za Boatenga da je spor, a čova jedan od najbržih ne stopera, nego igrača.
Isto se govorilo da brzina i Alaba ne mogu u istu rečenicu, a ja sam uvijek znao, isto kao što i sada znam najbolje od svih vas.
Badri, kaki crni svajn i kaki bakraci.
Ta flopina ni rodjenoj materi ne bi nedostajo
Osim toga, zaboravih napisat da je klare reko da meremo bez svinje
Dakle, prodat
Ta flopina ni rodjenoj materi ne bi nedostajo
Osim toga, zaboravih napisat da je klare reko da meremo bez svinje
Dakle, prodat
Zadnja izmjena: sekerbay, dana/u 13 apr 2014, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.
- farinelli123
- Kontakt:
Sinoc nisam gledao utakmicu jer sam isao da slusam sarajevski vokalno-instrumentalni sastav pod imenom Divanhana i mogu vam reci da se nisam pokajao 
•
Farineli, naravno da si stosta propustio.
Jer u danasnjem vaktu spokoja i blagostanja, sve b dao za jeno kvalitetno zivciranje.
Tribam li napominjat da je toga sinoc bilo u izobilju
Jer u danasnjem vaktu spokoja i blagostanja, sve b dao za jeno kvalitetno zivciranje.
Tribam li napominjat da je toga sinoc bilo u izobilju
Sto se tice ankete, glaso sam za 'bice gusto' yebo li ih nas drug musto
Tafa, sho te nejma naforumu
Tafa, sho te nejma naforumu
- farinelli123
- Kontakt:
Ma, ne sumnjam u Bajern ni najmanje. Evo, Liverpul uzima titulu posle 24 godine, Bajern brani treble, pun kantar.
•
Hoćemo li odbranit treble ha??farinelli123 je napisao/la:Ma, ne sumnjam u Bajern ni najmanje. Evo, Liverpul uzima titulu posle 24 godine, Bajern brani treble, pun kantar.
Divanhana je odlična, razvaljuje. Jesu li izveli onu obradu, razbolje se sultan....aaa
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- gerdmuller
- Kontakt:
Jürgen Klopp: "Ma nema mjesta za paniku. Ovo jučer je bila samo utakmica za prestiž. Bayern je za mene glavni favorit za osvajanje Lige prvaka i ove godine. Oni će u polufinalu protiv Reala biti oni pravi u to nema sumnje." 
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Jedna iz arhive
Evo ispita za starije forumase i znalce, da prepoznaju momka lijevo od Ze Roberta
Ko ovo pogodi , svaka mu cast.

Evo ispita za starije forumase i znalce, da prepoznaju momka lijevo od Ze Roberta
Ko ovo pogodi , svaka mu cast.

s lijeve ze robertove strane je picaro.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.