Senijad Ibričić
Re: Senijad Ibričić
Uozbilji se, dijete, mi u reprezentaciji nemamo igrača "Tinky Winky". U toj se kategoriji može Senijad vrlo lahko naći. Zaboravio sam Miroslava- on je kvalitet. Sve neki igrači se prate samo da bi se moglo nešto Sušiću prigovoriti. Il' su djeca u pitanju ili novinari kojima Pape nije htio dati intervju. Na kraju krajeva, sve i jedan od tih igrača je jednako goli racKu ko Avdija, Tino, Itd.
Miroslav > Ibricicfkv123 je napisao/la:Uozbilji se, dijete, mi u reprezentaciji nemamo igrača "Tinky Winky". U toj se kategoriji može Senijad vrlo lahko naći. Zaboravio sam Miroslava- on je kvalitet. Sve neki igrači se prate samo da bi se moglo nešto Sušiću prigovoriti. Il' su djeca u pitanju ili novinari kojima Pape nije htio dati intervju. Na kraju krajeva, sve i jedan od tih igrača je jednako goli racKu ko Avdija, Tino, Itd.

Od kad to sine. Dali ti znas kakvu karijeru ima Ibricic iza sebe. On nije nastupao u HNL u kao poneki. On je prekucao HNL sa 20 godina. Bio najbolji igrac u tada jakom Hajduku. Bio je proglasen za najkorisnijeg igraca lige poslje teske povrede koljena. Ispred jednog Sammira, Mandzukica, Sharbinija.
Jedan Prosinecki. Mu je rekao pred svima na probi. Da to kako je on ustopao loptu moze samo On licno i niko vise. I da ga ne treba ni probavat. Neka se sutra javi na potpis ugovora. I to svako zna. Itd. itd .. A koliko je Ibro cijenjen i voljen u Hajduku to svako zna. Evo ti samo jedna clanak.
Split na nogama: 'Najbolji igrač desetljeća' dolazi u Hajduk?!
Senijad Ibričić se vraća na Poljud, vijest je koja je procurila iz Hajduka i odmah izazvala veliku pomamu među navijačima splitskog kluba. Ideja o povratku miljenika Torcide u ponedjeljak ujutro postala je tema svih splitskih plaža i kafića. ( Kada i ako se ikad bude tako pisalo o nasim drugim igracima koji sada igraju u HNL-u. Tek onda mozemo da pricamo. A nemozemo ni tada ). Biti miljenik i prvi igrac Hajduka i lige. Kao i trenutni igrac turskog prvoligasa. Je puno vise nego biti igrac drugoligasa iz Spanije. A kakvu ce Stevanovic imati karijeru u Sevilli. Otom potom.
Znači opravdanje za njegov poziv je ono što je radio, tj. mogao prije 5-6 godina? Realno, mi bi trebali sa 15 igrača + Arslanagićem na SP. Sram Papeta pa će 23 pozvati jer mi ih NEMAMO!
Ibricic posjeduje vanserijski individualni kvalitet. Povreda koljena. Los izbor klubova itd. Je uzrok da on nije u top formi. Ali sigurno sazluzuje po kvalitetu da bude u 23 igraca. On moze biti pravi joker i u stanju je iznenadit svakog. Isto tako imamo samo dva napadaca od 23 igraca. A on bi mogao biti i polu spica ili neki ljevo krilni napadac. To je vise nego dovoljno. A to da je on nerazdvojan prijatelj sa dvojicom glavnih igraca je razlog jos vise. Da bude prava atmosfera na pripremama. A tek stare zasluge. Ibricic ima 10 godina manje od "generala". Tek da se zna. I u najboljim je fudbalskim godinama.fkv123 je napisao/la:Znači opravdanje za njegov poziv je ono što je radio, tj. mogao prije 5-6 godina? Realno, mi bi trebali sa 15 igrača + Arslanagićem na SP. Sram Papeta pa će 23 pozvati jer mi ih NEMAMO!
Pa, da. Bitno je da je drug tu da se pije. Senijad nije vanserijski talenat, daleko od toga. On nije u stanju igrati napadača niti je dovoljno brz za krilnog igrača. Kakve veze general ima u ovoj priči? Rahimić je bio klasa na svojoj poziciji i odskakao od ostalih. Ibričić nit je klasa, niti odskače od ostalih. Ponavljam, imamo 15-16 igrača Max.
Ibro ide u Brazil,nema spora.Pored toga sto je zasluzio,ispunio je kriterij koji je selektor trazio,igra u svom klubu.
Pravda je zadovoljena.
Pravda je zadovoljena.
Koliko je on zaslužio, toliko je i Avdija. Realno, ništa neće donijeti reprezentaciji.
Nebi ti odgovorio ako nebi ti napisao ovo za talenat, daleko od toga. Kako covjece daleko od toga. Kad ti jedan bog fudbala Prosinecki kaze, da to sto je uradio sa loptom je mogao samo on nekad da uradi i niko vise sa 20 godina. Kad poslje teske povrede koljena ( kao Ibisevic ) se vratis i budes najbolji igrac lige i legenda Hajduka. Kao i najbolji igrac lige ispred Mandzukica, Sammira itd.. Kako ne odskace. On nikad nije ni bio krilo niti napadac. On je cista 10-tka. I tu pruza najbolje partije. Posto je to mjesto rezervisano za Pjanica i Misimovica. Njega su gura na ljevo krilo. Koje moze odigrati solidno. Ne vrhunski jer mu fali brzina. Nije istina da nije bio vanserjiski talenat. Ako iko on je to bio po svemu. Bio je uzor Mandzukicu. Druga je stvar sto ga je sjebala povreda. I mozda nije zivio sportski dovoljno.fkv123 je napisao/la:Pa, da. Bitno je da je drug tu da se pije. Senijad nije vanserijski talenat, daleko od toga. On nije u stanju igrati napadača niti je dovoljno brz za krilnog igrača. Kakve veze general ima u ovoj priči? Rahimić je bio klasa na svojoj poziciji i odskakao od ostalih. Ibričić nit je klasa, niti odskače od ostalih. Ponavljam, imamo 15-16 igrača Max.
Znači zaslužuje poziv zbog igara koje je odigrao davne '08? Nije mi jasno kakve veze ima to šta je Prosinečki rekao o njemu prije 10 godina sa današnjicom i s' činjenicom da on nema mjesta u prvih 11, nema na klupi mjesta kao krilo ili napadača. Sve to zahvaljujući činjenici da su Miske i Pjanić ispred njega, a brzine nema- nikako za krilnog igrača. Po toj logici, i Pape bi trebao ba teren jer je on proglašen najboljim stranim igračem u historiji Francuske. Mi NEMAMO DOVOLJNO DOBRIH IGRAČA! 15-16 Max.
OK. Ali isto tako. Ako se ijedan od dvojca Pjanic-Misimovic povrjedi. Zaradi crveni karton. Biti ce nam itekako potreban. Isto vazi i za odsustvo jednog od dvojca napadaca.fkv123 je napisao/la:Znači zaslužuje poziv zbog igara koje je odigrao davne '08? Nije mi jasno kakve veze ima to šta je Prosinečki rekao o njemu prije 10 godina sa današnjicom i s' činjenicom da on nema mjesta u prvih 11, nema na klupi mjesta kao krilo ili napadača. Sve to zahvaljujući činjenici da su Miske i Pjanić ispred njega, a brzine nema- nikako za krilnog igrača. Po toj logici, i Pape bi trebao ba teren jer je on proglašen najboljim stranim igračem u historiji Francuske. Mi NEMAMO DOVOLJNO DOBRIH IGRAČA! 15-16 Max.
U tom slučaju će prije upasti Medunjanin ili Hajrović. Ne vidim scenario gdje Ibričić dodje u prvi plan. Niti je Ibričić dovoljno brz za napadača, niti je dovoljno visok pa da bi se mogao koristiti na centaršutevima. Znači, prije bih dao Višći šansu u napadu nego Ibričiću, barem Višća može pobjeći odbrambenom igraču.
OK. Ali uvjek je dobro imat u ekipi cim vise znalaca koji mogu iznenadit i zabit gol. Nikad se nezna. Da nije pogodio onda kod 0:0 stativu u Portugalu. Da je lopta isla u gol. Mozda bi se sad drugacija istorija pisala. A i on bi mozda imao drugaciji tijek karijere. On moze uci ako se neko povrjedi od tvojih nabrojanih u zadnjih 10-20 min i zabiti npr. Nigeriji odlucujuci gol. On je to u stanju i ima tonu iskustva. Avdija i Kvrzic to ne mogu.fkv123 je napisao/la:U tom slučaju će prije upasti Medunjanin ili Hajrović. Ne vidim scenario gdje Ibričić dodje u prvi plan. Niti je Ibričić dovoljno brz za napadača, niti je dovoljno visok pa da bi se mogao koristiti na centaršutevima. Znači, prije bih dao Višći šansu u napadu nego Ibričiću, barem Višća može pobjeći odbrambenom igraču.
Mi imamo dovoljno znalaca. Nama trebaju radilice i ratnici, tipa Olić, a ne majstora na kvadrat. Senijad se nebi vidio protiv Nigerije. Egipat je dobar dokaz kakvi smo kada hodamo po terenu.
U pravu si puno toga. Ali ja mislim da bi se vido tih zadnjih 20-tak minuta. Kada bi malo opao tempo a on svjez. I ako bi dao preko 100% sebe. To za radilice znam. I to se slazem sa tobom.fkv123 je napisao/la:Mi imamo dovoljno znalaca. Nama trebaju radilice i ratnici, tipa Olić, a ne majstora na kvadrat. Senijad se nebi vidio protiv Nigerije. Egipat je dobar dokaz kakvi smo kada hodamo po terenu.
Mislim da je senijad zasluzio poziv u reprezentaciju,gledajuci sta je sve dao reprezentaciji,njegov odnos prema reprezentaciji,trenutno stanje njegove forme,msm da bi se trebao naci na papetovom spisku.
FK Sarajevo !
Naći će se on, sigurno, al' on, kao i slični njemu, to nisu zaslužili jer nisu dorasli SP-u. Mi imamo maximalno 15 igrača koji bi mogli nešto značiti i "možda" biti neka prevaga. Sve ostalo je "ubaci ga, NEK' se malo istrči."
ibričić ne da zaslužuje poziv nego mora da bidne u prvom timu on je najveći tehničar u reprezemtaciji to što on zna nezna niko
Za koju poziciju konretno je Ibricic pozivan u selekciju?
Ja sam ga mogao opaziti uglavnom u poziciji Centralnog veznog :/ ,demantujte me ako nije istinamujezin je napisao/la:Za koju poziciju konretno je Ibricic pozivan u selekciju?
- Goalgetter
- Kontakt:
Ofanzivni vezni, poluspic, i u Susicevim planovima, kao 3. napadac.mujezin je napisao/la:Za koju poziciju konretno je Ibricic pozivan u selekciju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.