Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la nerminh74 » 15 apr 2014, 08:19

kimbo je napisao/la:Tesko je naci ekipu koja ima tako kompletan tim da mogu parirati Netsima. Ako nastave ovako napredovati Netsi mogu da budu veliko iznenadjenje u razigravanjima. Ima dosta dosta rezerve u ovom timu , da se ukloni sebicnost , izgubljenej lopte nepotrebne itd ... A Lopez im je van stroja to se sada vec i zaboravilo maltene ..

Kid vodi ovo pravo m daje sanse analizira eksperimentise . Sve u hodu.

Sta reci za MIrzu :mrgreen: Steta sto ranije nije dosao u NBA... Prototip pravog zmaja , idol !!!

Tehnicki je dosta radio na sutu zadnjih mjeseci, Dosta promijenio tehniku suta. Ne sam izbacaj al brzinu suta. Puno to sada brze ide, ne moze odbrana da stigne najcesce . Jos samo da nadje taj tajming kada osutati a kada prodati laznjak i ici na ulaz pod kos. Bit ce to erotika.

Fasciniran sam sa kako primi loptu samo pepne i odma sut. Naci onakav polozaj tijela u sekundi primiti lopttu i osutati perfektno ne moze par ljudi ni u NBA. Defitivno nesto novo. Sta znaci dobar trener :clap: :clap:
mislim da nisi bas puno pratio mirzu prije NBA, taj sut je kod mirze zastitni znak vec mnogo godina
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 15 apr 2014, 11:45

@nerminh74
Slabo pratim evropsku kosarku tako da nisam ni njega pratio , nema se toliko vremena. Ali je razlika u brizni suta sa pocetka ove zadnje sezone i sada ocita.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 apr 2014, 11:48

kimbo je napisao/la:@nerminh74
Slabo pratim evropsku kosarku tako da nisam ni njega pratio , nema se toliko vremena. Ali je razlika u brizni suta sa pocetka ove zadnje sezone i sada ocita.
mozda je malo brzi, ali ovaj sut je on imao jos kada je tek ozbiljnije pocinjao igrati za BiH reprezentaciju (onu pod markovicem)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 15 apr 2014, 15:40

Vrtim malo poene i tekme gdje je Mirza rasturao ove sezone i naletim na doktora košarke Edina Avdića gdje kaže da ne vjeruje da će Mirza dobiti šansu, e neka si i ti kralju jednom fulio u prognozi u pozitivnom smislu.

[youtube][/youtube]

Možete poslušati od 07.00 minute. ;)

Eh da nam je kako srediti da na ovim streamovima umjesto Amera slušamo Edina kako govori "Mirzaa sa parkingaaa". :thumbup: :clap:

PS.

Ne znam da li se ranije pisalo o ovome i spominjalo, ali je Edin ovdje spomenuo da DWill, Kidd i naš Mirza imaju istog menadžera i stvarno proguglam sinoć i naletim da pored njih trojice zastupaju i PP. Riječ je o Excel Sports Management-u možda je i tu tajna veće minutaže MT 33 pod vodstvo Kidd-a. Ali hvala dragom Bogu da je on to iskoristio i postaje jedan od važnijih igrača Netsa. :opaopa:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 15 apr 2014, 15:57

Da se nadovezem na basket temu , ali fakst zanimljivo kosevi danas zjape. Ja kad sam bio klinjo elem sam trenirao kosarku a poligoni su vazda puni bili. Internet satra sve ...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 apr 2014, 16:22

Janez je napisao/la:Vrtim malo poene i tekme gdje je Mirza rasturao ove sezone i naletim na doktora košarke Edina Avdića gdje kaže da ne vjeruje da će Mirza dobiti šansu, e neka si i ti kralju jednom fulio u prognozi u pozitivnom smislu.
pa iskreno receno ja sam se malo u edina razocarao
da budemo jasni covjek je hodajuca enciklopedija kosarke i ima zananje u malom prst, ali kada citam tekstove koji se ne bave prosloscu ili tim kosarkaskim faktima primjetio sam da veoma cesto pogresno prognozira i da u tom segmentu više nije detaljan nego veoma uopšten

mada to ne umanjuje cinjenicu da je najbolji kosarkaski voditelj u regiji

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 15 apr 2014, 16:32

pa Edin je dobro i rekao..Mirza je dobio sansu zahvaljujući povredama ;) sjetite se samo prvih nekoliko utakmica kad nije ulazio ni minutu i kad je bila ona prica o trejdu tako da ne znam cemu je Edin pogrijesio kada je rekao da ce vrlo tesko dobiti sansu :?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 apr 2014, 16:52

Mirza ne igra veceras. Personal reasons...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 15 apr 2014, 17:19

nerminh74 je napisao/la:
Janez je napisao/la:Vrtim malo poene i tekme gdje je Mirza rasturao ove sezone i naletim na doktora košarke Edina Avdića gdje kaže da ne vjeruje da će Mirza dobiti šansu, e neka si i ti kralju jednom fulio u prognozi u pozitivnom smislu.
da budemo jasni covjek je hodajuca enciklopedija kosarke i ima zananje u malom prst, ali kada citam tekstove koji se ne bave prosloscu ili tim kosarkaskim faktima primjetio sam da veoma cesto pogresno prognozira i da u tom segmentu više nije detaljan nego veoma uopšten

Čovjek je samo loš prognozer,kao 90% analitičara.
Uglavnom najavljuje ono očigledno,a to se skoro nikada ne desi u NBA.
Za Mirzu je bio u pravu,da se ne povrijedi Lopez,ne bi Mirza ove godine igrao.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 15 apr 2014, 17:19

_dreamer_ je napisao/la:Mirza ne igra veceras. Personal reasons...
Ne pisi gluposti nemoj zavaravati narod :D Nema ni na oficijalnoj stranici,a ni na Twitteru vijest da Mirza ne igra,a i nikad ne objavljuju ovako rako vijesti o igracima koji nedostaju ;)
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 15 apr 2014, 17:23

Bihac96 je napisao/la:
Ne pisi gluposti nemoj zavaravati narod :D Nema ni na oficijalnoj stranici,a ni na Twitteru vijest da Mirza ne igra,a i nikad ne objavljuju ovako rako vijesti o igracima koji nedostaju ;)
Also out tonight is Teletovic (personal). Pierce (shoulder), Williams (knee), Johnson (calf) are gametime decisions.(Tim Bontemps)
#Ynwa

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 15 apr 2014, 17:28

Liverpool. YNWA je napisao/la:
Bihac96 je napisao/la:
Also out tonight is Teletovic (personal). Pierce (shoulder), Williams (knee), Johnson (calf) are gametime decisions.(Tim Bontemps)
Kakva steta sigurno bi dobio 30+ minuta :roll:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 apr 2014, 17:32

MetanorisBack je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

većina prošlogodišnjih intervjua sa avdićem su rađeni prije početka NBA sezone odnosno poslije ili tokom eurobasketa, te su tada njegove prognoze bile sasvim realne.. u tom su trenutku svi očekivali da će netsi kao jedna od ekipa sa najjačim rosterom u ligi imati iskusnih i klasnih igrača na pretek, pogotovo kada se uzimala u obzir činjenica koliko je igrača moglo sve igrati na mirznoj poziciji.. nitko tada nije očekivao koliko će loše netsi ući u sezonu, lopezovu povredu, garnettovu najlošiju sezonu ikada, kiddove probleme sa posložavanjem ekipe.. ali istina da je lopezova povreda pružila veliku šansu mirzi, samo se sjetite da je baš tada dobio priliku u startnoj petorci, odigrao par dobrih utakmica nakon katastrofalno lošeg novembra i dobio ulogu u rotaciji..

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 15 apr 2014, 17:39

viKK je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

većina prošlogodišnjih intervjua sa avdićem su rađeni prije početka NBA sezone odnosno poslije ili tokom eurobasketa, te su tada njegove prognoze bile sasvim realne.. u tom su trenutku svi očekivali da će netsi kao jedna od ekipa sa najjačim rosterom u ligi imati iskusnih i klasnih igrača na pretek, pogotovo kada se uzimala u obzir činjenica koliko je igrača moglo sve igrati na mirznoj poziciji.. nitko tada nije očekivao koliko će loše netsi ući u sezonu, lopezovu povredu, garnettovu najlošiju sezonu ikada, kiddove probleme sa posložavanjem ekipe.. ali istina da je lopezova povreda pružila veliku šansu mirzi, samo se sjetite da je baš tada dobio priliku u startnoj petorci, odigrao par dobrih utakmica nakon katastrofalno lošeg novembra i dobio ulogu u rotaciji..
Nepredvidivo,očekivao sam da će Phoenix biti najgora ekipa uz Utah na zapadu pa oni do zadnje utakmice u borbi za PO ostadoše,očekivao sam da će Knicksi sigurno u PO,pa oni hladno ispadoše,isto Detroit,prognoze prije sezone sa minimalno 82 utakmice su nemoguće,where amazing happens :)
Nadam se da će Mirza odlučiti koju utakmicu Play Offa,to se pamti vječno :D
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 15 apr 2014, 17:44

Ma ode čovjek na večeru sa zenom da se odmori malo,a i ja da se naspavam

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 15 apr 2014, 18:55

Liverpool. YNWA je napisao/la:
Bihac96 je napisao/la:
Dakle za Netse igraju nocas: Plumlee, KG, Blatche, Collins, Thornton, Gutierrez, Teague i Kirilenko.
Duga klupa nema sta :lol:

Freaza
Kontakt:

Post Postao/la Freaza » 15 apr 2014, 19:24

Jel ovo furka da ne igra , il je ozbiljno ? damn

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 apr 2014, 19:29

Ma ne igra Mirza definitivno.

Imam osjecaj da Netsi hoce Raptorse da namjeste sebi za PO pa se nadaju da ce ih Wizardsi prestici do kraja. Niko nece na Bullse da ide :D Cak je i Heat prepustao prvo mjesto da bi se mogli s njima sastati ako oni prođu dalje.

Mirzu odmara pred PO. Sigurno ce računati na njega :D

fearzaa
Kontakt:

Post Postao/la fearzaa » 15 apr 2014, 20:21

E ****, citav dan cekam utakmicu i sad on ne igra, a jest mi krivo. :( :(

Nadam se da ce Blatche vcrs odigrati katastrofalno na Mirzinoj poziciji.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.