To nekim nije dovoljno moj Zeljo..SamoZeljo je napisao/la:Rasprava kojoj nema kraja i nece ga nikad ni biti. Znaci, bolje prestati.
Problem je sta ko smatra pod tim WC i koliko je uopste moguce biti vidljiv WC igrac u danasnje vrijeme kad imas 5-6 klubova koji su pokupili sve najbolje igrace. Ima jos WC igraca ali nisu bolji od ovih drugih koje vec imaju pa nema mjesta za njih.
Eto npr. Begovic je dovoljno dobar za svaki top klub u Engleskoj ali kad pogledas, svi oni imaju dobre golmane i to je jednostavno peh. Nije Begovic zbog toga losiji, kao sto neki misle. Taman da je trenutno 10 golmana boljih, to njegov kvalitet ne umanjuje. Samo je peh u karijeri i to je to.
Isto je i Dzeko odlican ali kad vidis da je u istom klubu u kojem je i jedan Aguero, onda se mnogima Edin cini losijim nego sto jeste. Pogledajte bez Aguera, Edin izdominira Barcelonu, izdominira United. Edin je bio strah i trepet u Bundes Ligi. Nije to mala stvar.
Sead Kolašinac
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
pirotehnik
- Kontakt:
Re: Sead Kolašinac
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Ljudi su obično previše subjektivni, a mi prednjačimo u tome. Begović je odličan golman, ali još uvijek igra za Stoke. Neki od nas ga stavljaju u TOP 3 na svijetu, što je malo previše subjektivno. Kad i ako pređe u neki od top klubova, onda ćemo pričati o tome.
Kolašinac je trenutno jedan od najvećih potencijala i za nadati se da će za par godina biti ozbiljno ime u evropskom fudbalu.
Kolašinac je trenutno jedan od najvećih potencijala i za nadati se da će za par godina biti ozbiljno ime u evropskom fudbalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Problem i jeste to sto sam govorio da ne mozes sigurno znati za igrace koji nisu u velikim klubovima ili jesu a imaju jaku konkurenciju.
Ja kad sam govorio da je Suarez WC igrac i da je bolji nego Cavani, neki su me proglasili ludim. Cak su mi govorili da sam neznalica, pokemon i tako to. Trpio uvrede. Ljudi ne prate holandsku ligu, ali je ponizavaju, vrlo cesto i imaju pravo jer liga i jeste slaba.
Znaci, Suarez je i u Ajaxu bio WC igrac ali kome se to moglo dokazati? I kako?
Slicno je i za Begovica (naravno da nije top3 na svijetu ali i ne mora biti da bi bio klasa).
Ja kad sam govorio da je Suarez WC igrac i da je bolji nego Cavani, neki su me proglasili ludim. Cak su mi govorili da sam neznalica, pokemon i tako to. Trpio uvrede. Ljudi ne prate holandsku ligu, ali je ponizavaju, vrlo cesto i imaju pravo jer liga i jeste slaba.
Slicno je i za Begovica (naravno da nije top3 na svijetu ali i ne mora biti da bi bio klasa).
Tebi je neko podvalio rijecnih hrvatskog jezikaSamoZeljo je napisao/la:Kad otvoris rjecnik bosanskog jezika, pored rijeci STROJ stoji slika Kolasinca, da bi ljudi lakse shvatili sta znaci ta rijec. Seo je stroj, u svakom smislu te rijeci.
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović
Sto se tice ovog posta. Tu se slazem sa tobom 100%SamoZeljo je napisao/la:Problem i jeste to sto sam govorio da ne mozes sigurno znati za igrace koji nisu u velikim klubovima ili jesu a imaju jaku konkurenciju.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dakle da igra za Liverpool, osvoji titulu bio bi WC^2, najbolji igrac BiH svih vremena, a posto igra u jednom Stoke City i ima redovno "samo" clean sheet, to je samo nadprosjecno, nista vise, jer presubjektivni
. Sutra da ode u ManU, Barcelonu, bio bi opet WC
, eh blago se nama. Izgleda da je tanka ta crtica izmedju WC i nadprosjeka
.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Evo oko necega da se i sa tobom slozimDonCorleone je napisao/la:Dakle da igra za Liverpool, osvoji titulu bio bi WC^2, najbolji igrac BiH svih vremena, a posto igra u jednom Stoke City i ima redovno "samo" clean sheet, to je samo nadprosjecno, nista vise, jer presubjektivni. Sutra da ode u ManU, Barcelonu, bio bi opet WC
.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ja gledam obrnuto. To što igra u Premier Ligi, pa makar prešao i u recimo ManU ga ne čini igračem svjetske klase. Branio je u Čelziju, ma ne branio nego bio legenda Čelzija Petar Borota. Štaviše, 1981 Borota bude izabran najboljim igračem Čelzija za tu sezonu, a na SP 1982 Miljan Miljanić povede golmana niškog Radničkog Dragan Pantelića, zato što je ovaj drugi bio bolji.DonCorleone je napisao/la:Dakle da igra za Liverpool, osvoji titulu bio bi WC^2, najbolji igrac BiH svih vremena, a posto igra u jednom Stoke City i ima redovno "samo" clean sheet, to je samo nadprosjecno, nista vise, jer presubjektivni. Sutra da ode u ManU, Barcelonu, bio bi opet WC
.
Drag je meni svaki naš igrač, ali mi nogometaše dižemo u nebesa. Kad je FIBA uvela Hall of Fame, to u je Kindže odmah uletio. Da IHF uvede Hall of Fame rukometaša, tu bi Abaz Arslanagić i vjerovatno Nebojša Popović udmah ušli. A da FIFA to uvede ko bi to bio? Ko je osvajao zlatnu loptu, olimpijsko ili svjetsko zlato, bio najbolji igrače Evrope ili Svijeta. Evo, ovaj zadnji baraž između Portugala i Švedske, je u stvari bio Ronaldo protiv Zlaje.
Po kriterijumima po kojima mi naše igrače porgalšavamo WC i Goran Bregović je WC komozitor.
- DonCorleone
- Kontakt:
Sve zavisi sta ti shvatas pod WC igracem.
Za mene su Neuer, Lahm, Ribery, Robben, Aguero, Ronaldo, Messi, Ibra, Suarez, Lavezzi, Cavani, Dzeko, Pepe, Ramos itd. sve WC igraci, kao i Valdes na golu Barcelone. Samo Valdes po meni nije nista bolji golman od Begovica iz Stoke Citya i iz tog razloga spravom mu dajem epitet WC igraca, koji ce on za koju godinu svakako potvrditi svojim igrama, u to ne sumnjam nimalo.
Dakle, ne radi se tu ni najmanje o subjektivnom tarlahanju i fantaziranju o nasim igracima, nego o sirem pojmu WC definicje u koju svrstavam jednog od najboljih golmana danasnjice. Upravo je suprotno, oni koji njega ne svrstavaju medju top golmane svijeta, imaju poprilican problem percepcije.
Za mene su Neuer, Lahm, Ribery, Robben, Aguero, Ronaldo, Messi, Ibra, Suarez, Lavezzi, Cavani, Dzeko, Pepe, Ramos itd. sve WC igraci, kao i Valdes na golu Barcelone. Samo Valdes po meni nije nista bolji golman od Begovica iz Stoke Citya i iz tog razloga spravom mu dajem epitet WC igraca, koji ce on za koju godinu svakako potvrditi svojim igrama, u to ne sumnjam nimalo.
Dakle, ne radi se tu ni najmanje o subjektivnom tarlahanju i fantaziranju o nasim igracima, nego o sirem pojmu WC definicje u koju svrstavam jednog od najboljih golmana danasnjice. Upravo je suprotno, oni koji njega ne svrstavaju medju top golmane svijeta, imaju poprilican problem percepcije.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Begovic je najbolji golman EPL, ko to ne vidi i nece da prizna treba da posjeti Jagomir.
Problem je njegov klub, sutra da predje u United svi svjetski strucnjaci bi ga svrstali u TOP 10 a da ne zaigra ni jednu utakmicu, a ovako kao nevalja. Szczesny je kao bolji golman zato sto brani u Arsenalu ili Mignolet ili Abbiati.
Po meni su samo Begovic i Dzeko WC igraci, Pjanic to jos nije, al ce akoBogda ubrzo postati. Isto kao sto sam uvjeren da ce Kolasinac biti WC igrac na svojoj poziciji u buducnosti.
A glede Papeta i Dzaje, to su apsolutno WC igraci i oko toga nema diskusije.
Problem je njegov klub, sutra da predje u United svi svjetski strucnjaci bi ga svrstali u TOP 10 a da ne zaigra ni jednu utakmicu, a ovako kao nevalja. Szczesny je kao bolji golman zato sto brani u Arsenalu ili Mignolet ili Abbiati.
Po meni su samo Begovic i Dzeko WC igraci, Pjanic to jos nije, al ce akoBogda ubrzo postati. Isto kao sto sam uvjeren da ce Kolasinac biti WC igrac na svojoj poziciji u buducnosti.
A glede Papeta i Dzaje, to su apsolutno WC igraci i oko toga nema diskusije.
Tako je SEO samo rusi sve pred sobom.
Sead Kolasinac nikome ne ostaje duzan.

Sead Kolasinac nikome ne ostaje duzan.
SEO RUŠILAC. Kakav tenk!! MRCINA, pun bosanske krvi. CAR!
At the end of the storm there's a golden sky..
za slijedeci ciklus ja bih još pridruzio njemu Bešića , Arslanagića i Prcića ,,,tako da uz Hajrovića , Pjanića , Biću , Begovića , imamo solidan kostur mladih igrača, dok ostalo moramo popunjavati nekim polovnjacima nažalost. Daj bože da u međuvremenu iskoci neki novi Kolašinac

ovo će bit Kolašinac na desnoj strani Šteta što se skoro povrijedi
http://www.transfermarkt.de/de/adis-ome ... 56842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Kolash je nase najvece pojacanje...
Sent from my LG-E610 using Tapatalk
Prvi igrac kojeg smo dobili kao gotov "proizvod"...rikimo je napisao/la:Kolash je nase najvece pojacanje...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Kolasinac ima sve da postane svjetska klasa. Prosao je elitnu fudbalsku skolu, bio dio najjaceg sistema, igrom slucaja izletio iz skuta dfb-a, igra standardno u odlicnom klubu... nista vise ne treba.
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
ma seo je igracina!!! pravi sandzo!!!!!
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, General505, Goalgetter, Google Adsense [Bot], jasmin10, Proximic i 46 gostiju.