EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

felipe-s
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la felipe-s » 08 feb 2010, 02:25

steve-o je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma Francuzima samo selektor.Nesto bi volio da ga mijenjaju kao i Belgijanci ili Turci nakon onog po usima ili neuspjeha. :mrgreen:
Kad se sijetim da smo Srbiju u drugom sesiru mogli izvuci Rumune samo lilati kao u besici.I onda im dati dvije tri gebire.Jer su katastrofalnom behutu.
Ovih iz manjih sesira se bojim zbog neplaniranih gubljenja bodova koji nas mogu kostati.
mene jedino brinu albanci i bjelorusi, mogli bi oni svima nama pomrsiti racune u ovoj grupi...
mene sve brine...

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 08 feb 2010, 02:25

A sta ce biti s' onim kalendarom za 2012 !? Jel zna neko hoce'l taj smak svijeta biti prije EP-a ili poslije? Nismo valjda toliki baksuzi ono kvalifikujemo se na prvenstvo kao prvi, kad ono ........ :mrgreen:

Pitam se ko ce na kraj izici sa mafijom u NSBIH, te njihovim kolegama iz Albanije i Rumunije ! Nema gore mrake Bog te :roll: !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 08 feb 2010, 02:27

KONGO je napisao/la:A sta ce biti s' onim kalendarom za 2012 !? Jel zna neko hoce'l taj smak svijeta biti prije EP-a ili poslije? Nismo valjda toliki baksuzi ono kvalifikujemo se na prvenstvo kao prvi, kad ono ........ :mrgreen:

Pitam se ko ce na kraj izici sa mafijom u NSBIH, te njihovim kolegama iz Albanije i Rumunije ! Nema gore mrake Bog te :roll: !
Smak svijeta :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 feb 2010, 02:30

KONGO je napisao/la:A sta ce biti s' onim kalendarom za 2012 !? Jel zna neko hoce'l taj smak svijeta biti prije EP-a ili poslije? Nismo valjda toliki baksuzi ono kvalifikujemo se na prvenstvo kao prvi, kad ono ........ :mrgreen:

Pa vjerovatno kad mi odemo na veliko takmicenje i mora biti kijamet druge nema :mrgreen:
P.S Dobro si skontao za saveze.Uhljup na uhljupa. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 feb 2010, 02:39

Sušić: Mi ćemo se boriti za drugo mjesto
Autor: Fena, 07.02.2010.

Selektor nogomete reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, nakon današnjeg žrijeba za EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajinu, zadovoljan je grupom (D) u kojoj će uz našu selekciju još igrati Francuska, Rumunija, Bjelorusija, Albanija i Luksemburg.

"Ne postoji laka grupa, ali sretan sam što smo izbjegli Španiju, Holandiju ili Portugal, timove s kojim bismo imali dosta problema. Francuska je favorit u našoj grupi, ima veliki tim, ona će vjerovatno biti prva u grupi, a mi ćemo se boriti za drugo mjesto", kazao je Sušić.....
Eto, dočekasmo i sastave kvalifikacionih grupa za EP-2012.

Smatram da smo prošli bolje nego smo se nadali (pribojavali), mada danas nema lakih protivnika i svi znaju igrati lopte...

Ipak, nakon išcekivanja, strepnje i konačno saznanja, smatram da smo dobili jednu od „lakših“ grupa i ako se ovog puta neuspijemo plasirati na EP, onda i nismo za velika takmičenja.
Takodjer, smatram da imamo ekipu, generaciju, koja objektivno to može samo treba da bude dobro motivisana i vođena od struke.

I, onda mi raspoloženje, na određen način, 'pokvari' prva izjava novog selektora, legendarnog bivšeg fudbalera, Safeta Sušića – Papeta!
Pape odmah halalio prvo mjesto i najavio borbu za drugo mjesto!?

Znam da treba biti oprezan, izbjegavati euforičnost, nikoga ne potcjenjivati..., ali odmah krenuti s alibijem tipa 'borićemo se za drugo mjesto' nikako ne mogu da prihvatim bez obzira na sve, ugled i snagu Francuske, pa i ostalih reprezentacija!

Smatram da smo, ipak, kroz netom završene kvalifikacije za SP pokazali i dokazali da možemo, i samo nam je 'korak' nedostajao (ili nešto drugo!?) da to ostvarimo i zato ne mogu olako prihvatiti 'pesimizam' (selektora) u startu, mada znam da će Vas većina kazati da to nije pesimizam nego realnost.

'Reala' je i da Rumunija nije ni blizu nekadašnjeg kvaliteta, ali rumunski selektor u svojoj prvoj izjavi kaže da se ne boji BiH i da će se ravnopravno 'nositi' da Francuzima za prvo mjesto, a BiH spominje onako usput kao suparnika na kojeg treba obratiti pažnju!?

Meni to nije ni realno, ni objektivno, ali mi se više sviđa od kvazi opreza našeg selektora, ali možda je to 'reala', jer Pape bolje poznaje francuski fudbal, reprezentaciju i igrače nego reprezentaciju čiji je selektor!

Volio bi da Pape primjeni Ćirin fazon - da se u kvalifikacijama uspjeh pravi na "malim i slabijim" reprezentacijama, a protiv jakih da se igra pa šta bude...
A Pape bolje poznaje Francusku (i fudbal i državu) bolje nego BiH i tu je njegova (i naša) šansa!
Bosno moja poharana....

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 08 feb 2010, 02:47

a mozda je ovakav oprezni pristup i bolji od cirinog ( zgazit cemo ih, ubicemo ih a nikad necu otic ni na jednu tekmu svog igraca u 2 godine )
ser del barça es el millor que hi ha !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 feb 2010, 02:51

Svaki pametan selektor ne gura svoju repku nazor kao favorita.
To je vec odvalilo od glavu Belgijskom selektoru koji je sa visoka i arogancijom docekao BIH i otisao u helac
Terim isto u Zenici ce nas pojesti,nestacemo i tako ti folovi.Naravno nista od toga.
Papetu samo jos jedan VELIKI plus na vrlo pametnu konstataciju Francuska je prva mi se borimo kao za drugo.
E sad ako Francuze opet strefi nesto po usima kao u prosloj grupi to je do njih a ne do Papeta ili mozda bas do Papeta koji je ''zaboravio'' da kaze da favoriti bas ne dobijaju svaku.
Nama ebavanje materi Spaniji,Portugalu sa hasimom zaboravnjenim u gacama koje su ostale u cenifi je i preko glave.
Ni jedan Bosqe nije do kraja govorio da su favoriti sa onakvom Spanijom,zasto bi onda i Pape.
Kako rekoh vrlo pametno razmisljanje naseg selektora.sto su ljudi navikli na Mikada i na prodavanje magle takvim Pape nije kriv.
Za poznavanje nase repke po takvim nebulozama bi onda bio izabran Glavas.Cappelo je ko biva poznavao Englesku repku :roll:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 08 feb 2010, 03:03, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

felipe-s
Kontakt:

Post Postao/la felipe-s » 08 feb 2010, 02:51

Scof1eld je napisao/la:a mozda je ovakav oprezni pristup i bolji od cirinog ( zgazit cemo ih, ubicemo ih a nikad necu otic ni na jednu tekmu svog igraca u 2 godine )
slazem se... treba ovaj put poceti od starta a ne sa pretjeranim optimizmom i mislima da smo se vec plasirali

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 feb 2010, 03:02

Prve reakcije na post prema očekivanju.
Ja uvijek pažljivo čitam druge postove, a svako misli kako misli da je najbolje....

Protiv sam euforičnosti (napisano), ne podnosim ni prepotenciju... ali ne podnosim ni defetizam i ne prihvatam, ma što ko rekao, da se u sportu, danas, ne stremi najvišem cilju pogotovo kad se ima i određena 'podloga' za takvo nešto.

Prošlo je vrijeme 'Kubertenovog mota' - važno je učestvovati... Toliko slabi, loši, nismo a ni drugi više nisu toliko bolji, nepobjedivi... "mocna" Slovenija ode na SP....

Borićemo se za drugo mjesto... :cry:
Bosno moja poharana....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 feb 2010, 03:15

Trigger je napisao/la:Prve reakcije na post prema očekivanju.
Ja uvijek pažljivo čitam druge postove, a svako misli kako misli da je najbolje....

Protiv sam euforičnosti (napisano), ne podnosim ni prepotenciju... ali ne podnosim ni defetizam i ne prihvatam, ma što ko rekao, da se u sportu, danas, ne stremi najvišem cilju pogotovo kad se ima i određena 'podloga' za takvo nešto.

Prošlo je vrijeme 'Kubertenovog mota' - važno je učestvovati... Toliko slabi, loši, nismo a ni drugi više nisu toliko bolji, nepobjedivi... "mocna" Slovenija ode na SP....

Borićemo se za drugo mjesto... :cry:
Na osnovu cega da izjavis i odmah na pocetku slazes samog sebe i kazes mi smo kvalitetniji od Francuza a ove necemo ni spominjati.Sam sebi pravis medvjedju uslugu.
Pogotovo nakon vrlo,vrlo blijedih izdanja nasih igraca.
Francuzi su viceprvaci svijeta.Repka kojom zamijenom selektora bi mogli da se prosetaju kao i Englezi kroz grupu.
Ako ti Cirino preuvilicavanje stvari nije dodijalo ima ih kome jeste.
Mi na zadnjoj poziciju u trecem sesiru i treba reci prvo mjesto je nase.
Slagao bi i narod i sebe i svaka mu cast za iskrenost.
Lazova i laznih obecanja je narodu preko glave.
Slovenci imaju mentalitet koji mi nikad a mozda i ni tad necemo imati.I tu nam ni Cappelo nebi pomogao.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 08 feb 2010, 09:39

Ivica Osim je kralj svih kraljeva :mrgreen:

"Bolji scenario je da recimo, startamo pobjedom kod kuće protiv Rumuna, pa da njih natjeramo da drugima otimaju bodove i tako nama pomažu."

"Sad je sve na igračima. Ne mogu se vaditi, igraju po najboljim ligama, pune su ih novine, to im je kompliment, ali i obaveza. Ne smiju više trošiti vrijeme na priče o parama, ženama, autima, moraju se zapitati; da li je vrijeme da i oni nešto naprave."

Ha ha ha :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 08 feb 2010, 09:51

grupa ne izgleda lose, daje nam realne sanse za plasman na EP, ali ne shvatam ni one koji ovakvu grupu smatraju lahkom, znaci to je tu negdje, imamo pravo da se nadamo (realna nada), ali isto tako na svakoj reprezentaciji se moze kiksati, zato ozbiljno u svaku utakmicu, ne daj Boze ozljeda, kartona i toga, publika neka ne stedi grla i dlanove, igraci srca na teren, Boze daj nam malo srece, i to je to, aBd ;)
Volim te Bosno!!!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 feb 2010, 10:03

Osim sve reko svaka čast.
Sarajevski x portal super analiziro sve kapa im dole.
Bjelorusi :roll:

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 08 feb 2010, 10:08

i ja sam optimista a sta u nekom slucaju nedaj boze neuspjemo da se plasiramo na EP
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS

centrocampista
Kontakt:

Post Postao/la centrocampista » 08 feb 2010, 10:43

Pozdrav iz Hrvatske.

Jako dobro pratim vašu repku mnogo prije nego što je postala hit u zadnjim kvalifikacijama pa ako mogu, prokomentirao bi grupu D.

Objektivno, Francuska je favorit za prvo mjesto, ali ni približno onoliki favorit kolika je to bila Španjolska u kvalifikacijskoj grupi za svjetsko prvenstvo. Bez obzira što vjerovatno neće imati onu budalu od trenera koju sada imaju, mislim da Francuzima ne odgovara BiH stil igre i da uopće ne bi bila supersenzacija da se Bosna kvalificira na Euro kao prvoplasirana.

Drugo mjesto - niti malo ne pretjerujem ako kažem da je ovo mjesto rezervirano za BiH (u najgorem slučaju po Bosnu, dakle ili ste prvi ili ste drugi). Ne puca me sindrom "lako će" nego realna moć repki. Rumunjska? Molim vas, svratite na transfermarkt. Pa oni de facto nemaju igrača vrijednijeg od 7 mil eura osim Chivua. Ok, znam da transfermarkt nije realni pokazatelj, ali nekakav okvirni ipak jest. Osim toga, stanje u reprezentaciji im je kaotično što pokazuju i rezultati. Ovo ni u ludilu ne znači da ih treba potcijeniti. Ali definitivno znači da ih ne treba precijeniti.

BiH plusevi - u Bosni je stvoren kult reprezentacije što je jako bitno za male zemlje poput naših. Osim toga, mislim da je ekipa puna samopouzdanja što je bitno. I najveći plus - BiH je postala vrlo kvalitetna ekipa, toliko kvalitetna da je nitko, ali baš nitko, ne smije potcijeniti.

BiH minusi - prije svega obrana. Osim Spahića i eventualno Jahića (iako je on koliko znam prije zadnji vezni) ja u ekipi ne vidim kvalitetnog, klasnog obrambenog igrača. Minus je i taj što BiH više ne može igrati na faktor iznenađenja - svi sada znaju da je riječ o ekipi koja može doboti svakoga.

Ipak, plusevi nadmašuju minuse. Bosni prognoziram minimalno 2-go mjesto.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 08 feb 2010, 10:49

Iz tvojih usta u Bozije usi druze campista.. :)

Dobrodosao na forum.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 08 feb 2010, 10:50

hahahahahahaha brate svaka čast za ovo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 08 feb 2010, 10:51

21-22 decembra 2012 pa sad euro je ranije cini mi se :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 08 feb 2010, 10:56

mislim da je red da se i mi konacno dokopamo tog prvenstva
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 08 feb 2010, 11:01

T-MAC je napisao/la:mislim da je red da se i mi konacno dokopamo tog prvenstva
Potpis!

Fakat smo zasluzili. :lol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.