Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 14 apr 2014, 18:10

posto sam ja odradio hard reset prije samog update, nije trebalo puno cekati

nakon sto je odradjen update, odradio sam opet hard reset, volim ja kad je sve clean and fresh

usudio bih se reci da telefon radi brze, animacije su brze, sve u svemu odlicno, evo malo pričam sa cortanom :angel:

inace da bi vam radila cortana, morate sve zivo postaviti na USA

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 14 apr 2014, 21:33

Evo da dam svoje skromno misljenje o LG-u l5, Ljubitelj Nokie uvijek bio i nikad mi se android nije dopadao, doduse nisam n isad misljenje promijenio :mrgreen: Nego igrom slucaja uzeo sam taj telefon 70 eura platio i godina i po gaarancije ostala. Najvise sto me iznenadilo baterija uz normalno koristenje, ono posalji por. nazovi i nekad kratko ako na net nesto i to je to u sustini. Nakon par dana oko 5-6 sati ukljucim ja wifi i gps da isrpci bateriju jer mi je trebala slj. dan ostavio do 11 h da uđem 39% baterije i 3 dana i 16 sati trajanje od poslj. punjenja. Ostalo sve uredu, sve u svemu zadovoljan. Fin telefon a nije skup. Ali do godine sta bolje kakve Lumie :D
P.S. kod rođaka mi ima galaxy mini 1, ima dosta bagova o nsebi skidao igrice sve zivo, pa obrise i tako... mem. kartica se ne moze formatirati sve pokusao ali kakvi, i kada slika nema slike, resetuje mali nikakve fajde. Da se nadogradi u noviju verziju androida da li bi se problem rijesio. I kako ide to sa instaliranjem druge verzije.
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 15 apr 2014, 11:34

Ovako..jaran mi cesto govori kako znam biti nedostupan na telefon, pa me mora nazvati po 2 il 3 puta da me dobije (nije uvijek, nekad me normalno dobije, ali nekad nije) i mislio sam da je do tog telefona, pa sam ga jucer odnio u telekom radi toga, a i radi kvara vibracije koji sam neki dan ovdje spominjao..i dali su mi xperia miro na koristenje dok mi to poprave, ali mi sestra rece da sam i njoj jucer bio nedostupan, a ovaj drugi telefon, tj xperia je bio kod mene..i na mom htc-u i na ovoj xperiji mi se zna desiti da imam samo jednu crticu signala, nekad dvije, a nekad cak i nijednu nakratko..i jucer izvadim sim karticu posto u oba ova telefona ide ona rezana micro-sim kartica koju mi je lik iz telekoma srez'o "heftaricom" i vidim da fakticki nema one plastike oko onog metalnog i glavnog dijela kartice, fakticki ju je odrezao po rubovima tog metalnog dijela..da li je moguce da ju je ostetio imalo pa cesto imam slab signal i budem nedostupan ? Jer sam isprva mislio da je to nesto do htc-a, al evo i na ovoj xperiji se isto desilo..

Evo kako izgleda ova kartica koja je fabricki "narezana" pa se samo "iscupa" ovaj srednji dio, i ovdje se vidi koliko ima plastike oko ovog metalnog dijela, a u mene nema fakticki nikako:

slika

Pa kontam da dam 5km i uzmem ovakvu karticu, ali sa istim ovim brojem..

Ps. dok ovo pisem, samo jedna crtica signala..

Edit: nijedna

slika
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 15 apr 2014, 13:19

Koliko ti je stara kartica ? Cesto se zna desiti da je to zbog stare kartice, a novih mobitela...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 15 apr 2014, 14:35

Pa ima joj nekoliko godina, 7-8, ne znam tacno, ali ima i puno starijih kartica od moje, tj one 061 kartice, a u mene je 062..je li do te starosti, nemam pojma, to mi nije palo na pamet..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 15 apr 2014, 14:52

Promijeni karticu, to je prvo sto mozes, a nije ni skupo, 5 KM ti moze rijesiti problem, nije 7-8 godina mal period i sigurno je kartica otisla, ako ne bude do toga, onda ganjaj garanciju i strucnije ljude...

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 15 apr 2014, 15:37

Al recimo dok je nisam odrezao radila je perfektno na starom telefonu koji sam imao do nove godine (taj telefon je primao standardne mini-sim kartice)..al nema veze, uzecu tu novu karticu sa ovim brojem..samo je problem ako mi trazili slucajno certifikat od ovog broja, zijanio sam ga negdje..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 15 apr 2014, 18:03

Dobices izjavu i u njoj napises kad i gdje si kupio broj i predas je u Telecomu (cini mi se da je ne moras vise ovjeravati u opstini, nekad se moralo) i to je to :D

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 apr 2014, 00:16

Ajj brate, cuj kad i gdje sam kupio broj, kako cu se toga sjetiti :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 apr 2014, 01:05

Ma ofrlje napises, niko to nece provjeravati, vec je to samo garancija da je broj tvoj (da ne bi neko drugi mozda koristio to u neke svoje svrhe) :D

Kapiten Blue Traina

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 apr 2014, 13:07

vjerovatno je gomila ljudi imala problem sa prebacivanje app na micro SD, ja imam trenutno taj problem sa Samsung Galaxy Y Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean).Aplikacije za prebacivanje nisu podrzane i nema one opcije u app settings move to sd Guglam 2 dana i pokusavam naci neko rjesenje bez odradjivanja roota, ono na sto sam naletio je SDK manager medjutim ni to mi nije od koristi jer je kod mene windows XP. Ako neko ima rjesenje neka pomogne, a na kraju ako se mora root-ovati moze i savjet, kako i gdje ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 apr 2014, 13:16

Jesi pokušao sa App2SD?

Kapiten Blue Traina

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 apr 2014, 14:27

Ajmo brzo, koji je trenutno najjeftiniji mob. na našem tržištu, treba mi za prvu pomoć dok ne kupim ovaj što sam naumio. Je li to možda alcatel 1010 i ako jeste gdje ga ima kupiti kod nas.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 apr 2014, 14:46

Titova-Juga je napisao/la:Ajmo brzo, koji je trenutno najjeftiniji mob. na našem tržištu, treba mi za prvu pomoć dok ne kupim ovaj što sam naumio. Je li to možda alcatel 1010 i ako jeste gdje ga ima kupiti kod nas.
Ako mislis na ove najobicnije telefone samo za zvati/primati pozive i slati SMS/primati, imas ove Nokia telefone po 30 KM, pa i Samsung.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 apr 2014, 14:54

Elegant je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ajmo brzo, koji je trenutno najjeftiniji mob. na našem tržištu, treba mi za prvu pomoć dok ne kupim ovaj što sam naumio. Je li to možda alcatel 1010 i ako jeste gdje ga ima kupiti kod nas.
Ako mislis na ove najobicnije telefone samo za zvati/primati pozive i slati SMS/primati, imas ove Nokia telefone po 30 KM, pa i Samsung.

Ma da, na takve sam mislio. Što jeftinije, to bolje jer mi je svaka (KM) trenutno bitna a treba mi neki telefon u međuvremenu dok ovaj što sam naumio ne kupim.
Imaš li neki specifično da mi predložiš i gdje bi takav našao. Trafike i to ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 apr 2014, 14:58

Titova-Juga je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

Ma da, na takve sam mislio. Što jeftinije, to bolje jer mi je svaka (KM) trenutno bitna a treba mi neki telefon u međuvremenu dok ovaj što sam naumio ne kupim.
Imaš li neki specifično da mi predložiš i gdje bi takav našao. Trafike i to ?
Ne znam sad koji tacno ali koji god da uzmes od Nokia neces se zenut ako ti je za te najobcinije namjere, pa cak i druge proizvođace.

Moze se naci u radnjama u Sarajevu barem.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 apr 2014, 15:08

Druže, hvala :thumbup:

Smrt nacionalizmu !!

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 16 apr 2014, 16:37

Drugari, imam Galaxy S4 i mijenjao bih ga za Nokiu. Da probam i taj WP. Ova Lumia 1520 mi se cini sasvim ok??
iako je prilicno velika :? velicina S4 mi je odlicna..

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 16 apr 2014, 20:01

Papastathopoulos je napisao/la:Ovako..jaran mi cesto govori kako znam biti nedostupan na telefon, pa me mora nazvati po 2 il 3 puta da me dobije (nije uvijek, nekad me normalno dobije, ali nekad nije) i mislio sam da je do tog telefona, pa sam ga jucer odnio u telekom radi toga, a i radi kvara vibracije koji sam neki dan ovdje spominjao..i dali su mi xperia miro na koristenje dok mi to poprave, ali mi sestra rece da sam i njoj jucer bio nedostupan, a ovaj drugi telefon, tj xperia je bio kod mene..i na mom htc-u i na ovoj xperiji mi se zna desiti da imam samo jednu crticu signala, nekad dvije, a nekad cak i nijednu nakratko..i jucer izvadim sim karticu posto u oba ova telefona ide ona rezana micro-sim kartica koju mi je lik iz telekoma srez'o "heftaricom" i vidim da fakticki nema one plastike oko onog metalnog i glavnog dijela kartice, fakticki ju je odrezao po rubovima tog metalnog dijela..da li je moguce da ju je ostetio imalo pa cesto imam slab signal i budem nedostupan ? Jer sam isprva mislio da je to nesto do htc-a, al evo i na ovoj xperiji se isto desilo..

Evo kako izgleda ova kartica koja je fabricki "narezana" pa se samo "iscupa" ovaj srednji dio, i ovdje se vidi koliko ima plastike oko ovog metalnog dijela, a u mene nema fakticki nikako:

slika

Pa kontam da dam 5km i uzmem ovakvu karticu, ali sa istim ovim brojem..

Ps. dok ovo pisem, samo jedna crtica signala..

Edit: nijedna

slika
Brate meni ista stvar na mojoj Xperia E.. Mjenjao sam 3 kartice, uzimao nove brojeve i sl i opet isti slucaj, samo sto je meni signal uglavnom pun koliko sam upratio. Evo bas maloprije svratim usput na servis i kaze mi lik da je to telekoma (kod mene je BH Telecom) i pitam ga hocel se sta promjeniti ako uzmem npr Eronet i kaze da hoce.. I sad kontam ovdje da vas pitam ima li istine u tome?
GGMU!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 apr 2014, 22:22

I u mog buraza je npr ta xperia E, i on je uzeo u telekomu na rate (pretpostavljam da si i ti), ali on nema problema s tom "nedostupnoscu", bar koliko ja znam..u mene jarane stalno los signal, i u htc-a i u ove xperie..evo dok ovo tipkam varira izmedju jedne i nijedne crtice..ja cu ipak kad mi se vrati htc sa servisa aBd uzeti novu karticu pa da vidim hoce li biti ista bolje..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Dindin, VolimBiH96 i 14 gostiju.