bh hrvat je napisao/la:stampy je napisao/la:obratite pažnju na 23. sekundu
[youtube][/youtube]
OOOOOO ARMY ARMY ! ! !
šteta, kad malo razmislim ovaj osim stvarno nije imao sreće
veliki stručnjak i čovjek ivica osim
bh hrvat je napisao/la:stampy je napisao/la:obratite pažnju na 23. sekundu
[youtube][/youtube]
OOOOOO ARMY ARMY ! ! !
šteta, kad malo razmislim ovaj osim stvarno nije imao sreće
abid kovacevic je u on bivsoj ligi bio samo jedan dobar prosjecan veznjak kakvih je bivsa ex yuga imala kamaruTrigger je napisao/la:Drugar,BrigateBL je napisao/la:Prije par stranica ste pricali o Prosineckom...
On je bio sjajan igrac odlican veznjak koji bi i danas uspio u fudbalu, Gledao sam ga u dresu Zvezde i sta je on radio ne moze se pricati. odlican udarac precizni pasovi, duga lopta kojom je gadjao napadace a uz sve to odlicna trka. Sjecam se derbija protiv partizana kad je nesretnog stanojkovica driblao nekoliko puta a zatim lobovao Pandurevica sa 20 metara majstor...
Ljubimac navijaca Zvezde, o njegovim kvalitetima najbolje svjedoci utakmica povodom osvajanje evropske titule kad su mu iako nije bio na stadionu Delije najvise skandirale. Sjecam se kao klinac kad je na Marakani izvizdan Stojkovic jer je galamio na Prosineckog koji je ginuo za njega. Triger izvini ali Robi je bio vrhunski igrac
ne moraš mi "izvinjavati" zbog Prosinečkog za kojeg ja nisam napisao da je 'slab igrač'! Naprotiv, samo sam napisao da, po mom mišljenju (znači subjektivno) nije bio ni najbolji igrač ni najveći talenat na ovim prostorima i dalje tako mislim.
Medjutim, Robert je bio odličan, hajde da kažem vrhunski, igrač i samo totalna neznalica može tvrditi suprotno pa i ako mu se ne mora sviđati. Gledao sam ga na puno utakmica na kojima je igrao "od sjaja do bijede", a što je na jedan način i normalno, jer nema tog igrača koji može (mogao) odigrati sve utakmice na istom kvalitativnom nivou. Kod njega me je jedino smetalo baš to - nepredvidljivost kako će odigrati svaku narednu utakmicu! Ništa drugo.
Prosinečki je bio vrstan centralni vezni, pospor ali je imao 'brzu i preciznu' loptu i izvanredan pregled igre. Tehničar odličan, mada je njegovo umijeće 'baratanja' loptom bilo upečatljivije na 'malom fudbalu'...na velikim terenima je to poigravanje s suparnikom znalo, njegovu ekipu, koštati ozbiljnih 'kontri'...pa i ljutnje saigrača, mada je bio omiljen i kod saigrača i publike (gdje god igrao), koliko znam.
Uh, ja se raspisah....ali da se ne zaboravi - i dalje ostajem pri stavu da je bilo prilično (istina raznih generacija, pa je mnogima nepoznanica a nije baš lako za poredjenja) igrača koji su bili veći talenti i umjetnici s loptom....a cesto su "prilike" odredjivale neciju putanju iliti igračku sudbinu. Robert ima odličnu fudbalsku biografiju...a da je bio idol navijača - naravno, za snimanje tv-reklama se uzimaju popularni, poznati....
PS:
Stanojkovića beka Vujadina su mnogi pravili "smiješnim", i igrači puno slabijeg kvaliteta od Prosinečkog, ali je Vujadin imao 'osobinu' da koliko god ga puta 'okreneš, baciš na stražnjicu...' on je opet pred tobom...nikad ga se riješitiUporan (i bez kmpleksa), neviđeno...sličan je bio i Zoran Vulić....a fudbal je takva igra, kolektivna - davno je Ivica Osim, kao selektor YU, kazao da mu u timu treba 1 (max 2) arhitetkta, 2-3 inžinjera i ostalo radnici svih "nivoa"... Zato je uvijek bilo i biće raznih džajića, savićevića, robija, šukera...ali i vujadina, vulića, spasića, meša, jugovića... i svako ima svoju ulogu i zasluge, a navijači vole i pamte
- zna se kakve igrače
bh hrvat je napisao/la:....abid kovacevic je u on bivsoj ligi bio samo jedan dobar prosjecan veznjak kakvih je bivsa ex yuga imala kamaru
brz odgovor nema sta, imati drugaciji stav ne znaci provocirati, mene koliko pamcenje sluzi bio je veznjak, a takvih poput njega je bilo kao recimo moca vukotic...Trigger je napisao/la:bh hrvat je napisao/la:....abid kovacevic je u on bivsoj ligi bio samo jedan dobar prosjecan veznjak kakvih je bivsa ex yuga imala kamaru
Čestitam!
Prihvatam da svako ima svoje mišljenje, ljubimce i "one druge"...ali ako neko pretenduje da se 'prikaže' kao fudbalski znalac ili barem dugogodišnji posmatrač trebao bi znati da Abid Kovačević nikad nije bio "veznjak"!
Sve ostalo je više zloba....
Valjda su navijači i stručnjaci Dinama relevantiji da daju ocjenu o Abidu, a zna se kakav je utisak Kovačević ostavio i koji mu je rejting među zagrebačkim "Modrim"...ako već (za neke) Borac nije klub čije se legende ne cijene dalje od svog dvorišta...
Ma, uzalud je raspravljati s 'nekim' ko te vječito 'ganja' po Forumu da bi 'kontrirao', i išao "djonom" na svaki post...kompleks, šta li?
PS:
Volio bih znati šta znači "dobar prosjecan..."!?
bh hrvat je napisao/la:imam gomilu sportskih novosti, žurnala i tempa. molio bi nekoga da mi dodje počistiti tavan
Trigger je napisao/la:bh hrvat je napisao/la:imam gomilu sportskih novosti, žurnala i tempa. molio bi nekoga da mi dodje počistiti tavan
Zanimljivo i lijepo. Nije lako danas sve to imati i ja bih ti rado "počistio tavan", mada imam podosta arhive, razno-razne, a i svoje 'memorijske gradje'....
S obzirom da imaš gomilu pisanog materijala, istinski bi volio da i ti nešto konkretno napišeš, prepišeš (svejedno), o nekom igraču, barem nekom koji se tebi sviđao iz vremena prošlog...
Zaista bih ti bio zahvalan kad bi to uradio.
geronimo je napisao/la:Eh, kada se sjetim tih vremena i toliko puta pominjanog Tempa. Bit`cu malo dosadan, ali samo da kazem da sam jedva cekao srijedu i novi izlazak ovog magazina. Kupovao sam ga i citao malo nesto prije Manceove smrti, znaci, negdje od `84-te. Preko raznih dopisivanja dolazio sam do ponuda, gdje su se nudili i prodavali stari brojevi ovog renomiranog sportskog lista. Malo po malo, prikupio sam nemali broj ovih novina jos iz ´60-tih i ´70-tih godina.
Sva ta moja kolekcija i arhiva je nestala u ratnom vihoru i pored nekih fotografija, toga mi je po najvise zao.
Vjerovatno nemam ni priblizno godina kao Trigger, ali isto tako puno vise nego vecina forumasa.
Svi njegovi postovi su za pohvalu, neke stvari prvi put cujem a za neke mi samo obnovi sjecanja.![]()
Majstore, samo nastavivjeruj da ima nas koji to pomno prate.
ipak nemam ja tih zivaca da pisem te dugacke tekstove , a iskreno nema tu vise ni mladenackog entuzijazma sto bi se reklo nema tog vise zara kao nekada. duze tekstove prepustam tebi, a ja cu malo da dodam ono sto je ostalo u ovoj staroj glavi. evo recimo meni je uvijek bio zanimljiv i drag mitar mrkela najmladji ex yu reprezentativac koji nokada nije bas napravio extra karijeru. uhhh pocinje izvlacenjeTrigger je napisao/la:bh hrvat je napisao/la:imam gomilu sportskih novosti, žurnala i tempa. molio bi nekoga da mi dodje počistiti tavan
Zanimljivo i lijepo. Nije lako danas sve to imati i ja bih ti rado "počistio tavan", mada imam podosta arhive, razno-razne, a i svoje 'memorijske gradje'....
S obzirom da imaš gomilu pisanog materijala, istinski bi volio da i ti nešto konkretno napišeš, prepišeš (svejedno), o nekom igraču, barem nekom koji se tebi sviđao iz vremena prošlog...
Šteta tvojih živaca, ozbiljno.bh hrvat je napisao/la:ipak nemam ja tih zivaca da pisem te dugacke tekstove , a iskreno nema tu vise ni mladenackog entuzijazma sto bi se reklo nema tog vise zara kao nekada. duze tekstove prepustam tebi, a ja cu malo da dodam ono sto je ostalo u ovoj staroj glavi. evo recimo meni je uvijek bio zanimljiv i drag mitar mrkela najmladji ex yu reprezentativac koji nokada nije bas napravio extra karijeru. uhhh pocinje izvlacenjeTrigger je napisao/la:bh hrvat je napisao/la:imam gomilu sportskih novosti, žurnala i tempa. molio bi nekoga da mi dodje počistiti tavan
stampy je napisao/la:tvojoj ?Grandmaster je napisao/la:Može li neko od vas napisati nešto o Baki ?
Hvala unaprijed.
Hvala gosn "bh hrvat"...bh hrvat je napisao/la:jedan od rijetkih koji je dao gol iz kornera uz piksija stojkovića, nešto sto se ne zaboravlja. jedan od prvih nogometaša koji je upao u trač rubrike zbog neuspjeloga braka sa slavnom rukometašicom svjetlanom kitić. za nesto opsežnije tu je stari triger koga ne bole zglobovi poput mene
A koji je tek IQ imaoo! A Petra Borotu, 'umjetnika', onako zavaliobh hrvat je napisao/la:kad smo kod igrača koji ostaju u sjećanju i koji su bili jako simpaticni onda je jedan od njih miloš šestić- šele. njegovi nepredvidivi potezi i glava oberena u zemlju su nesto sto je se rijetko vidjalo. kad se samo sjetim onoga gola boroti. i dan danas igraci dobijaju nadimak po njemu ako imaju taj dribling i njegovu sebicnost koja je znala i ponekada živčirati
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.