FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Da ne bih ljudima kvario temu ovdje cu:
Dvije godine poslije zavrsetka Prvog svjetskog rata, u jesen 1920. godine, radnici zeljeznicke radionice u Sarajevu pokrenuli su inicijativu za formiranje fudbalskog kluba koji je dobio ime Zeljeznicar. Prvi je tu ideju za formiranje kluba svojim kolegama predlozio Dimitrije Dimitrijevic. Sredinom jula 1921. godine, podnesena je molba Sarajevskom podsavezu za primanje Zeljeznicara kao punopravnog clana podsaveza. Kako bi bio primljen u podsavez, Zeljeznicar je trebao odigrati dvije utakmice i mecevi su dogovoreni sa ekipama SASK-a i Sarajevskog SK. Prvu zvanicnu utakmicu Zeljeznicar je odigrao sa SAS K-om 17. 09. 1921. godine i izgubio sa 5:1. Prvi gol u historiji kluba dao je Dimitrije Dimitrijevic. Dan nakon ovog susreta odigran je mec sa Sarajevskim SK i Zeljeznicar je ponovo bio porazen, ali ovog puta sa 2:1. Ono sto je bilo najvaznije 19. 09. 1921. godine, Zeljeznicar postaje punopravni clan saveza.
Idemo dalje...
Dvije godine poslije zavrsetka Prvog svjetskog rata, u jesen 1920. godine, radnici zeljeznicke radionice u Sarajevu pokrenuli su inicijativu za formiranje fudbalskog kluba koji je dobio ime Zeljeznicar. Prvi je tu ideju za formiranje kluba svojim kolegama predlozio Dimitrije Dimitrijevic. Sredinom jula 1921. godine, podnesena je molba Sarajevskom podsavezu za primanje Zeljeznicara kao punopravnog clana podsaveza. Kako bi bio primljen u podsavez, Zeljeznicar je trebao odigrati dvije utakmice i mecevi su dogovoreni sa ekipama SASK-a i Sarajevskog SK. Prvu zvanicnu utakmicu Zeljeznicar je odigrao sa SAS K-om 17. 09. 1921. godine i izgubio sa 5:1. Prvi gol u historiji kluba dao je Dimitrije Dimitrijevic. Dan nakon ovog susreta odigran je mec sa Sarajevskim SK i Zeljeznicar je ponovo bio porazen, ali ovog puta sa 2:1. Ono sto je bilo najvaznije 19. 09. 1921. godine, Zeljeznicar postaje punopravni clan saveza.
Idemo dalje...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ne kontam...kome ces kvariti?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- bistrikboy
- Kontakt:
Susjedima,razvila se rasprava neka o nama...Seyo_TM je napisao/la:Ne kontam...kome ces kvariti?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
A o kome ce oni drugo, nego o nama...nisu valjda rekli da nismo nastali tada hahabistrikboy je napisao/la:Susjedima,razvila se rasprava neka o nama...Seyo_TM je napisao/la:Ne kontam...kome ces kvariti?
Cuo sam da se napisala pjesma sad za Hajduk pa zna li iko kako ide citava ja zaboravio???
strumfovi se napili i split su demolirali,poljud su zapalili i torcidu su zaganjali...
strumfovi se napili i split su demolirali,poljud su zapalili i torcidu su zaganjali...
-
- Kontakt:
Znal se kolko se raje prijavilo za Split ??
RuS_TM87 je napisao/la:Cuo sam da se napisala pjesma sad za Hajduk pa zna li iko kako ide citava ja zaboravio???
hahah interesantna pjesma...veoma...

naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...
wade je napisao/la:RuS_TM87 je napisao/la:Cuo sam da se napisala pjesma sad za Hajduk pa zna li iko kako ide citava ja zaboravio???
hehe sta ces svi se nalozili na utakmicu

ma pusti te te pjesme.Originalna pjesma je od delija i idewade je napisao/la:RuS_TM87 je napisao/la:Cuo sam da se napisala pjesma sad za Hajduk pa zna li iko kako ide citava ja zaboravio???
napile se delije i zagreb su demolirale maksimir su srusili itd.Imate klip na netu samo kucate napile se delij
I pusti te kopiranje pjesmi i uvrede.Sta imamo od tog
TM87
[youtube][/youtube]
Kad smo kod pjesama
Kad smo kod pjesama

isjekao klip.Na pocetku ona hajde zeljo zabij gol
nek je isjekao...ko teravija, 297 minuta ide jedna recenica i usere ovu pjesmu...goldboy je napisao/la:isjekao klip.Na pocetku ona hajde zeljo zabij gol
-
- Kontakt:
E ba Seyo buraz daj mi link od ovog isjecenog klipaSeyo_TM je napisao/la:[youtube][/youtube]
Kad smo kod pjesama

Grbavica kad se pjevala protiv Sirokog snimak sa sjevera da se najezis 

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Stole ga je praviopile87 je napisao/la:Grbavica kad se pjevala protiv Sirokog snimak sa sjevera da se najezis

[youtube][/youtube]
Mislis neisjecenogPirke_TM87 je napisao/la: E ba Seyo buraz daj mi link od ovog isjecenog klipaOvaj je prejak... A kad Hajduk dodje ima i ovaj donji dio da bude pun hehehe

Ukucaj zeljo zrinjski, neznam gdje je...
Mislim da je to taj ipak je pod krovom bolje 

Kako sam se naježio .. klip je prejak .. sad mi je zao što nisam bio na toj utakmici.Seyo_TM je napisao/la:Stole ga je praviopile87 je napisao/la:Grbavica kad se pjevala protiv Sirokog snimak sa sjevera da se najezisako mislimo na isti
![]()
[youtube][/youtube]Mislis neisjecenogPirke_TM87 je napisao/la: E ba Seyo buraz daj mi link od ovog isjecenog klipaOvaj je prejak... A kad Hajduk dodje ima i ovaj donji dio da bude pun hehehe
![]()
Ukucaj zeljo zrinjski, neznam gdje je...

1996
Dosao 4 dana ranije sa mora uz izgovor da sam bolestan i da ne bi bilo pametno da zaglavim na moru, vrijeme kao tempirano stigao 15 minuta prije pocetka direktno sa mora parkirao na trotoar ne semaforu( pored murije ) neki mi levat sjedio na mjestucassanova je napisao/la:Kako sam se naježio .. klip je prejak .. sad mi je zao što nisam bio na toj utakmici.

Zadnja izmjena: pile87, dana/u 08 feb 2010, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ma ovo je penzionerski, slabo je topile87 je napisao/la:Mislim da je to taj ipak je pod krovom bolje

[youtube][/youtube]
samo da nema ovo tenora u pozadini bilo bi divno
Gdje će mi biti žao 2. kolo, au prethodnom smo dobili Čelika ,pa sam se nadao da će biti više golova u mreži širokog', ali dobro je pa nismo kiksali.pile87 je napisao/la:Dosao 4 dana ranije sa mora uz izgovor da sam bolestan i da ne bi bilo pametno da zaglavim na moru, vrijeme kao tempirano stigao 15 minuta prije pocetka direktno sa mora parkirao na trotoar ne semaforu( pored murije ) neki mi levat sjedio na mjestucassanova je napisao/la:Kako sam se naježio .. klip je prejak .. sad mi je zao što nisam bio na toj utakmici.ustvari nije bilo mjesta na sjeveru jedva sam ga nasao i onda spektakl nije mi sekunde zao.ZELJOOOOOOOOOOO

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa, NeSamSafetee, Paromlinac, sassari i 36 gostiju.