Književnost
Moderator/ica: insider
Re: Književnost
Ma ne znam kako moze knjiga da utice na zdrav um i da promjeni necije misljenje. Zna se iz kojih se knjiga uci, a koje su da se procitaju iz drugih razloga. Ja sam kupio tu knjigu na njemackom iz razloga sto sam htjeo sto orginalnije da procitam, pa nisam postao nikakva budala niti bilo sta drugo. Nije do knjige, vec do citaoca i tumaca iste.
Dosao sam ustvari da preporucim knjigu Unbroken. Prica iz WW2 o kojoj ce uskoro Angelina Jolie praviti film, ako ga vec nije i pocela praviti. Nisam je citao, vec sam bio dobio audio book. Dobra je prica i ima moju preporuku.
Dosao sam ustvari da preporucim knjigu Unbroken. Prica iz WW2 o kojoj ce uskoro Angelina Jolie praviti film, ako ga vec nije i pocela praviti. Nisam je citao, vec sam bio dobio audio book. Dobra je prica i ima moju preporuku.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
imate li kakvih dobrih stranica (sa velikim izborom) za skidanje knjiga u pdf formatu i na nasem jeziku?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Šta je Kafka uzimao dok je pisao Proces?
Dobra knjiga,ostalo mi još 15-ak stranica,a nemam nikakvu ideju kako će završiti
Dobra knjiga,ostalo mi još 15-ak stranica,a nemam nikakvu ideju kako će završiti
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Da ga pitamo, reko sam ti da je najbolja knjiga u 3 srednje, iako je niko ne preferira jer ne kontaju šta se dešavaKawhi je napisao/la:Šta je Kafka uzimao dok je pisao Proces?![]()
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Inače ima tri dijela.

Inace meni mozda i omiljeni pisac.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Ulaz je besplatan.Obavještavamo vas da Sarajevski sajam - kao organizator i TKD Šahinpašić i UIK - kao partneri, u terminu od 23. do 28. aprila 2014. organizuju međunarodnu sajamsku manifestaciju:
SARAJEVSKI SAJAM KNJIGA - 26. Međunarodni sajam knjiga
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Odličan termin.Odgovara mi ovaj 23. srijeda da fino razgledam šta ima,i onda dođem 27-8og kad budu cijene pristupačneHigh je napisao/la:Ulaz je besplatan.Obavještavamo vas da Sarajevski sajam - kao organizator i TKD Šahinpašić i UIK - kao partneri, u terminu od 23. do 28. aprila 2014. organizuju međunarodnu sajamsku manifestaciju:
SARAJEVSKI SAJAM KNJIGA - 26. Međunarodni sajam knjiga
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Korisna taktika. Taktika koju i meni odgovara i koje se pridržavam već dvije-tri godine.
Odlične cijene budu posljednji dan Sajma i to valja iskoristiti. Cijene na ovim sajmovima su generalno preskupe, ali uvijek ima štandova na kojim se dobra knjiga može pronaći, a da nije preskupa. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
slabo posjecujem te sajmove a i zaboravim na kraju krajeva, o kakvim snizenjima pricate ako mozete dati neki primjer i kakve knjige budu snizene, sve ili samo neke koje onako niko ne kupuje? 
Zavisi od toga šta želiš kupiti. Novija izdanja i nisu nešto jeftina, bukvalno da im je cijena ista kao uvijek i uopće ne trebaš misliti da ćeš bolje proći ako te knjige kupiš na Sajmu, a ne neki drugi dan na njihovim prodajnim mjestima i sl.
Evo kako sam ja prošao na prethodnom Sajmu:
Preporučujem ti da izbjegavaš štand ''Šahinpašić'' jer su preskupi, a knjige uopće toliko ne vrijede. Pogotovo ako uzmeš u obzir da su to novija izdanja nekih pokušaja biografija kvaziumjetnika i sl. (a to bar meni i nije prava književnost) onda znaš da ih trebaš zaobići.
Ako voliš našu književnost, onda vrijedi otići i pronaći starije knjige za 4-5 KM, ali i ostale književnosti koje su na dobrom glasu.
Evo kako sam ja prošao na prethodnom Sajmu:
S tim da sam propustio odličnu priliku. Rječnik književnih termina (koji inače košta oko 80-ak KM) je na jednom štandu bio 25 KM. Nažalost, nisam to kupio jer sam preko 100 KM potrošio i nadam se da će taj rječnik biti na ovom Sajmu.Četvrta sreća.Maloprije se vratio sa Sajma sretan poput malog djeteta. Komplet knjiga Tvrtka Kulenovića sam platio samo 29 KM, a prvi dan je koštao čak 105 KM.
![]()
U onoj gomili smeća i trivijalnih gluposti se može mnogo toga kvalitetnog naći.
Preporučujem ti da izbjegavaš štand ''Šahinpašić'' jer su preskupi, a knjige uopće toliko ne vrijede. Pogotovo ako uzmeš u obzir da su to novija izdanja nekih pokušaja biografija kvaziumjetnika i sl. (a to bar meni i nije prava književnost) onda znaš da ih trebaš zaobići.
Ako voliš našu književnost, onda vrijedi otići i pronaći starije knjige za 4-5 KM, ali i ostale književnosti koje su na dobrom glasu.
knjige koje bi ja pokusao naci (ako ih uopste ima sajmu) su npr. kamijev stranac, nesto od poa, kinga, dzamonje, mozda neke historijska ili strucna izdanja, nazovimo ih tako, svemir, zanimljivosti o istom, mozda bi cak i mein kampf nabavio cisto da pokusam imati uvid u bolesni um, nista vise, u tom nekom smijeru, ne zanimaju me ti noviji bestseleri, heri poteri, igre tronova, one knjige o nekim bojama i nijansama i sta sve ne
onako odlucio sam praviti neku svoju licnu kolekciju polako, brick by brick sto bi rekli i to mi je miljama udaljeno od onog sto je trenutno aktuelno
i da, zahvaljujem na odgovoru i savjetima 
Umro Gabriel Garcia Marquez.
Pocivaj u miru. Veliki knjizevnice i revolucionaru.
Marksizam u skole!
TariqAli je napisao/la:Umro Gabriel Garcia Marquez.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Starac i More E.Hemingvej
Tko citao ?
Tko citao ?
Čovjek može biti pobijeđen, ali ne i poraženHZ_ilidzaa je napisao/la:Starac i More E.Hemingvej
Tko citao ?
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Hvala procitat cu 
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Dex je napisao/la:Čovjek može biti pobijeđen, ali ne i poraženHZ_ilidzaa je napisao/la:Starac i More E.Hemingvej
Tko citao ?Sva filozofija romana, a roman je dobar
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
kako doci do e-knjige, ima li neko link, ono skinut knjigu u e-formatu, hvala!?
Trenutno korisnika/ca: Wilshere10 i 23 gosta.