FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Dobro je vodili smo,i to je za neku pohvalo,Ferdinand dao go 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Prva utakmica. I nije se moglo ocekivati da daju 5 golova. Nadoci ce to sve polako, treba vremena da se uigra ekipa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- slani grad
- Kontakt:
zabi ovim prijateljskim utakmicama...oni rezultati koji mene inetresuju krecu od 28.februara pa nadalje....znali smo mi odradzivat odlicne pripreme i vratit se bez poraza u TZ...pa onda u nastavku prvenstva propadnemo ko kvacilo...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Ma dobro ovo je vise da se ekipu uigra pred nastavak Championshipa
znal ko mozda ko je igro za Slobodu u ovom mecu.

Olimpik - Sloboda 2:1
U pripremnom susretu Olimpik je svladao Slobodu rezultatom 2:1.
U jednoj dinamičnoj utakmici i jedni i drugi su prikazali dopadljivu igru. Iako su Tuzlaci poveli u prvom poluvremenu, ekipa Olimpika je napravila preokret i u drugom dijelu došla do pogodaka kojima je slavila pobjedu u ovom prijateljskom susretu. Cijeli susret je protekao u fer i sportskom nadmetanju pa su treneri mogli biti zadovoljni vidjenim na terenu.
Golove za Olimpik postigli su Šaranović i Ristić, dok je strijelac za ekipu Slobode bio Crnogorac.
Stareg tuzlanskog tima i pored poraza je bio zadovoljan zalaganjem i igrom svojih izabranika.
Bila je ovo jedna dinamična utakmice, trkačka sa obje strane. U prvom poluvremenu bili smo bolja ekipa na terenu, poveli smo golom Crnogorca. Na poluvremenu sam izvršio nekoliko izmjena i pružio šansu mlađim igračima ali i pored dva primljena gola ne mogu mnogo zamjeriti svojim igračima, nastavili smo istim tempom, nažalost primili gol iz jedanaestreca i na kraju poraženi. Već sada misli su nam usmjerene na sutrašnju utakmicu protiv Sašk Napredka u kojoj ćemo nadam se slaviti pobjedu, rekao je Vlatko Glavaš .
U jednoj dinamičnoj utakmici i jedni i drugi su prikazali dopadljivu igru. Iako su Tuzlaci poveli u prvom poluvremenu, ekipa Olimpika je napravila preokret i u drugom dijelu došla do pogodaka kojima je slavila pobjedu u ovom prijateljskom susretu. Cijeli susret je protekao u fer i sportskom nadmetanju pa su treneri mogli biti zadovoljni vidjenim na terenu.
Golove za Olimpik postigli su Šaranović i Ristić, dok je strijelac za ekipu Slobode bio Crnogorac.
Stareg tuzlanskog tima i pored poraza je bio zadovoljan zalaganjem i igrom svojih izabranika.
Bila je ovo jedna dinamična utakmice, trkačka sa obje strane. U prvom poluvremenu bili smo bolja ekipa na terenu, poveli smo golom Crnogorca. Na poluvremenu sam izvršio nekoliko izmjena i pružio šansu mlađim igračima ali i pored dva primljena gola ne mogu mnogo zamjeriti svojim igračima, nastavili smo istim tempom, nažalost primili gol iz jedanaestreca i na kraju poraženi. Već sada misli su nam usmjerene na sutrašnju utakmicu protiv Sašk Napredka u kojoj ćemo nadam se slaviti pobjedu, rekao je Vlatko Glavaš .
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Crnogorac zabija kao pravi golgeterharry_90 je napisao/la:Olimpik - Sloboda 2:1

Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
FK Sarajevo je napisao/la:U nas bi trebo napad da daje golove,a ne odbranaharry_90 je napisao/la:Olimpik - Sloboda 2:1
Bila je ovo jedna dinamična utakmice, trkačka sa obje strane. U prvom poluvremenu bili smo bolja ekipa na terenu, poveli smo golom Crnogorca. Na poluvremenu sam izvršio nekoliko izmjena i pružio šansu mlađim igračima ali i pored dva primljena gola ne mogu mnogo zamjeriti svojim igračima, nastavili smo istim tempom, nažalost primili gol iz jedanaestreca i na kraju poraženi. Već sada misli su nam usmjerene na sutrašnju utakmicu protiv Sašk Napredka u kojoj ćemo nadam se slaviti pobjedu, rekao je Vlatko Glavaš .ma haj dobro je nek neko daje golove,valjda danas napadaci prorade
Crnogorac zabija kao pravi golgeter![]()
![]()
-
- Kontakt:
e nek je zabio u inat dusmanima!
Znal ko kako je Sloboda danas igrala sa SASK Napredak ????
Sloboda bolja od Sašk Napredka
Nakon jučerašnjeg poraza od ekipe Olimpika, tuzlanska Sloboda danas je na pripremama u Međugorju bila bolja od Sašk Napredka rezultatom 3-2.
Tuzlaci su od samog početka bili bolja i kvalitetnija momčad, imali su apsolutnu dominaciju na terenu pa su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 2-0, strijelcii za crveno-crne bili su Slomić i Smajlović.
U drugom dijelu Vlatko Glavaš zamjenio je svih 11 igrača i šansu pružio nekim mlađim igračima. Na 3-0 u 56. minuti povećao je Almir Bekić nakon čega dolazi do pada u igri Slobode.
Najprije je zbog povrede teren morao napustiti stoper Slobode, Samir Jogunčić a nakon toga je isključenje zaradio Sadiković pa je Sloboda ostala sa devet igrača u polju što su igrači Saška znali iskoristiti i smanjiti na 3-2 ali za izjednačenje ili preokret nisu imali snage.
Nakon jučerašnjeg poraza od ekipe Olimpika, tuzlanska Sloboda danas je na pripremama u Međugorju bila bolja od Sašk Napredka rezultatom 3-2.
Tuzlaci su od samog početka bili bolja i kvalitetnija momčad, imali su apsolutnu dominaciju na terenu pa su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 2-0, strijelcii za crveno-crne bili su Slomić i Smajlović.
U drugom dijelu Vlatko Glavaš zamjenio je svih 11 igrača i šansu pružio nekim mlađim igračima. Na 3-0 u 56. minuti povećao je Almir Bekić nakon čega dolazi do pada u igri Slobode.
Najprije je zbog povrede teren morao napustiti stoper Slobode, Samir Jogunčić a nakon toga je isključenje zaradio Sadiković pa je Sloboda ostala sa devet igrača u polju što su igrači Saška znali iskoristiti i smanjiti na 3-2 ali za izjednačenje ili preokret nisu imali snage.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Odlicno, vec su poceli lagano ulaziti u ritam. U vrlo kratkom periodu dvije odigrane utakmice. Eto vec i prva pobjeda. Samo se nadam da nece biti vise povreda.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Samo da nas zaobidju povrede i kartoni sve ce biti ok, prva pobjeda, masala. Sada ekipa samo treba malo da se uigra.
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
Za jučer najavljena utakmica Slobode protiv Sloge iz G. Vakufa nije odigrana zbog kiše. Predstavnici Sloge otkazali su zbog snijega i otežane vožnje, pa su Tuzlaci jučer imali trening u vremenu utakmice.
Za danas u 15 sati najavljena je utakmica Sloboda – Čapljina, na kojoj je neizvjestan nastup ozlijeđenih Jogunčića i Miloševića.
- Prema dosadašnjim analizama, još nismo uigrali varijante za davanje golova i do kraja priprema ćemo na tome najviše raditi. Zadovoljan sam odbranom, posebno Alvinom Karadžom, te veznim redom na čelu sa Stefanom Gavarićem – rekao je Vlatko Glavaš.
Protiv HAŠK-a prekjučer isključen je Džemal Sadiković, koji će biti kažnjen sa 100 maraka, jer drugi žuti karton nijue dobio zbog starta, nego radi – prigovora!
Za danas u 15 sati najavljena je utakmica Sloboda – Čapljina, na kojoj je neizvjestan nastup ozlijeđenih Jogunčića i Miloševića.
- Prema dosadašnjim analizama, još nismo uigrali varijante za davanje golova i do kraja priprema ćemo na tome najviše raditi. Zadovoljan sam odbranom, posebno Alvinom Karadžom, te veznim redom na čelu sa Stefanom Gavarićem – rekao je Vlatko Glavaš.
Protiv HAŠK-a prekjučer isključen je Džemal Sadiković, koji će biti kažnjen sa 100 maraka, jer drugi žuti karton nijue dobio zbog starta, nego radi – prigovora!
Fudbal: Kasapoviću propao transfer:
Svojedobno je slovio za nogometaša koji igrama podsjeća na legendarnog Dževada Šećerbegovića. S tim u vezi postao je miljenik vjernih tušanjskih navijača, koji su mu aplaudirali, ali i gledali kroz prste kada bi podbacio. Povrede i njegova konstantna težina da se domogne Švicarske, napadača Emira Kasapovića, naveli su na krivi kolosjek, tako da će u proljetnoj poluseoni najvjerovatnije zaigrati u jednom od nižih rangova takmičenja.
Iako će biti onih koji na Kasapovićevoj strani koji će reći kako je on dijete Slobode, nema sumnje kako se odlazak na raznorazne probe u toku pripremnog perioda morao sasjeći. No, problem će biti ako aršini ne budu važili za sve nogometaše koji su trenutno na platnom spisku u Rudarskoj 2. Bilo kako bilo, novi pokušaj Kasapovića da se domogne Švicarske propao je kao i mnogi prethodni, te će taj nogometaš u narednim mjesecima morati krčiti put iz niže lige ka Premijer ligi.
Svojedobno je slovio za nogometaša koji igrama podsjeća na legendarnog Dževada Šećerbegovića. S tim u vezi postao je miljenik vjernih tušanjskih navijača, koji su mu aplaudirali, ali i gledali kroz prste kada bi podbacio. Povrede i njegova konstantna težina da se domogne Švicarske, napadača Emira Kasapovića, naveli su na krivi kolosjek, tako da će u proljetnoj poluseoni najvjerovatnije zaigrati u jednom od nižih rangova takmičenja.
Iako će biti onih koji na Kasapovićevoj strani koji će reći kako je on dijete Slobode, nema sumnje kako se odlazak na raznorazne probe u toku pripremnog perioda morao sasjeći. No, problem će biti ako aršini ne budu važili za sve nogometaše koji su trenutno na platnom spisku u Rudarskoj 2. Bilo kako bilo, novi pokušaj Kasapovića da se domogne Švicarske propao je kao i mnogi prethodni, te će taj nogometaš u narednim mjesecima morati krčiti put iz niže lige ka Premijer ligi.
Capljina-Sloboda 1:0
dobio sam info za tekmu,ne znam dal je tacna,al ne bi me cudilo da jest

Tacnoharry_90 je napisao/la:Capljina-Sloboda 1:0![]()

Čapljina pobijedila Slobodu
Danas su na terenu Sportskog centra Circle u Međugorju, nogometaši HNK Čapljina svladali premierligaški tim FK Sloboda rezultatom 1:0.
Strijelac jedinog pogotka u 30. minuti je bio Marko Jurić, koji je u minulom prijelaznom roku tim Jusufa Čizmića pojačao prelaskom upravo iz tuzlanske Slobode.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- slani grad
- Kontakt:
samo da sad Glavas ne pocne o dobroj igri i kako je zadovoljan prikazanim...mislim,meni licno ove test utakmice su jedna velika NULA i ama bas nista ne znace jer znam da smo mi na ovim pripremnim znali nanizat i po 5-6 pobjeda a onda kad starta prvenstvo TRUBA...zato se i ne primam nesto na ove rezultate..najbitnije je da se niko ne ozljedi...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pripremne utakmice nisu nikakvo mjerilo. Vjerovatno je i u ovoj utakmici u drugom poluvremenu ubacio juniore, tako da i ne mora da znaci da ne bi stigli zaostatak da smo igrali sa prvim sastavom. Samo se sacuvati povreda i ABD nastavak sezone mora biti uspjesan.
Meni je bitno prvenstvo,tu moramo sve bodove kuci uzeti,sto cemo i uradit
valjda sa gostovanja donesemo bodove,koji ce nam biti znacajni u borbi za opstanak,samo da nas povrede zaobidju i bice sve uredu,tu bi jos dobrodosla podrska navijaca.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.