UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Thranduil
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Thranduil » 20 apr 2014, 03:57

Werdum uzeo prvu i po prvi puta u karijeri rušio Browna

Edit: 3:0 za Werduma, dominira usvakom pogledu. Odavno ja govorim kako je jako puno napredovao u standupu. Samo nek se pazi šljuce, ima ovaj Brown još snage za nokaout

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 20 apr 2014, 04:23

auuuu :o šta mu čojek uradi

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 20 apr 2014, 04:34

stokton je napisao/la:auuuu :o šta mu čojek uradi
Ma Werdum je nakon meča sa Overeemom strašno poradio na svom standupu to se vidilo na meču protiv Nelsona. Odlična kretnja, kombinacije i što je najbitnije uopće se ne boji da ga neko ruši tako da na to ne obraća pažnju što mu daje još jednu dimenziju u borbi na nogama.
Večeras odličan :thumbup:

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 20 apr 2014, 04:48

Thranduil je napisao/la:
stokton je napisao/la:auuuu :o šta mu čojek uradi
Ma Werdum je nakon meča sa Overeemom strašno poradio na svom standupu to se vidilo na meču protiv Nelsona. Odlična kretnja, kombinacije i što je najbitnije uopće se ne boji da ga neko ruši tako da na to ne obraća pažnju što mu daje još jednu dimenziju u borbi na nogama.
Večeras odličan :thumbup:
Ma u onom meču protiv Overoida mu je konda bila 0, umro je odma u prvoj i izdržao s narokanim konjojedom do kraja. Plus je bio podjednak na nogama čak ga je jednom dobro koljenom uzdrmo, tu se prvo vidilo da mu je stand up dobar a samo ga je poboljšavao iz borbe u borbu.
Jebote vcrs je izgledao pored ovog drvosječe ko Badr Hari :lol:

Samo nisam skonto šta mu bi u prvoj rundi pa leže nisam vidio da ga je Brown pogodio, a mogao je biti završen da nema svoj BJJ.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 20 apr 2014, 12:57

Khabib rutinski odradio svoju borbu. Nemojmo biti naivni, dos Anjos je odličan grapler, ali je izgledao besomoćno protiv Khabiba. SAmo polahko, nema razlogaodmah srljati ka vrhu, neka odradi barem još jedan meč, možda Grant.

Werduma ne simpatišem previše, ali je zaslužio title shot i bit će zanimljiva borba, pogotovo što se Cain vraća od ozbiljne povrede. Dobar kardio.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 21 apr 2014, 12:10

stokton je napisao/la: Samo nisam skonto šta mu bi u prvoj rundi pa leže nisam vidio da ga je Brown pogodio, a mogao je biti završen da nema svoj BJJ.
Šta tu nije jasno, da izmakne onu 2-7 desnicu?

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 21 apr 2014, 22:40

alevkov je napisao/la:
stokton je napisao/la: Samo nisam skonto šta mu bi u prvoj rundi pa leže nisam vidio da ga je Brown pogodio, a mogao je biti završen da nema svoj BJJ.
Šta tu nije jasno, da izmakne onu 2-7 desnicu?
kao što sam reko gore nisam vidio da ga je ovaj pogodio, jer je kut kamere bio loš, pa sam na snimku pogledo i skonto :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 apr 2014, 11:41

werdum je izgleda pun iznenađenja. skoro u svakom mecu je covjek outsider a izađe kao pobjednik.. ovaj mec je nekako izreklamiran tako da su svi ocekivali KO brownea a fabrizio ga izdominirao nevjerovatno. ja sam prizeljkivao pobjedu werduma jer mislim da je on nezgodniji protivnik za caina nego hapa. al lagao bi kad bi rekao da me werdum opet nije iznenadio. sjecam ga se jos iz 2005.-'06. kad je dosao u pride i covjek bukvalno skoro svaki mec od tad napreduje... jedino sam propustio njegov pocetak u ufc-u u prvom njegovom pokusaju u najjacoj organizaciji. covjek je u stand-upu bukvalno od neznalice dosao do toga da u nekoliko meceva odradi tehnicki i takticki savrseno na nogama.
sigurno da mnogim nije simpatican al ovo je covjek koji je svojim radom definivno zasluzio priliku protiv velazqueza.

i jos par stvari se dalo zapaziti na ovom ufcu... varner je prekinuo tu barbozinu nepobjedivost a cerrone dokazao da brazilac ima losu bradu i po meni rijesio problem zvani barboza i za naredne borce. meni je cerrone mozda i najdrazi borac u lakoj kategoriji i nervira me sto se previse zeza umjesto da se posveti ozbiljnije treninzima jer mogao je biti u samom vrhu kao pettis i henderson. za barbozu sam nakon nekoliko prvih borbi mislio da moze kroz par godina i do titule doci al sad nisam takvog misljenja.
pokazalo se jos jednom koliko je nurmagomedov dobar borac i bukvalno ce ufc sada morati natjerati nekog od ovih top 3 boraca da prihvati borbu protiv khabiba.
romero jos jednom pokazao da se na njega moze ozbiljno racunati i prekinuo havajcu niz od 5 pobjeda. vrhunsko hrvanje i dobro kretanje uz kreativan stand up su najbolje strane kubanca a jedina mana je sto nazalost vec ima 36 godina.
You are someone else I am still right here

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 26 apr 2014, 15:15

UFC 172

Main card(04.00)
Jon Jones vs. Glover Teixeira
Phil Davis vs. Anthony Johnson
Luke Rockhold vs. Tim Boetsch
Jim Miller vs. Yancy Medeiros
Max Holloway vs. Andre Fili

Preliminary card
Joseph Benavidez vs. Tim Elliott
Takanori Gomi vs. Isaac Vallie-Flagg
Jessamyn Duke vs. Bethe Correia
Joe Ellenberger vs. Vagner Rocha
Danny Castillo vs. Charlie Brenneman
Chris Beal vs. Patrick Williams

PS. Može li ovaj ko je postavljo anketu ukinuti istu, jer je stvarno ovo glupo više gledati.

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 27 apr 2014, 00:25

Večeras odličan event također, lijepo spojena dva komada :D rijetkost od kako je UFC počeo da prvi evente "svaki dan".
Dosta dobrih borbi nas očekuje , što se tiče main i co main eventa, mislim da bi Glovermožda mogao iznenaditi Jonesa. Veoma je kompletan borac, BJJ mu je vrhunska, standup ubitačan, ima veoma dobro hrvanje,jak je ko životinja i ima one punch KO power. Jones je jako nepredvljiv borac, bace te laktove i krakat je, ima Jacksona za trenera. Favorit je u svakom slučaju ali me ne bi toliko iznenadilo da ga Glover skine s trona.
Mr. Wonderfulova taktika će biti preseliti borbu u parter i mislim da bi ovo moglo ići do decisiona s njegove strane ili da proda neki submisson, Rumble je ispunio prvi cilj, prošao je vagu :urnebes: , Phil mi je favorit i u slučaju pobjede bi bio u samom vrhu za izazivača. Rumble ima nokaut snagu i ako zakači Davis je down.

Main card je u 4 inače,dok event počinje u 1

Inače, Arlovski se vratio u UFC nakon godina i godina izbivanja, na UFC se bori protiv Schauba

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 27 apr 2014, 11:26

Dosta dobrih poteza sinoć. Dobra gušenja i par dobrih knockoutova. Beal :thumbup:
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 27 apr 2014, 14:04

Jones dobio dominantno borbu, Glover se držao u prvoj rundi, ostatak slab. Nije ga uspio skinuti udarcem, Jones je držao distancu i desnu ruku konstantno uz glavu. Dosta mu pomaže ovaj njegov reach koji idući meč neće igrati toliku ulogu :nene:
Rumble istukao Davisa, ovaj nije uspio borbu odvesti u parter koji je jedino njegovo oružje, u standupu je truba.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 27 apr 2014, 14:29

Davis je precijenjen. I nek ga je Rumble natamburo :njanjanja:

Crudeli
Kontakt:

Post Postao/la Crudeli » 28 apr 2014, 02:54

Jon Jones je strašan borac, ali biće gužve u budućnosti. Cormier, Gustafsson i ovaj Johnson koji je životinja 'samo taka' su i više nego dostojna konkurencija.

Inače strašne nas borbe očekuju u naredna 2-3 mjeseca i tri borbe za titulu, muha, bantam i srednja kategorija. Ja se najviše ložim na borbu Miočića i Cigana..., prilika karijere za Stipu i jedina prava šansa da pokaže da li je on "taj"..., respect za pobjede nad Gonzagom i Nelsonom, ali Cigano je neki drugi svijet.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 28 apr 2014, 11:53

JJ razbio Teixeiru, ali ono što mi bode oči :mrgreen: je njegovo konstantno, što je najgore iz meča u meč to ponavlja, bacanje prstiju u oči protivnika.
Što je još gore sudije to ne kažnjavaju, vjerovatno čekaju da izbije oko nekome.

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 28 apr 2014, 12:20

Ma Jones je prljav borac do bola, Jackon mu slaže taktiku samo takvu a sudije šute isto kao što šute za Klitschkovo vješanje po protivnicima. Jonesova namjera jest povrijediti protivnika kako bi ga "usporio" i sa ovom ispruženom rukum i prstima jednostavno ne da protivniku priliku za kontru jer prst u oko :crazy: Radi to u svakoj *ebenoj borbi, zbog njega će neko ostat bez oka.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Evo situacije i sa ovim udarcima u koljeno, ovde samo namjera može bit ozljeda protivnika jer ovo nije nikakav low kick nisi odvlačenje pažnje za neki TD ili kombinaciju. Legalan je ali i prljav i nikako nije fer play uz to naravno ispružena ruka da spriječi kontru

slika

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 28 apr 2014, 15:27

Thranduil je napisao/la:Ma Jones je prljav borac do bola, Jackon mu slaže taktiku samo takvu a sudije šute isto kao što šute za Klitschkovo vješanje po protivnicima. Jonesova namjera jest povrijediti protivnika kako bi ga "usporio" i sa ovom ispruženom rukum i prstima jednostavno ne da protivniku priliku za kontru jer prst u oko :crazy: Radi to u svakoj *ebenoj borbi, zbog njega će neko ostat bez oka.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Evo situacije i sa ovim udarcima u koljeno, ovde samo namjera može bit ozljeda protivnika jer ovo nije nikakav low kick nisi odvlačenje pažnje za neki TD ili kombinaciju. Legalan je ali i prljav i nikako nije fer play uz to naravno ispružena ruka da spriječi kontru

slika
A sve ovo može uraditi sa zatvorenom šakom, ali on namjerno je otvori ne bi li povrijedio protivnika, ne vidim drugog objašnjenja :roll:

A to da je Jackson najprljaviji strateg to je svakome jasno ko ovo malo bolje prati. I sigurno mu on to savjetuje da radi. Pa kad se samo sjetim onih afera sa GSP i vazelinom :puke:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 apr 2014, 11:18

imam osjecaj da jones moze doci do pobjeda i na normalan nacin ne znam zasto mu je potreban u svakom mecu neki prljav potez na ivici regularnog i da sudija gleda u drugu stranu... i onda se cudi sto ga niko ne voli.
You are someone else I am still right here

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 29 apr 2014, 14:00

Kad je sledeca borba Mirsada Bektica? Jel se ono mora pauzirati 3 mjeseca poslije 3 rundi ili kako ide?

raw

Post Postao/la raw » 29 apr 2014, 14:53

PapeSusic je napisao/la:Kad je sledeca borba Mirsada Bektica? Jel se ono mora pauzirati 3 mjeseca poslije 3 rundi ili kako ide?
Doktori rade medicinske preglede nakon borbe pa suspenzija zavisi od povreda.
Bektić je suspendiran na 6 mjeseci.
aBd, decembar ili januar.
Brad Tavares: suspended 45 days due to lacerations above his eye and on his hairline
Thiago Alves: suspended 21 days due to right hematoma
Esteven Payan: suspended 30 days for precautionary reasons
Luke Zachrich: suspended 30 days for precautionary reasons
Marsid Bektic: suspended 180 days or until he receives facial CT clearance
Jack May: Suspended indefinitely pending neurological clearance

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.