Imao je nekih problema s bolidom, nesto su mjenjali, dosta novih djelova je stiglo kao poboljsanja neka, zatim, u FP3 je padala kiša a on i Alonso nisu izlazil na stazu, tacnije izasao Kimi i samo zabiljezio jedan brzi krug i to je bilo sve od treninga i tako, dok su svi uvjezbavali svoje idealne putanje oni su vrijeme gubili na necemu drugom.jasko__ je napisao/la:Zasto to???Lampard8 je napisao/la:To je rezultat sjedenja u garaži nekoliko treningamiki_92 je napisao/la:Kimi u ocajnoj formi
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Odg: Formula 1
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
Re: Formula 1
Mattiacci ne da Alonsa
Mattiacci negira spekulacije o Alonsovom odlasku
Ferrarijev novi šef je sinoć negirao spekulacije u kojima se priča o odlasku Fernanda Alonsa iz Ferrarija.
Iako izgleda da su nadogradnje koje je Ferrari doneo u Kinu pomogle Špancu da se malo približi vozačima na vrhu grida, to nije bilo dovoljno da smiri glasine o tome da je ovo Alonsova poslednja godina u timu iz Maranella.
Neki izveštaji čak sugerišu da novonastali odnos izmedju novog šefa Ferrarija i Alonsa nije baš „sjajan“.
„Alonso je veliki profesionalac“, rekao je novi šef Ferrarija: „Vrhunski vozač, verovatno najbolji u šampionatu.“
„Mislim da Alonso želi da osvoji titulu sa Ferrarijem“, dodao je Mattiacci.
Medjutim, u isto vreme,Mattiacci je odbio da isključi mogućnost nekih drugih promena u Maranellu.
„Prvo moram da vidim šta je dobro u timu. Mogu da intervenišem, ali samo ako će nam to sigurno dati jaču dodatnu vrednost, jer mi imamo odličan tim.“
„Na raspolaganju mi je da uradim šta god je potrebno, kako bi obezbedio solidnu budućnost tima“, završio je Mattiacci.
Sto se ticu jutrosnje utrke ocekujem da bar upola bude iznenadjenja ko na prosloj utrci.
Vamos Fernando
Mattiacci negira spekulacije o Alonsovom odlasku
Ferrarijev novi šef je sinoć negirao spekulacije u kojima se priča o odlasku Fernanda Alonsa iz Ferrarija.
Iako izgleda da su nadogradnje koje je Ferrari doneo u Kinu pomogle Špancu da se malo približi vozačima na vrhu grida, to nije bilo dovoljno da smiri glasine o tome da je ovo Alonsova poslednja godina u timu iz Maranella.
Neki izveštaji čak sugerišu da novonastali odnos izmedju novog šefa Ferrarija i Alonsa nije baš „sjajan“.
„Alonso je veliki profesionalac“, rekao je novi šef Ferrarija: „Vrhunski vozač, verovatno najbolji u šampionatu.“
„Mislim da Alonso želi da osvoji titulu sa Ferrarijem“, dodao je Mattiacci.
Medjutim, u isto vreme,Mattiacci je odbio da isključi mogućnost nekih drugih promena u Maranellu.
„Prvo moram da vidim šta je dobro u timu. Mogu da intervenišem, ali samo ako će nam to sigurno dati jaču dodatnu vrednost, jer mi imamo odličan tim.“
„Na raspolaganju mi je da uradim šta god je potrebno, kako bi obezbedio solidnu budućnost tima“, završio je Mattiacci.
Sto se ticu jutrosnje utrke ocekujem da bar upola bude iznenadjenja ko na prosloj utrci.
Vamos Fernando
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Pa jel moguce
Vettel priznao da je Ricciardo bolji
Već treći put ove sezone, Ricciardo je bolji od Vettela u kvalifikacijama
Nakon kvalifikacija u Kini, kada je Daniel Ricciardo po treći put ove sezone završio ispred njega, Sebastian Vettel je priznao da mora da podigne nivo svoje igre.
Kada su ga pitali da li to znači da je Ricciardo bolji od svog zemljaka Webbera, Vettel je rekao: „Pa, to nije kompliment za Marka.“
„Mislim da je ove godine sve drugačije, bolidi su drugačiji, tako da ne možete da poredite prošlu i ovu godinu.“
„Ali, bez obzira na to, mislim da Daniel radi veoma dobar posao, jer nije imao samo jedan dobar vikend, već ima sve dobre vikende i za sada uzgleda da izvlači maksimum iz bolida.“
„Gledano sa moje strane, ja se izgleda malo više mučim, ali na kraju dana mi imamo iste bolide, nema razlike izmedju njih, pa ako uspeva da me pobedjuje, onda će da me pobedi na stazi, fer i pošteno.“
„Naravno, to mi ne odgovara, ali bez obzira na to, znam da treba da budem bolji.“
Vettel priznao da je Ricciardo bolji
Već treći put ove sezone, Ricciardo je bolji od Vettela u kvalifikacijama
Nakon kvalifikacija u Kini, kada je Daniel Ricciardo po treći put ove sezone završio ispred njega, Sebastian Vettel je priznao da mora da podigne nivo svoje igre.
Kada su ga pitali da li to znači da je Ricciardo bolji od svog zemljaka Webbera, Vettel je rekao: „Pa, to nije kompliment za Marka.“
„Mislim da je ove godine sve drugačije, bolidi su drugačiji, tako da ne možete da poredite prošlu i ovu godinu.“
„Ali, bez obzira na to, mislim da Daniel radi veoma dobar posao, jer nije imao samo jedan dobar vikend, već ima sve dobre vikende i za sada uzgleda da izvlači maksimum iz bolida.“
„Gledano sa moje strane, ja se izgleda malo više mučim, ali na kraju dana mi imamo iste bolide, nema razlike izmedju njih, pa ako uspeva da me pobedjuje, onda će da me pobedi na stazi, fer i pošteno.“
„Naravno, to mi ne odgovara, ali bez obzira na to, znam da treba da budem bolji.“
Koji su nesbosobnjakovici ovi iz Williamsa.Unistise Massi utrku.
Mislim da je bio ostecen onaj tocak nakon sudara sa alonsom i da su zbog toga imali problema sa montiranjem.Manuel je napisao/la:Koji su nesbosobnjakovici ovi iz Williamsa.Unistise Massi utrku.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- majestic24
- Kontakt:
jose je napisao/la:Mislim da je bio ostecen onaj tocak nakon sudara sa alonsom i da su zbog toga imali problema sa montiranjem.Manuel je napisao/la:Koji su nesbosobnjakovici ovi iz Williamsa.Unistise Massi utrku.
Nevjerujem da je zbog toga. Ako se nevaram s prednjim gumama su imali kontakt.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Jes bilo osteceno ali ipak previse je vremena izgubio u boksu.jose je napisao/la:Mislim da je bio ostecen onaj tocak nakon sudara sa alonsom i da su zbog toga imali problema sa montiranjem.Manuel je napisao/la:Koji su nesbosobnjakovici ovi iz Williamsa.Unistise Massi utrku.
Koja dominacija Mercedesa.Kad cu docekati da jedna ekipe ne bude toliko dominantnija u odnosu na ostale.I opet nigdje kise 
- chelsea358
- Kontakt:
Nova dvostruka pobjeda mercedesa, alonso napokon na podiju, vettel opet izgubio od rikija, Massi upropastiše utrku,šteta jer bi gledali veliku borbu za 6 mjesto između njega i Hulka. 
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Rutinski Merc, opet prejak za konkurenciju
Vettel i tough luck, još malo i postat će vodonoša Dannyu
Kimi nastavlja sa razočarenjima, iako je osvojio bodove, ovaj put Ferrari sa Mattiaciem može biti zadovoljan sa podijumom, ispred RB-a. McLaren nakon prve utrke sve lošiji i lošiji, očito će ova sezona proći u iščekivanju Honde. Vidjet ćemo mogu li nešto popraviti sad u Barceloni tokom pauze na testiranju.
Vettel i tough luck, još malo i postat će vodonoša Dannyu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Mrzim ovo sto gledam.
Mora li svake sezone Alonso dokazati da je za klasu bolji vozac od sve i jednog konkurenta ali se na kraju ne moze okititi titulom jer mu je bolid blagi prosjek.
Za Vetela su predikcije ocito bile ispravne , kvalitetan u mocnom bolidu , u malo slabijem je prosjek vozac
Drago mi je zbog Hamiltona , jedini vozac koji je u stanju vodu nositi Alonsu
Mora li svake sezone Alonso dokazati da je za klasu bolji vozac od sve i jednog konkurenta ali se na kraju ne moze okititi titulom jer mu je bolid blagi prosjek.
Za Vetela su predikcije ocito bile ispravne , kvalitetan u mocnom bolidu , u malo slabijem je prosjek vozac
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- samo_lijevo
- Kontakt:
necemo jos donositi zakljucke,ipak je Vettel vozacina.Pocetak je sezone,mozda nekada i bude ispred Rikija.Johny je napisao/la:Mrzim ovo sto gledam.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Gdje je onaj @genghis,da sad prosipa lafinu o Uberfahreru.Sebastianu,koji bi izdominirao konkurenciju s Force Indiom?
Sent from my LG-D605 using Tapatalk
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
Sramota bi bilo da ne bude , zar nesamo_lijevo je napisao/la:necemo jos donositi zakljucke,ipak je Vettel vozacina.Pocetak je sezone,mozda nekada i bude ispred Rikija.Johny je napisao/la:Mrzim ovo sto gledam.
Ipak je on vozac kojeg su mnogi okarakterisali kao nasljednika Senne,Schumachera i ostalih velikana.
Johnny b, how much there is to see
Ja to izjavio ? Molim te nađi taj post, pa da nakon toga nastavimo diskusiju.KiaKaha je napisao/la:Gdje je onaj @genghis,da sad prosipa lafinu o Uberfahreru.Sebastianu,koji bi izdominirao konkurenciju s Force Indiom?
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- samo_lijevo
- Kontakt:
On je njih vec presao,tako barem neki govore.Sramota bi bilo da ne bude , zar ne![]()
Ipak je on vozac kojeg su mnogi okarakterisali kao nasljednika Senne,Schumachera i ostalih velikana.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Alonso ponovo doktorski odvezao utrku i izvukao maksimum iz Scuderije. Nije da nismo navikli da ekipu već godinama vadi samo njegov individualni kvalitet i neosporiva klasa.
Dosadan sam što ga ovoliko hvalim, a rezultati redovno izostaju (doduše, podijum nije loš rezultat, ali znamo da njega interesuju isključivo pobjede), no sama činjenica da je na leđima izdržao pritisak Vettela i Ricciarda, te dosta vremena Rosberga, definitivno govori dosta toga o Špancu. Za nešto više od borbe za prva tri mjesta, Ferrari mu mora napraviti konkurentan bolid, ali jasno je da od toga nema ništa. Ipak, Mattiacci mi nekako ulijeva nadu za budućnost, čini mi se da može postići mnogo toga, uprkos neiskustvu u ovom poslu. Ovo sezona je izgubljena, jedino se nadam da će uspjeti dogurati barem do jedne pobjede u Evropi (po mogućnosti one koja mu nedostaje
). Ybg, ne možeš se ti takmičiti s Mercedesom, koji je brži od tebe gotovo 2s po krugu. RB također uspješno skida zaostatak kada je iza Ferrarija.
Što se tiče Vettela, ovo je ta sezona u kojoj mora dokazati da je šampionski kalibar sa slabijim bolidom. Fernando je to uradio 2x, a Seb još nijednom. No kako sada stvari staje, izgleda da on ne može biti ni ispred svog timskog kolege, kojemo je ovo prvi iole jači bolid u kojem sjedi.
Što se tiče Vettela, ovo je ta sezona u kojoj mora dokazati da je šampionski kalibar sa slabijim bolidom. Fernando je to uradio 2x, a Seb još nijednom. No kako sada stvari staje, izgleda da on ne može biti ni ispred svog timskog kolege, kojemo je ovo prvi iole jači bolid u kojem sjedi.
nisam mislio da si doslovno ovo napisao,nego si tvrdio da Vettel nije nista losiji od Alonsa,Lewisa,stavise...Genghis je napisao/la:Ja to izjavio ? Molim te nađi taj post, pa da nakon toga nastavimo diskusiju.KiaKaha je napisao/la:Gdje je onaj @genghis,da sad prosipa lafinu o Uberfahreru.Sebastianu,koji bi izdominirao konkurenciju s Force Indiom?
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
Na osnovu ove dvije-tri utrke, ti si zaključio da je on dosta lošiji od Alonsa, Hamiltona , itd? Ove četiri godine ćemo zaboraviti tako lako, kao i činjenicu da je Mercedes trenutno daleko ispred ostalih..KiaKaha je napisao/la:nisam mislio da si doslovno ovo napisao,nego si tvrdio da Vettel nije nista losiji od Alonsa,Lewisa,stavise...Genghis je napisao/la:Ja to izjavio ? Molim te nađi taj post, pa da nakon toga nastavimo diskusiju.KiaKaha je napisao/la:Gdje je onaj @genghis,da sad prosipa lafinu o Uberfahreru.Sebastianu,koji bi izdominirao konkurenciju s Force Indiom?
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.