Ostvarena je nova pobjeda, tri boda, i sve smo bliže ostvarenju cilja, a to je učešće u neklm euro takmičenju.
Ono što je pozitivno u sinoćnjoj utakmici, osim bodova, jeste saznanje da se ekipa dobro nosila sa pritiskom. U ovakvim utakmicama, kad se dobiju, ekipa sazrijeva, raste kvalitativno i takmicarski.
Igrači su pokazali zavidan nivo borbenosti, pa čak i oni koji su povremeno djelovali nonsalantno(Hodzic, Bajic).Još jednom su spoznali da se veliki trud uglavnom isplati na kraju.
Zadovoljan sam i posjetom, po meni je bilo dobrih 2500 ljudi.
Eh, pouke koje bi, po meni, trebalo izvući iz ove utakmice su sljedeće:
-da se nikako ne zakazuju termini u kojima igramo zadnji,nakon što svi drugi odigraju svoje utakmice i nakon što su poznati svi rezultati.Ova situacija stvara dodatni, veliki pritisak, a posebno na mladu ekipu kao sto je naša. Vidite, prije naše utakmice Siroki nas je preskočio na tabeli, Sarajevo prišlo na bod, Zrinjski pobjego tri boda.Ovo je potpuno nepotrebno otezavanje situacije i trpajanje igračima nepotrebnog dodatnog tereta na leđa.
-mi, , navijači,ne treba da se bahatimo, neovisno ko nam je protivnik.Poprilicno često možemo čuti i pročitati kako ćemo nekoga natrpati, popraviti gol razliku i slično. Upozoravao sam da je Mladost ozbiljna, iskusna, takmicarska ekipa i tako su se i predstavili sinoć. Realno, nasa ekipa može odigrati odlično, nadigrati svaku ekipu u pl, ali, isto tako, teško mozemo biti sigurni da ćemo dobiti i one najslabije. Tim više, ne trebamo se sicati najavama trpanja i nabijanja gol razlike.
Ulazimo u samu završnici, predstoje nam tri preteške utakmice, daleko najteže u odnosu na sve konkurente. Nadam se da će struka naći načina da adekvatno pripremi ekipu za to što nas čeka.Morace im znati objasniti da je vremena za premalo.
Na nama je da odemo na Otoku i malo pomognemo Olimpiku da otkine koji bod konkurentima, i naravno, da "izginemo"na derbiju.