FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Tarapana1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tarapana1 » 20 apr 2014, 23:29

Neko spomenu Zebu i Bekrica. Prijatelju,kad je bila prica za njih i reprezentaciju, u ekipi su bili Muratovic;Rahimic,Pjanic,Misimovic,Medunjanin tako da je konkurencija u veznom redu ( NE GOVORIM O OFANZIVNIM VEZNIM) bila prejaka. U ovom trenutku mislim da je Stanic igrac koji moze biti zamjena Mujdzi ispred Avdije. Tomino i Arino vrijeme tek treba da dodje. Tako da u ovom trenutku Stanic zasluzuje poziv,pa makar na siri spisak,sto ocekujem od Susica :thumbup: SVI U MOSTAR !!!
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 20 apr 2014, 23:31

stannis je napisao/la:Ne znam da li je Safet gledao Susica, ali je sigurno vidio nesto u njemu. Kad Ivica Osim kaze da je mali veliki talenat ja ne mora ni sumnjati vise ni sekunde. Opet ponavljam da se za reprezentacije mora imati puno srece i nafake. Ponavljam isto da je kroz Zelju proslo 10 igraca koji su 200 puta bolji od Stanica, a nisu bili ni u planovima. Pa kad se sjetim samo kako je Bekric igrao jedno vrijeme, kad ono BAH Svraka u reprezntaciji...

To je to nafaka, iako je i tada Svraka igrao strasno dobro. Opet po mom nekom skromnom misljenju Bekric je igracina za citavu ligu sad...
Jedan Said Husejinovic nije bio ni u planovima, realnosti malo treba...
Kontam da mi svi volimo Zelju, nase igrace i svi bi bili sretni da neko zaigra, ali ....
:crazy: :crazy: :crazy:

jedan igrač koji je imao 20 kila viška i zabio ukupno 3 gola za polusezonu?! Svraka redovno zabija više od njega, a o drugim igračima da ne govorim.

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 20 apr 2014, 23:33

fczeljo je napisao/la:
stannis je napisao/la:Ne znam da li je Safet gledao Susica, ali je sigurno vidio nesto u njemu. Kad Ivica Osim kaze da je mali veliki talenat ja ne mora ni sumnjati vise ni sekunde. Opet ponavljam da se za reprezentacije mora imati puno srece i nafake. Ponavljam isto da je kroz Zelju proslo 10 igraca koji su 200 puta bolji od Stanica, a nisu bili ni u planovima. Pa kad se sjetim samo kako je Bekric igrao jedno vrijeme, kad ono BAH Svraka u reprezntaciji...

To je to nafaka, iako je i tada Svraka igrao strasno dobro. Opet po mom nekom skromnom misljenju Bekric je igracina za citavu ligu sad...
Kontam da mi svi volimo Zelju, nase igrace i svi bi bili sretni da neko zaigra, ali ....

jedan igrač koji je imao 20 kila viška i zabio ukupno 3 gola za polusezonu?! Svraka redovno zabija više od njega, a o drugim igračima da ne govorim.
A da ne govorimo o tome kako je s ekipom bio treci u ligi :opaopa:

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 20 apr 2014, 23:34

fczeljo je napisao/la:

Govorim o Saidu kad je bio u Werderu a ne kad je dosao u Sarajevo..De malo ne citirajte molim vas, ako ce te bezveze pisati.
Ne igra Said od prije dvije godine...Samo sam karikirao u poredenjima igraca koji nisu vidjeli repre..

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 20 apr 2014, 23:34

Ma Safet veze nema. On je tu jer Srbima takav odgovara, tj, da mu se dovode igraci i govori kako treba da igra. Nema puno to veze, ovaj bolji ili onaj, vec sve stela radi. Mi smo u ovim kvalifikacijama imali previse srece, koja je sada potrosena. Protiv bilo koje jace repke samo smo nesto igrali kako treba kada je Ciro bilo selektor, i Sliskovic kada nismo nista ocekivali, ovi ostali selektori jednostavno su bili izgubljeni protiv jacih ekipa. Safet jedino sto je postavio super takticki protiv jace selekcije, bila je FRA i famoznih prvi 45 min u Parizu.

Nego da ne bjezimo sa teme.

Ne volim kada vidim da nasi kukaju i mole nekoga da nas pusti ili jos gore, nekoga se bojimo. To se mora izbaciti jednostavno. 2003 smo imali skoro identicnu sitvaciju, kada je u pitanju bilo prvenstveno. (sa naseg gledista). Tako, mislim da nam to treba biti imperativ vise. Nakon gubitka trece uzastopne 2003 kockice su se pocele urusavati, prvesntveno jer smo sezoni prije izgubili super jakog generalnog sponzora. Po tom pitanju je sada sitvacija malo drugacija, sto je dobra stvar, jer nije ista stvar imati pa nemati, nego nemati pa imati mogucnost dobiti. ;)

Preostala tri susreta moramo maksimalno uci. Zapamtite, svi su protiv nas, i upravo zbog toga, trebamo samo da gledamo samo sebe i nikoga vise. Ove price, su samo price porazenih i gubitnika koji nemaju nista drugo osim poganog jezika. E upravo da bi skratili taj pogani jezik svima, treba da uzimamo sve sto mozemo da uzmemo a ne da glavu spustamo.

Ko god moze u Mostar, potrebna je velika podrska u ovom susretu.
Samo jako, hrabno i bez milosti.

FORZAAAAAAA ZELJOOOOOOOOO!

EDIT: Nego naka mi neko objasni, zasto kada imamo sve u svojim nogama, pojavi se neki placenik (na tribini) koji zeli izazvati nemir, tj, napravi svome klubu najvecu mogucu stetu.

Ja ovo u zivotu svome nisam vidio, da "navijac" Zelje, kako se smatra krene da se obracuna sa zastirem iz cista mira, a da bi zatim, 50 ljudi iz kopa krenulo da udara istog covjeka, neznajuci sta se fakticki uopste dogada!

Dini Pekici spomenik treba da dignete, a da sam ja iskreno komandir policije, svi bi kuci obliveni krvlju isli, sa po jednom frakturom minimalno. ;) **** vas demokratija i demokratski zakoni kada ti mozes zastitara koji te fakticki ne smije fizicki udariti pocnes fizicki maltretirati.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 apr 2014, 23:35

Evropa je puna mladih igraca koji su vjerovatno bolji od stanica, ali mislim da u brazil treba povesti nekoga iz nase lige ili prvaka ko god to bio na kraju.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 20 apr 2014, 23:35

Baja_Zvjerka je napisao/la:Trostruki nogometni prvak Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar, na predstojećem Sarajevo Business Forumu predstavit će svoje projekte stranim investitorima kako bi pokušao privući strani kapital, prijeko potreban za rad kluba na visokom nivou.

Predsjednik "Plavih" sa Grbavice Almir Gredić u razgovoru za Al Jazeeru kaže kako su već poznati "ciljani" učesnici Foruma kojima bi projekti fudbalskog kluba Željezničar bili interesantni.

"Mi smo već imali neke kontakte sa glavnim organizatorom SBF-a Bosna Bank Internationalom (BBI) i sada smo u finalnoj fazi izrade prezentacije. Imamo četiri učesnika u vidu, dvojica su već u svijetu sporta, dvojica imaju pretenzije da se uključe u to tržište", kaže Gredić.

Prezentacija će oko 1. maja biti gotova i dostavljena ovim investitorima, a Gredić dodaje kako će BBI banka pomoći u povezivanju sa gostima SBF-a.

"Oni će prije Foruma biti upoznati sa projektima. A kad dođu, imat ćemo razgovore i pored zvanične prezentacije. Ovim potezom FK Željezničar ne može ništa izgubiti, a mnogo toga može dobiti, jer je riječ o projektima koji se odnose na obnovu stadiona, jačanje rada na mlađim kategorijama, razmjenama trenera i igrača..."

Gredić ističe da je namjera kluba da provjeri interes stranih investitora u bh. sport, da se predstavi kao klub sa imovinom, idejama i historijom kroz nekoliko projekata, veoma potrebnim za dalji razvoj.

"Želimo ljudima predstaviti klub i vidjeti da li ima interesa. Na nama je da uradimo sve u našoj moći."

Obnova stadiona

Jedan od dijelova prezentacije je stadion Grbavica, koji, ni nakon skoro 20 godina od završetka rata u Bosni i Hercegovini, nije obnovljen.

"U posljednje četiri godine smo imali brojna obećanja kada je riječ o stadionu, no ništa od toga. Da se gradilo po pet cigli od kraja rata, danas bi stadion bio obnovljen. Vjerovatno mnogi koriste takva obećanja za lične promocije i često obećavaju mnogo, no kada se treba raditi - sve je jasno u njihove tri rečenice"
, kaže prvi čovjek kluba.

Protekle sedmice je na Parlamentu bh. entiteta Federacija BiH usvojen Zakon o otpisu dijela dugova sportskih kolektiva. Kako navodi Gredić, riječ je o otpisu kamata na dug prema Poreskoj upravi FBiH, a glavnica se može platiti na rate u narednih 10 godina. To su zaduženja koja se kreću od 750.000 do dva miliona eura.

"Svi smo registrirani kao udruženja građana, a kao takve nas poreska politika tretira kao najrazvijenije firme i od nas traži naplatu i PDV-a i poreze i doprinose. Sa druge strane, u sistemu PDV-a mi imamo malo manevarskog prostora. Državni zakon o sportu je 2008. usvojen i on predviđa određene poreske olakšice sportskim kolektivima, ali on nije usklađen na nižim nivoima vlasti već šest godina."

Privredne subjekte država ni na koji način ne stimulira na ulaganje u sport i, samim tim, sa njihove strane nema interesa za ulaganje. Klubovima ostaju prihodi od ulaznica, članarina i sponzora.

"Ti prihodi nisu dovoljni da bi se podmirile obaveze prema državi, da ne uzimamo obaveze prema igračima. Samo za državu je potrebno oko 1,2 miliona maraka (600.000 eura), a to je bez igrača i priprema. Neki normalan budžet je tri miliona maraka (1,5 miliona eura)", ističe Gredić.

Klub sa imovinom

Problem je i u zakonima, dodaje, koji nisu tačno definirali prijelaz iz udruženja građana u profesionalni kolektiv.

"To bi trebao zakonodavac regulirati, ali nije. Tu je državni zakon, usvojen 2008, i u njemu se govori da se za godinu dana moraju uskladiti niži nivoi, ali se to nije desilo niti je ko radio na tome. Mi čak ne tražimo novac od države, ali tražimo da nam se omoguće načini da dođemo do njega."

Gredić ističe kako je Željo specifičan slučaj, jer ima svoju imovinu od nekih sedam do osam miliona eura, te kako je drugima lakše promijeniti oblik rada iz udruženja građana.

"Mi smo izuzetno talentovana sredina, izbacujemo veliki broj igrača. Trenutno ima 10 do 15 igrača koji igraju u Evropi, a nekoliko je igrača u državnoj reprezentaciji koji su ponikli na Grbavici. Mi smo jedini klub sa prostora koji daje igrače, svi su ostali odrasli izvan države kojoj godišnje dajemo 400.000, a dobijemo 100.000 maraka. Umjesto da nas razvijaju, mi njih stimulišemo i punimo budžet."

"Komšije su drukčije uredili stvari. Naprimjer, u Srbiji su znali da će prodati NIS Srbije. Nekoliko mjeseci prije prodaje su sa Partizanom i Crvenom zvezdom potpisali ugovore po nekoliko miliona eura. Kasnije je prodata kompanija, obaveza, naravno, ostala i klubovi narednih nekoliko godina imaju riješene probleme."

Izvor: Al Jazeera
Nek je i to rekao vala popravi mi dan.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 20 apr 2014, 23:36

@stannis Eto da ne citiramo,taj Said je imao isti problem kao i Bekric i Zeba,konkurencija je bila prejaka da bi mogao igrati u reprezentaciji,i tu je kraj price.

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 20 apr 2014, 23:37

Kad se Stilic izbjegava u velikom luku, sta onda da Stanic ili Tomic ocekuju ?

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 apr 2014, 23:40

Capt_Billy je napisao/la:
EDIT: Nego naka mi neko objasni, zasto kada imamo sve u svojim nogama, pojavi se neki placenik (na tribini) koji zeli izazvati nemir, tj, napravi svome klubu najvecu mogucu stetu.
Pitar, inace bude i na sjeveru, slavio gol mladosti i isprivocirao nekog navijaca... sam si je kriv... nemojte vise o ovome, nije vrijeme ni mjesto...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 20 apr 2014, 23:40

batman je napisao/la:Kad se Stilic izbjegava u velikom luku, sta onda da Stanic ili Tomic ocekuju ?
Bravo. Eto njega sam zaboravio. Igracina..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2014, 23:41

batman je napisao/la:Kad se Stilic izbjegava u velikom luku, sta onda da Stanic ili Tomic ocekuju ?
Isti razlog kao ovi gore, prejaka konkurencija, Misimović i Pjanić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 20 apr 2014, 23:43

Stilic, Cocalic, Stanic, Tomic, Svraka (koji nakon sto ga je izabacio iz repke, drugi igrac totalno).

Kao i svugdje, na danasnjem vaktu, menaderi su ti koji vode igru.
Ako si ti igrac i ako ti je menader Mamic, imas veliku priliku da zaigras u nekoj od liga trice, cak poste ce vjerovatno tvoj buduci klub podebelu svoticu za nase usluve iskesirati, vjerovatno ces biti u uzes smisku igraca za prvih 11. ;)

Tako, nazalost, moras biti vanserijski kvalitet da bi bio pozvan bez neke "menaderske stele" ili "lobija" ako ce te blaze... ;)

@Baja_Zvjerka - Hvala na infu, nisam bio online posljednja 24 sata pa nisam uspio pronaci konkretne informacije.

Nego, necemo o tome, ali nije ono rijesenje. Raja bacaju ogromne kamenice gdje se mogu zadobiti ozbljne povrede a uopste nisu svjesti toga. Ako provoci, fino mu se zove nadlezni, i neka ga sakcionise. Kraj price...
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 20 apr 2014, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 20 apr 2014, 23:45

Poziv za Tomica ocekujem u kvalifikacijama za EURO 2016,kao i Stilicu,jer ce se Miske vjerovatno oprostiti nakon svjetskog,sad je suvisno pricat o toj poziciji. Samo strpljenja i sve ce na svoje doci :thumbup:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 apr 2014, 23:47

Pricate o pozivu igracima PL BiH, a na drugoj strani ovih 30 po europi (bolje lige) ne moze da dođe na red iz raznih razloga, da ne polemisemo.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 20 apr 2014, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 apr 2014, 23:50

Jedina pozicija koja škripi je treći napadač, a njega nemamo ni vani, tako da bi se možda Ara tu mogao ugurati. Na ostalim pozicijama teško, veoma teško.
Voli te tvoje Sarajevo.

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 20 apr 2014, 23:52

Virtu4l je napisao/la:
Kakva konkurencija ? Za Misimovica i Pjanica na klupi adekvatne izmjene nemas.

Nasi igraci nek cekaju smjenu generacije, tada ce biti primorani treneri da ih pozovu. Samo tad ce repka biti u kura.c, pa ce se sva kola polomiti o njihova leđa.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 apr 2014, 23:57

ma nasa posla nije Susic nista drugaciji od ostatka BIH, seri po svom i slicno, realno nasi igraci nemaju kvalitet za ozbiljne tekme u repki al da ga **** za prijateljsku protiv Egipta mozes pustiti da vidis tj. dati sansu pa samim tim i podici malo cijenu igracima iz domaceg prvenstva ako nista zasluzili smo poziv ovim titulama posljednjih godina al eto nek tamo hajduk neki daje igrace cak dvojcu :clap: :clap:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 apr 2014, 23:57

Ma mora se i liga gledati malo, jbga skontaj da npr 4,5 igraca PLBIH ima osigurano mjesto na sirem spisku repke, za prijateljske i slicno, vise bi se i oni trudili, lakse bi pronalazili put do inostranih liga, pa onda poslije bi se enormno jos vise popravljali u kvalitetnijim ligama i repka bi na taj nacin dobila puno vecu bazu potencijalnih reprezentativaca, klubovi bi nam zaradjivali vise para na prodajama igraca, popravljali bi infrastrukturu, ulagali, kvalitet lige bi rastao, evropski izleti ne bi bili samo izleti, itd. itd. Al sve je to haman samo utopija, logika i razum su davno pobjegli iz ove drzave...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2014, 00:01

batman je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Kakva konkurencija ? Za Misimovica i Pjanica na klupi adekvatne izmjene nemas.
Kod Ćire je i Pjanić bio rezerva, a Pape je zvao Štilu u prvom mandatu i zabilježio je 2-3 nastupa. U posljednjem ciklusu ga nije zvao, ali tada je Štila bio u Turskoj, pa nije bilo realno da ga pozove.

Sjećam se da je proiv Bjelorusije veoma rano zamijenio Salihovića, još u prvom poluvremenu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Sarajevskigigant1921 i 47 gostiju.