Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chstal
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Chstal » 21 apr 2014, 16:06

floyd je napisao/la:Intersantno je da nas uvijek zatrpaju bekovi, a ne centri. Atic, Gacic, Djedovic, moraju znatno popravit taj segment

Mozda ne bi trebalo drzati ovu trojku u istom trenutku u petorci. Onako na nevidjeno, kontam da im je malo jedna lopta.

Treba još napomenuti da su Kinezi igrali sa godištima 97 i 98

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 21 apr 2014, 16:22

Chstal je napisao/la:
floyd je napisao/la:Intersantno je da nas uvijek zatrpaju bekovi, a ne centri. Atic, Gacic, Djedovic, moraju znatno popravit taj segment

Mozda ne bi trebalo drzati ovu trojku u istom trenutku u petorci. Onako na nevidjeno, kontam da im je malo jedna lopta.

Male su sanse da su svi ta godista...Proslo U19 svjetsko bilo je dosta govora o Kinezima i njihovim laziranjem godista..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 apr 2014, 16:28

Chstal je napisao/la:

Gdje vidiš godišta? Ja vidim samo godine. Tako npr piše za Gacica da ima 17 a on 96-to. AKo po tome zaključuješ onda nije ispravno.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 21 apr 2014, 16:30

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Chstal je napisao/la:

Gdje vidiš godišta? Ja vidim samo godine. Tako npr piše za Gacica da ima 17 a on 96-to. AKo po tome zaključuješ onda nije ispravno.
Imas godista na stranici od ovog turnira gdje su rosteri svih reprezentacija..

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 21 apr 2014, 17:00

zaboljisportuBiH je napisao/la:JOj vam glupe priče sve vrijeme. POetna je da su Sparsi najpozitvnije što se dešava u BiH. Imaju greškica ali malih. Isto tako kriviti savez zbog toga što nema pionira a do prije par godina nije bilo ništa je skroz glupo. Nema para ljudi. Kad bude love bit će sve selekcije. Valjda je to jasno ko dan. ISto tako Šalić je želio da igra za Srbiju i tu nema priče. Ako ga nije pozvao neki trener to je do trenera a ne do Haruna. Pa valjda on postavlja trenere i struku da se procjeni ko treba da igra. Zbog toga sad ti treneri i nisu više tu. Majke mi svašta se načitah a 90% glupa rasprava.
Evo djeca dobila KInu. Svaka čast. Ipak ova djeca su se skupila pet dana sa ovim trenerom. Pored toga igramo sa 6 igrača 97. Ne znam kakva je situacija kod drugih ali vjerujem da su rijetki 97. Fali nam glvani centar. Frajer je dominirao i sa 95 a sad bi razbijao dole vjerujem. Također u ovoj visokoj liniji fale i Dado Stipanović, Lazić, Lončara i ne brojim. Evo @neno kaže Ćataković. Treba ga probati. Treba vidjeti i onog Šehića može li doći. I onaj RIjad Smajović i Ćurovac su prošle godine igrali sa starijima. Garić će isto upasti. Ovi sad što igraju centri su lahotni svi sem ovog Smajovića koji opet po onome što sam vidio ne trenira dugo tj on može puno tehnikom napredovati. Vjerujte mi to je 40% bolja ekipa kad svi budu tu. TO je skroz nova ekipa ispod koša. Treba i Baji da ih upozna. Frajer nije radio sa mladima. Polako. Treba mu i psihologiju mladih da skonta.

Kako se sad dalje igra?
Slažem se sa tobom u puno toga, ali smiješno je, a ponavljam i žalosno da uposlenik Saveza javno proziva jedan klub, a ujedno taj klub je najzaslužniji ili jedan od najzaslužnijih za rezultate koje postižu naše mlađe selekcije. Jednostavno mi logika ne dozvoljava da to prihvatim. Stalno se pojavljuju dvostruki standardi. Ovaj može ovaj ne može, pa nije to privatni savez. Da ti to napišeš ili neko onako ko nije u službi, shvatio bih, ali ovako neko ko ima ulogu PR, to je strašno. OK nije ga trener pozvao, nemamo pionirsku selekciju, nemamo komisije, nema para, sve ja to razumijem, ali onda se treba priznati greška, a ne optuživati drugog. Napravljeni su vrhunski rezultati u zadnje vrijeme, ali moraju se priznati i propusti. Ili ćemo se koristiti onom "Za sve što se dobro zaslužan sam ja, a za sve loše okrivi drugog." Evo zaboravimo Sparse, sjeti se samo slučaja Ace.
Evo tebe pitam, šta bi se desilo da je mali Darko otišao u Široki ili Cibonu, pa ne bi se ni raspravljalo o tome?

Čestitke momcima na pobjedi. Samo nastavite raditi, raditi, .... :bih:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 apr 2014, 17:46

Bravo momciiii :cool: :cool: :cool:
Bravo Riki, bravo Aticu, i svi ostali :opaopa: :opaopa:
Iako nemamo nekoga da igra dole i ledjima, Riki je danas odlican bio...
Sad cemo puno lakse i bolje izgledati u nastavku..
Steta sto se Loncar povrijedio prije mjesec, pa da je on makar tu..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 apr 2014, 18:06

slabo ,slabo je to...Nedim nikako da ide naprijed..

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 21 apr 2014, 18:52

Cestitke momcima, jesmo li sad prosli grupu sa jednom pobjedom ?
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 21 apr 2014, 19:05

LloriS je napisao/la:Cestitke momcima, jesmo li sad prosli grupu sa jednom pobjedom ?
Nismo sad igramo za plasman od 9 do 16 mjesta

Sutra je pauza. Nastavak takmičenja:

23.4 protiv Francuske u 14:00
24.4 protiv Čilea u 16:00

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 21 apr 2014, 19:08

Chstal je napisao/la:
LloriS je napisao/la:Cestitke momcima, jesmo li sad prosli grupu sa jednom pobjedom ?
Nismo sad igramo za plasman od 9 do 16 mjesta

Sutra je pauza. Nastavak takmičenja:

23.4 protiv Francuske u 14:00
24.4 protiv Čilea u 16:00
Hvala drug
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 22 apr 2014, 13:34

Čestitke momcima na jučerašnjoj pobjedi,bit će to još mnogo bolje aBd.Idemo sutra jako protiv Francuza pa šta Bog da! :bih:
Manijaci Zeljini

Gi33
Kontakt:

Post Postao/la Gi33 » 22 apr 2014, 13:36

Sta je sa pionirima?
Evo,koliko sam upratio,Sparsi dominiraju.
Iako,ima dosta timova iz Banja Luke koji bi mogli igrati "dure" sa njima. (Basket 2000,Rookie, itd..)
Ali definitivno mislim da ce slijedecih godina najvise napredovati ekipa "Gena".
Pojavise se ljudi u ligi iz vedra neba,izgubili od Realwaya 2-1 u polufinalu (88 86) su izgubili zadnju utakmicu.Vidim da su sada i osvojili kup Kresimira Cosica,moglo bi biti nesto od njih.Plus ih vodi selektor Emir Halimic.
Gledao sam ih neki dan,momci stvarno lijepo igraju.Nema nikakvih akcija,dreke,tarlahanja...Momci opusteno igraju,"zezaju" se na terenu,stvarno ih je bilo lijepo gledati......
Od potencijonalnih reprezentativaca (za 2 godine), ima ovih iz Banja Luke,Leotara,iz Sparsa imaju trojica,iz Realwaya 1-2,mogao bi koji iz Gena,i eto veoma solidna ekipa koja bi se mogla natjecati bez ikakvih problema. Misljenja?

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 22 apr 2014, 14:00

Gi33 je napisao/la:Sta je sa pionirima?
Evo,koliko sam upratio,Sparsi dominiraju.
Iako,ima dosta timova iz Banja Luke koji bi mogli igrati "dure" sa njima. (Basket 2000,Rookie, itd..)
Ali definitivno mislim da ce slijedecih godina najvise napredovati ekipa "Gena".
Pojavise se ljudi u ligi iz vedra neba,izgubili od Realwaya 2-1 u polufinalu (88 86) su izgubili zadnju utakmicu.Vidim da su sada i osvojili kup Kresimira Cosica,moglo bi biti nesto od njih.Plus ih vodi selektor Emir Halimic.
Gledao sam ih neki dan,momci stvarno lijepo igraju.Nema nikakvih akcija,dreke,tarlahanja...Momci opusteno igraju,"zezaju" se na terenu,stvarno ih je bilo lijepo gledati......
Od potencijonalnih reprezentativaca (za 2 godine), ima ovih iz Banja Luke,Leotara,iz Sparsa imaju trojica,iz Realwaya 1-2,mogao bi koji iz Gena,i eto veoma solidna ekipa koja bi se mogla natjecati bez ikakvih problema. Misljenja?
Gledao sam dječake iz Gena,fino to izgleda,a kad si već spomenuo taj Kup Krešimira Ćosića treba istaći da smo se tu pokazali u baš dobrom svjetlu.U kategoriji minibasket od naših predstavnika ABC Basket iz Tuzle je zauzeo prvo mjesto,u kategoriji pionira(mlađih kadeta) Gen je zauzeo prvo mjesto dok je ABC Basket bio drugi,a što se tiče kadeta prvi je bio Kengur,drugi Konjic i treći ABC Basket s tim da je u svakoj kategoriji neko od naših dječaka bio najbolji strijelac,igrač ili izvođač trica.Zaista prelijepo! :)
Manijaci Zeljini

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 22 apr 2014, 14:30

Završnica pionirskog takmičenja na nivou države BIH, ostalo je još 9 ekipa. Godišta 2000 i mlađe.

Grupa A
1. OKK Spars-Sarajevo (1 mjesto u Federaciji)
2. KK Vrelo-Čajniče (2 mjesto u RS)
3. HKK Zrinjski/HKK Posušje (3 mjesto u HB)

Grupa B
1. KK Zvornik Basket (1 mjesto u RS)
2. KK Čapljina (2 mjesto u HB)
3. KK Silver Kings- Srebrenik (3 mjesto u Federaciji)

Grupa C
1. HKK Široki (1 mjesto u HB)
2. KK Real Way-Sarajevo (2 mjesto u Federaciji)
3. KK Rookie-Banja Luka (3 mjesto u RS)

Igra se sljedeće sedmice 2/3/4 Maja. Imamo 3 domaćina, tj iz svake grupe jedna ekipa je domaćin ostalim ekipama (igra svako sa svakim). Iz svake grupe prolazi 1 ekipa.

Prošlogodišnji poredak na završnici državnog prvenstva: 1. OKK Spars-Sarajevo, 2. OKK Sloboda-Tuzla, 3. KK Gradina-Tešanj.

Domaćin grupe B je KK Silver Kings-Srebrenik.

Gi33
Kontakt:

Post Postao/la Gi33 » 22 apr 2014, 14:40

Ko su najbolji igraci 2000 u drzavi trenutno? - Koji bi igraci usli u reprezentaciju?

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 22 apr 2014, 14:47

Gi33 je napisao/la:Ko su najbolji igraci 2000 u drzavi trenutno? - Koji bi igraci usli u reprezentaciju?
Mi nemamo pionirsku selekciju i mislim da je još rano govoriti ko bi mogao upasti u tu kadetsku jer za 1-2 godine se može mnogo toga promjeniti..
Manijaci Zeljini

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 22 apr 2014, 14:53

ultrassa1921 je napisao/la:
Gi33 je napisao/la:Ko su najbolji igraci 2000 u drzavi trenutno? - Koji bi igraci usli u reprezentaciju?
Mi nemamo pionirsku selekciju i mislim da je još rano govoriti ko bi mogao upasti u tu kadetsku jer za 1-2 godine se može mnogo toga promjeniti..
Okupljanje selekcije godišta 2000 i mlađe je u julu!

Gi33
Kontakt:

Post Postao/la Gi33 » 22 apr 2014, 14:58

Chstal je napisao/la:
ultrassa1921 je napisao/la:
Okupljanje selekcije godišta 2000 i mlađe je u julu!
Upravo,zato i pitam,trenutno da se gleda,najboljih 12?

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 22 apr 2014, 15:11

Okupljanje selekcije godišta 2000 i mlađe je u julu![/quote]

Upravo,zato i pitam,trenutno da se gleda,najboljih 12?[/quote]

Trenutno hmm

1. Đaković Nikola (Budućnost)
2. Bojić Vuk (Basket 2000)
3. Hrstić Armin (Silver Kings)
4. Osmanspahić Emir (Radnički Goražde)
5. Erwin Gutić (Spars)
6. Tiganj Amar (Spars)
7. Mešić Mirza (Spars)
8. Fejzibegović Kerim (Spars)
9. Mašić Ali (Realway)
10. Demir Faris (Realway)
11. Karić Semir (Realway)
12. Cvetić Danilo (Basket 2000)
13. Ceranić Miloš (Leotar)
14. Sekulić Marko (Šampion Alfa)
15. Đorđe Višnjić (Budućnost)
16. Gazibegović Ahmed (Sloboda)
17. Dragoljub Maksić (Budućnost)
18. Nemanja Ninković (Rookie)

Igrače iz Herceg Bosne nisam gledao :oops:

Gi33
Kontakt:

Post Postao/la Gi33 » 22 apr 2014, 15:18

Chstal je napisao/la:Okupljanje selekcije godišta 2000 i mlađe je u julu!
Upravo,zato i pitam,trenutno da se gleda,najboljih 12?[/quote]

Trenutno hmm

1. Đaković Nikola (Budućnost)
2. Bojić Vuk (Basket 2000)
3. Hrstić Armin (Silver Kings)
4. Osmanspahić Emir (Radnički Goražde)
5. Erwin Gutić (Spars)
6. Tiganj Amar (Spars)
7. Mešić Mirza (Spars)
8. Fejzibegović Kerim (Spars)
9. Mašić Ali (Realway)
10. Demir Faris (Realway)
11. Karić Semir (Realway)
12. Cvetić Danilo (Basket 2000)
13. Ceranić Miloš (Leotar)
14. Sekulić Marko (Šampion Alfa)
15. Đorđe Višnjić (Budućnost)
16. Gazibegović Ahmed (Sloboda)
17. Dragoljub Maksić (Budućnost)
18. Nemanja Ninković (Rookie)

Igrače iz Herceg Bosne nisam gledao :oops:[/quote]

Nezz sad,dosta je diskutabilna odluka,ipak na selektoru je da odluci,stavio bih ja jos dosta momaka iz kantona i sire....
Tko vodi reprezentaciju 00?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.