Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

zivinaajkula
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la zivinaajkula » 21 apr 2014, 22:00

Grdan je napisao/la:Premijer liga je dobra kakva je 1. liga Federacije,npr. u 1. ligi Federacije Gošk se borio 15 kola za premijer ligu a na proljeće ne mogu nikoga dobiti a plaće igračima veće nego što ih ima pola premijerligaških klubova :clap:.

Posto znam jednog igraca iz Goska place su im oko 600 ili 700 KM + premije sto je u prosjeku sa onim iz Radnika,Leotara i sl. klubova!
Pricao mi je taj isti lik kako dodje naredjenje da se utakmica pusti ,onda na tribinama imas 20ak ljudi jer se sve zna unaprijed 2,3 dana! :lol:
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 21 apr 2014, 22:08

Hrvatska liga je sigurno najnezanimljivija liga u regiji, prvak se zna najmanje sljedećih 5 sezona :yawn:

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 21 apr 2014, 22:18

Ma opcenito HNL mi je bezveze...evo i sa jakom Rijekom je nezanimljivo to i sve se zna unazad deset godina i uanprijed isto toliko.Samo su kada je u pitanju infrastruktura debelo odmakli,a ruku na srce Rijeka i pogotovo Dinamo su ispred nasih klubova.Srpska liga mi je puno zanimljivija,ali i tamo Zvezda i Partizan su malo ispred nasih klubova(ne kao sto je to Dinamo) odmakli i sve su slabiji.Smanjenje lige na deset klubova,veca angazovanost saveza i zelja da se nesto popravi bilo kakva bi doprinijela da ova liga bude najzanimljivija u regionu i u navijackom smislu,ali i kada je u pitanju sama rezultatska neizvjesnost.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 21 apr 2014, 23:18

Mi smo jedina liga na svijetu gdje se vise prica o namjestaljkama,bakljama,sudijama,cukama,macama,delegatima nego o samom terenu i igracima.
Ako dobijes na strani onda si kupio,ako kiksas kuci onda si prodao i igrao za kladionicu.

I onda ocekujes nesto a sam ne cijenis to sto imas.
1946

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 22 apr 2014, 00:04

Ne bih sad da ulazim u neku raspravu ali dobro bi bilo da si spomenuo i od koga su i kad krenule te price??? Od Zeljinih navijaca sigurno nisu a rekao bih da su pojedini navijaci Sarajeva prednjacili u tim takozvanim teorijama zavjere i kupovini tj prodaji utakmica, to je cinjenica!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la hilmo » 22 apr 2014, 07:41

ficobahtic je napisao/la:Ne bih sad da ulazim u neku raspravu ali dobro bi bilo da si spomenuo i od koga su i kad krenule te price??? Od Zeljinih navijaca sigurno nisu a rekao bih da su pojedini navijaci Sarajeva prednjacili u tim takozvanim teorijama zavjere i kupovini tj prodaji utakmica, to je cinjenica!
Ma ja, vi ste cvijecke i uvijek kazete da su utakmice Sarajeva regularne. ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 apr 2014, 12:49

Ova država da ima jaku ekonomiju, naša liga bi bila najjača liga ako ništa na Balkanu.Pogledajte samo naše klubove :

Sarajevo ; Željezničar ; Čelik ; Velež ; Borac ; Široki ; Zrinjski. ( Pomenuo sam samo one koji se trenutno takmiče u PLBiH ). Kada bismo dodali ovdje i Slobodu :tokralju:

Toliko ujednačenosti nema nigdje na Balkanu. Sa boljom infrastrukturom, i uslovima za igru, ova liga bi bila nadaleko i naširoko zanimljiva, tu sumnje nema.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 22 apr 2014, 19:13

zizu1991 je napisao/la:Ova država da ima jaku ekonomiju, naša liga bi bila najjača liga ako ništa na Balkanu.Pogledajte samo naše klubove :

Sarajevo ; Željezničar ; Čelik ; Velež ; Borac ; Široki ; Zrinjski. ( Pomenuo sam samo one koji se trenutno takmiče u PLBiH ). Kada bismo dodali ovdje i Slobodu :tokralju:

Toliko ujednačenosti nema nigdje na Balkanu. Sa boljom infrastrukturom, i uslovima za igru, ova liga bi bila nadaleko i naširoko zanimljiva, tu sumnje nema.

Moram se složiti sa tobom. To bi bila dernek liga
10 klubova

Zrinjski
Velež
Željo
Sarajevo
Borac
Čelik
Sloboda
Široki
Slavija
I još neko radnik,leotar,jedinstvo,zvijezda.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 apr 2014, 19:39

Zaboravih i Olimpic, koji ima veliki potencijal, samo da se počne raditi u tom klubu kako treba ... :kafa:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 apr 2014, 23:14

PL ima ogroman potencijal da postane zanimljivo i praceno takmicenje bas iz razloga sto u BiH postoji jako puno zanimljivih klubova. Ne mora znaciti da ce klubovi smanjivanjem lige pocet gazit po Europi, ali ja sam uvjeren da bi posjeta uveliko porasla i da bi konstantno rasla. Samim tim bi bila primamljivija ulagacima, bilo bi vise sponzora, para, kvalitet bi rastao. Cak i oni manji klubovi koji budu igrali u ligi ce na domacim utakmicama imati dobru posjetu, jer je svakome zanimljivo pogledat utakmicu sa Zeljom, Celikom, Slobodom, Zrinjskim, Borcom itd. Mnogo manje ljudi ce se zapalit kad cuje da ti u grad stize Leotar, Mladost, Radnik itd. Bez uvrede za ove klubove i njihove navijace. Ja njih sviju postujem, al je realnost da su ovi prvi nabrojani jednostavno zanimljiviji.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 23 apr 2014, 07:53

ma sve to mi ovdje fino lijepo i krasno pisemo ali izgleda to nikoga ne zanima..
samo malo volje i zelje je potrebno i za 2 god imas 10(12) klubova...

hnl je ove godine bio zanimljiv (donekle) sto se tice svega, rijeka, hajduk itd iako je dinamo opet osvojio ali nebitno..ljudi su se vratili na tribine, svaka utakmica je na tv itd. a dosta losi su i osijek i slaven, dragovoljac, zadar..sve je to palo osim ove trojke hajduk, rijeka i dinamo + jos split ...

a kod nas bi gorilo..tu nema sumnje..samo mi nije jasno kako nema interesa da se to uradi..
da se mozda i mediji ukljuce sa svih strana i da se stalno pise o tom smanjenju, da se pritišće mozda bi nesto i urodilo..

al ajde, sacekat sp u brazilu pa vidjet poslije da li ce se savez vise okrenuti ligi...
prava je steta jer stvarno imamo sve uvjete da budemo najzanimljiviji u regiji jebote..
kvaliteta ce doci s vremenom
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

batman
Kontakt:

Post Postao/la batman » 23 apr 2014, 11:54

" onclick="window.open(this.href);return false;

ne mogu da vjerujem da 1.FBiH ima bolji izvjestaj od PL

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 24 apr 2014, 12:11

FINANCIJE (NE)ĆE BITI PROBLEM Visi li licenca Želji i Čeliku?!

Željezničar, Sarajevo, Borac i Široki Brijeg su bili klubovi koji su prošle sezone izborili plasman na međunarodnu scenu, ali umjesto Banjolučana, koji su završili kao trećeplasirani u prvenstvu, europsku vizu je ipak dobio Zrinjski, iako su Mostarci završili tek na poziciji broj devet.

Razlog? Drugostupanjska komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH odbila je žalbu Borca na odluku Prvostupanjske komisije, ali ne samo Borca, nego i one Čelika i Olimpica, koji su završili na pozicijama broj četiri i pet, dok se Slavija i Leotar, koji su također završili ispred Zrinjskog, nisu ni žalili na odluke Prvostupanjske komisije kada su europske licence u pitanju.

S obzirom da je odluka Drugostupanjske komisije za licenciranje “konačna i izvršna”, što jasno potvrđuje pravilnik o licenciranju, Zrinjski je automatski postao četvrti putnik na međunarodnu scenu, jer je od ranije bilo poznato da su Mostarci, uz Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Velež, jedini dobili zeleno svjetlo za Europu već od Prvostupanjske komisije.

Iz banjolučkog kluba su zbog ovakvog epiloga očekivano rigali vatru na NS BiH, iako argumenti čelnika Borca jasno sugeriraju kako njihova žalba jednostavno nije mogla biti usvojena na sjednici Drugostupanjske komisije. Naime, pravilnik o licenciranju je jasan.

“Bilo koji dokument koji pokazuje da su kriteriji ispunjeni u pogledu neizmirenih dospjelih obveza nakon roka koji je utvrđen kao 31. ožujka, neće biti uzet u razmatranje.”
Što su, pak, govorili u Borcu?

- Mi smo ispunili sve obveze zbog kojih nismo dobili licencu od Prvostupanjske komisije. Istina, rok je bio 31. ožujka, a nova Uprava kluba je imenovana tek 2. travnja, izjavio je predsjednik banjolučkog kluba Slobodan Radulj.
Iz njegovih riječi svima je bilo jasno kako Drugostupanjska komisija nije mogla usvojiti žalbu, iako je Radulj smatrao da je mogla, što je objašnjavao još apsurdnijim argumentom.

- U prošlosti je postojala tolerancija prema drugim klubovima, a zašto takav slučaj nije s Borcem, znaju samo ljudi u NS-u BiH.

U prijevodu, Radulj je smatrao da je Drugostupanjska komisija trebala Borcu progledati kroz prste, a s obzirom da nije, zaprijetio je istupanjem iz Premier lige, što se, naravno, nije dogodilo. U Čeliku, pak, nisu bili toliko ogorčeni odlukom Drugostupanjske komisije, vjerojatno iz razloga jer u zeničkom klubu nisu ni gajili nade da bi mogli dobiti licencu, što se već ne može reći za Olimpic, čiji je predsjednik Nijaz Gracić bio najavio odlazak iz bh. nogometa.
Iako je prošlogodišnja odluka Komisije za licenciranje očekivano podignula puno prašine, zanimljivo je da to nije prvi put da je Borac bez Europe ostao zbog licence, jer se nešto slično dogodilo i 2009. godine. Istina, tada je NS BiH licencu uskratio trećeplasiranoj Slobodi, ali je u Europu ipak otišao šestoplasirani Široki Brijeg, a ne Borac, koji je završio na petoj poziciji. O licencama se puno pričalo i 2005., budući da je NS BiH tada iste uskratio Željezničaru (drugo mjesto) i Sarajevu (pobjednik Kupa), tako da su umjesto njih u Kup UEFA otišli Široki Brijeg (trebao igrati u Intertoto kupu) i Žepče, iako je ovaj klub prvenstvo okončao tek na dvanaestoj poziciji.

Sve ovo dosad napisano može se karakterizirati kao malo veći uvod, budući da danas nitko ne zna hoće li licence opet odrediti naše predstavnike na međunarodnoj sceni. Podsjetimo, završnicu aktualne sezone kao pretendenti za Europu čekaju Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg, Sarajevo i Čelik, ali u određenim medijima su se pojavile informacije da iste “vise” Željezničaru i Čeliku, zbog čega bi u Europu, kako stvari sada stoje, uz Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo mogao još i Velež.

Direktor administracije za licenciranje Adnan Džemidžić je izjavio da su takvi napisi neutemeljeni, iako, jasno, nije mogao potvrditi da će svi oni klubovi koji izbore plasman u Europu dobiti licencu.

- Ne znam odakle su se pojavile takve informacije, budući da još uvijek nije zasjedala Prvostupanjska komisija za licenciranje, izjavio je Džemidžić.

PET KRITERIJA

Proces licenciranja otkriva da klubovi za dobivanje licence moraju ispuniti pet kriterija – sportski, infrastrukturni, administrativni, pravni i financijski, a klubovima, očekivano, najviše problema predstavlja ovaj posljednji

ŠIROKI I ZRINJSKI

Pogled unatrag jasno otkriva da procesu licenciranja najodgovornije prilaze Široki Brijeg i Zrinjski, hercegovački premierligaši koji su najviše puta dobivali licencu već od Prvostupanjske komisije za licenciranje

U Borcu odavno svjesni

Iako je direktor administracije za licenciranje Adnan Džemidžić izjavio da Prvostupanjska komisija tek mora zasjedati, u nekim klubovima su već odavno svjesni da ne mogu do Europe, bez obzira na plasman. Tako su u Borcu još 31. ožujka na Skupštini kluba potvrdili kako će banjolučki klub drugi put u nizu ostati bez Europe.

- Uspeli smo osigurati 219 tehničkih dokumenata za dobivanje licence, borili smo se za ispunjavanje i financijskog kriterija, ali za to je bilo potrebno izmiriti
sve one obveze koje Borac trenutačno ima. Međutim, u ovoj situaciji to ne može uraditi nitko. Nažalost, ponovno se može dogoditi da izborimo pravo na Europu, ali da zbog licence ostanemo bez iste, izjavio je predsjednik Borca Draško Ilić.

http://dnevni-list.ba/web1/2014/04/23/f ... -i-celiku/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Grdan, dana/u 24 apr 2014, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 24 apr 2014, 12:56

Meša Baždarević

"Raduje me da je nekoliko klubova u utrci za titulu, a ja se naravno nadam da će Željezničar osvojiti prvenstvo. Također, nadam se da će Željezničar kao i drugi naši klubovi konačno napraviti neki iskorak u Evropi, što bi bilo od velikog značaja za sve. Mislim da Željo ima kvalitet da prođe predkvalifikacije", zaključio je Baždarević.

ELVIR BOLIĆ

Uzbudljivo je ove sezone u Premijer ligi i Kupu BiH.

"Iznenađen sam ove sezone pozitivnim stvarima u našem nogometu. U igri za prvaka su čak četiri ekipe i neće se znati ko je prvak do posljednje minute. Raduje me posebno što će finale Kupa igrati Čelik i Sarajevo, to će biti praznik nogometa u našoj zemlji, ne sumnjam da će Bilino polje i Koševo biti dobro ispunjeni, te da će na kraju pobijediti nogomet. Vjerovatno dolazim gledati ove utakmice i nadam se da će Čelik nakon dugog niza godina donijeti jedan trofej u Zenicu, te zaigrati u Evropi naredne godine. Usvajanje Zakona o otpisu dugova za klubove je još jedna pozitivna stvar za naš nogomet i ova trenutna situacija mnoge stvari može okrenuti na bolje. Mislim da naš nogomet ide uzlaznom putanjom, te da će klubovi imati mnogo bolju politiku u budućnosti nego što je to bio ranije slučaj. To će privući i strane investitore u našu zemlju, te će siguran sam pokušati investirati i u druge klubove", uvjeren je popularni Bole.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 25 apr 2014, 01:06

sto se licenci tice, kome poreska nije potpisala reprogram, tj. ko nije uplacivao redovne rate poreskoj nece vidjeti evvrope, to je Br.1. , razlog je taj sto su osobe koje su prethodnih godina klubovima koji nista placali nisu potpisivale reprogram, pod prijetnjom "visih" da ce snositi posljedice u slucaju da urade to ove godine... i naravno neki su se uhvatili za glavu jer do 31. nisu dobili potpis

druga stvar je da ni NS nece dati licencu nikome ko je zakonski ne moze dobiti, tj. ko je pokusa dobiti falsfikovanjem potpisa i ispravljanjem datuma, je su prosle godine zbog toga popili kaznu i izgubili licencu za licenciranje (50 000 E)
ZATO ove godine ce biti svega

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 apr 2014, 01:09

rammstein je napisao/la:sto se licenci tice, kome poreska nije potpisala reprogram, tj. ko nije uplacivao redovne rate poreskoj nece vidjeti evvrope, to je Br.1. , razlog je taj sto su osobe koje su prethodnih godina klubovima koji nista placali nisu potpisivale reprogram, pod prijetnjom "visih" da ce snositi posljedice u slucaju da urade to ove godine... i naravno neki su se uhvatili za glavu jer do 31. nisu dobili potpis

druga stvar je da ni NS nece dati licencu nikome ko je zakonski ne moze dobiti, tj. ko je pokusa dobiti falsfikovanjem potpisa i ispravljanjem datuma, je su prosle godine zbog toga popili kaznu i izgubili licencu za licenciranje (50 000 E)
ZATO ove godine ce biti svega
zato se i boji naš savez, jer se svaki korak prati od strane UEFA-e. Svake će godine biti sve teže doći do licenci, nek nam je BOG na pomoći.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 25 apr 2014, 01:30

pa ove godine savezu je "probna"...ako ponove prethodne godine i UEFA inspekcije uhvate ih mozemo ostati bez klubova u evropi... zato kazem, ove godine sumnjam da ko nije ispunio uslove da ce na ime kluba i lobi jak dobiti licencu kao prehodnih godina..
kazem, prosle ggodine kazna je stigla na racun saveza i ove godine je nece placati, bar koliko ja znam

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 25 apr 2014, 10:09

slika
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 25 apr 2014, 10:14

Hordas Doboj je napisao/la:slika
o tome sam i govorio, medjutim ovdje se ne pominje ono sto nece da pominju da su izgubili licencu prosle godine, zbog ljudi koje su smjenili, pa su sada doveli nove ljude koji ce siguran sam raditi samo po pravilu UEFA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 apr 2014, 11:07

Bolje malo stisnut, nekome i ne izdat licencu, ne progledat kroz prste, jer ce jedino tako dovest u red rad kluba i stanje stadiona. Znam da su teska vremena, da se nema, al svi imaju ista pravila i neka za sve ista vrijede.

Vrijeme je da se zavede red, a tko plati ceh sam si je kriv.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bvsic i 26 gostiju.