Elias - Semrajc 1 @ 1.44, TR 2:0 @ 2.20
Jedna dosta nerealno kvota na pobjedu Eliasa protiv ne tako dobrog Slovenca, koji je rang Futures turnira, bez nekih boljih rezultata. Elias je dosta talentovan, ocekuje se od njega dobra karijera, ali do sada nije uspio da u potpunosti pokaze taj talenat. Ima odlican forehand, solidan servis, i igra dosta lijep tenis za gledati, odlican u defanzivi, ali zna potegnuti i prema naprijed. Semrajca su sa 2:0 dobijali i puno lošiji igrači kao Veger, Grabul, Luncanu, Reissig. Mislim da Gastao nece imati problema da ovo lagano rijesi u dva rutinska seta, jer je puno kvalitetniji igrač, sa boljom formom, talentom, udarcima.
Gomez - Monteiro 1 @ 1.62
Monteiro u posljednje vrijeme igra očajan tenis, ali u skladu sa svojim godinama ima solidan ranking (300.). U ovoj sezoni bez pobjede u glavno žrijebu turnira, igra dosta lose. Sa druge strane Gomez nekoliko solidnih rezultata, dosta je namučio solidnog Odesnika u Santiagu na proslosedmicnom Challengeru. Ima dosta solidan servis za zemljane terene, igra napadacki tenis, proba sto prije zavrsiti poen, Monteiro ipak jos nezreo za vecih rezultata, fizički i psihicki nije na nivou koji bi trebao da bude i mislim da ce Gomez da ipak ovo rijesi, zbog dosta bolje forme, i prednosti sigurno u servisu.
Young - Nishioka TR 2:0 @ 1.72
Nishioka takodje jedan mladi igrač, od kojeg se ocekuje ozbiljna karijera, mislim da ipak protiv jednog od najtalentovanijih igrača na Touru nece moci do seta. Young da igra kao sto se predvidjalo, bio bi lagano TOP 10, ali psihicki los, i nikada nije previse ozbiljno uzimao tenis u obzir. Ipak puno kvalitetniji i iskusniji igrač od mladog Nishioke i rutinska pobjeda ne bi trebala izostati.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi