Chicago Bulls

Steve Nash
Kontakt:

Re: Domet Chicaga ove sezone

Post Postao/la Steve Nash » 09 feb 2010, 19:44

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
andelob je napisao/la:Da

nba-croatia.com možda?
je on je Andelob sa nab-croatia :mrgreen:
jošuvijek ostajem prvi svom 1 runda PO

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 feb 2010, 19:52

ahahaha ma zamal prosle godine da izbace Bostona, ne vidim razloga da i ove godine ne ponove slicno nesto, s obzirom da su godinu iskusni :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 09 feb 2010, 20:16

nije svaki dan bajram.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 feb 2010, 20:23

nema to veze, Boaton je istrosena ekipa i vjerujem da Bullsi njima mogu parirati za ostle nebih rekao da mogu jer je nerealno :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 14:57

oper na 50 posto sad orlando bice tesko pa ny 2 puta igrao tt nije bio los bas je lud lik sta ce biti niko jos nista ne trejda cekaju allstar a onda poslije bi moglo ludilo nastupit ima li novih vijesti za chicago ko bi jos moga biti u pregovorima za dolazak u bullse osim sto se spominju do sad t mac amare ray allen iako ne mislim da ce iko od njih doci

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2010, 15:32

ma sinoc smo jedva dobili :).... bili smo bolji tokom utakmice, ali padovi u igri nas uvjek kostaju i tesko se vracamo u utkamicu.Sinoc su se ipak vratili.Imali smo prednost vecim dijelom utakmice, ali je Indiana otisla na +10 ili 12, ali uspjeli smo se vratiti i nakraju pobjediti.Veceras Orlando bice ovo jako dobra utkamical..Veceras ako Tomas ne odigra utkamicu kako se od njega ocekuje, zaista ga treba trade.Veceras ispod kosa je Howard i Tomasova pomoc je neophodna, s obzirom da Noaha nema pod kosem
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 16:03

ma lud je on malo me podsjeca ponasanjem na rodmana iako naravno da je bar blizu njega ma on bi mogao poludit i odigrat nes fenomenalno kad se najmanje ocekuje a volio bi da slozi sve u glavi jer mislim da moze biti vrhunski odbrambeni igrac izvinuo je se igracima zbog incidenta kazu da je to iza njih iako mislim da ok treba upute trenera slijedit ali ja bi mu dao 30 i vise minuta pa da vidimo sta moze del negro tvrdi da moze raditi stvari koje ne moze nijedan drugi igrac u ekipi ali da mora sredit nered u glavi volio bi da ostane

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2010, 16:32

ma ne podsjeca on na rodmana kakvi :).... on je onako blentav kada igra ne razmislja ebiga....izgubljen je iskreno receno.On treba samo dobrog trenera i to je to.Nadam se da ako ode negdje da ce naletiti na iskusnog trenera koji ce mu pomoci.Ovaj Del Negro nemoze ni sebi pomoc kamoli njemu :).Tomas ima sve da postane dobar igrac, ali na parketu na pomente izgleda izgubljen , a naravno on zna i odigrati odlicno, sto ocekujem veceras od njega
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 17:11

ma brate njemu treba dobar sportski psiholog valjda imaju to u chicagu a del negro i nije neka klasa tu si u pravu a da srvarno nekad djeluje izgubljeno iako ti si puno vise utakmica gledao pa i znas bolje to a mislim da bi mogao bit prvi bloker lige medu 10 kradljivaca u prvoj detafnzivnoj petorci ali do njega je a jedva cekam da vidim koji trejd i da vidim kak ce ocistit jos prostora za wade i bosh ili ko vec bude

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2010, 17:25

Brate ja sam uvjek bio protiv toga da njega trade, ali sada sam definitivno rekao da je vrijeme, jer on je free agent slijedece godine i bolje nam je uzeti nekoga vec sada.Uvjek sam se nadao da ce napraviti nesto, ali treba istaci da je i ovaj Del Negro usro dosta toga.On je vidio da Gibson moze igrati dosta dobro i onda je malo poceo zapostalvjati Tomasa.Moram istaci zaista da Gibson je odigrao ovu sezonu odlicno i da c eon vec slijedece godine biti jos bolji
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 17:43

ma je to ali taj g je stariji par mjeseci od tt i s ovoliko minuta koliko igra on siguran sam da bi tt imao i bolji ucinak jer ovaj rookie kad ubaci 10 poena i ima 7 skokova odigrao je super a kad tt odigra tako onda kazu solidno ili slabo mislim da ce ga vjerovatno mijenjat ali ako nece uzet nista za njeg ili nes slabo radije bi onda da uloze jos napora da ga poprave on je odrastao bez oca a znam kak je to i ima manjak samopouzdanja i tesko prihvata autoritet ali vjeruj mi trener tipa phil jackson koji je radio s rodmanom sad s artestom bi mogao od njeg zvijer napravit ne bi volio samo da ode i onda mu druga ekipa da ako treba sezonu po 30 minuta da i onda on poludi a mi kazemo vidi igracine

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 17:48

moze li da se jave svi koji misle koje su najveci promasaji bullsa od 1998 draftovi razmjene i sl artest i brand su dosli pa ih mijenjase pa aldridge za tomasa nikad necu skontat zasto neku uzme 2 pik la marcusa i mijenja ga za 4 pik tomasa kad su mogli odmah uzet tomasa ne kontam jr smith je isto bio u bullsima dajte mislim da su i roya propustli uzet

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2010, 17:52

Care svaki igrac koji je napustio bilo koju ekipu iz Chicaga bio to NBA,NFL,NHL svi su poslije bili all star igraci ili vodje svojih ekipa, tako da ne sumnjam da bi Tomas bio nekoj ekipi mozda i najbolji igrac......Bullse su napustali Chandler(koji je poslije bio all star igrac), Miler je bio i ranije Bulls igrac, ali je tradovan i poslije je postao all star igrac, a sada se ponovo vratio vamo kada je vec istrosen, ali ipak jako koristan.Duhon u Bullsima nije imao 5 minuta po utkamici, a u Knicksima je igrao jako dobro prvu sezonu i bio prvi razigravac u svojoj ekipi i td da ne nabrajam sad :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 17:58

e da jesu se i napromasivali ali s roseom im je donekle ooprosteno a sad jos ak dovedu nekog jakog da malo pomrse nagodinu ovaj vrh pa da se vrati ta atmosfera iz vremena jordana pipena rodmana

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2010, 17:59

dema je napisao/la:moze li da se jave svi koji misle koje su najveci promasaji bullsa od 1998 draftovi razmjene i sl artest i brand su dosli pa ih mijenjase pa aldridge za tomasa nikad necu skontat zasto neku uzme 2 pik la marcusa i mijenja ga za 4 pik tomasa kad su mogli odmah uzet tomasa ne kontam jr smith je isto bio u bullsima dajte mislim da su i roya propustli uzet

Pa oni su tad uzeli Tomasa i Viktora Khryapa u zamjenu... njima je trebao jos jedan visoci igrac za klupe i zato su to uradili :)... poslije su tradovali i Rodney Carney za Salfaloshu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2010, 19:16

Pa sta da kazem koliko su oni grijesili na draft picku LI EVO OPRILIKE OVAKO gledjauci danasnju karijeru nekih igraca i draftova i tradova koje su bullsi napravili.

Recimo 1999 godine su imali prvi draft pick i 16 draft pick a prema dosadasnjoj karijeri nisu puno pogrijesili sa izborom, mada je moglo i bolje proci.
U prvom picku su izabrali Eltona brenda , a kao 16ti pick izabran je Ron Artest.... u prvom krugu su prepustili drugima Baron Davisa,Lamar Odom,Richard Hamilton,Shawn Marion,Jason Terry,Andrei Kirilenko....Napravili su ja mislim dobar izbor, mada su poslije tradovali obadva picka nazalost :)

2000 godina: imali smo ponovo dva prvi round picka to jeste cetvrti(4) i sedmi(7) izbor.... kao cetvrti izbor bio je Marcus Fizer, a kao sedmi Chris Mihm......Polovicno moglo bih se reci, ali ako ukljucimo to da su Mihma tradovali u Cavse za njihov draft pick to jeste Crawforda danasnjeg igraca Atlante.Frizer zaista nije bio njihov dobar izbor, pravi promasaj.Puno bolju su mogli proci da su uzeli te godine Quentin Richardsona,Desmond Masona, ili mozda i Hidayet Turkoglua.

2001 godina: u prvoj rundi draft picka, a izabrali smo Eddy Curriya...Da je kojim slucajem Memhis ispustio Gasola u kao treci izbor vjerovatno bi mi njega i danas imali :)...najveci promasaj te godine je Kwame Brown koji je izabran kao prvi pick od Washingtona...gledjauci danas nba onda mozemo reci da je i ovo bila nasa greska... mogli smo zeti Joe Johnsona za kojeg ce se nakon ove sezone otimati svi veliki timovi kako bi ga doveli u svoju ekipu, a bio je tu jos,Richard Jefferson,Zach Randolph,Tony Parker,Gerald Wallace,

2002 godina: Ovo je godina kada smo nazalost imali veliki promasaj, ali ne nasom greskom vec sudbina je tako htjela da nas prvi draft pick odnosno drugi izbor u prvom krugu Jay Williams oprosti od aktivnog igranja nakon pada sa motora.TO je bila njegova greska, jer navodno kada igraci potpisuju kontrakt postoji da igrac ako vozi motor i ako se desi da igrac padne sa motora, da ga ekipa nije duzna platiti za contrakt koji je potpisan.Sigurno da je ovo i njegova najveca greska u zivotu, jer je imao zaista sjajnu buducnost.Poceo je sezonu odlicno i nazalost vrlo brzo je zavrsio karijeru...Pogledajte samo koga smo propustili uzeti te sezone, a sigurno najvise cemo zaliti za Amare Stoudemire koji je bio Suns deveti(9)izbor

2003 godina: Ouuu ove godine je bilo zaista puno promasaja, ali ne tako od strane nas kako od drugih...Bullsi su imali 7th pick u prvom krugu i izabrali smo Hinricha sto i nije bilo lose.Te godine James je izabran kao prvi,i kao drugi najveca greska otkako se igra NBA Milicic od strane Detroita, a propustili su uzeti naprimjer: Anthoniya koji je izabran kao treci pick,Bosha koji je izabran kao 4th pick i Wade koji je izabran kao 5th pick,Kaman koji je izabran kao 6th pick....da je jos neko napravio gresku kao Detroit mozda bi danas imali nekog od ovih zadnjih pet nabrojanih.

2004 godina: nismo bas grijesili mada gledajuci karijere i razvoj situacije, neki procjenjuju i kao gresku... imali smo dva picka u prvoj rundi jer godinu poslije to jeste u 2005 nismo imali prvu rundu pick... uzeli smo Gordona u orvoj rundi kao 3th pick i Denga kao 7th pick..sad jeli neko od njih promasaj pored tada Devin Harrisa,Andre Iguodala,Josh Smith,Jameer Nelson

2005: nismo imali pick jer smo trade pravili

2006 godina : tu je vec pomenuto ranije u postovima rijec je o Tomasu i Kiriyapry koji su dosli u zamjenu za LaMarcus Aldridge ebiga sad se ispostavlja kao greska, ali ne moze biti veca nego ona sto je Bobcats kao 3th pick izabrao Morrisona koji danas skoro pa i ne ulazi u igru :)... imali smo mi i 13th pick i uzeli smo Salfaloshu koji je pogreska vjerovatno, a mogli smo uzeti Rajon Rondo koji je izabran u 21 picku :)

2007 godina: Uzeli smo Noaha i bolje nismo mogli proci zaista pravi pogodak

2008 godina: bolje nije moglo od Rose, mad asu u Bullsima vise zeljeli uzeti Michael Beasley, ali vjerujem da su ankete naroda i sav pritisak novinara natjerali Paxona da izabaru djete iz Chicaga :)

2009....Takodjer ne moze se reci kao neuspjesna, ali mi ne ide u glavu da prvi pick 16thi izbor James Johnson nema minutazu kao recimo igrac iz trece runde Gibson koji se odlicno snasao i pokazao da su mnogi mozda i propustili ne draftanjem upravo njega.Gibson je definitivno nas pun pogodak jer ono sto pokazuje kao rookie iz trece runde zaista mozemo svi biti prezadovoljni.
Bullsi su jos imali priliku dovesti te godine Brandon Jennings koji je izabran kao 17th pick, ali nam nije bio potreban kada imamo vec Rose.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2010, 20:48

1999 2004 2007 2008 su znaci sto se tice drafta bile uspjesne s tim sto se slazem noa i rose su najbolji izbori zadnje ta dva drafta a izgleda da su ove zadnje 2 godine poceli pravit dobre poteze osnova tima rose deng noah uz free agente bilo ko od wade bosh boozer jo johnson bi bila strasna petorkka po meni najbolje u ligi klupa s gibsonom i jamesom uz neki rookie i izgleda da imaju prava ne nekog turka centra koji je nedavno imao neku povredu pa mislim da imamo najvece izglede na ljeto mlada ekipa rose all star cuvena fransiza ekipa koja vec napreduje u kojoj ne treba sve ispocetka da se radi jedina mlada ekipa s iskustvom igranja play offa i najbolji igrac zadnje 2 godine koji je usao u nba ligu znaci sad rijesit kirka salmonsa tomasa i onda free agenti bice vruce ovo ljeto mislim da bi wade mogao doci navija za chicago odrastao uz bullse zeli ekipu za naslov a to nema i nece imat u miamiu iako se raily trudi da mu dovede amaria ili bilo koga ali ne ide dok bi u chicagu dobio ekipu sposobnu za velike stvari i jos nesto svi ovi skoro svi free agenti su rekli da bi voljeli igrati s roseom sto mnog znaci da ga postuju te velike super zvijezde ipak je on tu kratko

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 feb 2010, 00:33

Ma volio bih da Wade dodje... ma onaj Miami cim igra slabije dvorana im nije ni blizu popunjenoj.U chicagu je vazda pun United Centar bez obzira kako igraju.Iz tog razloga ova proklet auprava i nije dovodila igrace, jer znali su da uvjek imaju rasprodane godisnje ulaznice.Ebiga kad bi i ovdje publika prestala dolaziti kao negdje, sigurno bi ovi razmisljali drugacije, ali vec su poceli burno da reaguju ljudi na ponasanje ljudi koje vode klub.
Gazda Bullsa je Reinsdorf on zaista ima ogromnu lovu, ali kako ocekivat da on dovodi jamesa, Wade i sve te igrace kada je on i vlasnik Chicago White Sox, a jos je trebao postati i Owner hokejaskog tima Phoenix Coyotes sto bi bio njegov treci tim koji bi paralelno vodio odnosno bio njihov vlasnik
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 11 feb 2010, 00:36

zasto se ova tema jednostavno ne preimenuje u Chicago Bulls?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 feb 2010, 00:38

neznam ja je nisam napravio :)... i ja sam nesto o tome razmisljao iskreno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.