Safet Sušić - Pape

mujezin
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la mujezin » 22 apr 2014, 23:30

Ljuljace se i ovi kad nas Safet odvede do 1/4 finala Sp :bih:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 apr 2014, 23:32

PAPE JESI LI OPRAO PRCICU NOGE VISE? I POPIJ VODU ZIV BIO
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 apr 2014, 23:34

harishp je napisao/la:Mujo,hajd uzberi paradajz ili ti rajcicu,i ne barkci nista drugo.
:lol: :lol: :kralj:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 apr 2014, 23:56

Pape je najavio da ce se na spisku za SP najvjerovatnije naci jedan igrac koji u zadnje vrijeme nije bio na spisku reprezentacije.

Tendiram tu na Besica ili Zeca. Najbolje obojica. :salut:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 apr 2014, 23:58

Mora biti jedan pravi DM, jer nema nijednog. Dakle ili Besic ili Zahirovic, krivo mi je za Arslanagica, nadao sam se da ce se i to rijesiti na vrijeme.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 apr 2014, 23:59

Sve osim pozivanja Besica bi bilo veliko iznenadjenje. Ispunjava svaki Papetov kriterij sto je naveo.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 23 apr 2014, 00:01

Goalgetter je napisao/la:Pape je najavio da ce se na spisku za SP najvjerovatnije naci jedan igrac koji u zadnje vrijeme nije bio na spisku reprezentacije.

A sta za Scuka, Harbu, Arslanagica, Dumica, Salatica, Husica, Burica, Huseijnovica? Kako cemo njih do Brazila? Svi su oni zasuluzili Sambu. :crazy:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2014, 00:06

fkv123 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Pape je najavio da ce se na spisku za SP najvjerovatnije naci jedan igrac koji u zadnje vrijeme nije bio na spisku reprezentacije.

A sta za Scuka, Harbu, Arslanagica, Dumica, Salatica, Husica, Burica, Huseijnovica? Kako cemo njih do Brazila? Svi su oni zasuluzili Sambu. :crazy:
Prsti od sarkazma post. :mrgreen:

Sto se tice sa moje tacke gledalista, vjerujem da drugi zele jos neke od ovih, Arslanagic je jedino pojacanje za Brazil, i jedini od tih nabrojanih bi i trebao u Brazil po meni. Za Salatica je ionako kasno, a i kod njega sam skeptican, ali igra poziciju sto nam treba. Ostali, no thanks. :)

Nakon SP-a probati neke od ovih nabrojanih.

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 23 apr 2014, 00:09

Jedan. :thumbdown: previse..

Avdija, Tino, Sunjic, Kvrzic all in :opaopa:

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 23 apr 2014, 00:12

Goalgetter je napisao/la:
fkv123 je napisao/la:

Prsti od sarkazma post. :mrgreen:

Sto se tice sa moje tacke gledalista, vjerujem da drugi zele jos neke od ovih, Arslanagic je jedino pojacanje za Brazil, i jedini od tih nabrojanih bi i trebao u Brazil po meni. Za Salatica je ionako kasno, a i kod njega sam skeptican, ali igra poziciju sto nam treba. Ostali, no thanks. :)

Nakon SP-a probati neke od ovih nabrojanih.
:clap: dobar si.

Arslanagic bi jedini bio od koristi od ovih sto sam naveo, naravno. Besic ce biti na spisku, u to sam ubjedjen, dok za Zeca nisam bas siguran, iako igra fino u zadnje vrijeme. Vala, vrijeme je i da njega sunce ogrije, pogotovo poslije onog transfera i sta smo svi ocekivali od njega.

Mogli bi mi komotno....

Begovic
Mujdza Spahic Bicakcic Kolasinac
Besic Salihovic
Lulic Pjanic Visca
Dzeko

... :njanjanja: :hmmmmm:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 apr 2014, 00:13

fkv123 je napisao/la:
Koliko se kolutas, nije ni cudo da se sav polomis.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 23 apr 2014, 00:17

DonCorleone je napisao/la:
fkv123 je napisao/la:
Koliko se kolutas, nije ni cudo da se sav polomis.
Kakva sam, takva sam, ne diraj.... :njanjanja: :crazy:

Revolution by pollution....mislim, mijenjaj sve redom! :bih:

Igraci koji trebaju biti na spisku:

Begovic
Mujdza
Spahic
Bicakcic
Kolasinac
Salihovic
Misimovic
Pjanic
Lulic
Dzeko
Ibisevic
Visca
Medunjanin
Fejzic
Hajrovic
Besic
Ostalo je "spasi me, Boze, od patnje" niti smrdi niti mirise. Ili sporo, ili smotano, ili kombinacija. :wave:

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 23 apr 2014, 00:46

Ako ubacis Scuka koji je drugi strijelac ceske lige s 12 golova, igra cm am ili Harbu treci strijelac s 11 golova i 6 asistencija ti nije bas 'Boze spasi me' :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2014, 01:04

Begovic, Fejzic, Avdukic

Spahic, Bicakcic, Pandza, Zukanovic, Mujdza, Vranjes, Kolasinac

Zahirovic, Besic, Salihovic, Medunjanin, Pjanic, Misimovic, Lulic, Hajrovic, Visca

Dzeko, Ibisevic, Zec

Po meni ovakav spisak spisak bi u momentu trebao/mogao biti. Ostala mjesta jos popuni neko od Avdije, Sunjica, Kvrzica, Stevanovica, Susica, Ibricica, Hadzica, itd.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 apr 2014, 01:15

a jebt, koliko to treba Arslanagiću da završi papire jebt

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 apr 2014, 04:30

Je li se ovo harishanpijesak javio?:-)
Pa nije valjda da su ti dosle u glavu sve prozivke kako si nabio dovoljno postova dok si ziv, pa malo popustio..ili si se zapitao da li je ok braniti opancica kad je jasno o kakvoj se ublehi radi.

Covjece, kad vidim ove neke poltroncice koji pisu kako je Susic idol nacije jasno je da si ti cak "normala"(mostarski zargon za nekoga ko je ok)...tako da se ne ustrucavas, slobodno udahni miris Opancica iz analnog otvora javno, po ko zna koji put, oprosteno ti je..konkurencija je preslaba :-).

Btw, Opancic je kazu happy sto mu je bratic dao gol, ima da ga prvog procita(sporo i polujasno zbog nivoa obrazovanja koje ima) na spisku putnika u Brazil.

Susic je slika i prilika stanja u drzavi, uzivajmo u neandertalizmu koji prezentira selektor nacionalnog tima :-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 23 apr 2014, 06:18

I ja mislim da je tu Zec u pitanju, jer je se na njega pitanje oslanjalo. A i standardan je i vjerovatno uskace.umjesto Steve jer moze igrati i krilo.

Neznam zasto ali nekako sam siguran da Besic nece dobiti poziv iz vise razloga..
1. Besic se zamjerio sa Jagodicem i to cu biti zastitna rampa da ga ne pozove jer...
2. Ako pozove Besica i on bude dobar na DM, onda mora izbaciti Medu iz prvih 11 a on vjeruje u Medu.
3. Ako Medi nesto bude ili zasere, tu bi lahko mogo Tinki uskociti..nije se dzabe pripremao teren trazeci uzalud po medijama rijesenje za DM ;)

Tako da sam nekako bas siguran da Besic ostaje kod kuce..nadam se da se varam!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 apr 2014, 07:30

Četiri Sušićeve brige pred Brazil
Selektor Safet Sušić ima još svega dvije sedmice da osmisli spisak putnika za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Dok je najveći broj imena već unaprijed poznat, Pape treba odlučiti kojim će fudbalerima popuniti spisak, a koje će staviti u "rezervu" za slučaj povreda na pripremama.

U ovom tekstu nećemo govoriti koga selektor treba zvati ili ne, jer će on to odlučiti, ali ćemo obratiti pažnju na one koji zauzimaju značajno mjesto u njegovim kalkulacijama, a čija situacija u njihovim klubovima ne budi optimizam.

Vedad Ibišević ne samo da ne postiže golove već sve manje i igra. Izet Hajrović u Galatasaraju nikada nije ni zaigrao kako treba, dok Elvir Rahimić utakmice CSKA već tradicionalno gleda iz prikrajka. Problem Mensura Mujdže je drugačije prirode - nikako se ne može riješiti povreda.

Vedad Ibišević: Isključenje okrenulo sve

Donedavno, izgledalo je idilično. Sa 10 postignutih golova u ligi (od ukupno 15 u svim takmičenjima), koji su ga svrstavali među najbolje strijelce lige, Ibišević je bio Štutgartovo glavno oružje. Međutim, utakmica 20. kola prelomila je sve. Nakon što je u duelu protiv Augsburga dobio crveni karton i suspenziju na pet utakmica, Vedo je zapao u krizu.

Nakon što se vratio na teren, odigrao je dvije utakmice, u trećoj je izašao u 61. minuti, a u četvrtoj ušao u 71. Proteklog vikenda, nije se ni dizao s klupe. S obzirom na činjenicu da se Štutgart grčevito bori za opstanak, a da pri tome jednog od svojih najskupljeg igrača drži na klupi, jasan je znak da je Vedo daleko od najboljih dana. Nadajmo se, ne zadugo.

Posljednji gol Ibišević je postigao 29. januara protiv Bajerna. Bez gola je 464 minute.

Izet Hajrović: Sudbina Misimovića?

Njegov zimski transfer iz Grashopersa u Galatasaraj turski mediji tretirali su kao događaj godine, ali kako vrijeme odmiče, sve se glasnije postavlja pitanje je li to Izetu Hajroviću trebalo i hoće li na Bosforu doživjeti sudbinu Zvjezdana Misimovića?

U proljetnom dijelu sezone Izet je zabilježio svega 10 nastupa, od toga samo pet od početka, dok je u ostalih pet ulazio s klupe. Za igrača od 3,5 miliona eura, 402 odigrane minute u dosadašnjem toku polusezone je premalo. Definitivno je premalo i za fudbalera koji bi u budućnosti trebao nositi igru reprezentacije BiH.

Mensur Mujdža: Sezona povreda

Kada je došao u našu reprezentaciju, nakratko smo se prestali brinuti za poziciju desnog beka. Mujdža nam je iz Bundeslige donio kvalitet koji nismo imali na tom mjestu, a koliko nam znači, najbolje je pokazala utakmica u Francuskoj u prošlom ciklusu.

Izuzev nedoraslog Avdije Vršajevića, zamjene za Mujdžu nema, a po nesreći, on ove sezone srlja iz povrede u povredu. Naš bek ove sezone je imao tri ozljede, zbog kojih je odigrao samo sedam ligaških utakmica. Trenutno je na liječenju i trebao bi biti spreman do početka priprema za Brazil, ali nesretni serijal koji ga je zadesio ove sezone s pravom nam otvara razlog za zabrinutost.

Elvir Rahimić: Veteran koji ne igra

Možda najveća dilema selektora Sušića - zvati ga ili ne zvati? Veteran reprezentacije BiH ne krije da očekuje poziv i da bi mu se svijet srušio kada ga ne bi dobio, a Pape je, makar prema onome što govori, neodlučan.

Rahimić je 4. aprila napunio 38 godina. I pored neprocjenjivog iskustva koje je potrebno našoj ekipi na Mundijalu, teško je očekivati da može izdržati ritam jake utakmice Svjetskog prvenstva, tim prije što je u prošle dvije sezone zabilježio samo dva nastupa. U ovoj sezoni Elvir je redovan u zapisnicima utakmica, ali samo jednom je ušao u igru i to u oktobru protiv Krasnodara, kada je odigrao drugo poluvrijeme.

Stoga, pitanje Rahimića Papetu je mač s dvije oštrice - nije ga lako ni pozvati ni ne pozvati. Kako ga zvati kada ne igra, ali s druge strane, kako ga ignorirati?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 apr 2014, 09:24

Najveca briga pred Brazil je Susic. Kada procitam, da nam lik poslije neuspjesnog uvaljivanja bratica na laznu poziciju sada stvarno razmislja o Rahimicu, koji se bavi fudbalom mozda rekreativno...naravno zasto razmisljati o Salaticu, Besicu, Mariju Vrancicu ili vec kadrom kojim raspolaze kao sto je Zukanovic ili Kolasinac? Imam respekt prema Rahimicu, ali on moze putovati kao clan strucnog staba u Brazil, nikako kao igrac, jer on to vise nije.

Besic nam je preko potreban, na desnom beku ili kao DM. Ali ne naravno se na te dvije pozicije moraju gurati nesposobnjak Vrsajevic ili kolega mu Susic. Salatic i Vrancic bi nam unijeli dodatnu konkurenciju i pojacali bi repku i to ne samo u sirini. Ali hej Susic je imao samo preko pola godine vremena da skautira i prica sa igracima. Od toga on je tacno uradio jednu veliku nulu. Nadam se da cemo kako tako proci kroz ovaj SP i poslije toga dobiti ozbiljnog selektora.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 apr 2014, 10:12

Zec uskace. ;)
1946

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.