Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Head
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Head » 22 apr 2014, 22:14

dubrovnik je napisao/la:
Head je napisao/la:@dubrovnik

Njega je Krunoslav forsiro na zadnjem veznom a covjek to nikad u zivotu nije igro.
Covjeku das 15 cevapa sa kajmakom prije utakmice i kazes yebi im mater svima i covjek ce preorati teren.
Ma samo rijetki bljeskovi su davali nadu da ce proigrat ali sto je duze igrao vise je nestajo. Pamic ga je izgurao vanka vec i prije povrede a mozda je i Kljuno malo tu grijesio. Ali Mamic ne grijesi igrao bi da je on vidio veliku nadu u njemu ne boj se. Nadam se da ce ovaj momak proigrat ali za sad jos nista veliko u Hrvatsskoj nije pokazao rekao bi po ucinku slican Susicu.
http://www.dinamo-orahovica.net/index.p ... &Itemid=27" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hercegsport.info/eurogol-nov ... maksimiru/" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 22 apr 2014, 22:17

MrMuscle je napisao/la:
ARGUMENT je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la: Ne poredite nikad ove poluigrace iz HNL-a sa Ibricicem.... Koji je u svom vaktu u mnogo jacem HNL-u bio najbolji igrac.... Dovoljno je pogledati sta je radio...... Ovi mu kopacke ne mogu cistiti ukljucujuci i Saida.... A tada je recimo u toj Ligi igrao jedan Mario Mandzukic i dr. kvalitetni igraci...... A naravno da je bolji i od Anela Hadzica, Zahirovica itd..... I on treba imati mjesta u repci medju 23 igraca bez ikakve dileme....
Od stare slave se ne zivi. Taj isti Ibricic u formi, u kojoj igra vec nekoliko godina, trenutno nebi bio medju boljima u HNLu, naprotiv, mislim cak da nebi pravio neku razliku u recimo Hajduku. Hajd sad ga dizite koliko mozete, ali ja od Belgije (prvo poluvrijeme) prije 5 godina se ne sjecam ni jedne tekme, koju je Ibricic pokazao nesto posebno. Jos jednom, od stare slave se ne zivi. Njegova sreca je sto mi trenutno nemamo neki veliki izbor igraca, inace on nebi ni zasluzio da grije klupu u nasoj repki!
Kako nije.. odigrao je vrhunski prvu baraz utakmicu protiv Portugala u Cirinom mandatu... Ustvari u cijelom tom ciklusu pod sovinistom Ibro je pruzao odlicne partije, iako je igrao na totalno neprirodnoj poziciji.... pa realno tijetko kad je podbacio....
I on ovakav nespreman i van forme je dr za Saida, a pogotovo za ove ostale HNL-ovce iz nase repke... Forma je prolazna, klasa je vjecna.... Konkretno Said u top izdanjima ni blizu nije kao Ibro... Ona panenka protiv meni se cini Anderlechta je vrh.... Moze biti i da je bilo protiv Arisa... Nisam siguran... Koja razlika izmedju tadasnjeg Hajduka i ovog danasnjeg kojeg skart gruzijske ekipe izbacuju.... Danas su slabiji i od nekih nasih livada klubova.... fakat su dno dna, uostalom kao i HNL citav u kojem se Said ni blizu ne moze isticati.... To je dovoljno kao sabrati kao 5 + 5, i sve ti bude jasno...
Ispade sad da je Ibricic novi Messi a njega od kad je otiso iz Hajduka nabijaju klubovi redovno nogom u guzu, nece da produzuju pozajmice a ni Lokomotiva ga nece da ostavi. Polahko lici na neku losu fudbalsku drolju, koja se nigdje pokazala nije. I ostavi se tih fazona sabrati 5+5, kod njega se nema sta sabirati, on nije nikakav igrac koji nam moze pomoci. Daleko od toga da ja kazem da je to Said, ali vala nije Ibricic tolika sila kolikom ga zelite prikazati, jer da je stvarno toliko dobar nebi igrao u najboljim igrackim godinama za neki turski klub, koji je veliki Kandidat za ispadanje u drugu tursku ;)

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 apr 2014, 22:19

Ja bi nazalost Ibru zadrzao radi vannogometnih razloga jer on i nogomet u zadnje vrijeme ne idu u istu recenicu pa i Zec je sada Maradona za njega a Prcic i on ne mogu u istu recenicu. Ali sta je tu je mi mozemo izdrrzat jednog ovakvog igraca ali 7-8 ne mozemo sigurno i to je svakom jasno osim selektoru.Daleko je Ibro od onog starog ostao je hakler samo a sa takvima se igraju samo malonogometni turniri nazalost.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 apr 2014, 22:25

Head je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Head je napisao/la:@dubrovnik

Njega je Krunoslav forsiro na zadnjem veznom a covjek to nikad u zivotu nije igro.
Covjeku das 15 cevapa sa kajmakom prije utakmice i kazes yebi im mater svima i covjek ce preorati teren.
Ma samo rijetki bljeskovi su davali nadu da ce proigrat ali sto je duze igrao vise je nestajo. Pamic ga je izgurao vanka vec i prije povrede a mozda je i Kljuno malo tu grijesio. Ali Mamic ne grijesi igrao bi da je on vidio veliku nadu u njemu ne boj se. Nadam se da ce ovaj momak proigrat ali za sad jos nista veliko u Hrvatsskoj nije pokazao rekao bi po ucinku slican Susicu.
http://www.dinamo-orahovica.net/index.p ... &Itemid=27" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hercegsport.info/eurogol-nov ... maksimiru/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa i Susic je znao promjesat obrane slicne Interovoj ako ti je to mjerilo ali Said je ovih par bljeskova imao pri pocetku a kasnije utonuo u prosjecnost. Ponavljam nadam se da ce napokon ovjerit svoj talenat ali malo prije povrede i navijaci su ga poceli pomalo spominjat.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 22 apr 2014, 22:25

@Argument
Pa kad se vec potegao uporedjivanje sa Saidom i HNL-ovcima.... Za njih je vec dokazano dr fudbala..To je pokazao u mnogo mnogo jacem HNL-u gdje su igrali dosta bolji igraci nego danas... Pa danas osim Soudania, Pasalica, donedavno Benka i u buducnosti Halilovica nemas posteno dobrog igraca....
Said se nicim ne izdvaja iznad kolotecine HNL-a kakva je dans... cak stavise prosjecne partije pruza.. Neki bi rkli zbog pozicije gdje igra... Pa i Ibro je igrao u 3-5-2 formaciji desnog beka... bas je njemu to odgovaralo... A pruzao je odlicne partije...
I naravno u evropskim okvirima nije neka klasa, a pogotovo ne Maradona, al' je za HNL- i dalje tata mata.... I to nespreman.... Ibro ima mjesta medju 23....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 22 apr 2014, 22:34

MrMuscle je napisao/la:@Argument
Pa kad se vec potegao uporedjivanje sa Saidom i HNL-ovcima.... Za njih je vec dokazano dr fudbala..To je pokazao u mnogo mnogo jacem HNL-u gdje su igrali dosta bolji igraci nego danas... Pa danas osim Soudania, Pasalica, donedavno Benka i u buducnosti Halilovica nemas posteno dobrog igraca....
Said se nicim ne izdvaja iznad kolotecine HNL-a kakva je dans... cak stavise prosjecne partije pruza.. Neki bi rkli zbog pozicije gdje igra... Pa i Ibro je igrao u 3-5-2 formaciji desnog beka... bas je njemu to odgovaralo... A pruzao je odlicne partije...
I naravno u evropskim okvirima nije neka klasa, a pogotovo ne Maradona, al' je za HNL- i dalje tata mata.... I to nespreman.... Ibro ima mjesta medju 23....
Kakve veze su imali Mandzukici itd. sa Ibricicom tada?? On i njegov Hajduk tak i tak nisu Dinamu mogli meda. A to ce se uvijek govoriti, tada igro ovaj i onaj, a sada taj ne igra, odma je liga slabija ovo ono..ako mene pitas, HNL je u kur.cu bila i ostala, nikakve razlike..Znaci Ibricicu je bilo da se "proslavi" protiv ekipa poput Intera, Rijeke, Osijeka, Zadra, Sibenika..a ako ce mo o tome ko je gdje vise pokazao i ostavio vise traga..pa jedan Zec i Alispahic su jednu sezonu igrali maestralno, napravili veliko iznenadjenje u HNLu, nadavali se golova i asistencija koliko su htjeli..pa zasto njih ne dizemo toliko u nebesa? Pogotovo Zec, koji je, odkad je otiso iz HNLa dosta redovnije igro od Ibricica..da da, sad ce biti druga pozicija ovo ono, ali zar nije za napadaca cak jos teze??

Nebitno, mrsko mi vise drk.ati oko teme Ibricic, on za mene jeste i ostaje velika truba i samo se nadam dragom Allahu da ne budemo spali na to, da nam on zaigra na SP..da li ce on sad biti medju 23 igraca ili ne, to je druga stvar..sigurno da zasluzuje prije Susica, Hadzica itd. jer je vec godinama tu u repki..ako vec ne mogu jedan Besic, Pricic ili Arslanagic, neka to bude radije Ibricic prije ove dvojice gore navedenih!

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 22 apr 2014, 22:57

Said moze uciti fudbal svakoga u nasoj repki osim mozda Pjanica i mislim da je to dovoljno za poziv ali Sule ima neke druge stvari koje gleda

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 22 apr 2014, 23:00

Armala je napisao/la:Said moze uciti fudbal svakoga u nasoj repki osim mozda Pjanica i mislim da je to dovoljno za poziv ali Sule ima neke druge stvari koje gleda
Uz jedne jake pripreme u jakoj ekipi moze sigurno biti kandidat za nasljednika Misketa...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 23 apr 2014, 02:12

Da nam hoce samo Arslanagic doci bilo bi dobro, nadam se da Safet nije toliko tvrdoglav pa da ga ne zove za iducu prijateljsku. Po meni uz Spahu bio bi nam najbolji stoper za SP, znam da je rano to pricati ali momak je standardan u solidnoj ligi, trebaju i da osvoje ligu, mlad,visok. Dok Bickacic ima vise iskustva sa repkom sigurno ce mu biti i tesko znajuci da mu ekipa sigurno ispada iz Bundeslige, Zukanovic nije los a Oggy jos nije u formi i u losoj ligi, Pandza neznam sta je sa njim ali on je meni stanlo solidan.

Samo da nam trener nije nekako spor sa radom i nema glupe razloge sto igrace ne pozove sve bi izgledalo ljepse prije SPa.

Arslanagic,Besic,Stilic,Dilaver,Pandza 100% treba pozvati za prijateljsku. Milosevica,Stevu,Ibricica mozda pozvati i jednog napadaca Muslimovic,Seferagic,Hodzic,Hrgota :D
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 23 apr 2014, 03:34

Adnan89 je napisao/la:Da nam hoce samo Arslanagic doci bilo bi dobro, nadam se da Safet nije toliko tvrdoglav pa da ga ne zove za iducu prijateljsku. Po meni uz Spahu bio bi nam najbolji stoper za SP, znam da je rano to pricati ali momak je standardan u solidnoj ligi, trebaju i da osvoje ligu, mlad,visok. Dok Bickacic ima vise iskustva sa repkom sigurno ce mu biti i tesko znajuci da mu ekipa sigurno ispada iz Bundeslige, Zukanovic nije los a Oggy jos nije u formi i u losoj ligi, Pandza neznam sta je sa njim ali on je meni stanlo solidan.

Samo da nam trener nije nekako spor sa radom i nema glupe razloge sto igrace ne pozove sve bi izgledalo ljepse prije SPa.

Arslanagic,Besic,Stilic,Dilaver,Pandza 100% treba pozvati za prijateljsku. Milosevica,Stevu,Ibricica mozda pozvati i jednog napadaca Muslimovic,Seferagic,Hodzic,Hrgota :D
:?:

Sta mislis ko je na spisku za sljedecu prijateljsku.. oni koji ce biti na SP :salut:

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 23 apr 2014, 06:44

Adnan89 je napisao/la:Da nam hoce samo Arslanagic doci bilo bi dobro, nadam se da Safet nije toliko tvrdoglav pa da ga ne zove za iducu prijateljsku.
Ako stvarno hoces da ga zovne, onda idi analiziraj istoriju Arslanagicove familije: Ako uspijes da dokazes da Arslanagic nije u skroz dalekoj familiji sa Papketom, onda ces ga moc gledat u sljedecoj prijateljskoj.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 apr 2014, 10:03

Arslanagic navodno ima bh pasos,i procedura oko promjene sportskog drzavljanstva je davno pokrenuta.. Do kraja ovog mjeseca ce nadam se doci potvrda iz FIFE da moze nastupati za BIH,samim tim bi i bio na spisku za SP! Ako se budu gledali neki sportski kriteriji,poziv za SP moze ocekivati prije svih Zec,pa i Stilic... kao i Ibricic ili Zahirovic,i to je to...vjerujem da ce selektor do kraja ostati dosljedan i posten! T.Susic i Kvrzic nisu sigurno u opticaju,iz prostog razloga sto trenutno nemaju kvalitet za reprezentaciju,ne smao BIH,nego cak i Albanije!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 apr 2014, 13:14

A Besic nista je li pa ko ce nam igrat zadnjeg veznog jadna nam majka. Zamjena zamjena iz Bohuma pa po kojoj predispoziciji on moze igrat, taj ne bi ni u jednoj repki bivse SFRJ imao mjesta. On i Vrsajevic su odraz naseg jada i cemera i totalnog amaterizma na klupi. Ja bi Tina i mogao pregristi ali me ove dvojice sramota.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 apr 2014, 15:17

MEne interesuje spisak od 30 igraca da vidim koga ce staviti na taj spisak sramota bi bilo da nema naprimjer Šćuka Prcića ,a da ima Kvržić,STevanović,RAhimić,ZAhirović i slično da nema naprimjer BEšića itd-..

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 23 apr 2014, 15:37

mislim da ce se i ibricic i rahimic naci na spisku , valjalo bi i da ovaj Arslanagic dobije papire i imamo bazu od 20-ak igraca ...jos koji se moze izabrati izmedju 7-8 koji su se vrtili kroz kvalifikacije . Dakle,

......................begovic,fejzic,avdukic..................
mujdza,vranjes.......spahic,arslanagic...bicakcic,zukanovic.....kolasinac,salihovic
..................................rahimic,medunjanin..pjanic............................
hajrovic,visca.......................misimovic,ibricic................lulic.......
.......................................dzeko,ibisevic.................................

s muslimovicem kojeg bi ja volio vidjeti to je spisak od 22 igraca, pa nek 23. trazi izmedju stevanovica, sunjica , pandze , kvrzica , zahirovica , hadzica pa vrsajevica i susica . mislim da je jedina fula nepozivanje salatica koji bi nam itekako dobrodosao na toj poziciji klasicnog zadnjeg veznog ili barem malog besica kojem je to prirodna pozicija mada je ne igra

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 23 apr 2014, 16:16

zgembo89 je napisao/la:MEne interesuje spisak od 30 igraca da vidim koga ce staviti na taj spisak sramota bi bilo da nema naprimjer Šćuka Prcića ,a da ima Kvržić,STevanović,RAhimić,ZAhirović i slično da nema naprimjer BEšića itd-..
Zar nece Susic odmah praviti spisak od 23 igraca jer kao nebi da drugih 7 treniraju tu sa ekipom pa da ih mora poslati kuci?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2014, 16:18

Objavice spisak od 30 igraca, i spisak od 23 onih koji ce doci na pripreme.

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 23 apr 2014, 16:19

Goalgetter je napisao/la:Objavice spisak od 30 igraca, i spisak od 23 onih koji ce doci na pripreme.
A oni 7 da dudla prst kod kuce :? ako se ko povr. doce spreman :roll: prst..

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2014, 16:21

Cigri je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Objavice spisak od 30 igraca, i spisak od 23 onih koji ce doci na pripreme.
A oni 7 da dudla prst kod kuce :? ako se ko povr. doce spreman :roll: prst..
Tako se to radi. Selektor Njemacke npr. na pripreme pozove 26 igraca, pa njih trojicu posalje kuci. Sve ovisi do selektora.

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 23 apr 2014, 16:22

Koja logika je to? Kao sto covjek ispod napisa, jedan se povrijedi, drugi sa plaze stize na pripreme, sa kupacim gacama i peskirom u ruci. Tobe jarabi selektora naseg, hoce da ispadne gospodin a on obicna taraba i komad seljakluka!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], s4mke i 29 gostiju.