Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 20 apr 2014, 19:49

Dakle VfB od danas vise ne spada medju kandidate za ispadanje...
Ostala su nam jos dva konkurenta kada je to 16.mjesto tj. baraz sa treceplasiranim iz Cvajte u pitanju.

Hocemo li na kraju uspijeti ostaje da se vidi, mada sam ja licno skeptican i mislim da cemo od naredne sezone igrati po njemackim Vukojebinama.

Moja prognoza je ta da mi i Eintracht idemo direktno u Cvajtu dok ce Club u baraz...

Takodjer sam zahvalan Bogu sto danas ima internet pa da znamo ko ce biti kriv za ispadanje kluba iz Bundeslige po prvi put:

http://cfhh.net/?p=2418

PS: Inace klaun Jojo je sinoc sa svojim GLUPANIMA demolirao oko stadiona pa je policija morala intervenisati. :roll: :roll:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 apr 2014, 13:41

Kako god se ova sezona zavrsila, samo se nadam da ce HSV zapamtiti imena tzv. legendi kluba koji su po klubu udarali kada je bio na podu i da ce im ubuduce zabraniti prilaz stadionu...

Ako je vjerovati Matz-u najozbiljniji kandidat za predsjednika kluba je Bierhoff, ali najveci problem predstavlja njegov ugovor sa DFB-om.

PS: Inace kalun Jojo sa svojim cirkusom u zvanicnom saopstenju optuzio Hunke-a, Ertel-a, Jarchow-a i ostale za situaciju u klubu. Da nije smijesno bilo bi zalosno. :lol: :lol:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 apr 2014, 14:43

amerosm je napisao/la: Ako je vjerovati Matz-u najozbiljniji kandidat za predsjednika kluba je Bierhoff, ali najveci problem predstavlja njegov ugovor sa DFB-om.
Mislim da bi sad svakom trebalo bit jasno zašto Magath nije imao šansu i zašto je jedan dio inicijatora bio kategorički protiv njegovog dolaska. Ako ovaj uhljeb zasjedne još ćemo žalit za Jarchowom i nećemo tako skoro na zelenu granu.

Novinari su se dosta raspisali o klubu, vlada velika panika itd. Ne znam zašto sad panika, pa prošlo je vrijeme za paniku, sad treba odradit te tri utakmice i izabrat sposobnog menadžera da napravi "umbruch" za zweitu.

Inače, Reuter je poručio da nema "poklona" za hamburger.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2014, 10:47

Nürnberg otpustio Verbeek-a i ekipu do kraja sezone ce zajedno voditi trener U-23 ekipe Prinzen te Mintal, sto u prevodu znaci da ostajemo bez sansi za 16.mjesto.

Siguran sam da ce sada Nürnberg upisati dvije pobjede i to protiv Mainz-a i Hannover-a sto ce im biti dovoljno da sacuvaju 16.mjesto.

Do sada je je vec 5000 najavilo dolazak na skupstinu i ukoliko dodje jos 1500 njih mislim da ce HSV Plus ponoviti rezultat iz Januara ove godine.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 apr 2014, 13:18

Ja bih prije tipovo na Braunere za relegaciju. Iako im je ozljeda Kumbele veliki hendikep mislim da bi mogli osvojit 5 bodova. Nurnberg bi mogo do 3 boda protiv Hannovera i možda još neki remi na strani. Mi bi mogli možda do boda u Augsburgu i to bi bilo to za ovu sezonu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 apr 2014, 12:47

Prema pisanju BILD-a ukoliko do 28.05. ne nadjemo dodatnih 20 miliona € idemo u cetvrtu ligu i moez se reci da je onda klub pred gasenjem...

Povodom tih desavanja Kühne je jucer izdao saopstenje u kojem je rekao da ce on dati tih 20 miliona € kako se ne bi prodavali igraci, ali je uslov da prodje HSV Plus bez obzira u kojoj ligi budemo igrali.

Nadam se da ce se IDIOTIMA 25.05. konacno zatvoriti vrata kluba za sva vremena i da nece vise nikad imati pristup stadionu. Za tri godine su od Top 20 kluba Evrope gledajuci sa sportskog i financijskog aspekta napravili klub koji je pred gasenjem.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 apr 2014, 12:50

Iako se to neće dogoditi, bila bi neka satisfakcija u tome da gledamo van der warta, westermanna, đuru, mancienna, arslana i ostale u 4-toj. Bilo bi interesantno vidjet jel bi im najvažnije bilo da ide plaća makar i u regionalnoj ili bi se ipak negdje maknuli za manju lovu. Kladim se da bi svi ostali, i da bi skoro svi simulirali neke ozljede i bolesti, takva je to škvadra.

Vidim da je Berg u Panathinaikosu zabio već 15 golova, mi mu lijepo sufinanciramo plaću a u napadu nam igraju Zuja i Maggio. :clap:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2014, 19:15

Hvala Mainz-u i Herthi...

Sutra imamo veliku priliku da obezbijedimo donekle to 16.mjesto, ali posto je konkurencija odigrala za nas, smijem se kladiti da ce pi.ckice sutra upisati ubjedljiv poraz.

Slomka je angazovao i psiholga, ali mislim da je to samo gubljenje vremena jer pic.kicama ni dragi Bog ne pomaze.

Nasa jedina nada je da FCN i Braunschweig vise ne upisu ni jednu pobjedu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 apr 2014, 16:16

Ispali aBd i ne vratili se dugo dugoo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 apr 2014, 16:23

Dakle, prema očekivanjima. I ovo je gotovo, umjesto da mi igramo na taj način, pušimo lagano iz kontri i polukontri. Nema se tu šta previše za reć. Mrzitelji uživajte.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 apr 2014, 19:56

Poraz koji je bio ocekivan, jer iskreno bilo bi veliko iznenadjenje da su pic.kice pruzile neki otpor...
Slomka i dalje ima moju podrsku, i on je najmanje kriv za ovu situaciju, ali mora reagovati i neke igrace izbaciti iz prvih 11 pa makar igrali amateri. To se prije svega odnosi na Adler-a, vdV-a te Arslan-a.

Sto se tice te 16.pozicije mislim da bi to bilo to i da cemo u narednoj sezoni igrati u Cvajti (ne vjerujem da Hannover moze pobjediti u Nürnberg-u).

I veci klubovi od nas su igrali u drugoj ligi pa su se vratili jos jaci i sada jedini cilj treba biti da HSV Plus dobije tih potrebnih 75% i planiranje naredne sezone gdje bi glavni zadatak trebao biti povratak u drustvo najboljih.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 27 apr 2014, 21:33

Nema sumnje da HSV ce izaci jaci iz ove krize, cak i da ispadne u Cvajtu, vjerujte da ce doci sve na svoje, ali trenutno je situacija koliko sam ja upratio takva, da ako bi vi ostali na 16 poziciji mislim da preko tog dvomeca sa treceplasiranom ekipom iz Cvajte ponovo ostajete tu gdje jeste.

I samo je bitno taj dvomec proci .. mozda sam ja uranio o toj 16 poziciji, al daj Boze da se nekako na 15 mjesto izborite.

Bilo je sanse al et propustili su igraci dosta toga, ne samo igraci i trener ponajvise , vi dosta bolje o tome znate i ledar i amer ali sigurno da nema puno mrzitelja i ne moze ih bit.

Mozda su samo neki previse razocarani pa i kroz kladionicu na HSV pa ih sad mrze hehe, ali trener sadasnji mora ostat i on ce popravit stvari.

Znaci ,,najgore,, et sto se moze desit da ispadnete u Cvajtu, a onda vjerujte krece preporod, dobra stvar je ta da vjerujte ne moze gore od ovog, jedino da odmah se klub ugasi i da ne postoji, niste vi Duisburg il tome slicno pa da i u 3 ligu padnete... Sretno do kraja i mislim da ipak se preko tog dvomeca na kraju mozete izvuci, a onda sto se kaze pamet u glavu :thumbup:
FC Bayern !!!!!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 apr 2014, 22:22

Hvala BavaracZenica, objektivno po kvaliteti i onome što igramo ni ne zavređujemo bit u erste, to bi bilo negdje za donji dio zweite. Kad bi kojim slučajem i nuernberg i brauneri izgubili sve do kraja mi opet ne bi u relegaciji izborili opstanak. Pad u zweitu je stoga prirodan, logičan a na kraju krajeva i pravedan.

Amere, prolazak inicijative je neupitan, protiv bi moglo bit možda stotinjak nazovi navijača. To je po meni gotova stvar, pravo pitanje je kadrovska šema. Nadam se da će doći provjereni, iskusni stručnjaci a ne opet neki wannabei u liku bierhoffa i sličnih uhljeba. Što se tiče današnje utakmice meni je Arslan čak bio jedan od boljih (za razliku od prošlih par utakmica), slabiji je recimo bio Badelj koji je osim toga i krivac za drugi gol. Slomku se ne može krivit za ispadanje, nije on čarobnjak, ali nije isključeno da bi neko drugi napravio više. Ključna je bila utakmica sa Werderom nakon Dortmunda, tad smo još bili kompletni i da je bio pravi pristup to je moglo promijenit dalji tijek događaja.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 27 apr 2014, 22:51

Sramotna utakmica danas i pristup istoj ... Ovo danas je na bilo na nivou ne druge već treće lige ...

Od Slomke sam očekivao više, nestvarno loš je njegov score što se gostovanja tiče ...

Kao što sam i ranije rekao posljedni voz je bila tekma protiv Hannovera i to ste propustili. Nadao sam se da će te se nekako iščupati no sad je ono najviše čemu se možete nadati relegacija ...

Relegacija je jako zayebana stvar za živce, u trenutnim okolnostima ipak nadam se da će te to i sami doživit :mrgreen:

Ono protiv Bochuma prije tri sezone je bilo teško za gledat
[youtube][/youtube]

Moj savjet i recept , smotajte jedan dobar spliff i koja čaša pelinkovca i lagano će te to ischillirat :angel:

Uglavnom sretno i ne dajte se :salut:
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 apr 2014, 23:19

Pale, vi ste prošli svoj pakao i iskalili se "kroz vatru i kroz vodu". Kod nas je problem i u obrani i u napadu.
Opet smo se vratili na po 3 primljena gola po utakmici, loše je obrambeno postavljanje, kasni se u preuzimanju i protivniku ostavlja previše prostora. Da se to popravi treba puno vježbat na taktici što iziskuje vrijeme kojeg nemamo.
Druga je pak priča u napadu. Osim što nam je jedini napadač Maggio kojeg smo premjestili iz regionalne lige, ofenzivni nam igraju u grču i panici i nema šanse da složimo zadnji pas. Igramo stihijski i nadamo se da će nešto uć slučajno ili da će Čalanoglu pogodit iz slobodnjaka ili s ruba kaznenog.
Kad se spoje ove dvije stvari dobijemo ovo što sad igramo a to je jedno veliko ništa.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 27 apr 2014, 23:36

Ledar sve si odlično rekao...

Ali još uvijek mi je teško za svariti da vezni red nije u stanju odigrati nekoliko suvislih pasova ili kreirati akciju za gol-šansu... Gdje je over-lapping bekova ? Zonsko preuzimanje igrača ne štima, danas je to najbolje pokazao Badelj kod drugog gola. Kretnja bez lopte nula bodova ... Svakao da i imate velikih pehova oko povreda ali ono što ne shvaćam je da je velika većina ovih igrača sve to donekle i na mah veoma dobro odrađivala u prošloj sezoni ... Stvarno nevjerovatno koliki je pad pshičke naravi i igračke kvalitete i raznovrsnosti ...

Očito je da mnogo fali Son, sada je vidljivo koliko je bitan bio i koliko je vukao tim ... Trećaligaški manger (i prethodnici) sa dobijenom lovom nije ništa uradio da bez to kompenziralo... Yebo li ih Žuja :facepalm:
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 apr 2014, 00:51

Ja bih rekao da su veznjaci prespori i uvijek igramo na skroz postavljenu obranu. S druge strane, nakon ozljede Lasogge nemamo ofenzivca koji može probit jedan na jedan i stvorit višak igrača. U transformaciji u obranu defanzivni vezni su pak prespori i ostavljaju centralne braniče na vjetrometini. U fazi otvaranja kod agresivnog presinga opet fali brzo otkrivanje i sigurnost veznih pa centralni braniči nemaju dobrih rješenja - badelj je prespor a arslan radi fatalne pogreške. Đuro jedini može otvorit visoko i odigrat ko treći vezni i onda to još nekako izgleda, ali ostali ništa - westermann više nema motoriku, mancienne je ustrašen a sobiech oboje.
Napad je pak posebno tužna priča, koliko lud može neko bit da ostavi momčad sa jednim stikerom za kog se zna da je sklon povredama i jednom rezervom koja je prošle sezone u švicarskoj ligi dala jedan gol u 24 utakmice? Krilni igrači su pak posebna priča, da nije bilo tolikih problema s ozljedama bilo bi ipak nešto bolje.

Ali, štono se kaže - nije svako zlo za zlo. Ovo sad je nightmare, ali siguran sam da će biti još lijepih trenutaka, naravno ne odmah, ništa ne ide preko noći.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 28 apr 2014, 06:34

bas u nezahvalnoj poziciji, ali HSV je to sam sebi napravio i vec to radi godinama. Dinosaurus Bundeslige bi se mogao prestat tako zvati. Svi se nadaju porazima Nurnberga i Eintrachta, ali pitanje je koliko HSV ima snage protiv Bayerna, koji bas i ne brine koliko bodova ima. Bit ce dobar meč, pravi derbi, kao nekad, samo sto sad je situacija drugacija, HSV se bori za goli opstanak, jer i to mjesto o kojem su sanjali, na kojem se nalazi VfB je sad podalje, a blize na kojem se nalazi Nurnberg. Nije nemoguće da HSV opstane, ali treba odigrat muški protiv Bayerna, i u zadnjem kolu, pa kud puklo, makar stisnut i imat petlju te zadnje dvije tekme, pa da ne bude navijacima toliko ni krivo kad ispadnu, naravno ako se desi to. Zadnje kolo neugodni M05, koji je sad bas pobjedio rivala Nurnberga, direktnog rivala za opstanak, kojeg svakako zanima tekma HSV - Bayern koliko i igrace HSV-a, samo sto ce FCN tada da navija za komšije iz Minhena ko nikad. Nadam se da ce HSV opstati, zbog tradicije, navijaca, armije simpatizera sirom svijeta, medju kojima sam i ja, jos odkad je Barba šuto lopte u plavom dresu. amerosm i ledar, samo izvjestavajte sto vise sta se desava u klubu, vi ste jedni od najboljih forumasa ovdje, zasigurno.

VIVA 1887

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2014, 15:14

HSV-Sportdirektor Oliver Kreuzer spricht die Kapitulation aus: „Alleine können wir es nicht schaffen. Wir brauchen Unterstützung der anderen.“
#Sportdirektor Oliver #Kreuzer: "Wenn man das Spiel betrachtet, kann man berechtigte Zweifel an einem positiven Ausgang haben." #HSV
Kreuzer: "In Augsburg haben wir alles vermissen lassen, Augsburg war uns in allen Belangen überlegen." #HSV
Hoce li taj 25.Maj vise, da se konacno rijesimo ovog IDIOTA...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 apr 2014, 18:49

HSv je po meni ispao iz lige, jer u zadnja dva kola teško može i do boda. Bayern kući i veoma jaki Mainz u gostima, mislim da samo čudom mogu do opstanka. Možda ima BAyern pusti tekmu, ne odigra 100 posto jer bi steta bila da ovaj klub ispadne, ali su zasluzili definitivno. :oops:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.