Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

rambo16
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la rambo16 » 23 apr 2014, 19:01

šta kontriram..što sam rek'o da smo ispali iz te prve lige u21...? :lol: čelzi ne uzima igrače iz akademije jer im to nije politika....vjeruj da su klasa za sve naše omladince...uostalom pogledaj šta rade po Holandiji...šta da pogledam u prvoj postavi Arsenala...Gibbs,Ramiz i Wojo..Wilshere-a ne brojim jer on "stagnira"...čuj Barcini talenti ostaju "nedorečeni"...a naši eto pometu čim uđu u rooster...šuplja priča....
A.F.C. Bournemouth!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 apr 2014, 19:05

Iz ove akademije očekujem da uspiju Gnabry, Bellerin, Zelalem i Crowley.
Ostalo je buranija. :kafa:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 23 apr 2014, 19:20

QUARTERBACK je napisao/la:Iz ove akademije očekujem da uspiju Gnabry, Bellerin, Zelalem i Crowley.
Ostalo je buranija. :kafa:
Mene je Crowley vise impresionirao od Zelalema jedino i njega nesto muce povrede ali momak ima strasnu viziju.

Steta za Gnabrya sto ove godine nije dobio vise sanse u prvom timu. Njega iduce sezone na pozajmicu gdje ce redovno igrati i eto nama za 2 sezone odlicno krilo. Akpom je recimo mnogo bolji napadac nego ranije sto smo imali u akademiji Afobea, Sachez Watta, Conoliya pa sve do Bendtera koji je bio sjajan potenijal a posle se totalno pogubio. Ali Akpom nikako ne dobija sansu u prvom timu kao nekad Lord sto je imao! :think:

Imamo tu i onog Eisfalda i Rya koji su vec dobro prestarili i vjerovatno idu krajem ove sezone. Thomas je dosao kasno i znalo se da ce se tesko nametniti igrao je veoma toplo-hladno i ako je bio uvejk dobar kada bi dobio priliku u prvom timu. Japanac to jest "japanski novi Messi" sa druge strane se pogubio zadnje dve sezone tako da on sigurno odlazi krajem ove.

Bellerin - njega svi prizeljkuju ali covjek koji ne zna da igra defanzivno a bek je Jenkinson mnogo veca klasa od njega. :kafa:

Olssen koji je jako stagnirao ove sezone a prosle je mnogo obecavao. Izgleda i on je svoje otpjevao posto ne moze gotovo sigurno da napravi iskorak vise? Onaj Jebb je nesto u zadnje vrijeme dobio dosta prostora pre svega medijskog, ima dobar slobodan udarac i to je to sto se njega tice. Aneke i Jay Emanuel-Thomas su bili veci potencijal i bolje su igrali od njega pa nista tako da ni on nece uspjeti dogurati daleko...

Kapiten ovih mladih Hayden je posebna pjesma. :roll:

Tako da ja od ovih ocekujem Zelalema (i to veliki upitnik) Crowleya i Torala da naprave neke velike karijere. Gnabrya vec vidim kao velikog igraca. :D
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 apr 2014, 19:30

Ja evo sad momentalno potpisujem da nasi omladinci izgube svaki mec tokom sezone pod uslovom da nastavimo svake godine izvlaciti po minimalno jednog igraca za prvi tim. Opet kazem znam da je lijepo ono procitati mladi igraci postali evropski prvaci ali budimo realni koga briga za to ako oni nece biti igraci koji ce igrati seniorski nivo LP za klub u narednoj ili narednim sezonama? Gnabry vec pokazuje da ce biti pun pogodak jedino ga neke ozlijede teze mogu unazaditi njego progres tece fantasticno ali jos vise bi bio odusevljen ako bi se Belerin probio kao desni bek, po izvjestajima odlicno je igrao na posudbi i htjeli su ga produziti ali ga je Wenger vratio u prvi tim.

Kakva ba Holandija i Chelsijevi talenti :lol: pa tmao je i Ryo Miyaichi ekstra igrao cak me svojim partijama u FEyenordu zavarao da bi mogao biti igrac koji bi mogao za koju godinu igrati u prvom timu Arsenala nemoj to za mjerilo uzimati.

Ja ne znam sta pricate za Belerina i defanzivu ja kad god sam gledao bio je dobar ali istina je da u svim utakmicama on ide previse naprijed i igra ko da je krilo sa defanzivnim zadatcima a ne bek ali to je vjerovatno zato sto nema discipline kad igra za omladince u seniorskom fudbalu to bi sigurno drugacije izgledalo. Kad dobije sansu u prvom timu onda donosite zakljucke je li Jenkinson bolji od njega, ono sto mogu ovako reci je da je Belerin 3 puta talentovaniji od Jenkinsona mislim da bi on ofanzivno mogao biti dobar kao Gibbs ako ne i bolji.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 23 apr 2014, 19:40

Sagna i Arsenal blizu potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora! :crazy: mrš u pm voajeru,kupi prnje

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 23 apr 2014, 20:28

rambo16 je napisao/la:šta kontriram..što sam rek'o da smo ispali iz te prve lige u21...? :lol: čelzi ne uzima igrače iz akademije jer im to nije politika....vjeruj da su klasa za sve naše omladince...uostalom pogledaj šta rade po Holandiji...šta da pogledam u prvoj postavi Arsenala...Gibbs,Ramiz i Wojo..Wilshere-a ne brojim jer on "stagnira"...čuj Barcini talenti ostaju "nedorečeni"...a naši eto pometu čim uđu u rooster...šuplja priča....
pa akademija postoji da bi se izvlačiči budući profesionalci čovječe, za šta im služi akademija ? da budu prvi na tabeli ? :facepalm:

Wilsherea ne brojiš ? :facepalm:

Pričam o zadnjih par godina, a ne inače. Pogledaj omjer djece kluba u ostalim klubovima i u Arsenalu i skontaćeš koliko naša akedmija radi ;) .
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 23 apr 2014, 20:36

Evo pisu ako Wenger ode da je nas sledeci izbor................... MOYES! :lol: :lol: :lol:

Tacno sam tako nesto i pretpostavljao. :urnebes: :urnebes: Koja bi to bila radost za Seamana! :urnebes: :urnebes:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 23 apr 2014, 20:54

Gunner4 je napisao/la:Evo pisu ako Wenger ode da je nas sledeci izbor................... MOYES! :lol: :lol: :lol:

Tacno sam tako nesto i pretpostavljao. :urnebes: :urnebes: Koja bi to bila radost za Seamana! :urnebes: :urnebes:
ajde ne trolaj gluposti,gdje si to pročitao :rol:ja pročitao da ide u inter

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 23 apr 2014, 21:46

navodno da bih jedno od mogucih zamjena za wengera mogao biti Dragan Stojkovic Piksi,iako ja mislim da su male sanse ali eto vidjetcemo ako se ovaj odluci povuci s klupe,ali svakako mislim da ce ovo ljeto biti pametniji sto se tice transfera i same politike ako sljedece sezone misli biti u utrci za titulu,mislim ako ostane a sve su sanse !! :kafa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 23 apr 2014, 22:42

nedim93 je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:šta kontriram..što sam rek'o da smo ispali iz te prve lige u21...? :lol: čelzi ne uzima igrače iz akademije jer im to nije politika....vjeruj da su klasa za sve naše omladince...uostalom pogledaj šta rade po Holandiji...šta da pogledam u prvoj postavi Arsenala...Gibbs,Ramiz i Wojo..Wilshere-a ne brojim jer on "stagnira"...čuj Barcini talenti ostaju "nedorečeni"...a naši eto pometu čim uđu u rooster...šuplja priča....
pa akademija postoji da bi se izvlačiči budući profesionalci čovječe, za šta im služi akademija ? da budu prvi na tabeli ? :facepalm:

Wilsherea ne brojiš ? :facepalm:

Pričam o zadnjih par godina, a ne inače. Pogledaj omjer djece kluba u ostalim klubovima i u Arsenalu i skontaćeš koliko naša akedmija radi ;) .
pogledaj rezultate ostalih klubova i rezultate Arsenale i bit će ti jasno kakve "talente" mi izvlačimo.... :salut:
A.F.C. Bournemouth!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 23 apr 2014, 22:44

ok care

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 apr 2014, 23:43

slika

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 24 apr 2014, 01:12

Nesto razmisljam,pokusavam skontat kakve li bi Wenger igrace mogao imati na umu,izuzev Mandzukica niko mi drugi ne pada napamet,sta li se mota po voajerskoj glavi
A i sam ne znam koga bi volio da dovedemo :mrgreen:

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 24 apr 2014, 01:50

Sto se tice krila,ako ne budemo dovodili neko veliko ime,ja bih bio zadovoljan da uzmemo Kevina MIrallasa

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 24 apr 2014, 03:20

U susret Mondijalu Hajneken je napravio fantastičnu reklamu posvećenu holandskoj reprezentaciji u kojoj se na kraju pojavljuje statua jedne od legendi fudbala ove zemlje u identičnom položaju kao ona u Rio de Žaneiru posvećena Isusu Hristu. Pogledajte.

[youtube][/youtube]

slika

:geek:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 apr 2014, 07:48

Bas sinoc gledam reklamu. Vec sam govorio da neki Holandezi njega smatraju naj igracem svih vremena. Nije nimalo cudno sto je on u reklami Heinekena.

Arsenalu trebaju mladi i ambiciozni ljudi.
Kad se vec spominje Ajax, to je dokaz da promjene donose rezultat. Johan je postavio sve mlade ljude i sve legende Ajaxa na pozicije. (van der Saar, Overmars, Bergkamp, de Boer...)
Ljudi ce sada osvojiti cetvrtu titulu za redom. Ne da je bas nesto tesko osvojiti titulu u Holandiji ali prije nego sto su se desile te promjene, zadnja titula je osvojena jos sa Ibrahimovicem.

I nemojte ponizavati igrace iz Holandije. Liga jeste slaba ali najbolji igraci iz Holandije cesto budu pun pogodak i u jacim ligama. Ryo Miyaichi nije nikada smatran za jednog od najboljih igraca u Holandiji iako je igrao u nikad gorem Feyenoordu pa se moglo i ciniti da nesto zna. Odigrao je par dobrih tekmi i to je to.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 24 apr 2014, 09:30

Van Basten, Krojf i naš Bergy. Definitivno 3 najbolja holandska igrača ikad, a da recimo u anketi postaviš pitanje ko je od njih najbolji po glasovima bi definitivno bili tu negdje s tim što samo Bog zna ko bi prvi na listi bio,

Uostalom vidite šta Krojf kaže o Dennisu u mom potpisu. :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 24 apr 2014, 13:18

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... z2zmSKbOAM
Arsene Wenger WILL sign new Arsenal contract - and is planning a huge summer spending spree
nismo odavno na ovu temu ništa rekli :yawn:
A.F.C. Bournemouth!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 24 apr 2014, 14:24

rambo16 je napisao/la:http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... z2zmSKbOAM
Arsene Wenger WILL sign new Arsenal contract - and is planning a huge summer spending spree
nismo odavno na ovu temu ništa rekli :yawn:
Kako sam samo iznenadjen :kafa:
Pld W D L
38 26 12 0

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 24 apr 2014, 14:59

RAMBO'S RETURN

The PFA Player of the Year and Young Player of the Year nominees were announced over the Easter weekend, and while Aaron Ramsey is deservedly among the six nominated for the latter award, he can feel slightly disappointed not to have been nominated for the overall award too.
The Welshman’s season has been heavily interrupted by injury, of course - he missed the first three months of the New Year - but that shouldn’t hide his astonishing start to the campaign.
Ramsey was voted Arsenal’s Player of the Month in August, September, October and November - and having won the award last May, this meant he’d triumphed for five consecutive months.

His overall record in the league is also noteworthy: nine goals and eight assists in 18 starts is an impressive record for any player, but it’s simply astonishing considering Ramsey has generally started in a deep central midfield role.
Ramsey had managed only seven Premier League goals before this season, spread over the course of more than 100 appearances, and his development into a genuine all-round midfield powerhouse has been as surprising as it’s been impressive.
Previously Ramsey seemed set to become a reliable, consistent passing midfielder - receiving possession and distributing it methodically into attack for others to provide the finishing touch.
He wasn’t seen as a genuine threat in the final third, nor was he famed for his scrapping in defensive positions. While his goalscoring has been obvious, his tackling statistics have also been impressive. In the 2-0 win over Liverpool, for example, he made a game-high six tackles in addition to scoring a cracking long-range drive (see Fig 1).

slika
Fig 1: Ramsey v Liverpool (h), Fig 2 Ramsey v Cardiff City (a)

The progression in both areas of his game this season suggests Ramsey’s improvement has its roots in physical and mental factors.
At times last season, Ramsey appeared exhausted towards the end of matches, but throughout this campaign he’s often seemed Arsenal’s most energetic player, showing impressive stamina to get up and down the pitch in the mould of an old-school box-to-box midfielder.
Physiologically, he simply seems more confident in front of goal, and more committed when going in for tackles - he’s become a true leader. “He has a great engine, a great spirit and has an obsession, he always wants to be better,” said Arsène Wenger earlier this season.
slika
Arguably Ramsey’s best performance this season was in the 3-0 victory over his former club Cardiff, where he relentlessly drove forward from midfield, scoring two fine goals and earning a fine ovation from the home supporters, as well as the travelling Arsenal fans.
It was evidence that Ramsey was capable of winning matches solo, something even the world’s best midfielders can struggle with. He scored two goals, and created two chances (see Fig 2).

Incidentally, Ramsey’s Cardiff connection means he’s the only member of the Arsenal squad to have previously played in an FA Cup final. His final game for Cardiff was the FA Cup final of 2008, where he came on as a substitute in a 1-0 defeat against Portsmouth, with former Gunner Nwankwo Kanu scoring the only goal. He’ll be particularly keen to make up for that disappointment next month against Hull City.
And what better preparation than by turning in a man-of-the-match performance against those very opponents last weekend? Arsenal’s trip to the KC Stadium was set to be a difficult, nervous contest against a team boasting a solid backline, but Ramsey was again superb.
He opened the scoring by rounding off a brilliant team move, converting a fine Santi Cazorla through-ball, then later teed up Lukas Podoski to record yet another assist.

Fig 3: Ramsey v Hull City (a)
slika

Hull have been warned about Ramsey’s threat - although that doesn’t mean they’ll be able to stop him second time around. Ramsey might not have been on the six-man Player of the Year shortlist, but an FA Cup winner’s medal would more than compensate.
Tekst objasnio. Obratite pažnju na boldirano, malo bacaju na hejt što ga nema u izboru za najboljeg igrača :D

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.