drug tebi pozdrav al konstatacija u postu da ce dvi utakmice biti SVE SAMO NE LAGANE A DA CETE VI CELIK PPOMESTI je za meine vise nego smijesnahilmo je napisao/la:I ako do finala kupa ima još petnaestak dana, vidim ovaj današnji žrijeb je malo aktuelizirao. Dobro da onda i ja koju "pametnu" bacim.
Ove dvije utakmice sa Zeničanima će biti sve samo ne lagane utakmice i utakmice u kojima ćemo mi pomesti protivnika. Igramo u zadnje vrijeme jako dobro i veoma efikasno, a da li će se to zadržati do finala niko ne može garantovati. A oni su opet ekipa koja je izbacila jednu jako dobru ekipu i to sa igračem manje postigli dva gola. Sve su to stvari koje treba shvatiti jako ozbiljno i ni malo ne pocijenjivati protivnika. Ja sam siguran da će u našem stručnom štabu, koliko god on bio mlad i neiskusan, učiniti sve da se ekipa pripremi maksimalno i da se napokon osvoji taj trofej.
Vidim spominje se ta famozna utakmica u prvom kolu proljeća. Ne treba se ustezati i reći da su nas oni potpuno zasluženo pobjedili. A ta priča oko grube igre, bila je to utakmica u kojoj se muški igralo, onako kako dolikuje jednom derbiju starih rivala. MI smo tu utakmicu, kao i nekoliko narednih, odigrali nonšalantno za to smo i izgubili toliko bodova. Ovo sad je neko malo drugačije Sarajevo, koje igra dosta požrtvovanije.
Ne treba kriti, treba reći da smo favoriti, ali ne apsolutni nego blagi favorit. Ušli smo u jednu finu seriju i treba je nastaviti. Koliko god je dobro da se prva igra u Zenici toliko je i loše. Dobro je što ćemo pehar, nadam se, podići na našem stadionu, ali u Zenici treba postići gol a to neće biti ni malo lako. Ako dole ne postignemo gol valja ganjati na Koševu i igrati otvorenije a to je veća opasnost za naš gol. Imamo dobre šanse i treba ih iskoristiti.
Nadam se da će se klubovi dogovoriti oko gostujućih navijača i da će ih biti na obje strane. Naši neka primjene ono kao i protiv komšija. Uglavnom, Zeničani dobrodošli ste u glavni grad na, nadam se, spektakl.
Do tada treba odigrati i ove prvenstvene utakmice i njih pokušati odraditi maksimalno. Danas sam pročitao da Vitežani dolaze isto oslabljeni, što zbog povreda, kartona i svadbi, tako da i mi trebamo odmoriti ključne igrače.
nek pobijedi bolji pa makar to bio i CELIK